Přejít na výpis diskuzí
Mamutí video ukazuje mnoho věcí z The Elder Scrolls Online
8.11.2012 | Aleš Smutný
200 příspěvků
-
No nevím. Už teď je "přemomováno":) Máme tu SW ToR: Podle mě jedno z nejlepším MMO na příběh, ale bohužel zabité v rámci PvP prvků, ale doporučuji vyzkoušet:) Pak je tu nové GW 2, které nejenom má mnohonásobně lepší grafiku než připravovaný TES online, ale má unikatní systém zbraní, skillů a úkolů. Pak tu máme zajímavou Teru v rámci soubojů a bojového systému. Aion se systémem craftění, zajímavou a krásnou grafikou a takřka neomezenými možnosstmi výroby zbraní a zbrojí. K tomu dosluhující Warhammer a L2. Obě mají své přednosti i zápory. Star Trek online má taky co mluvit. Skvělé sci-fi MMO Eve online je taky hráčem na poli MMO. A pak tu zůstavá ještě WoW, dosavadní "král":)
Nevidím tedy mezeru pro novou a obzvlášť TES, kdy se jeho hry vyznačují větším množstvím menších a větších bugů. U singlu to člověk přežije, ale v MMO? Navíc to vypadá, že grafika je jak z roku 2009 a podobá se enginu Lineage II:) Zaujalo to vlastně někoho? Nebo Vás to spíše naštvalo? -
-
jestli je nejaka mezera v nejakym zanru je uz myslim dlouha leta jedno. Pokud se jim TES online podari vydat bez bugu a problemu ktere provazeji vsechny nove mmo maji velkou sanci uspet. Svet TES ma hooodne lidi rado , myslim ze v soucasne dobe vic nez svet Star wars. Grafika mi prijde ok . Pokud maji v planu jen jeden mega server a masivni bitvy bude stridmejsi grafika spis ku prospechu veci. Pokud dodaji do hry hned od zacatku end game content , nebude moc bugu , maji uspech zarucenej. Vzhledem k tomu ze Bethesda ma penez vic nez dost a zkusenosti taky , mohlo by jim to vyjit.
-
Jo máme tu hromadu MMO, ale žádný pořádný nový sandbox nebo MMO bez levelů nebo MMO z divokého západu nebo středověké MMO s pořádným bojem .... bych tu ty nebo mohl psát az dozítřka ... jenom nechápu proč když už se někdo rozhodne udělat MMO tak udělá generické fantasy MMO s pár prvkama které zase tak moc nepřinesou ... když už je moc inovativní tak na to plácne sci-fi skin *9*
Mě TESO vůbec nezaujal ... já sem chtěl co-op do TES a místo toho tu mám MMO o které sem nikdy neměl zájem. -
-
Počky rok, dva a vyjde ArcheAge. Budeš stavět lodě, domy, hrady, dobývat území, pěstovat průmyslové plodiny (pšenice atd.), ovoce, zeleninu, zvířata, sadit stromy a další věci.
A to všechno v plně otevřeném neinstancovaném světě, jak má MMO být.
Ne jak některý asociální glorifikovaný kooperativní akční hry jako například... -
-
Na arechage se hodně těším ... až to vyjde v nějakém použitelném jazyce tak se na to hned vrhnu
-
-
No, počkejme pár let, třeba udělají Warhorse pokračování svý hry MMO *5*
-
-
Já bych si dal třeba Mount and blade MMO ... pořádný propracovaný svět, rytířské zápasy, hodně bych omezil verbování žoldáků, aby z toho nebyl úplný clusterfuck a místo mapy velká otevřená středověká krajna plná pálení, plundrování, znásilňování a napichování hlav na cool ... to by bylo kůl
-
-
Tak si dej Darkfall, kterej vychází tuším 20.
-
-
Jojo, teď má vyjít novej. Starej nebyl vůbec šrpatnej to je pravda, ale vývojáři na to sr... Tak snad se poučili a bude to stát za to.
-
Reboot Darkfallu.
-
Pokračování? Já sem hrál původní DF a hra nebyla zase tak špatná.
-
-
To já bych si střihl Warhammer svět v CryEnginu 3:-D
-
-
-
Tak zkus Secret World;)
-
-
Měsíc sem si už dal ... jedna z vyjímek asi se vrátím po novém roce se podívat jak to tam funguje.
-
-
-
No spíš mě napadla otázka: proč to hrát? , ale pak jak to přešlo do lokací s tím ultrahezkým domečkem, už jeden důvod určitě je.
Jinak teda mají dobrý systém povolání/rasa, což teda ale spíš určí balanc hry. Z toho videa z toho stejně moc poznat nejde, max průměrná grafika, sic to vypadá ale na dobrou atmosféru, a pořád to věrně připomíná atmosféru TES, takže zatím tak průměrné nadšení, uvidíme :)
-
-
Vždy jsem si přál rpg hru z tak temného fantasy světa,až bude vypadat jako by byl reálný(něco jako knihy od J.Abercrombieho).Skyrim se o to pokusil,(Zaklínač to vlastně splnil),ale moc se mu to nepovedlo.A toto už je úplně vzdálené,pokud bych si nepřečet název článku a videa,tak bych si myslel,že je to nový díl Fable(to jak občané města oslavovali hráče byla úplná třešnička na dortu)...Doufám,že mě za můj názor neukamenujete mínuskama.
-
-
To je zajímavá představa že bych někde pobíhal jako Krvavá Devítka nebo Bayaz nebo dokonce kulhal jako Glokta? Je to teda lákavé, ale nějak si nedovedu představit, že by to někdo dokázal věrohodně převést do herní podoby. Na to je to až moc temná dark fantasy.
-
-
Měl bych alespoň představu o žánrech:za Gloktu-adventura(tu by byl problém vyřešit jeho pomalý pohyb,protože než by někam došel tak by to mnoho lidí vyplo :D)/simulátor mučení/strategie(tedy pokud by se to odehrávalo před jeho návšťevou císařského vězení),Devítiprsťák-mlátička(jako je např.god of war)/rpg,Jezal-to by mohlo být rpg,Bayaz(ale ten by hlavní postava být nemohl,i když pokud by se to odehrávalo v době kdy se učil u Juvense,tak by to bylo velice zajímavé)-Simulátor loutkového divadla,Cosca-strategie/hra s příběhem,jehož cílem by bylo koupit si co nejvíce chlastu a klobouků,za minimální obnos,Castor Morveer-stealth akce,Murcatto-rpg,Caul "pes" Třesavec-rpg,Dobrák-rpg/kostkový poker,Gorst-rpg/mlátička,Finree-adventura,Kroy-strategie,Psí čumák-stealth akce/strategie,Tunny-rpg,adventura,ale lepší by bylo kdyby se hrálo za nového hrdinu.
-
-
Tak kdyby to někdo udělal podle vývoje Třesavce - z naivního týpka až po bezcitné děsivé stvoření, tak to by bylo naprosto boží. Ale nová postava by asi dávala větší smysl, to je fakt.
-
-
Ale zajímavé by bylo MMORPG-1.výběr ze 3 stran,přičemž by se každá ještě mohla dělit a měla svůj vlastní příběh,a dalo by se různě přécházet(např.když jsi otrok v gurchulu,tak se můžeš pokusit utéct a přidat se ke království)-Spojené království(+ sever,jelikož jsou spojenci,a část severu patří Psímu čumákovi,který patří ke království)-inkvizice,armáda,občané,chudáci,šlechtici otevřené rady,seveřané.Stryrie-tisíc mečů,armáda,občané.Gurchul-otroci,požírači,armáda,občané-2.-dalo by se pracovat pro postavy z knihy(gloktovi bys mohl nosit jeho kufřík plný překvapení :D)-3.-reálný svět(málo mmorpg se jim může chlubit-např.age of conan,lord of the rings online) bez obřích mečů a bez obřích chráničů ramen,bez nagelovaných vlasů,bez naivní představě o laskavosti šlechticů
-
Ale zajímavé by bylo MMORPG-1.výběr ze 3 stran,přičemž by se každá ještě mohla dělit a měla svůj vlastní příběh,a dalo by se různě přécházet(např.když jsi otrok v gurchulu,tak se můžeš pokusit utéct a přidat se ke království)-Spojené království(+ sever,jelikož jsou spojenci,a část severu patří Psímu čumákovi,který patří ke království)-inkvizice,armáda,občané,chudáci,šlechtici otevřené rady,seveřané.Stryrie-tisíc mečů,armáda,občané.Gurchul-otroci,požírači,armáda,občané-2.-dalo by se pracovat pro postavy z knihy(gloktovi bys mohl nosit jeho kufřík plný překvapení :D)-3.-reálný svět(málo mmorpg se jim může chlubit-např.age of conan,lord of the rings online) bez obřích mečů a bez obřích chráničů ramen,bez nagelovaných vlasů,bez naivní představě o laskavosti šlechticů
-
-
-
-
Ještě jsem zapomněl na sérii Gothic,ta to splnila taky,a ještě k tomu byla úplně boží :D
-
-
Až bude beta, tak si to vyzkouším. Počítám s tím, že to nebude nic extra, takže mě můžou jen překvapit.
-
Modlím se k památce Lorda Britishe, aby to opravdu nebylo další WOW-Klon (TAB TAB IKONKLIK, GEARHUNT, tupý respawn system) ale konečně něco, co se dá v fantasy žánru hrát.
-
Když vidím, jak tam ty pitomci hopkají ve srandovních rohatejch helmách, zvedá se mi žaludek. Kam se podělo decentní výtvarné kouzlo Elder Scrolls? Vypadá to jako další tuctová, pestrobarevná a nevkusná MMO. Dejte pokoj...
-
-
Ty a všichni, co ti dali plus, podívej se na to video znovu. TESO má snad ten nejvíce umírněný a nejméně úchylný styl, co jsem u MMO kdy viděl. Takže další nafouknutý problém. V podstatě jen hate...
-
Nevím že zrovna s rohatejma helmama je takový problém. V TES jsou již od Areny. Zrovna zbroje a zbraně mi u TES přijdou v rámci fantasy her jako hodně "realistické". U mě mají velké plus za to, že tam děvčata neběhají v plátových kozačkách na jehlách, o chain-mail bikinách +5 ani nemluvě *1*
http://images1.wikia.nocookie.net/__cb20080430114704/elderscrolls/images/f/f1/Arena_cover_art.jpg
http://www.myabandonware.com/media/captures/T/the-elder-scrolls-arena/the-elder-scrolls-arena_12.jpg
Samozřejmě, taky by se mi líbily zbroje a zbraně třeba jako jsou na artu k Project Eternity. Snad se toho jednoho dne dočkám.
http://img338.imageshack.us/img338/5172/wallpaper0021920x1200.jpg
-
-
Pokud jde o fantasy MMORPG, je jich tu fakt hodně a skoro by se dalo říci, že až moc. Ale na TESO tu místo prostě je. Už kvůli svému světu a propracované historii a dlouhé herní historii si TES zaslouží svého zástupce na poli MMO her.
TESO je přesně tím MMO, které by mohlo "zacpat" zbytek místa na poli fantasy MMO.
1. Je velký nedostatek poněkud stylizací umírněnějších MMORPG, kde by to nebyly samé culíky, podivná stvoření podobná pokémonům apod. Stylizací je tedy TESO jinde než celý současný mainstream (kterým je WoW a nyní nejspíše i GW2).
2. Kromě stylizace by se měl lišit i bojový systém. Žádná klikačka typu WoW. Boj by měl být blíže ke GW2 ovšem s tím, že bude více akčnější a bez autotargetingu. Půjde tedy ještě dál než GW2.
3. TES má propracovaný herní svět, svou historii, kulturu, rasy atd. I tímto by se poněkud více lišil od mainstreamu. Neříkám, že mainstream je bez vlastního lore, s lore TES se ale měřit nemůže. To je prostě fakt.
Naprosto zásadní pro úspěch TESO bude obchodní model tohoto MMO. Pokud by to bylo něco typu GW2, domnívám se, že by mohl přijít velký úspěch. Pokud to bude model ala SWTOR, úspěch bude určitě menší a TESO by se mohlo stát dokonce propadákem, i když svými kvalitami by mohlo předčít GW2. -
-
nedokážu si představit že pvp o stovce lidí ze souboji jako v tes hrách běželo nějak uchvatně
-
-
Tak máš malou představivost. *3* Co přesně si neumíš představit? V čem vidíš největší problém? Nebo narážíš hlavně na problém plynulosti hry? Toho se také docela bojím.
-
-
jj plynulost zažil jsem warhammer online stačilo tak 80 lidí tak to byl samej lag a strefit se někoho nějakým cone efektem bylo zhola nemožné a to dělali lidi co už jednu pvp onlinovku měli zasebou. už vidím jak blokuješ a uhýbáš ve stylu bojovejch her při řežbě tolika lidí člověk bude rád když mu to bude reagovat aspon trochu
-
-
Buď v pohodě. Já hrál pvp LOTRO, kde když se nakupilo více jak 20 lidí, lagy byly takřka nesnesitelný. Po tomhle zážitku jsem si myslel, že to nejde udělat lépe. Pak jsem zkusil WvWvW v GW2 a tam v pohodě můžou bojovat desítky hráčů proti sobě a já nemám jediný lag. Takže to je technicky možné udělat masivní pvp bez lagů. TESO to své masivní pvp hodně prosazuje a pochybuju, že by dopustili fail typu obří lagy jako jsou v LOTRO pvp oblasti.
-
-
-
-
-
hruza .. dalsi tuctova sr..ka .. opravdu "vyborny nasledovnik " tes ..
-
-
Jakej zase následovník? Na téhle hře se už pracuje několik let (moc bych se nedivil, kdyby vývoj na ní začal ještě před vývojem Skyrimu) a dělá na ní studio nezávislé na single TES hrách. Následovník single TES her bude dělat zase stejné studio jako Skyrim.
-
-
Docela se mi to líbí. Uvidíme jak to dopadne.
-
Musím uznat, že design prostředí vypadá pěkně a soubojový systém může být celkem příjemnou změnou. Ale jinak mi to přijde děsně generické a nijak nevybočující...
Snad kdyby PVP opravdu podporovalo stovky hráčů. Na druhou stranu i kdyby engine takové davy zvládl, mohou zážitek úplně zprasit herní mechaniky... -
Ještě přihodím dojmy z alphy od Jesse Coxe:
http://www.youtube.com/watch?v=SLp0ykvotEI
Je to trochu TES fanboy, ale má tam některý zajímavý informace - například možnost first person pohledu, soubojovej systém podobnej GW atd.
Začíná to vypadat celkem k světu. Já nikdy nebyl fanoušek TES světa, takže mě to nijak extra za srdce nebere, ale už to nepůsobí jako totální fiasko, nýbrž jako docela kompetentní příspěvek do žánru. -
-
Když už jsme u toho, zde jsou všechny informace k TESO:
http://elderscrollsonline.com/en
A tohle je naprostý základ - shrnuté informace z alfa eventu, kde je k dispozici opravdu hodně informací:
http://acolytesguild.wordpress.com/2012/10/22/elder-scrolls-online-preview -
-
Když si takový TES fanda, tak se zeptám. Existuje nějaký komplexní mod do Morrowindu nebo Oblivionu, který předělává mechaniku hry? Systém magie, combat, staty potvor, drop itemů, experience gain atd. Nezajímá mě vylepšení grafiky, nové zbraně nebo potvory, ale změna systému hry a něco, co je v komplexním modu, abych nemusel do hry instalovat 10 věcí, které se pak mezi sebou perou...
-
-
Pro Oblivion určitě OOO jako modifikace měnící výrazně celou hru, hlavně její obtížnost a řadu dalších věcí včetně ekonomiky. Dále je dobrý Midas Magic přidávající opravdu hodně moc kouzel a řadu nových lokací. Na dropy vyšla taky celá řada modifikací, ale OOO k tomuhle stačí. Pokud chceš trochu jiný boj, zkusit oblivion deadly reflex. Pokud chceš totální konverzi Oblivionu, zkus se podívat na Nehrim - zcela nový svět vybudovaný na základech TES IV.
Morrowind jsem nikdy moc nemodoval. To nejhorší - bojový systém - nevím, zda-li upravuje nějaký mod. Když jsem ještě Morrowind hodně hrál, mod na boj nebyl, nebo o něm nevím. Já u Morrowindu používal jen vlastní modifikace a MGE (pro graf. vylepšení). Relativně nedávno vyšel Morrowind Overhaul 3.0. Zkus se na to podívat. Sám jsem ještě nezkoušel.
Určitě se podívej na stránky TES nexus jak pro Morrowind, tak pro Oblivion. Určitě nestahuj pluginy z českých stránek (jsou vždy zastaralé a často jim chybí popis).
Co se týká modifikování TES her, není problém mít aktivních 100 pluginů najednou. Pokud si člověk občas přečte popis modifikace a instaluje si pouze osvědčené modifikace, neměl by být problém a nic by se nemělo prát. Je dobré používat program Oblivion Mod Manager, který sníží rizika "praní se pluginů" a zjednoduší instalaci mnoha pluginů. -
-
Asi pudu do toho Nehrimu. :)
-
Btw, ten MW Overhaul je o grafice. Boj tam je pořád stejný...
-
Díky, mrknu se na to. I když mám pocit, že OOO sem kdysi dávno hrál a byly tam přidané jen potvory, zbraně a opravené bugy...
-
Všechny co Z.Z postnul jsou pro mě must-have mody, takže určitě stahuj. Ještě bych doporučil Enhanced Hotkeys, který ti umožní nabindovat si na jakoukoliv klásevu jakejkoliv spell, dokonce i celé sety brnění a zbraní. Když tyhle pluginy zkombinuješ vznikne hra nesrovnatelně lepší než vanilla Oblivion a to nemluvim o grafikckých úpravách. Jinak Morrowind jsem nikdy nemodoval, takže ti taky neporadim.
-
-
-
-
Když už jsme u toho, zde jsou všechny informace k TESO:
[url]http://elderscrollsonline.com/en[/url]
A tohle je naprostý základ - shrnuté informace z alfa eventu, kde je k dispozici opravdu hodně informací:
[url]http://acolytesguild.wordpress.com/2012/10/22/elder-scrolls-online-preview/[/url] -
-
pardon za dvojitý post.. jsem lama.
-
-