Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • "It's not about what I'll do next, it's about which I'll do next"

Pak je jasný, proč Skyrim vypadá tak, jak vypadá. Zlatej Morrowind. Tam si člověk nabral quest, šel a dodělal ho. Žádný vyrušování, odvádění pozornosti nebo nechutný se vnucování ze všech stran. Ve Skyrimu člověk nabere quest a než ho dodělá, tak má 20 dalších. Celej deník pak není vůbec deník, ale obrovskej seznam nesplněnejch questů, kterým než se hráč probere, tak nemá absolutně možnost pamatovat si jakýkoliv souvislosti - kdo mi ten úkol dal, proč to po mně chtěl a o co se vlastně jedná... Chybí tam jakejkoliv náboj nebo větší smysl. Prostě klikám v menu na questy a jdu za šipkou. O tom, že hodně z nich jsou nedotažený a nepromyšlený blbosti radši ani nemluvit. Jako když jsem v Ivarsteadu řešil záhadnýho ducha. "Záhada" vyřešena za 5 minut a našel jsem u toho zamčený dveře - ty, co se otvíraj těma pařátama. Vrátím se za hostinským, ten se mi omluví, že toho moc nemá, ale abych si za snahu vzal alespoň tady ten zlatej pařát vykládanej diamantama, co našel *1* Když opominu, že ta věta absolutně nedává smysl, hádejte, kam ten pařát pasoval *3* Bohužel to je dost obvyklej případ...

Kdyby se radši vykašlali na onlinovku a udělaly pořádký TES. Nepřeplácaný, vybalancovaný, s inteligentními questy a fungujícím světem.
    • Viktor_H
      Velice trefné +1
    • no ja som nemal žiadny problém s tím že dostane veľa questov vždy som robil hneď to co som dostal nemal som veľa questov ostatné aj tak som vypol. no a morrowind mal takisto dosť chýb a nevybalancovany
      • To jo, a taky nejstupidnější bojovej systém, co jsem kdy viděl a tunu bugů k tomu. Smutný je, že i tak podlě mě dost citelně převyšuje Skyrim, natož pak Oblivion. S grafickými mody rozhodně stojí za zahrání i dnes.
    • morrowind když vyšel tak se mu rikalo offline mmorpg. Takže se online do tes snad hodí. Ale ani nevím proč sem na to alergickej. Možná že je to zas další fantasy a že na plnou hubu rekli ze to ma byt kopírka wow.
  • Proč kurňa nejde maximalizovat to video, pořád abych lezl na youtube. To tady rovnou házejte jen odkazy a ušetřim si nervy !!!
    • fizola
      a ja som mal ešte tak že najprv celé muselo nastreamovať až potom pustilo, nie že regulovať apod.
  • Pri kazdej novej MMO mam absolutne nulove ocakavania, pretoze nerobia hry s tym, aby urobili dobru hru, ale aby zarobili peniaze.
    Problem MMO v poslednych rokoch je to, ze vidia ako Blizzard ryzuje na wow a chcu to tiez. Ale miesto vyvoja poriadneho skutocneho MMO robia asi to, ze vezmu svoju znacku, urobia kostru hry, urobia leveling, daju tam pribeh a s tym idu na trh. Iste ma to pribeh, obcas je to zabugovane, ale chyby sa casom opravia. Co kazdu hru zrazilo do kolien je to, ze na max leveli hraci zistuju, ze nie je dovod to hrat. Nie je tam end-game obsah. Vyrobca nema fungujuci model MMO, ktory by sam dlhodobo fungoval a rozvijal sa = naberal clenov. To je dost prekvapujuce zistenie, najma ak uvazime kolko penazi bolo naliatych do posledneho AAA titulu SWTOR, v tej hre nie je po 2 mesiacoch co robit. EA mohli studovat MMO hry a priniest nieco nove. Napriek tomu zostali prekvapeni ako rychlo hraci dohrali hr. MMO je ina kategoria ako singleplayer hra s coop modom, aj hraci ocakavaju ine, kupujem si MMO s tym, ze aspon na rok ci dva to budem hrat. Bez rozumneho end-game kazdy wanna-be MMO pojde do kolien 3 mesiace po launchi bezohladu aku uzasnu grafiku, kvesty ci pribeh ma.
    • +1 za názor hodný zamýšlení a který má hlavu a patu.
    • nerozumiem, ako mozes ocakavat od firmy, ktora do vyvoja mmo naliala miliony €, ze nebude chciet, aby sa jej investicie minimalne vratili. nepoznam ani vela ludi, ktori by do prace chodili zadarmo len preto, ze maju pocit, ze to "ma vyznam".

ak chces hrat hru, ktora by bola robena z lasky a s laskou, obrat sa na kickstarter.
      • Mám dojem, že tohle zrovna nebylo pointou jeho postu.
  • Na mě je to málo barevný
    • Na mě až moc. Věc vkusu, ale barvičkama jsou vesměs všecky mmorpg přeplněné. Nechal bych to stejně ponuré jako Skyrim.
      • on to myslel ironicky ;)
  • Opravdu málokterá hra dokáže stratit moji pozornost v den oznámení. Těmto klukum se to povedlo a tohle není trolling. Neoriginální nezajímavý koncept, kopírka hloupého wowka, špatná pověst po Skyrimu a Falloutu 3.
    • Jde vidět, že o hře víš úplný kulový, když můžeš vědomě napsat takovou blbost - cituji: "kopírka hloupého wowka". *7* *7* *7*
    • walltar
      Jo taky mě TES jako MMO vůbec nezaujalo ... pokud totálně předělají sysém na kterém fungoval TES a nechají jenom méno tak proč to hrát?
      • deridon
        tak kopírka WoWka to určitě nebude, spíše bude kombinovat jiné uspěšné MMOčka a k tomu prvky z původních TES, takže by to mohlo být zajimavé
        • walltar
          No uvidíme ... já to asi zkusím, přee jenom značka TES pro mě celkem dost znamená ale bojím se aby z toho nakonec ta kpírka nebyla.
  • dilinja
    PEGI TWELVE... vypinam. *6*
  • MMo sice nehraju, ale tohle nevypadá špatně a jako TES fanoušek to určitě vyzkouším. Trochu se ale obávám, jak to ovlivní další sigleplayerové díly TES, protože se u nich budou muset vývojáři do značné míry držet designu lokací z TESO (i přes značný posun v čase). A jestliže si hodlají už teď nalinkovat celý Tamriel, měli by si být teda opravdu jistí, že to nepodělají.
    • Jo, určitě dobrá poznámka. Naštěstí některé regiony už byly ukázány dříve a tvůrci TESO se musí držet těchto předloh. Snad jen Cyrodiil udělají trochu jinak, než byla v Oblivionu.

Já se trochu bojím, aby neřešili regiony stejně jako v GW2 nebo v Age of Conan - tj. uzavřené a relativně malé oblasti. To mi moc k TES nejde. Jistě tu nějaká uzavřenost bude, ale snad ne přespříliš...
      • walltar
        No já si myslím, že pokud chcou dostat všechny lidi na jeden server tak jim nic jiného nezbude ... je možné že se jim ty přechody ze serveru na server nějak podaří zamaskovat i v otevřeném světě ale moc bych tomu nevěřil.
        • Co jsem pochopil, jeden obří server bude pouze pro pvp oblast. A do této pvp oblasti se bude moci připojit jen několik set hráčů. Trochu se tak bojím front atd. Uvidíme.

Otevřený svět ala LOTRO to určitě nebude. Jen doufám, že to nebudou krajinky typu GW2, které působí někdy až moc uzavřeně.
    • To je dost trefná připomínka a fakt by mě zajímalo, jak moc si to uvědomují.
      • Veskoslav
        Ono vždy jde nakonec lokaci upravit a dát na to příběh: Válka, nájezdy hord, nová rasa, co to přestavěla, zeměstřesní, Bohové, co změnili pohoří atd. Ale asi máš pravdu v tom, že nejspíš se toho +- budou muset držet.
  • Líbí se mi, že se tady na Games.cz pohybuje zdatná komunita věštců. Megaserver bude padat, tohle bude špatně, tamto bude špatně, tohle nevyjde, tohle bude na nic, ... Bla bla bla. :)

Kdybyste se zajímali o hru alespoň maličko víc, věděli byste, že se nachází v pre-alfa verzi. Spousta věcí na videu bude v konečném důsledku vypadat úplně jinak.

Jsem velký fanoušek série TES, hrál jsem všechny díly kromě Areny, a je hezké, jak hru, která má vyjít za rok poplivete a pošpiníte, aniž byste věděli cokoliv bližšího. Ale vlastně je to dobře. Lidé jako vy nám v ní určitě chybět nebudou.

Pár z vás tu opakuje, že Bethesda zatím vydala jen zabugované hry. Rád bych vám připomenul, že ESO Bethesda nevyvíjí, jen se podílí na korekcích lore.

A že v GW2 nejsou růžoví zajíčci? Ono stačí, když vidíš ve fantasy světě postavu ve slunečních brýlích (které byly v jejich úchvatném CashShopu), a dokáže to dost zkazit den. Tohle v ESO opravdu nehrozí.
    • "Rád bych vám připomenul, že ESO Bethesda nevyvíjí, jen se podílí na korekcích lore."

Jestli to je pravda, tak zaplať pánbůh. I když mi tam pořád trochu smrdí ten Bethesďácký systém každý může všechno...
      • to ale k TES patří, že každý může všechno.. Mně to taky nazačátku moc nevonělo stejně jako se mi moc nelíbil RPG systém TES her. Ale takové je prostě TES. Buď to člověk příjme, nebo jde dál. Jinak to udělat nemohou. Dělají TES online a nikoli nějakou jinou MMORPG hru.
        • To víš, že to můžou udělat jinak. Třeba tak, že se můžu naučit co chci, ale na úkor něčeho a ne, že se můžu vygrindovat ve všem jak je typické pro TES hry. Tohle v MMO nemůže fungovat. Jenomže to by Bethesda musela vědět, co znamená slovo "balanc".
          Oni to neví a proto je každé TES v duchu "dělej si co chceš", ale už ti neřeknou, že ve finále (end-game) končí hra jako totálně broken. Navíc jak tvrdí ve videu - tank s lukem a kouzelník s obouručákem. Lol.
          Tohle možná překousnu u Diabla 3, ale ne u RPG. Nemám rád tenhle systém...
          • Někde psali, že mág sice bude moci nosit těžké brnění, ale pro mágy vhodné bonusy budou pouze na lehkém brnění. Něco podobného očekávám u zbraní. Jinak řečeno, mág sice bude moci nosit třeba luk, ale vždycky mu to půjde lépe s holí. Takhle nějak by to dle mých informací mělo vypadat. Takže se neboj, že by mág mohl všechno používat se stejnou efektivností. *3*

Mě naopak irituje, že v dnešních MMORPG hrách je mág sice všemocný moudrý týpek, ale luk do těch pazour prostě vzít neumí, že je to pro něj moc náročný. *1*
            • Jestli to bude takhle, tak je to v pohodě. Nemám problém. Hlavně bych rád, aby výběr skillů a různých specializací byl omezený. Aby tam byl nějaký balanc nebo pro a proti. Je nesmysl, abych mohl umět od všecho všechno a dobře.

Co se týče toho příkladu s mágem a lukem, tak absolutní zákaz použití je samozřejmě extrém, nicméně je třeba si uvědomit, že když shrnu skill postavy do nějakého čísla (řekněmě XP bodů), tak z toho čísla je třeba pro každou schopnost, kterou chci alespoň použitelně ovládat, něco ukrojit. To číslo vlastně představuje kromě zkušenosti i čas. Takže pokud chceš umět zacházet s lukem, už nikdy nebudeš tak dobrý mág a obráceně. Protože možnost vzít do ruky luk ti je celkem na prd, když netrefíš ani vrata. Na to je třeba roky tréningu, kdy se nemůžeš věnovat jiným schopnostem. Tohle logické uvažování v rámci RPG mě naučilo D&D. V TES systému jakákoliv taková logika nebo balanc absolutně chybí.
          • No zato je uzasny udelat to tak ze kouzelnik je takovej deeebil ze neumi vzit do ruky mec. Omezeni jsou pro pitomce bez sebekontroly a je nutne je usmernovat omezenimi typu..Jarousku ten mec nemuzes nosit , protoze jsi kouzelnik :) Ano hry casto konci diky tomu konci rozbite , ale neni vina systemu hry , ale blbosti lidi co ji hrajou.
            • Hyperbola much? Nemáš schopnost vidět duchy nebo tak něco? On tu někdo mluvil o tom, nemoc používat meč, protože si kouzelník? Já jen, že si se toho tak chytl. Tohle bylo, co si pamatuju, ve hrách na pravidlech 2E D&D a hodně lidem to vadilo, včetně mě a ve 3E to naštěstí změnili.

V TES Mág hopsá jako králík v plátovce s obouručákem a do toho metá firebally. Wow. Teď jsem na vážkách, co je větší debilita. I v té stařičké 2E (což je mimochodem asi tak 10x propracovanější mechanika, než TES) tahle "blbost" nemoct používat meč alespoň byla nějak vysvětlená (mág celý život studoval kouzla v knihovnách, s mečem zacházel tak, že by spíš ublížil sám sobě, než někomu v boji, atd..). Navíc i tak, u her typu 2E není problém si možnost nosit meč povolit, že ano.

Absurdnost TES systému kritizováním stařičkého D&D systému fakt nepopřeš.
            • Souhlasím s první částí tvého příspěvku. S tou druhou ale už ne.

Autoři her by měli hry dělat tak, aby hráč, který nepoužívá cheaty, nebyl nikdy téměř bohem, co dá draka na jednu ránu (pokud není cílem hry se stát bohem, který má dát draka na jednu ránu). Systém hry by neměl vést k tomu, aby byla hra ke konci "rozbitá". Pokud se to stane, je systém špatný a autoři udělali špatnou práci.
    • Tvému příspěvku tleskám. Klidně bych si tě mohl najmout jako svého mluvčího. Napsal bych sem naprosto totéž.

Ano, plivete na hru a nevíte o ní nic. Od jakéhosi cody jsem tu četl cosi o WoW clonu a hned mi došlo, jak málo o TESO hráči ví a jak přespříliš na ní plivou, nadávají atd. A tohle neplatí jen o českých forech ale i o forech anglických a německých, co jsem se tak koukal. Takže ano, tohle MMO je asi nejméně očekávané, asi nejvíce špiněné a přesto mu já věřím, nebo minimálně si počkám, jak bude opravdu vypadat. Nebudu plivat na něco, co může být skutečná pecka a první opravdu nové MMORPG.
      • walltar
        Tak ale divíš se, že sou lidi skeptičtí a nevěří tomu? Tolikrát už sem se u MMO zklamal, že už fakt nic od TESO nečekám. Třeba mile překvalí, ale nevěřím tomu ...
        • To mi povídej. Co her mě zklamalo - Skyrim po vydání byl sice hratelný, ale příliš povrchní. Bez modifikací je i dnes nicmoc. Battlefield 3 jsem očekával s velkým nadšením. Ale nakonec mě velmi zklamal. Nebyl to slibovaný nástupce BF2. Dost jsem se těšil na GW2 - prý že to nebude v korejském stylu, prý že to bude revoluční a já nevím co. No a výsledek? Nebaví mě to a culíkaté holčičky potkávám dnes a denně.

Nové hry jsou příliš povrchní. Zaměřují se na wow efekt, ale po hlubším prozkoumání nicmoc nenabízí. Znám řadu her, které wow efekt nemají, které na první dojem působí dost zašle a nepřitažlivě, ale které toho nabízí opravdu hodně (LOTRO, Mount and Blade, Wurm Online, Europa Universalis, Morrowind).
    • kennyB
      Ale nepoplivou. Vsadím se, že si jí stejně všichni nakonec zahrajou. A bude-li to bomba (což doufám), budou všichni psát: "já to říkal od první chvíle, že to bude jedna z nejlepších her tohoto roku" *1*
    • Drtimlam
      Tu tu nadáváš na věštce a přitom poslední větou ses k nim přiřadil:-D
      • To není věštba, ale fakt, a věděl by jsi to taky, kdyby sis o hře přečetl něco víc, než to, jak "všechno bude k ničemu". (:
        • Veskoslav
          Pokud nejsi vývojář, tak na 100% nemůžeš tvrdit, že tam ty brýle nebo něco na Halloween nebude.....Prostě ses přidal na stranu "věštců", tedy Těm, co se směješ.
          • Tak brýle i dýně tam klidně mohou být a podle mě i budou. Dýně v TES rostou, pokud si pamatuju. Stejně tak nějaké dwemerské brýle by tam klidně být mohli. V tom nevidím žádný problém. Nezdá se mi to jako problém ani v GW2, kam to taky zapadá, i když mě osobně se to moc nelíbí.
  • No nevím ,mám smíšené pocity. Já doufal že soubojový systém bude jak ve Skyrimu. Už jak na to video koukám tak je tam na mě moc barviček. Chtěl bych první mmorpg kde když třeba firebalu uhnete, tak mu fakt uhnete a ne, že za vámi poletí za roh. To samé meele souboje - proč neuhnout máchnutí meče, vletět oponentovi za záda a trošku mu potunit páteř. Defacto bych akorát do Skyrimu nacpal multiplayer + potřebné featury a rozšířil herní svět. Řeknu to narovinu - to tupé sázení skilů typické pro mmorpg už mě sere :) Můj názor, nekamenujte mě.
    • pokud se nepletu tak v Tera online muzes uhnout fireballu i utoku mecem
      • No jak jsem tak koukal na gameplay, je pro mě prostě ten systém soubojů ve Skyrimu pořád lepší :) Je to těžký, nikdy se nejde zavděčit všem, a bohužel pro mě, mase se pořád víc líbí konzumnější styl.
  • Já se nedivim že orka vynechali pokud bude vypadat jako v oblivionu. *1* *9*
    • morokura
      V prvních dvou TES byli orkové součástí bestiáře a hratelnou rasou se stali až v Morrowindu (asi hodně rychlá evoluce :), takže jestli je TESO zasazený 1K let před Skyrimem, tak to bude rasa podobná goblinům.. A stejně doufam že budou vypadat líp jak v Oblivionu
      • Viktor_H
        Orkové žádnou evolucí neprocházeli. Jde o elfy, kteří byli do své současné podoby zakleti...
        • morokura
          Ale v Areně a Daggerfallu to byli stvoření neschopný dát dohromady větu, takže určitou evolucí asi prošli.
          • Magister_Peditum
            To by tou evolucí museli projít asi tak během 20 let. *15*
            • morokura
              50 přibližně :D
        • Veskoslav
          Já myslel, že byli mučeni temnou silou a ta je pokřivila.
      • Orkove tam na 100% budou, jako soucasti frakce Daggerfell Covenant ( spolecne s Bretons a Redguards ).

Myslim ze v Daggerfall a Arena byli orkove nepratele, protoze se zapletli do nejaky valky, ne proto ze by byly primitivni rasa, jako goblini.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit