Přejít na výpis diskuzí
Mamutí video ukazuje mnoho věcí z The Elder Scrolls Online
8.11.2012 | Aleš Smutný
200 příspěvků
-
po poslednich mmo uz tomu moc neverim
-
MMo sice nehraju, ale tohle nevypadá špatně a jako TES fanoušek to určitě vyzkouším. Trochu se ale obávám, jak to ovlivní další sigleplayerové díly TES, protože se u nich budou muset vývojáři do značné míry držet designu lokací z TESO (i přes značný posun v čase). A jestliže si hodlají už teď nalinkovat celý Tamriel, měli by si být teda opravdu jistí, že to nepodělají.
-
-
Jo, určitě dobrá poznámka. Naštěstí některé regiony už byly ukázány dříve a tvůrci TESO se musí držet těchto předloh. Snad jen Cyrodiil udělají trochu jinak, než byla v Oblivionu.
Já se trochu bojím, aby neřešili regiony stejně jako v GW2 nebo v Age of Conan - tj. uzavřené a relativně malé oblasti. To mi moc k TES nejde. Jistě tu nějaká uzavřenost bude, ale snad ne přespříliš... -
-
No já si myslím, že pokud chcou dostat všechny lidi na jeden server tak jim nic jiného nezbude ... je možné že se jim ty přechody ze serveru na server nějak podaří zamaskovat i v otevřeném světě ale moc bych tomu nevěřil.
-
-
Co jsem pochopil, jeden obří server bude pouze pro pvp oblast. A do této pvp oblasti se bude moci připojit jen několik set hráčů. Trochu se tak bojím front atd. Uvidíme.
Otevřený svět ala LOTRO to určitě nebude. Jen doufám, že to nebudou krajinky typu GW2, které působí někdy až moc uzavřeně.
-
-
-
To je dost trefná připomínka a fakt by mě zajímalo, jak moc si to uvědomují.
-
-
Ono vždy jde nakonec lokaci upravit a dát na to příběh: Válka, nájezdy hord, nová rasa, co to přestavěla, zeměstřesní, Bohové, co změnili pohoří atd. Ale asi máš pravdu v tom, že nejspíš se toho +- budou muset držet.
-
-
-
Modlím se k památce Lorda Britishe, aby to opravdu nebylo další WOW-Klon (TAB TAB IKONKLIK, GEARHUNT, tupý respawn system) ale konečně něco, co se dá v fantasy žánru hrát.
-
Docela se mi to líbí. Uvidíme jak to dopadne.
-
Líbí se mi, že se tady na Games.cz pohybuje zdatná komunita věštců. Megaserver bude padat, tohle bude špatně, tamto bude špatně, tohle nevyjde, tohle bude na nic, ... Bla bla bla. :)
Kdybyste se zajímali o hru alespoň maličko víc, věděli byste, že se nachází v pre-alfa verzi. Spousta věcí na videu bude v konečném důsledku vypadat úplně jinak.
Jsem velký fanoušek série TES, hrál jsem všechny díly kromě Areny, a je hezké, jak hru, která má vyjít za rok poplivete a pošpiníte, aniž byste věděli cokoliv bližšího. Ale vlastně je to dobře. Lidé jako vy nám v ní určitě chybět nebudou.
Pár z vás tu opakuje, že Bethesda zatím vydala jen zabugované hry. Rád bych vám připomenul, že ESO Bethesda nevyvíjí, jen se podílí na korekcích lore.
A že v GW2 nejsou růžoví zajíčci? Ono stačí, když vidíš ve fantasy světě postavu ve slunečních brýlích (které byly v jejich úchvatném CashShopu), a dokáže to dost zkazit den. Tohle v ESO opravdu nehrozí. -
-
"Rád bych vám připomenul, že ESO Bethesda nevyvíjí, jen se podílí na korekcích lore."
Jestli to je pravda, tak zaplať pánbůh. I když mi tam pořád trochu smrdí ten Bethesďácký systém každý může všechno... -
-
to ale k TES patří, že každý může všechno.. Mně to taky nazačátku moc nevonělo stejně jako se mi moc nelíbil RPG systém TES her. Ale takové je prostě TES. Buď to člověk příjme, nebo jde dál. Jinak to udělat nemohou. Dělají TES online a nikoli nějakou jinou MMORPG hru.
-
-
To víš, že to můžou udělat jinak. Třeba tak, že se můžu naučit co chci, ale na úkor něčeho a ne, že se můžu vygrindovat ve všem jak je typické pro TES hry. Tohle v MMO nemůže fungovat. Jenomže to by Bethesda musela vědět, co znamená slovo "balanc".
Oni to neví a proto je každé TES v duchu "dělej si co chceš", ale už ti neřeknou, že ve finále (end-game) končí hra jako totálně broken. Navíc jak tvrdí ve videu - tank s lukem a kouzelník s obouručákem. Lol.
Tohle možná překousnu u Diabla 3, ale ne u RPG. Nemám rád tenhle systém... -
-
Někde psali, že mág sice bude moci nosit těžké brnění, ale pro mágy vhodné bonusy budou pouze na lehkém brnění. Něco podobného očekávám u zbraní. Jinak řečeno, mág sice bude moci nosit třeba luk, ale vždycky mu to půjde lépe s holí. Takhle nějak by to dle mých informací mělo vypadat. Takže se neboj, že by mág mohl všechno používat se stejnou efektivností. *3*
Mě naopak irituje, že v dnešních MMORPG hrách je mág sice všemocný moudrý týpek, ale luk do těch pazour prostě vzít neumí, že je to pro něj moc náročný. *1* -
-
Jestli to bude takhle, tak je to v pohodě. Nemám problém. Hlavně bych rád, aby výběr skillů a různých specializací byl omezený. Aby tam byl nějaký balanc nebo pro a proti. Je nesmysl, abych mohl umět od všecho všechno a dobře.
Co se týče toho příkladu s mágem a lukem, tak absolutní zákaz použití je samozřejmě extrém, nicméně je třeba si uvědomit, že když shrnu skill postavy do nějakého čísla (řekněmě XP bodů), tak z toho čísla je třeba pro každou schopnost, kterou chci alespoň použitelně ovládat, něco ukrojit. To číslo vlastně představuje kromě zkušenosti i čas. Takže pokud chceš umět zacházet s lukem, už nikdy nebudeš tak dobrý mág a obráceně. Protože možnost vzít do ruky luk ti je celkem na prd, když netrefíš ani vrata. Na to je třeba roky tréningu, kdy se nemůžeš věnovat jiným schopnostem. Tohle logické uvažování v rámci RPG mě naučilo D&D. V TES systému jakákoliv taková logika nebo balanc absolutně chybí.
-
-
No zato je uzasny udelat to tak ze kouzelnik je takovej deeebil ze neumi vzit do ruky mec. Omezeni jsou pro pitomce bez sebekontroly a je nutne je usmernovat omezenimi typu..Jarousku ten mec nemuzes nosit , protoze jsi kouzelnik :) Ano hry casto konci diky tomu konci rozbite , ale neni vina systemu hry , ale blbosti lidi co ji hrajou.
-
-
Hyperbola much? Nemáš schopnost vidět duchy nebo tak něco? On tu někdo mluvil o tom, nemoc používat meč, protože si kouzelník? Já jen, že si se toho tak chytl. Tohle bylo, co si pamatuju, ve hrách na pravidlech 2E D&D a hodně lidem to vadilo, včetně mě a ve 3E to naštěstí změnili.
V TES Mág hopsá jako králík v plátovce s obouručákem a do toho metá firebally. Wow. Teď jsem na vážkách, co je větší debilita. I v té stařičké 2E (což je mimochodem asi tak 10x propracovanější mechanika, než TES) tahle "blbost" nemoct používat meč alespoň byla nějak vysvětlená (mág celý život studoval kouzla v knihovnách, s mečem zacházel tak, že by spíš ublížil sám sobě, než někomu v boji, atd..). Navíc i tak, u her typu 2E není problém si možnost nosit meč povolit, že ano.
Absurdnost TES systému kritizováním stařičkého D&D systému fakt nepopřeš. -
Souhlasím s první částí tvého příspěvku. S tou druhou ale už ne.
Autoři her by měli hry dělat tak, aby hráč, který nepoužívá cheaty, nebyl nikdy téměř bohem, co dá draka na jednu ránu (pokud není cílem hry se stát bohem, který má dát draka na jednu ránu). Systém hry by neměl vést k tomu, aby byla hra ke konci "rozbitá". Pokud se to stane, je systém špatný a autoři udělali špatnou práci.
-
-
-
-
-
Tvému příspěvku tleskám. Klidně bych si tě mohl najmout jako svého mluvčího. Napsal bych sem naprosto totéž.
Ano, plivete na hru a nevíte o ní nic. Od jakéhosi cody jsem tu četl cosi o WoW clonu a hned mi došlo, jak málo o TESO hráči ví a jak přespříliš na ní plivou, nadávají atd. A tohle neplatí jen o českých forech ale i o forech anglických a německých, co jsem se tak koukal. Takže ano, tohle MMO je asi nejméně očekávané, asi nejvíce špiněné a přesto mu já věřím, nebo minimálně si počkám, jak bude opravdu vypadat. Nebudu plivat na něco, co může být skutečná pecka a první opravdu nové MMORPG. -
-
Tak ale divíš se, že sou lidi skeptičtí a nevěří tomu? Tolikrát už sem se u MMO zklamal, že už fakt nic od TESO nečekám. Třeba mile překvalí, ale nevěřím tomu ...
-
-
To mi povídej. Co her mě zklamalo - Skyrim po vydání byl sice hratelný, ale příliš povrchní. Bez modifikací je i dnes nicmoc. Battlefield 3 jsem očekával s velkým nadšením. Ale nakonec mě velmi zklamal. Nebyl to slibovaný nástupce BF2. Dost jsem se těšil na GW2 - prý že to nebude v korejském stylu, prý že to bude revoluční a já nevím co. No a výsledek? Nebaví mě to a culíkaté holčičky potkávám dnes a denně.
Nové hry jsou příliš povrchní. Zaměřují se na wow efekt, ale po hlubším prozkoumání nicmoc nenabízí. Znám řadu her, které wow efekt nemají, které na první dojem působí dost zašle a nepřitažlivě, ale které toho nabízí opravdu hodně (LOTRO, Mount and Blade, Wurm Online, Europa Universalis, Morrowind).
-
-
-
Ale nepoplivou. Vsadím se, že si jí stejně všichni nakonec zahrajou. A bude-li to bomba (což doufám), budou všichni psát: "já to říkal od první chvíle, že to bude jedna z nejlepších her tohoto roku" *1*
-
Tu tu nadáváš na věštce a přitom poslední větou ses k nim přiřadil:-D
-
-
To není věštba, ale fakt, a věděl by jsi to taky, kdyby sis o hře přečetl něco víc, než to, jak "všechno bude k ničemu". (:
-
-
Pokud nejsi vývojář, tak na 100% nemůžeš tvrdit, že tam ty brýle nebo něco na Halloween nebude.....Prostě ses přidal na stranu "věštců", tedy Těm, co se směješ.
-
-
Tak brýle i dýně tam klidně mohou být a podle mě i budou. Dýně v TES rostou, pokud si pamatuju. Stejně tak nějaké dwemerské brýle by tam klidně být mohli. V tom nevidím žádný problém. Nezdá se mi to jako problém ani v GW2, kam to taky zapadá, i když mě osobně se to moc nelíbí.
-
-
-
-
-
Až bude beta, tak si to vyzkouším. Počítám s tím, že to nebude nic extra, takže mě můžou jen překvapit.
-
Ach jo, toho jsem se bál. Ono to nakonec začíná vypadat docela k světu. To zas bude rozhodování jestli do toho jít nebo ne. MMO všeobecně moc nemusím, ale na druhou stranu zase možnost prozkoumat dle libosti (a toho co programátoři udělají) celý Tamriel - to je pro mě hodně lákavé.
PS: Kruciš, proč tam aspoň symbolicky nešplíchne decka krve po zásahu? To mi na MMO hrách vadí - potvorák dostane šupu obouručákem a krev nikde. Na mě to působí divně. -
-
Tera i GW 2 mají při zásahu krev.
-
-
Teru jsem neviděl a u GW 2 jsem si toho na videu nevšimnul. Hromada MMO her to ale nemá, což mi trochu vadí. Přítomnost krve na případném rozhodování zda do ESO jít nebo ne mít nebude.
-
-
No jo, to pak nesmíš mít Pegi 12, když chceš krev a to je problém pro vývojáře.
-
-
V gw2 jsem si ji ještě nevšim,ale možná to bude tím jak se mi pořád chce ze strachu zavřít oči z těch obřích mečů,a nagelovaných vlasů
-
-
Proč ti dali mínuska? Vždyť si napsal pravdu, kterou nikdo nemůže vyvrátit! Nebo v GW2 nejsou obří meče a lidi tam nevypadají jak buzny s nagelovanýmia vlasama? *3*
-
-
A to jsem nezmínil,že jsem si chtěl udělat Norn Warriora,ale jelikož většina tváří nornů,nemají žádné jizvy,vrásky,no prostě vypadají jako ženské/dětské,tak jsem si radši udělal ENGa.GW2 je hra pro naivní fanoušky anime,kteří všechno vidí moc světle.
-
-
GW2 je doposud jediná RPG hra, kterou jsem s nechutí přestal hrát. Je to hra zcela mimo můj vkus blízký kýči a to mi vadí. I RPG rozvoj postav je tam směšný a nudný. Skilly jsou nudné bez špetky nápadu. Elitní skilly stojí téměř všechny úplně za nic. Přístupné pvp od prvního levelu člověka nemotivuje dělat pve. Pvp je přitom sice dost vyrovnané, ale není motivující a vlastně je to pořád to samé. Eventy nejsou nic jiného než ty samé questy, co byly k vidění kdekoli jinde. Některé animace postav už skutečně hraničí s naprostou úchylností a tak bych mohl pokračovat. Kdykoli uslyším slovo Guild wars, okamžitě ruce pryč. fuj...
-
-
To bude tím,že mám vlastní názor a nejsem fanboy bez mozku,který i když ho hra baví,tak na ni najde mínusy.Například kdybych napsal u AC3,že se tam zvířata nechovají jako zvířata(Hrát to nehodlám,už jen proto že se tam hraje za američana,ale chování zvířat jsem viděl na videích,holt tak to dopadne když hru dělají lidé co nikdy neviděli srnku),tak bych dostal milíony mínusů.
-
-
-
-
-
hruza .. dalsi tuctova sr..ka .. opravdu "vyborny nasledovnik " tes ..
-
-
Jakej zase následovník? Na téhle hře se už pracuje několik let (moc bych se nedivil, kdyby vývoj na ní začal ještě před vývojem Skyrimu) a dělá na ní studio nezávislé na single TES hrách. Následovník single TES her bude dělat zase stejné studio jako Skyrim.
-
-
"this is our combat system, you left click to slash or hold to power up and right click to block"
wtf did I just....... -
-
this is elders scrolls not world of numbers
-
-
Vždy jsem si přál rpg hru z tak temného fantasy světa,až bude vypadat jako by byl reálný(něco jako knihy od J.Abercrombieho).Skyrim se o to pokusil,(Zaklínač to vlastně splnil),ale moc se mu to nepovedlo.A toto už je úplně vzdálené,pokud bych si nepřečet název článku a videa,tak bych si myslel,že je to nový díl Fable(to jak občané města oslavovali hráče byla úplná třešnička na dortu)...Doufám,že mě za můj názor neukamenujete mínuskama.
-
-
To je zajímavá představa že bych někde pobíhal jako Krvavá Devítka nebo Bayaz nebo dokonce kulhal jako Glokta? Je to teda lákavé, ale nějak si nedovedu představit, že by to někdo dokázal věrohodně převést do herní podoby. Na to je to až moc temná dark fantasy.
-
-
Měl bych alespoň představu o žánrech:za Gloktu-adventura(tu by byl problém vyřešit jeho pomalý pohyb,protože než by někam došel tak by to mnoho lidí vyplo :D)/simulátor mučení/strategie(tedy pokud by se to odehrávalo před jeho návšťevou císařského vězení),Devítiprsťák-mlátička(jako je např.god of war)/rpg,Jezal-to by mohlo být rpg,Bayaz(ale ten by hlavní postava být nemohl,i když pokud by se to odehrávalo v době kdy se učil u Juvense,tak by to bylo velice zajímavé)-Simulátor loutkového divadla,Cosca-strategie/hra s příběhem,jehož cílem by bylo koupit si co nejvíce chlastu a klobouků,za minimální obnos,Castor Morveer-stealth akce,Murcatto-rpg,Caul "pes" Třesavec-rpg,Dobrák-rpg/kostkový poker,Gorst-rpg/mlátička,Finree-adventura,Kroy-strategie,Psí čumák-stealth akce/strategie,Tunny-rpg,adventura,ale lepší by bylo kdyby se hrálo za nového hrdinu.
-
-
Tak kdyby to někdo udělal podle vývoje Třesavce - z naivního týpka až po bezcitné děsivé stvoření, tak to by bylo naprosto boží. Ale nová postava by asi dávala větší smysl, to je fakt.
-
-
Ale zajímavé by bylo MMORPG-1.výběr ze 3 stran,přičemž by se každá ještě mohla dělit a měla svůj vlastní příběh,a dalo by se různě přécházet(např.když jsi otrok v gurchulu,tak se můžeš pokusit utéct a přidat se ke království)-Spojené království(+ sever,jelikož jsou spojenci,a část severu patří Psímu čumákovi,který patří ke království)-inkvizice,armáda,občané,chudáci,šlechtici otevřené rady,seveřané.Stryrie-tisíc mečů,armáda,občané.Gurchul-otroci,požírači,armáda,občané-2.-dalo by se pracovat pro postavy z knihy(gloktovi bys mohl nosit jeho kufřík plný překvapení :D)-3.-reálný svět(málo mmorpg se jim může chlubit-např.age of conan,lord of the rings online) bez obřích mečů a bez obřích chráničů ramen,bez nagelovaných vlasů,bez naivní představě o laskavosti šlechticů
-
Ale zajímavé by bylo MMORPG-1.výběr ze 3 stran,přičemž by se každá ještě mohla dělit a měla svůj vlastní příběh,a dalo by se různě přécházet(např.když jsi otrok v gurchulu,tak se můžeš pokusit utéct a přidat se ke království)-Spojené království(+ sever,jelikož jsou spojenci,a část severu patří Psímu čumákovi,který patří ke království)-inkvizice,armáda,občané,chudáci,šlechtici otevřené rady,seveřané.Stryrie-tisíc mečů,armáda,občané.Gurchul-otroci,požírači,armáda,občané-2.-dalo by se pracovat pro postavy z knihy(gloktovi bys mohl nosit jeho kufřík plný překvapení :D)-3.-reálný svět(málo mmorpg se jim může chlubit-např.age of conan,lord of the rings online) bez obřích mečů a bez obřích chráničů ramen,bez nagelovaných vlasů,bez naivní představě o laskavosti šlechticů
-
-
-
-
Ještě jsem zapomněl na sérii Gothic,ta to splnila taky,a ještě k tomu byla úplně boží :D
-