Přejít na výpis diskuzí
Mamutí video ukazuje mnoho věcí z The Elder Scrolls Online
8.11.2012 | Aleš Smutný
200 příspěvků
-
Problem je v tom, ze je to jen dalsi tuctova MMO do chrtanu jiz tak presyceneho MMO trhu a dle toho co zatim vime, tahle hra nic prevratneho mit nebude. Takze tak asi, STOP MMO sra*kam ... a radeji udelejte poradnou singlovku.
-
Pro vyjasnění: Zenimax je mateřská firma, pod kterou spadá nejenom Bethesda, ale i další studia jako je id Software. A také tato MMO pobočka. Viz http://www.zenimax.com/profile.htm
-
"lidi to tenkrat resili tak moc proto ze proste na to nebyli pocitace co by to utahli"
Přeloženo do češtiny "lidi to tenkrát řešili tak moc proto, že prostě nebyly počítače, co by utáhly malý 2D textury trčící z jiný, větší, textury."
I jako pokus o vtip je to dost ubohý. O krásný trávě co do příchodu Oblivionu nikdo neviděl můžeš vyprávět jednou svejm dětem před spaním. My ostatní víme, že je to jen textura a jako taková by do vyčerpání vRAM neměla žrát výkon jak prdlá. V Gothicu 3 bylo trávy jak nakakáno, a z běhu hry mi to ubralo pár fps, a to tak že skoro doslova. Jestli to byly 3 nebo 4 snímky, ale víc ani prd *7*
http://www.gothicz.net/images/g3dat/screen/patch/12.jpg -
Jen aby bylo jasno: Psal jsem to vše proto, že se mi nelíbí, když někdo srovnává WoW s Eve, protože mi to příjde hodně nesmyslné až hloupé. Stejně tak já nesrovnávám Battlefield se Skyrimem, protože bych byl za blázna a za pitomce. Naopak klidně srovnám Skyrim s Two Worlds či Gothicem. Stejně jako klidně srovnám Mafii s GTA, Call of Duty s Battlefieldem atd. Na hraně srovnávání (tedy ještě přijatelné, ale už na hraně relevantnosti srovnání) by pak byl třeba Mount and Blade vs TES hry. Stejně jako by na hraně bylo srovnávání Battlefieldu s Armou. Podobně na hraně je srovnání WoW s GW2.
-
Musím se usmívat tomu, jak lidi obdivují onu složitost u Eve. Jedna věc je komplexní složitost a druhá věc je hloupá složitost. Co více sedí na Eve, nechť si každý sám rozhodne. Já mám celkem jasno. *3*
-
To je strašně umělé vytváření jakýchsi kategorií postavených na velmi zdánlivých podobnostech her, které spolu nemají nic společného. Snad bych souhlasil s tím, že WoW a Diablo mají spolu docela dost společného, ale jde o jasně odlišné hry každá patřící do své kategorie her. Srovnání Areny resp. TES her a Eve je tak mimo, jak jen může být. Už jsem to naznačoval - Battlefield má také sprint na shiftu jako Skyrim, má také pohled z vlastních očí, v obou hrách se dá používat dýka atd. A mají tyhle hry skutečně něco relevantně společného? Jistě že ne! Téměř z každé hry si můžu něco vzít a připodobnit to k jiné hře. Tvoje kategorie jsou umělé. Napsat že je žánr podružnou věcí je jen třešnička na pomyslném dortu nesmyslnosti.
Že se herní mechanismy různých her podobají a že je lze rozdělit podle určitých kategorií je jasné. My tu ale už máme jasné kategorie a já říkám, Eve není WoW, Eve nepatří ani do stejné subkategorie a Eve rozhodně nemá téměř nic společného s Arenou. Že si vezmeš pár podobností a z nich pochybným způsobem cosi dedukuješ je další věci.
Mimochodem, netuším, jak ti nějaká znalost programování může nějak pomoct poznat herní mechanismy. Pochybuju, že si psal nějaké větší náročnější hry a programování nějakých miniaplikací ti sotva pomůže. Daleko více ti pomůže prostý přehled ve hrách a jistá všímavost.
No když nic jinýho, umíš své názory podat rozumně a v relevantní formě. Podle mě patří Skyrim a Arma do jedné kategorie a měl bych je nadále porovnávat. *1* *7* -
EvE i WOW jsou MMoRPG, to má být TESO taky. Tohle je rozdělení s pohledu dle způsobu hraní a existují aktuálně prakticky jen 3 kategorie her. MMO, Multiplayer, Singleplayer. Další dělení máš podle pojetí herního systému - tedy typ hry (adventura, hopsačka, střílečka, simulátor, strategie, RPG... - ale jde jít dělením i více do hloubky). No a pak je tu třeba i dělení podle žánru - scifi (starcraft), fantasy (skyrim), real life (sims), historický (total war)..
Takže ano, z pohledu hraní to spadá do stejné kategorie. Z pohledu žánrů jsou to rozdílné žánry a z pohledu dle typu hry na který narážíš máš samozřejmě pravdu - WoW je zameřeno na jednoduchost a na co největší masovost, EvE jde cestou sandboxu a je komplexnější a složitější. -
Pokud jsi nikdy neprogramoval herní systém vysvětluje se to hůře, zjednodusim to jak jen to jde.
EvE/Arena - Sandbox, důraz je kladený propracovaný a nesvázaný vývoj postav (buď kým chceš, dělej co chceš), příběhová linie je nepodstatná pro hraní (můžeš ji zcela ignorovat), spousta věcí je náhodně generovaných a ne předscriptovaných.
Diablo/WoW - důraz kladený na gear, vývoj postav svázaný povoláním, dost lineární, málo variabilní. Cíleno na maximální jednoduchost naučení s cílem přitáhnout masy (obojí zvládl můj syn v 6 letech), předscriptované spawny, příběhová linie a dialogy jsou spíše jednoduché aby hráče nezdržovaly a nenudily, Lineární jednoduchý svět (regiony odstupňované levely).
Baldur/SWTor - důraz kladený na zážitek z příběhu, důraz na interakci PC a NPC, rozsáhlé dialogy, vývoj postav vcelku lineární a svázaný s povoláním, vše předscriptováno, spawny naprosto statické (pokud uplyne timer ta obluda tam vždy bude stejná).
Dle mého klíče bych old school RPG nazval jen první typ her (EVE/Arena) - velká svoboda jednání i vývoje postavy bez nelogických omezení. (Protože jsi barbar kouzelník tak neuneseš meč i když máš 3x vétší sílu než ten hobit válečník - protože by to nebylo vybalancovaný v PvP :P )
Druhý typ her Diablo/Wow je akční RPG Hack'n'Slash zaměřený na umělé vyvažování síly charakterů (ruku v ruce s ořezáním svobody volby) a udržením lidí ve hře pomocí navyšování levelu a gearu a taktikou easy to learn hard to master za účelem co největšího počtu platících.
Třetí typ Baldur/SWTor je RPG Adventura - Udržet hráče u hry takřka filmovým zážitkem kde může dělat dílčí rozhodnutí a mezitím je nějaká nepodstatná omáčka aby to neměl tak rychle za sebou. Pro single OK. Pro MMO tvůrce je to nejpracnější varianta - nalákáte "Adventurní hráče" - ale nemáte šanci přidávat další příběh tak rychle, jak jej hráči stíhají dohrávat. Takže - jak jsem tvrdil o TORu od prvního spuštění - nastává masivní odliv a F2P model.
Já preferuju první skupinu, omezování jsem si za totáče užil dost. Jsem rád, když si můžu piplat svý alter ego dlouhodobě a přesně podle představ a při zachování logiky (v rámci daného světa). Neberu že někomu jinému se líbí některý z jiných dvou modelů.
Z mého pohledu ale tyto páry her single/mmo maji co do systému zásadní podobné znaky a hlavně stejný koncept jak udržet hráče u hry co nejdýl. (ovládání, žánr, nebo textury jsou z pohledu herních mechanik podružné). -
Asi pudu do toho Nehrimu. :)
-
přesně tak...
-
S modovanim Oblivionu mam zkusenosti dost , a jak jsem uz psal , stacilo snizit hustotu travy na polovinu v ini souboru a hra pod 30fps nesla . O Oblivionu bylo receno spousta veci,ale nic to nemeni na faktu ze na svoji dobu mel nejhezci travu siroko daleko.To ze byla narocna na vykon je pravda , a co jako? lidi to tenkrat resili tak moc proto ze proste na to nebyli pocitace co by to utahli , a podobne situace se vyskytuji u spousty her tak proc z toho delat problem.S prichodem grafik s unifikovanymi shadery Oblivion zacal bezet na plne detaily bez problemu a nikdo uz travu neresil. A nemam rad lidi jako tady z.z kteri na 100% vedi ze kdyz nekdo neco napise tak se o problem nezajima , neznas me a vis prd co o tom vim , stejne tak jako ja vim prd o tobe.
-
Btw, ten MW Overhaul je o grafice. Boj tam je pořád stejný...
-
Díky, mrknu se na to. I když mám pocit, že OOO sem kdysi dávno hrál a byly tam přidané jen potvory, zbraně a opravené bugy...
-
Nemusí kopírovat WoW. Stačí, když z WoW zkopírují jen přítomnost end-game obsahu. Což spousta kopírovat zapomíná (stojí to moc peněz). Jinak to bude tak jako tak fail.
-
+1 za názor hodný zamýšlení a který má hlavu a patu.
-
Mám dojem, že tohle zrovna nebylo pointou jeho postu.
-
Tak s tímhle srovnáváním ti moc kategorií her nezbude .... WoW a EVE sou sice obě MMORPG a jejich jádro je stejné, ale provedení každé části je jiné. Jinak se craftí, jinak se bojuje ..... si prakticky řekl, že každá knížka je stejá protože má papírové stránky a písmenka, bez toho aby ses podíval dovnitř.
-
GW2 je doposud jediná RPG hra, kterou jsem s nechutí přestal hrát. Je to hra zcela mimo můj vkus blízký kýči a to mi vadí. I RPG rozvoj postav je tam směšný a nudný. Skilly jsou nudné bez špetky nápadu. Elitní skilly stojí téměř všechny úplně za nic. Přístupné pvp od prvního levelu člověka nemotivuje dělat pve. Pvp je přitom sice dost vyrovnané, ale není motivující a vlastně je to pořád to samé. Eventy nejsou nic jiného než ty samé questy, co byly k vidění kdekoli jinde. Některé animace postav už skutečně hraničí s naprostou úchylností a tak bych mohl pokračovat. Kdykoli uslyším slovo Guild wars, okamžitě ruce pryč. fuj...
-
Pokud si myslíš, že eve a wow patří do stejné kategorie, tak se nemáme o čem bavit. To je jednoznačná blbost. Jistě, obojí jsou MMO, ale tím ta podobnost končí... O těch stylech, že je Eve Arena styl, to už mi příjde více než zvláštní styl uvažování. Arena je arena, Eve je eve. Podle mě je Skyrim battlefield styl - sprint na shiftu, obojí má dýky, v obojí se chodí po dvou nohách, obojí má pohled z vlastních očí. To jsem napsal ale blbost, co? Stejně tak mi příjde to, co si napsal ty... *3*
-
Ale zajímavé by bylo MMORPG-1.výběr ze 3 stran,přičemž by se každá ještě mohla dělit a měla svůj vlastní příběh,a dalo by se různě přécházet(např.když jsi otrok v gurchulu,tak se můžeš pokusit utéct a přidat se ke království)-Spojené království(+ sever,jelikož jsou spojenci,a část severu patří Psímu čumákovi,který patří ke království)-inkvizice,armáda,občané,chudáci,šlechtici otevřené rady,seveřané.Stryrie-tisíc mečů,armáda,občané.Gurchul-otroci,požírači,armáda,občané-2.-dalo by se pracovat pro postavy z knihy(gloktovi bys mohl nosit jeho kufřík plný překvapení :D)-3.-reálný svět(málo mmorpg se jim může chlubit-např.age of conan,lord of the rings online) bez obřích mečů a bez obřích chráničů ramen,bez nagelovaných vlasů,bez naivní představě o laskavosti šlechticů