Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mayuri12
    Vtipné je jak tu všichni nadávají na grafiku a potom na jiné diskuzi vyřvávají že grafika není všechno. Hru jsem nehrál tak nemůžu hodnotit ale ty komentáře typu po pěti minutách jsem to musel vypnout abych se nepoblil jsou úsměvné.
    • grinderman
      Vtipné taky je, že sis z 58 příspěvků nějakým způsobem vyfiltroval jen nějakých 6-7 komentářů, kde někdo nadává na grafiku a následně jsi o tom napsal nesmyslný generalizující komentář.
  • recenze pekna, hra asi taky, ale jen si neodpustím, že bitva o středozem 1/2 byly podle mě kvalitní hry
  • Co se mi na téhle hře líbí, je možnost zeptat se Elronda/agenta Smithe na důvod, proč se prsten buď nehodí daleko do moře, případně rovnou nevezme na orlech do Hory Osudu (nebo jak se jmenuje)... *5*
    • Hairy_Ass
      Sorry za double post. *9*
    • Hairy_Ass
      Otázka toho jak naložit s Prstenem se řeší i v samotné knize.
      • Alex81
        Jakej prsten vo co go? To je hra o manželství nebo rozvodu?
      • Jo, způsob, jakým Elrond odpovídal, by tomu nasvědčoval. Bohužel já patřím k té skupině lidí, kteří o knihu ani nezakopli.
        • No tak to je chyba.
          • Musim priznat ze ja som o knihu "zakopol" a doteraz toho lutujem. Knizne dielo je to famozne ale len koli svojmu rozsahu a tomu ze J.R.R Tolkien bol prvy ktory si vymyslel vlastny svet. Inak je to napisane tak zle, az som z toho obcas vyvratil zvysky od obeda, po ktorom som travil nad "dobrou" knihou. Jedina horsie napisana fantasy ktora ma napada a na ktoru jakziv nezabudnem je Trun z Dracich kosti (co je kniha ktoru asi pisal odsudenec na popravu a dostal vynimku aby ju mohol dopisat, opis stromu na zahrad na 52 stran tiez prca).Panovy spisovatelovi vsetka cest za fataziu a odvahu spravit nieco nove (skutocne vdaka, som velky fanusik fantasy), ale mne ta knizka o nom pokazila mienku.
            • Kr.Pa
              A to porovnáváš s jakou jinou knihou ? Histrie středozemně se píše od 40. let 20. stojetí. Srovnávat to s nečím novým to nemá cenu. Srovnávat to s filmem je taky fraška. Pravda, Silmarilion byl dějove pestřejší než LotR, jenže LotR je vypsán dopodrobna. Arda je v dnešní době nejlépší a nějvětší funční fantasy svět, s ní se nemůže nic rovnat.
    • Heh, co ti odpověděl? :D
      • Co by se dalo čekat. Ve zkratce:
        Vhození do moře nepřipadá v úvahu kvůli mořským tvorům a přirozené transformaci povrchu planety.
        U druhé možnosti tvrdil, že ani celá armáda orlů by nedokázala uniknou vševidoucímu oku a devítce.
        • Ghost47
          http://www.youtube.com/watch?v=1yqVD0swvWU *1*
        • Hairy_Ass
          V knize se ještě řeší, že by mohli Prsten ukrýt, ale Sauron by je i bez něj časem porazil, použít ho nemůžou, protože 1) 100% ho ovládnout může jen Sauron b) by je Sauron patrně i tak porazil, a i kdyby ho s Prstenem sejmuli, tak by jen vyměnili jednoho Temného pána za jiného => nositele Prstenu. Ještě by snad šlo zničit Prsten v dračím ohni, ale protože se mělo za to, že všichni byli vyhubeni nebo zmizeli neznámo kam, tak jedinou možností zůstalo ho zničit tam, kde byl vyroben. Proto je existence draka v téhle hře trochu nepatřičná. *3* A poslední možností bylo poslat Prsten na západ do Valinoru, ale byli pochybnosti, že by ho tam nepřijali, a pokud by ho nezničili, tak platí to samé, jako v prvním případě. *4*
          • Kr.Pa
            Na to, že do moře házeli Silmarili a Palantiry, proc by tam nemohl jeden prsten ;)
          • jindra.veliky
            muzu se te zeptat proc tu resis jak znicit ten prsten kdyz byl znicenej ve filmu? WTF?
            • Zdravím Vás můj pane a vítám Vás ve svém srdci.

-> Pouze nejgentlemanovější z gentlemanů poznají z které knížky pochází tato citace. Tedy přibližně tato citace, teď ji bohužel nemůžu přesně zjistit.
  • osobne jsem cekal daleko horsi hru, specialne po tom co vyslo dosud... mne se hra hodne libila, nesnazila se kopirovat pribeh a ani byt pred ci po nem... proste bezela paralelne a dokreslovala atmosferu toho, co mam rad. grafika podle meho velmi slusna, hudba taky - akorat me mrzelo nestastne prepinani postav a delka hry - sice mi porad prislo podezrele, ze je na mape tolik mist, ale to ze skonci takhle zniceho nic bylo mrzute... jeste kdyby potvor bylo vic a nebylo to trochu dokola.. ale vzhledem k delce a spadu hry si toho clovek snad ani nevsimne...
  • grinderman
    S názorem recenzenta nesouhlasím. Hru jsem sice ještě nedohrál (odhadem jsem někde za polovinou), ale například věta jako: "Na druhou stranu si i s touto variantou hraní (non-coop singleplayer) užijete zábavu plnými doušky." je dle mého názoru a zkušeností naprosto mimo. Po dvou hodinách hraní téhle varianty (klasický singl) jsem měl chuť si vydloubat mozek dezertní vidličkou a odmítal pokračovat, dokud nenajdu někoho na coop.
    Nutno říci, že hra se pak zlepšila, ale hrát War in the North jako pure singleplayer opravdu nedoporučuju. Nakonec mě zarazila věta, že hra obstojí i u náročnějších hráčů. Silně koridorová stereotypní mlátička, ve které člověk nemůže umřít, má konzolovité ovládání (hlavně v menu) a tragickou kameru. Heh. Taková hra podle mě neobstojí ani u mnohých casual hráčů, natož u těch zkušených.
    • U mě ovládání a kamera obstála. Ale hrál jsem s Xbox 360 gamepadem. Tak jak to vývojáři pro hru zamýšleli.

Pokud to někdo s hraním myslí vážně, tak si k PC za 20 klacků může přikoupit i gamepad za blbých 500. Věřte mi, že ho využijete. *4*
      • Nekteri, jako ja hraji na pc, prave z duvodu klavesnice+mys. Kdybych chtel hrat na gamepadu, nebrani mi nic poridit si konzoly...
        • RavenHolm
          Jistě, ale fakt, že některé hry se lépe hrají na gamepadu prostě nepopřeš:)
          • Mechwarrior_bw
            samozrejme a od toho mám k PC gamepad a x ďalších periférií ... otázkou je ako to súvisý s prejednávaným problémom ?
            • Mechwarrior_bw
              nezmysel, řešením rozhodnie nie je mať gamepad ale to aby autori hry mali aspoň elementárnu snahu a slušnosť uspôsobiť hru na preferované ovládanie hráčov danej platformy.
            • Předjednávány problém je, že hra a kamera je špatná na KB+M.

Řešením je mít gamepad. Takže to souvisí.
      • grinderman
        Tak já zrovna x360 gamepad mám (přecijen taková FIFA je bez něj vážně nehratelná), ale když jsem hru hrál, neměl jsem ho u sebe, takže jsem byl odkázán na klávesnicí s myší.
        Je sice pěkné, že to pro gamepad vývojáři zamýšleli, ale člověk, který si prostě koupí hru v krámě většinou do hlavy vývojáře nevidí.
        A vůbec, vydávaj to na PC, tak přece nemůžou předpokládat, že všichni mají gamepad, měli to udělat víc PC friendly a basta.
        • Trol.diskuzni
          +1 for x360 gamepad
          • smejki
            takhle se k tomu nemůžeš stavět *7*
            • Trol.diskuzni
              To mě hrozně mrzí. *3*
            • smejki
              stále jsi mě nepřesvědčil
            • Trol.diskuzni
              Co tím přesně myslíš? Já jen, že xboxový gamepad je fakt dobře navržený, alespoň pro mě... Ale já stejně nejraději myš a klávesnici.
  • Pro dementy co tu nadavaji na hru a grafiku:
    za 1) Jste naprosto ubohy ze se vubec do ty hry tak navazite, chapu kazdymu se to libit nemusi ale to co tu pisete je moc... Ja bych ji oznacil mozna i za nejlepsi hru z univerza LOTRA, zas tak moc jich nebylo a jsem vdecnej za kazdy herni zpracovani teto skvele fantasy a mimochodem ja se bavil hodne slusne...

2) Grafika je uplne v pohode, dokonce je mooc pekna a je to urcite dnesni nadprumer.. nektere lokace fak krása :) ..ALE to byste si hru museli koupit! a nebo kdyz uz chci byt pirat a vyvojare okradat tak alespon pri stahovani trochu myslet a nestahovat nejakou pochybnou verzi s čínskym crackem, kterej ignoruje veskery nastaveni grafiky a i tak ji degraduje, ze hra vypada mnohem hur nez normalne na low...
    Tak priste az si budete chtit zase na neco otvirat drzky, napred si promyslete jestli si nahodou zy ty vase problemy nemuzete vasi blbosti sami... *10*
    • 1) Vis co je kritika? Proste nektere hrace mrzi/stve, ze takova primitivni mlaticka bez napadu, atmosfery a koneckoncu i bez zpracovani muze dostat 7/10...tohle musel hodnotit nejaky fanatik. Nejaky patek hry hraju a mam na to asi jiny pohled...Ja jako velky fanda LOTR bych tomu nedal vice nez 5...jako nefanda tak 3-4. Tady vicemene neni za co davat body...za to strhat by se dali za vsechno.
      BTW: Podle me nejlepsi hra "z univerza" LOTR byla BFTME. Tohle je pro male deti co chcou klikat na mys a zabijet panacky...

2) Tak to nevim, ale zrejme i autor recenze/screenshotu hraje cinske kopie...ta grafika je proste x-let pozadu...a to ve vsem...modely, textury, mapy...vim, ze grafika je ve hre vicemene nepodsatna, ale v tomto pripade je to jedine co by tu hru nejak zachranilo. Bohuzel v dnesni dobe i polske strilecky vypadaji nekolikrat lepe...
  • Recenze me od teto hry odradila a tak jsem si ji zahral, az kdyz byla na PSN zdarma. A konstatuji, ze hra je dobra, spatna je recenze. Hre se napriklad vytyka klise, ze trpaslik bojuje na blizko, ranger je univerzalni a elfka/carodejka bojuje na dalku. Ale to neni klise hry, ale recenzenta. Odehral jsem celou hru s rangerem a veskery vyvoj cpal do luku. A celou hru jsem s rangerem odeshral na dalku a velmi me to bavilo. Po dohrani hry jsem vzal elfku a dal druhe kolo a mam z ni univerzalni postavu, protoze je daleko silnejsi a uspesnejsi v boji na blizko, zakladni utok na dalku je velmi slaby, ale ma i nejaka silnejsi kouzla. Leceni jsem moc nepouzival, ale ochranne silove pole hezky a ucinne exploduje.

Hra neni nijak hlubokomyslna, ale hezky cerpa z LotR sveta, jsem rad ze jsem potkal Gandalfa i Froda a trochu si popovidal. Jinak je to cisty koridor a oddechova mlaticka, ale zabavna. Prvnim pruchodem clovek ziska sotva 1/4 vlastnosti jedne postavy, takze znovuhratelnost je vysoka, protoze cim vic vlastnosti postava ma, tim vic je mozne taktizovat (a je to i potrebne, protoze tuhost a mnozstvi nepratel se vyrazne zvysuje) a zabava roste. Uz ted se tesim, jak dam treti pruchod, tentokrat s trpaslikem a potom ctvrty pruchod, opet s rangerem, ale tentokrat uz s plne odemcenymi vlastnostmi.

Je skoda ze se zbytecne kritizujou takovehle dobre hry, spoustu hracu to pak odradi od desitek hodin kvalitni zabavy. Protoze tahle hra nepostrada to hlavni, vynikajici hratelnost.
  • Jedna z nejhorsich her poslednich let...
    same "nesmyslne" klikani porad dokola, mizivy bojovy system, na dnesni dobu spatna grafika, jasne dany scenar i ulicky kudma jit, bez motnosti vlastni volby...
    • hmm, Skyrim by se dal skoro popsat stejnymi slovy - snad jen ta moznost vyberu mista na mape, kam pokracovat... nicmene hry jsou to rozlicne a presto se hraji dobre... ;-) jeste bych pripomenul konzoloidni ovladani ;-)
  • Haha, že 7/10. Typický príklad hry, ktorá je určená na to, aby z dobrého mena (lotr) vyžmýkala každý cent.

Skrátka mamička príde pred vianocami do obchodu, kde hľadá pre synčeka nejakú hru, aby aspoň cez sviatky mala od neho pokoj a nefňukal jej po dome, že mu namiesto toho kúpila knihu. Tam uvidí na poličke "novinku" - skvelá hra na motívy knihy Pán prsteňov. Usmeje sa, vezme krabičku a zacáluje 49.90. Pri odchode ešte samu seba pochváli, aký dobrý darček vybrala, keďže synovi sa Pán prsteňov páčil.

No naša mamička sa v tomto prípade prepočítala.

"...obstojí i u náročnejších hráčú." No keď z "jednohubku" považujete odinštalovanie hry po 15 minútach, tak určite obstojí. *1*
    • Ano to má mamička ide do obchodu a ked tam na policke pozera lotr za 49.99 eu, bezi dom a stiahne mi ho z wareza.

Takto sa to robi...
      • Ano a presne kvuli takovym lidem se hry prestavaji vydavat na pc a vyvojarska studia krachuji....nikdy nepochopim logiku hracu,kteri maji hry radi a podporuji jejich vyvoj tim,ze je kradou
      • No tak to je iná IT mama. *1*
  • Achjo... Tahle komunita jde do háje... Většina lidí tu nadává, že je to strašný podprůměr, grafika i příběh jsou na hovno, nejradši by si vyndali mozek lžičkou a přinejlepším by to měl dostat 4/10
    Stěžují si na recenzi, grafiku, hratelnost atd. a přesto si tuhle hru stáhli a hráli. I když viděli a četli předchozí recenze, tak si ji zahráli a ještě více pomlouvali. Když jsou tak nároční, tak proč si nejdou hrát nějakou jinou hru a nenechají nám naše naděje na to, že by tahle hra mohla být celkem solidní?

Já nevím jak vy, ale podle mě je tahle hra celkem dobrá a zaslouží si 7/10 nebo 8/10. I když nemám nijak zvlášť dobrý počítač a hraju na low, tak si mi grafika zdá slušná, dostatečná pro většinu hráčů a jen o trochu horší než na obrázcích. Volnost ve hře je sice velmi omezená, ale za to je kompenzovaná různými tajnými místnostmi atd. Příběh je dost propracovaný - čekal jsem sice, že to bude jen řadová mlátička, ale nečekal jsem draka (který mi přišel až trochu moc), hluboké konverzace a tolik takhle dlouhých misí. Sice počítačem řízení spoluhráči nebyli nic extra, ale vykompenzovalo se to multiplayerem s kamarády, kde jsme si užili dost zábavy.

Podle mě je to druhá nejlepší hra o Pánu prstenů, hned po BFME 1 (protože 2 se mi vůbec nelíbila, Lego LotR jsem nehrál, singleplayerovky jako LotR: Return of the King nebyly tak propracované příběhem a Lotr Online mě po asi dvou měsících přestal bavit.). Sice Skurut-hai byli po dějové stránce nepřesní, jelikož je Saruman vytvořil až poté, co se s ním Gandalf setkal a hned misi nebo dvě nato byli všude, ale jde spíš o takové tuhé kořínky. Vývojáři měli udělat nějaké logické hádanky nebo tak něco, ale jinak o vedlejší úkoly, sbírání předmětů z truhel a zabíjení nepřítel nebylo nouze.

Hru jsem dohrál jednou a hraju ji podruhé. Sice se mi na konci nějak pokazila drakova hlava a viděl jsem z ní jen oči *1* , ale jinak se kamera nedostávala tam, kam neměla, grafika ušla a dialogy byly celkem propracované.
    • zdarec. prosím tě kdy se mi aktivujou zbraně pro druhou ruku. furt mám mraky nesplněných ůkolů a nějak si s tím moc nevím rady díky za pomoc

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit