Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Bohemund
    Já prošel krom Areny všechny TESky a jsem velký fanda, ten svět už znám skrz naskrz, vesměs i historii, mám vztah i k různým rasám, některé nemám rád apod.... za všechny ty (pro mě skvělé hry) TESky jsem si k tomu světu vybudoval vztah a myslím si, že takoví lidé, jako já budou tvořit min. 1/3, což je podle mě solidní základ na start MMO, podobně tomu bylo u WoWka, či SWTORu, prostě to jsou mmočka s velkou základnou fandů, které nabrali na single player hrách, dobrých hrách....nooo a když hra bude kvalitní, tak se z té 1/3 fandů stane dosti početná základna hráčů a máme to.
    • Teď to jen nezprasit :) ......
  • to by bola celkom sranda keby fungovalo ~ tgm a player.additem 000000F alebo coc testinghall ale je to vidieť že je to nejaký iný engine čiže je po zábave :/
  • posun od klikani ikonek? akcni boj? ..tak proto v tom videu raci neukazujou UI ? tahle firma neumi udelat multiplayer.. (sice ma nove lidi) ale najednou z fleku se jim povede mmo? dalsi vec je, ze roky pracovane lore kuli mmo smrsknou :( no uvidime az to vyleze.. ale neverim jim...
    • morokura
      Jestli si i po skouknutí traileru, kde je hned v úvodních vteřinách obřím písmem ZENIMAX ONLINE STUDIOS pořád myslíš že to dělá Bethesda Soft. tak už to vážně hraničí s demencí.. Zenimax se specializuje přímo na MMO a je to jejich první velká hra, takže je tvuj příspěvek jeden velkej blábol *3*
      • Pro vyjasnění: Zenimax je mateřská firma, pod kterou spadá nejenom Bethesda, ale i další studia jako je id Software. A také tato MMO pobočka. Viz http://www.zenimax.com/profile.htm
    • No - ono je to mozna prave o tom, ze by to mohla byt vyhoda. Pokud "neumi" udelat MMO - coz bys od male islandske CCP pred tim nez udelali EvE mohl tvrdit taky - tak doufejme ze "neumi" udelat WOW klon s ikonkama a ze prave diky tomu budou muset misto kopirovani "osvedceneho a zavedeneho" systemu prijit s necim, co bude bavit lidi, ktere proste WOW styl MMO fakt nebere.
      Pro dalsi WOW klon tu proste neni a ani nebude dostatek zakazniku. Ti uz jsou na WOW a na jeho asijskych, scifi a jinych variacich.
      U "zkusenych" studii, ktere uz udelaly nekolik "originalnich WOW MMO" bych zadnou zasadni inovaci necekal. Tady je stale jeste aspon nejaka nadeje *1* .
      • Nemusí kopírovat WoW. Stačí, když z WoW zkopírují jen přítomnost end-game obsahu. Což spousta kopírovat zapomíná (stojí to moc peněz). Jinak to bude tak jako tak fail.
    • kdybys na to koukal pořadně, @6:20 je UI vidět, vč crosshairu ... asi těžko maji finalni UI hotove v alfa verzi...
      dale mluvi o tom, že se miři, utoči a blokuje myši, max 6 ruznych abilit z mnoha v jeden moment na action baru - takže to bude fungovat asi jako orcs must die! ... a zoom do pohledu prvni osoby jde udajně přepinat
      taky tomu neveřim, ne že by prezentace byla špatna, ale po všech těch zkušenostech se všemi mmo ktere vyšly za poslednich pět let... každopadně tahle hra se od nich tim systemem boje dost odlišuje, všechny ostatni byly TAB to target
  • MrSanta
    Ach jo, toho jsem se bál. Ono to nakonec začíná vypadat docela k světu. To zas bude rozhodování jestli do toho jít nebo ne. MMO všeobecně moc nemusím, ale na druhou stranu zase možnost prozkoumat dle libosti (a toho co programátoři udělají) celý Tamriel - to je pro mě hodně lákavé.
    PS: Kruciš, proč tam aspoň symbolicky nešplíchne decka krve po zásahu? To mi na MMO hrách vadí - potvorák dostane šupu obouručákem a krev nikde. Na mě to působí divně.
    • Veskoslav
      Tera i GW 2 mají při zásahu krev.
      • MrSanta
        Teru jsem neviděl a u GW 2 jsem si toho na videu nevšimnul. Hromada MMO her to ale nemá, což mi trochu vadí. Přítomnost krve na případném rozhodování zda do ESO jít nebo ne mít nebude.
        • Veskoslav
          No jo, to pak nesmíš mít Pegi 12, když chceš krev a to je problém pro vývojáře.
      • V gw2 jsem si ji ještě nevšim,ale možná to bude tím jak se mi pořád chce ze strachu zavřít oči z těch obřích mečů,a nagelovaných vlasů
        • Proč ti dali mínuska? Vždyť si napsal pravdu, kterou nikdo nemůže vyvrátit! Nebo v GW2 nejsou obří meče a lidi tam nevypadají jak buzny s nagelovanýmia vlasama? *3*
          • A to jsem nezmínil,že jsem si chtěl udělat Norn Warriora,ale jelikož většina tváří nornů,nemají žádné jizvy,vrásky,no prostě vypadají jako ženské/dětské,tak jsem si radši udělal ENGa.GW2 je hra pro naivní fanoušky anime,kteří všechno vidí moc světle.
            • GW2 je doposud jediná RPG hra, kterou jsem s nechutí přestal hrát. Je to hra zcela mimo můj vkus blízký kýči a to mi vadí. I RPG rozvoj postav je tam směšný a nudný. Skilly jsou nudné bez špetky nápadu. Elitní skilly stojí téměř všechny úplně za nic. Přístupné pvp od prvního levelu člověka nemotivuje dělat pve. Pvp je přitom sice dost vyrovnané, ale není motivující a vlastně je to pořád to samé. Eventy nejsou nic jiného než ty samé questy, co byly k vidění kdekoli jinde. Některé animace postav už skutečně hraničí s naprostou úchylností a tak bych mohl pokračovat. Kdykoli uslyším slovo Guild wars, okamžitě ruce pryč. fuj...
          • To bude tím,že mám vlastní názor a nejsem fanboy bez mozku,který i když ho hra baví,tak na ni najde mínusy.Například kdybych napsal u AC3,že se tam zvířata nechovají jako zvířata(Hrát to nehodlám,už jen proto že se tam hraje za američana,ale chování zvířat jsem viděl na videích,holt tak to dopadne když hru dělají lidé co nikdy neviděli srnku),tak bych dostal milíony mínusů.
  • svet ze kteryho muzou tezit maj pripravenej, ale jak se poperou s enginem (ty jejich zabery ze hry aby to vypadalo na efekt muze udelat kazdej) a jejich neduhama co kazdej dil elderu provadeji znovu a zase (dost bodu z vavrovyho clanku co se mu nelibi na skyrimu) se ukaze az casem.. aby to zase nebylo dalsi mmo co zabavi 2 mesice a po roce bude ftp (zaslechl jsem swtor?)
  • po poslednich mmo uz tomu moc neverim
  • Jedna z mala MMO kde nebudou pobihat lolitky , ruzovy kralici a lidi nebudou ´mit na hlave santovskou cepici. Svet TES je zajimavej a ma obrovskou zakladnu hracu , a promakanou historii , takze maji ns cem stavet. Po uspechu Skyrimu je TES v kurzu a s MMO prisly v pravej cas , ne jako Bioware s krizkem po funusu kdy zajem o SW opadl na vsech frontach.
    Grafika je celkem dobra , vzhledem k tomu ze ma byt jen jeden mega server a masivni bitvy.
    kamen urazu vsech MMO je takzvanej end game content , zadny novejsi mmo se s tim poradne nevyporadalo. Pokud v Bethesde nejsou blbci tak se poucily z chyb ostatnich a udelaj to spravne. Ale jiste nnei nic , kazdopadne za me osobne jim fandim a budu jeden z tech co to urcite vyzkousi:)
    • Já to slyšel jen jednou, ale mám za to, že o žádným obřím serveru se všemi hráči najednou nemluvili. To není možný jednak technicky (ten server by se z toho totálně zbláznil), jednak to není možný hratelnostně (ta mapa by musela bejt skutečně gigantická, ještě větší než třeba ve Fuel, jinak by si všichni šlapali po hlavě) a nakonec bys musel mít počítač, co je v reálným čase schopnej schopnej zobrazit obrovský množství postav najednou. Kdo hrál TES IV v době jeho vydání a tím i na dobovým HW tak ví, co dokáže byť pár postav navíc udělat s frameratem *1* Bethesda není zrovna technicky zdatný studio, což už v minulosti mnohokrát dokázali. A i kdyby, tak by to byl prostě totální overkill.

Co podle mě říkali je, že hra tě bude přihlašovat automaticky na server, kde se nachází všichni tvoji přátelé, abys mohl hrát s nimi. Nechce se mi to pouštět znova, ale fakt si myslím, že to říkal takhle *3*
      • tezko soudit jak je bethesda technicky zdatna kdyz podobny hry jako TES nejsou a neni to moc s cim srovnat. A kdyz nejaky byli tak na tom technicky byli hur. Svet gigantickej byt muze , navic nevidim duvod proc vykreslovat hrace ktery je kilometr ode me. Treba v EVE taky hraje hafo lidi an jednom serveru . Pak taky treba vanguard , giganticka hra kde hralo taky hafec lidi an jednom serveru a bez instanci..a ze to je uz letita hra a slo to.
        • "lidi to tenkrat resili tak moc proto ze proste na to nebyli pocitace co by to utahli"

Přeloženo do češtiny "lidi to tenkrát řešili tak moc proto, že prostě nebyly počítače, co by utáhly malý 2D textury trčící z jiný, větší, textury."

I jako pokus o vtip je to dost ubohý. O krásný trávě co do příchodu Oblivionu nikdo neviděl můžeš vyprávět jednou svejm dětem před spaním. My ostatní víme, že je to jen textura a jako taková by do vyčerpání vRAM neměla žrát výkon jak prdlá. V Gothicu 3 bylo trávy jak nakakáno, a z běhu hry mi to ubralo pár fps, a to tak že skoro doslova. Jestli to byly 3 nebo 4 snímky, ale víc ani prd *7*

http://www.gothicz.net/images/g3dat/screen/patch/12.jpg
        • Já bych řekl, že vůbec není těžký soudit. Kdo by si nepamatoval trávu v Oblivionu. 2D texturu trčící ze země, co se v pravidelných intervalech hýbá zleva doprava a je schopná srazit framerate i o 30 - 40 fps bez mrknutí oka. Nebo města, kde se sice načítaly malý lokace, ale pokud se sešlo najednou nějakejch osm, devět lidí, tak framerate šel opět v řádu desítek fps dolů. Nebo déšť, co v Morrowindu pršel skrz střechy. A ještě líp ten samej déšť, co pršel skrz střechy i v Oblivionu *4* Mlha na scéně, desítky fps dolů. Chybějící filtrování textur do roku 2008. Animace postav. I Skyrim je v plných detailech brutálně náročnou hrou a občas mi není moc jasný proč, a s velikostí mapy to moc společnýho nemá, openworld her tu máme mraky a fungují jinak *4*

Nechci se do Bethesdy dál nijak navážet, ale takhle by se dalo pokračovat opravdu hodně dlouho. Taky je rozdíl mezi hafo a 250.000 lidí. To je strašný množství, navíc pokud budou mít trochu úspěch, tak není problém, aby se tam v určitou dobu těch lidí sešlo mnohem víc.

Svět gigantickej bejt může, ale o tom dost pochybuju. V TES se předpokládá, že hráč poleze všude, a tak si nedokážu moc představit, kdo by dělal všechny ty místa tak jedinečný a unikátní, a už vůbec si nedokážu představit, kdo by ladil na takovým kusu země bugy. Mimochodem Fuel má mapu cca 14x větší než takový Just Cause 2, a že zrovna tahle hra není žádnej drobeček *3*
          • No jo..problem je v tom ze pred oblivionem nikde jinde tolik travy nebylo , hra je z roku 2006 a tudiz to ze to nebylo tak dokonaly jako dneska je snad jasny. Nevim , ve mestech jsem mel fps kolem 30 a bylo fuk kolik tam bylo lidi. Mlha mi taky fps nesrazela. Jediny co delalo potize byla ta trava , tam jsem musel snizit v ini souboru jeji hustotu na polovinu a pak to jelo v pohode. Dneska to bezi 60-70 fps vsude..nemyslim ze to bylo kdovijak technicky zpraseny..spis tehdejsi pocitace na to nemely.
            je rozdil open world strilecka a open world rpg , narocnost obou na vypocty a ruzne situace bude uplne nekde jinde. Jmenuj jediny open world rpg ktery nemelo bugy a jelo 100fps , zadny takovy neni. Takze si ymslim ze TES hry jsou celkem technicky v pohode , s prihlednutim na zanr a obsah co nabizej , neni to dokonaly..ale zadna nehratelna 5fps/zabugovana zalezitost to neni.
            • S modovanim Oblivionu mam zkusenosti dost , a jak jsem uz psal , stacilo snizit hustotu travy na polovinu v ini souboru a hra pod 30fps nesla . O Oblivionu bylo receno spousta veci,ale nic to nemeni na faktu ze na svoji dobu mel nejhezci travu siroko daleko.To ze byla narocna na vykon je pravda , a co jako? lidi to tenkrat resili tak moc proto ze proste na to nebyli pocitace co by to utahli , a podobne situace se vyskytuji u spousty her tak proc z toho delat problem.S prichodem grafik s unifikovanymi shadery Oblivion zacal bezet na plne detaily bez problemu a nikdo uz travu neresil. A nemam rad lidi jako tady z.z kteri na 100% vedi ze kdyz nekdo neco napise tak se o problem nezajima , neznas me a vis prd co o tom vim , stejne tak jako ja vim prd o tobe.
            • Radioaktivni_surikata
              Catie: Vávra to tuśím opravdu řekl, ale to jen zopakoval dávno známej fakt. O trávě se v době vydání psaly hromadý témat a diskuze se plnily jak prdlý, já si to dobře pamatuju. A low-poly grass mod problém neřešil, pouze zmírňoval katastrofu. Nehledě na to, že tráva od Bethesdy byla dost hustá, tak žrala prostě neúměrně moc. Je jento blbá 2D textura s primitivní animací proboha. Že je ta textura hezká je přeci úplně jedno, nechápu, co s ní dělali že to byl takovej zabiják. Textury se tou dobou použivaly už snad 2 dekády, to není žádná novinka. A 30 fps jednak není žadnej komfort, a jednak byly asi těžko stabilní. Mně framerate lítal s vsync mezi 60 (město s málo lidma) a 20 fps (les se zvířaty), což je děs.

Bethesda umí architekturu, to je unikát a něco, v čem jsou dobří. Technicky zdatný ale rozhodně nejsou, nebo jsou, ale pak je to banda miliony vydělávajících žebráků, co není ochotná investovat peníze do technologií. Třeba hory ve Skyrimu byly nádherný, vrcholky v mracích, fakt krása. A vedle toho voda, co vypadala jak udělaná s pixel shaderama druhý generace, hezky s texturou navrchu. Nebo ty stromy, kdy si nelicencovali Speed tree jako v Oblivionu, ale nahradili je smetákama. A ty stíny... Třeba jsou to jen spořínkové, takoví miliony vydělávajíci žebráci. Ale technicky jsou prakticky všechny TES prinejlepším dost rozporuplný.

A RPG se 100 fps... Ty se fakt stébla chytáš :) Problém Oblivionu je, že běžel běžně 20 - 60 fps podle situace. Drtivá většina her má framerate mnohem stabilnější, např všechny Gothicy, s výjimkou města v G2. To bylo taky slušně zprasený, CPU killer jak sviň.
            • Díky trávě v Oblivionu jsem nemohl hru pořádně hrát. Musel jsem si stáhnout plugin, který se jmenoval, tuším, low poly grass, abych si hru zahrál. Měl jsem tehdy PC takové, že bych měl hru hrát na max. detaily. Ne, skutečně byla tráva špatně navržená. Kdyby si o Oblivionu a modování věděl něco více, musel by si to uznat. Mimochodem, nutnost stáhnout si zmíněný plugin a nutnost různě štelovat onu trávu deklarovalo opravdu hodně hráčů. Stačí si projít stránky k modování Oblivionu - pro začátek stačí TES nexus a wiki s TES sekce modding.

Jednoduše, vaříš z vody. Já ani nevěděl, že Vávra někdy kritizoval trávu v Oblivionu a pokud tomu tak bylo, kritizoval jí zcela oprávněně. Zjisti si informace a pak dělej chytrýho. *3*
            • Aha..jednou vavra rekl v podcastu ze Oblivion mel spatnou travu tak to tady kazdej papouskuje. Nemel,trava tam byla moc pekna , to jen vavra netusi jak ji udelali tak prudi.)
            • V Battlefieldu 2 bylo na některých mapách více či stejně trávy jako v Oblivionu. Přesto to FPS nesráželo. Tráva byla v Oblivionu řešena velice špatně. Naštěstí se rychle objevil fix od fanoušků.
    • Veskoslav
      S MMO právě včas?:-D To mělo přijít někdy v roce 2009, ne teď když je MMO navrcholu a hráči jsou rozuteklí u ostatních titulů. Jinak v GW 2, SW TOR, Secret Worlds, Warhammer online nevidím žádné růžové zajíčky či lolitky. To jenom tak na okraj. Grafika je zastaralá, jeden mega server je naprosto nereálný a bude padat. Masivní bitvy se pak budou lagovat, tudíž to bude o ničem. A blbci jsou, protožezaprvé vydávají MMO, což jim spousta lidí nikdy neodpustí, zadruhé to má být "klasické" MMO, tudíž žádná revoluce a zatřetí kdyby se poučili, tak by nevycházeli jejich hry pravidelně zabugované.....
      • Jako vážně nevidíš v GW2 žádné lolitky? Já jich denně potkávám spoustu.
      • Delas v Bethesde ze uz vis ze jeden server bude padat? To ze Zenimax Online vydava MMO neznamena ze Bethesda game studio nemuze udelat TES VI , nebo snad kdyz Bioware udealli star wars vysrali se na Mass Effect? Takze nevidim duvod proc by na ne lidi meli bejt nasrany. S lolitkama a kralikama jsem to myslel obrazne , pokud nejsi blbej tak vis jak to myslim a nerikej mi ze v GW 2 nepobihaj lidi z ruzovejma vlasama:) A s MMO prisly vcas v kontextu TES sveta a jeho uspechu u hracu , na ostatni MMO sere pes , kdyz hra bude dobra tak nevidim duvod proc hrat treba Secret World kdyz nestoji za nic.
        • Veskoslav
          Jeden server ti prostě neutáhne třeba 250 000 naráz......To pochop, i kdyby to slíbili, tak pochybuji, že zrovna oni to dokážou. A v TES nemůžeš mít fialové vlasy, zelené vlasy?:-D
          • Takze kdyz je nad slunce jasne ze jeden server neutahne 250k lidi a kazdy to vi , tak proc to teda delaj? Aby se znemoznily asi a pak jim to padalo? :) Pokud vim tak v TES bez modu ruzovy vlasy mit nemuzes. Ale o to nejde , proste jsem tim chtel rict ze TES online vypada uveritelne a nema komiksovou/anime/celshading/nebo jakloukoliv jinou stylove zprznenou grafiku.
          • walltar
            Já bych řekl, že to nebude problém ... bude to instancované. Podle toho co řekl v tom videu sem to pochopil, že bude několik verzí světa které budou oddělené ale pojede to na jednom serveru ... nakonec z toho bude takovej bordel jako nikdy protože tě hra někam hodí a ty vůbec nebudeš vědět kam.
            • Veskoslav
              Stejně si myslím, že bude centrální+lokální servry, protože dělat jeden cetrální na všechno je nesmysl.
  • Oni si opravdu mysli, ze s timhle ... prorazi a uspeji na MMO online trhu ? Je videt ze jsou stejne nepoucitelni ( nenazrani) jako BW a jejich SWTOR. Kdyby udelali dalsi KOTOR vydelali by zcela jiste vice, ale to je jina kapitola.

No nic preji vyvojarim, krasny sen o MMO online hre a ja si radeji zahraji starej dobrej Morrowind a kdo vi, mozna se jednou dockam i poradneho pokracovani a kdyz ne, tak se svet nezbori, kazdopadne tohleto si zcela jiste necham ujit :-).
    • Co ti tam vadí? Proč jsou všichni tak extrémně obecné a jasně neargumentují? Víte proč? Protože ví o hře kulový a nechtějí, aby to vyšlo najevo hned po první větě (jako se to stalo např. u jistého člena nickem cody, který hned v první své větě dal o sobě vědět, že bohužel o TESO neví vůbec nic). *3*

Já nevím, ale boj bude určitě lepší než ten v Morrowindu. Questy taky budou lepší. Grafika bude lepší (když nepočítám Morrowind s MGE, s textur packy, s Overalem atd.). Tak v čem je problém?
      • Problem je v tom, ze je to jen dalsi tuctova MMO do chrtanu jiz tak presyceneho MMO trhu a dle toho co zatim vime, tahle hra nic prevratneho mit nebude. Takze tak asi, STOP MMO sra*kam ... a radeji udelejte poradnou singlovku.
  • Zajímá mě, jak bude tato hra řešena pokud jde o placení. Ideální by byla jednorázová platba, popřípadě free-to-play, rozhodně ale ne systém jako u old republic - tarif.
    • Podle ofic. informací tohle pořád zvažují. Podle mě je model WoWka už dnes zastaralý a špatný. Doufám v model ala GW2.
      • Ak ma blizzard z toho zisk. Tak model je super. Stare je svetko z coho neni zisk. To je fakt.
        • WoW model má patřit WoWku. Ostatní hry nechť zkouší něco jiného. WoW už má svou stabilní komunitu, která je zvyklá platit měsíční poplatky.

TESO je v jiné situaci, než bylo WoW. TESO jde na trh, který je doslova nacpaný spousta tituly a přestože přinese něco nového, podle mě to stačit nebude. TESO se musí podbízet a nejlépe se podbízí např. GW2. Proto jsem pro model po vzoru GW2.

Sám moc nemusím přímo F2P modely, kde si člověk říká, z čeho sakra ti vývojáři mají prachy (Planetside 2), anebo mám občas problém s F2P modely, kde se dá zdarma hrát jen něco, je příliš moc omezení atd. (Age of Conan, LOTRO).
          • Veskoslav
            Pokud myslíš model placení měsíčních poplatků, tak to není model WoW, ale první s tím myslím přišel Everquest. A pokud vím, tak americké servry Aionu pořád jedou na měsíčních poplatcích a úspěšně, Lotro má taky více ja 200 000 základnu pravidelně platících, to samé Secret World. K tomu 350 000 platících v SW ToR. Eve Online má cca 300 000 měsíčních platitelů. Tudíž nejlepší MMO, co osobně považuji je model LOTRo a SW ToR. Lotro má ale lepší model, SW ToR má ale zase lepší příběhovou linii, která je v rámci F2P modelu zcela přístupná a nikterak Tě neomezuje v možnostech:)Máš všechno, co placený hráč. Ostatní si ale musíš dokoupit, Tudíž SW ToR bude spíše takové MSO (massive single online) :)
            • Shania
              Z.Z:) je to možné. Problém je, že pokud hraješ hodně, tak těch 500 bodu je nic.

Vubec netvrdím, že je to nejhorší systém, ale ani není nejlepší a to co mi nejvíc vadí je, že i když jim platíš měsíční poplatky, tak dostaneš jen čast hry a defakto pokud ji chceš vše, tak musíš platit nad rámec měsíčních poplatků, nebo čekat dlouhou dobu než na to našetříš. Je to prostě nastavení tak, že i ten kdo paltí měsíční poplatky většinou i rád zaplatí víc, aby ty věci měl.

Měsíční poplatky by měli stát u této hry méně, nebo by hráč měl dostat víc bodu.

Mě už to moc netrápí, mám lifetime, tak mi tento systém možná i umožní získat datadisky zdarma a do hry se teď podívám jednou za pár let, takže body našetřím. Ale pamatuji si, když jsme se tam byl naposledy, tak 6k bodů zahučelo raz dva a to jsme si vylepšil jen jednu postavu.
            • Shania,
              tahle diskuze o LOTRO a jeho F2P systému už tu byla a mám skoro pocit, že to byla diskuze mj. s tebou. Já besouhlasím. LOTRO F2P je ždímání peněz, to určitě, ale VIP hráč má všechno, co potřebuje a pokud chce něco navíc, může použít TP, které dostává každý měsíc. Uměl bych si snad představit, že by hráči dostávali těch TP měsíčně více či v závislosti na tom, jak dlouho si platí VIP. Např.: Platíš měsíc, dostaneš 500 TP, platíš 6 měsíců, dostaneš 1500 TP měsíčně apod.
            • Veskoslav
              Přiznám se, že já u Lotra byl naposledy v roce 2010, už mi to nějak nemyslí má paměť:-D GW je dobrý model, ale model SW ToR či LOTRo mi přijde lepší. Pokud mail, co nám poslali oledně SW jsem přeložil správně, tak ve hře bude i možnost si vydělat "peníze" na klasické otevření celého SW. Funguje to i v EVE online. Problém GW II vidím třeba v mikrotransakcích (lion key na truhly, co padají z mobů) Výhodu zase v tom, že to postě jednou za týden zapnu a mám plný přístup.

Navíc u Lotra to není P2W systém jako je teď u Aionu v Evropě pod těmi zmrdy z Gameforge. To samé třeba 4Story, kdy bez investice, která je v konečném důsledku vyšší jak roční předplatné, nemáš nic.
              Když v Lotrovi zaplatíš měsíční poplatek 298 Kč, tedy klasickou měsíční platbu, máš všechno, naprosto všchno přístupné. Pak máš možnost F2P dokupivání toho, co potřebuješ nebo jedeš klasicky ve hře bez placení (tam je omezení na povolání).
            • Shania
              Lotro zrovna neni priklad dobreho hybrid modelu. Platici zakaznik je tam nehorazne zdimany. Jsem toho nazoru, ze pokud platis, mas mit vse ziskatelne nejaky m zpusobem ve hre a ne pres shop.

Dokupovani veci po castech je pro ftp hrace.

Na FPT model TORU jsme taky slyšel jen negativní ohlasy, ale moc jme to nezkoumal.
            • Ve své první větě jsem se špatně vyjádřil. Chtěl jsem jen říci, že doufám v nějaký F2P model, anebo lépe v model kup a hraj, jako má GW2.

Hlavní příběhovou linii LOTRO a SWTOR bych asi moc nesrovnával. U LOTRO se linie musí hrát s nějakou znalostí světa Pána prstenů a linie je nesmírně dlouhá a někdy dost složitá se zápletkami, které ne hned musí hráči dojít. Vedle toho je to příběhová linie, do které se neřídka vsouvají další jakési pod příběhy, další příběhové linie atd. Mimoto některé příběhy na sebe nenavazují, jiné jsou navazující až po více kapitolách atd. Bez taháku někdy docela obtížné vše pobrat. *1*
    • tarif mi nevadi, kdyz by to byla dobra hra
  • Zacina to vypadata zajimave *5*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit