Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • wot neni mmo...
  • Tak jedna věc je evidentní, od původních tragických plánů a prezentací jak bude TES Online vypadat, je to (alespoň marketingovými kecy) částečný posun k lepšímů - tedy pryč od stylu "wow klonů".
    To je pravděpodobně největší a aktuálně zřejmě jediný přínos SWOW Toru. Doufal jsem, že po tomto debaklu od Bioware se další tvůrci MMO chytnou za nos a řeknou si ...
    Asi už to nepůjde jen kopírovat WOW s malými kosmetickými úpravami, které marketingově nazveme "zásadní změnou, revolučním systémem, třetím pilířem důchodové reformy....". Oni ti hráči už asi fakt chtějí něco jiného... Výjímek, co jdou vlastním systémem proti mocnému proudu maximální jednoduchosti WOWkloningu, je jako šafránu (eve, wot,...).
    Bylo by fajn, kdyby se k nim přidala i TES, snad se ten jejich malý odklon od WOWstylu už dál bude jen zvětšovat a tím správným směrem.
  • Oni si opravdu mysli, ze s timhle ... prorazi a uspeji na MMO online trhu ? Je videt ze jsou stejne nepoucitelni ( nenazrani) jako BW a jejich SWTOR. Kdyby udelali dalsi KOTOR vydelali by zcela jiste vice, ale to je jina kapitola.

No nic preji vyvojarim, krasny sen o MMO online hre a ja si radeji zahraji starej dobrej Morrowind a kdo vi, mozna se jednou dockam i poradneho pokracovani a kdyz ne, tak se svet nezbori, kazdopadne tohleto si zcela jiste necham ujit :-).
  • Když vidím, jak tam ty pitomci hopkají ve srandovních rohatejch helmách, zvedá se mi žaludek. Kam se podělo decentní výtvarné kouzlo Elder Scrolls? Vypadá to jako další tuctová, pestrobarevná a nevkusná MMO. Dejte pokoj...
  • Pro Oblivion určitě OOO jako modifikace měnící výrazně celou hru, hlavně její obtížnost a řadu dalších věcí včetně ekonomiky. Dále je dobrý Midas Magic přidávající opravdu hodně moc kouzel a řadu nových lokací. Na dropy vyšla taky celá řada modifikací, ale OOO k tomuhle stačí. Pokud chceš trochu jiný boj, zkusit oblivion deadly reflex. Pokud chceš totální konverzi Oblivionu, zkus se podívat na Nehrim - zcela nový svět vybudovaný na základech TES IV.

Morrowind jsem nikdy moc nemodoval. To nejhorší - bojový systém - nevím, zda-li upravuje nějaký mod. Když jsem ještě Morrowind hodně hrál, mod na boj nebyl, nebo o něm nevím. Já u Morrowindu používal jen vlastní modifikace a MGE (pro graf. vylepšení). Relativně nedávno vyšel Morrowind Overhaul 3.0. Zkus se na to podívat. Sám jsem ještě nezkoušel.

Určitě se podívej na stránky TES nexus jak pro Morrowind, tak pro Oblivion. Určitě nestahuj pluginy z českých stránek (jsou vždy zastaralé a často jim chybí popis).

Co se týká modifikování TES her, není problém mít aktivních 100 pluginů najednou. Pokud si člověk občas přečte popis modifikace a instaluje si pouze osvědčené modifikace, neměl by být problém a nic by se nemělo prát. Je dobré používat program Oblivion Mod Manager, který sníží rizika "praní se pluginů" a zjednoduší instalaci mnoha pluginů.
  • Když si takový TES fanda, tak se zeptám. Existuje nějaký komplexní mod do Morrowindu nebo Oblivionu, který předělává mechaniku hry? Systém magie, combat, staty potvor, drop itemů, experience gain atd. Nezajímá mě vylepšení grafiky, nové zbraně nebo potvory, ale změna systému hry a něco, co je v komplexním modu, abych nemusel do hry instalovat 10 věcí, které se pak mezi sebou perou...
  • Jestli to bude takhle, tak je to v pohodě. Nemám problém. Hlavně bych rád, aby výběr skillů a různých specializací byl omezený. Aby tam byl nějaký balanc nebo pro a proti. Je nesmysl, abych mohl umět od všecho všechno a dobře.

Co se týče toho příkladu s mágem a lukem, tak absolutní zákaz použití je samozřejmě extrém, nicméně je třeba si uvědomit, že když shrnu skill postavy do nějakého čísla (řekněmě XP bodů), tak z toho čísla je třeba pro každou schopnost, kterou chci alespoň použitelně ovládat, něco ukrojit. To číslo vlastně představuje kromě zkušenosti i čas. Takže pokud chceš umět zacházet s lukem, už nikdy nebudeš tak dobrý mág a obráceně. Protože možnost vzít do ruky luk ti je celkem na prd, když netrefíš ani vrata. Na to je třeba roky tréningu, kdy se nemůžeš věnovat jiným schopnostem. Tohle logické uvažování v rámci RPG mě naučilo D&D. V TES systému jakákoliv taková logika nebo balanc absolutně chybí.
  • Shania,
    tahle diskuze o LOTRO a jeho F2P systému už tu byla a mám skoro pocit, že to byla diskuze mj. s tebou. Já besouhlasím. LOTRO F2P je ždímání peněz, to určitě, ale VIP hráč má všechno, co potřebuje a pokud chce něco navíc, může použít TP, které dostává každý měsíc. Uměl bych si snad představit, že by hráči dostávali těch TP měsíčně více či v závislosti na tom, jak dlouho si platí VIP. Např.: Platíš měsíc, dostaneš 500 TP, platíš 6 měsíců, dostaneš 1500 TP měsíčně apod.
  • Buď v pohodě. Já hrál pvp LOTRO, kde když se nakupilo více jak 20 lidí, lagy byly takřka nesnesitelný. Po tomhle zážitku jsem si myslel, že to nejde udělat lépe. Pak jsem zkusil WvWvW v GW2 a tam v pohodě můžou bojovat desítky hráčů proti sobě a já nemám jediný lag. Takže to je technicky možné udělat masivní pvp bez lagů. TESO to své masivní pvp hodně prosazuje a pochybuju, že by dopustili fail typu obří lagy jako jsou v LOTRO pvp oblasti.
  • pardon za dvojitý post.. jsem lama.
  • Když už jsme u toho, zde jsou všechny informace k TESO:
    http://elderscrollsonline.com/en

A tohle je naprostý základ - shrnuté informace z alfa eventu, kde je k dispozici opravdu hodně informací:
    http://acolytesguild.wordpress.com/2012/10/22/elder-scrolls-online-preview
  • Když už jsme u toho, zde jsou všechny informace k TESO:
    [url]http://elderscrollsonline.com/en[/url]

A tohle je naprostý základ - shrnuté informace z alfa eventu, kde je k dispozici opravdu hodně informací:
    [url]http://acolytesguild.wordpress.com/2012/10/22/elder-scrolls-online-preview/[/url]
  • Hraju LOTRO a mám v základu nějakých 25 skillů či více (nikdy jsem je nepočítal) a vše na liště a vše bez problému používám i v pvp. Na druhou stranu v bojovém systému, který je v GW2 by se těch 20+ skillů asi moc nehodilo - člověk by asi moc nestíhal uhybat a ještě mačkat vícero skillů. Ale i když kdo ví?

Mně se moc systém skillů v GW2 nelíbí. Člověk má všechny skilly na zbrani během pár minut a pak už jen dokola používá těch 5 skillů + pár abilit = celkem nuda. Třeba v LOTRO mám daleko více možností a můžu si v boji více vyhrát. V GW2 jen dokola mačkám pár skillů = tupá rubačka bez větší nutnosti skilly efektivně kombinovat (ovšem záleží na classe). Ani systém propojení skillů vícero class moc nefunguje. Škoda.
  • Hyperbola much? Nemáš schopnost vidět duchy nebo tak něco? On tu někdo mluvil o tom, nemoc používat meč, protože si kouzelník? Já jen, že si se toho tak chytl. Tohle bylo, co si pamatuju, ve hrách na pravidlech 2E D&D a hodně lidem to vadilo, včetně mě a ve 3E to naštěstí změnili.

V TES Mág hopsá jako králík v plátovce s obouručákem a do toho metá firebally. Wow. Teď jsem na vážkách, co je větší debilita. I v té stařičké 2E (což je mimochodem asi tak 10x propracovanější mechanika, než TES) tahle "blbost" nemoct používat meč alespoň byla nějak vysvětlená (mág celý život studoval kouzla v knihovnách, s mečem zacházel tak, že by spíš ublížil sám sobě, než někomu v boji, atd..). Navíc i tak, u her typu 2E není problém si možnost nosit meč povolit, že ano.

Absurdnost TES systému kritizováním stařičkého D&D systému fakt nepopřeš.
  • Díky trávě v Oblivionu jsem nemohl hru pořádně hrát. Musel jsem si stáhnout plugin, který se jmenoval, tuším, low poly grass, abych si hru zahrál. Měl jsem tehdy PC takové, že bych měl hru hrát na max. detaily. Ne, skutečně byla tráva špatně navržená. Kdyby si o Oblivionu a modování věděl něco více, musel by si to uznat. Mimochodem, nutnost stáhnout si zmíněný plugin a nutnost různě štelovat onu trávu deklarovalo opravdu hodně hráčů. Stačí si projít stránky k modování Oblivionu - pro začátek stačí TES nexus a wiki s TES sekce modding.

Jednoduše, vaříš z vody. Já ani nevěděl, že Vávra někdy kritizoval trávu v Oblivionu a pokud tomu tak bylo, kritizoval jí zcela oprávněně. Zjisti si informace a pak dělej chytrýho. *3*
  • Souhlasím s první částí tvého příspěvku. S tou druhou ale už ne.

Autoři her by měli hry dělat tak, aby hráč, který nepoužívá cheaty, nebyl nikdy téměř bohem, co dá draka na jednu ránu (pokud není cílem hry se stát bohem, který má dát draka na jednu ránu). Systém hry by neměl vést k tomu, aby byla hra ke konci "rozbitá". Pokud se to stane, je systém špatný a autoři udělali špatnou práci.
  • Někde psali, že mág sice bude moci nosit těžké brnění, ale pro mágy vhodné bonusy budou pouze na lehkém brnění. Něco podobného očekávám u zbraní. Jinak řečeno, mág sice bude moci nosit třeba luk, ale vždycky mu to půjde lépe s holí. Takhle nějak by to dle mých informací mělo vypadat. Takže se neboj, že by mág mohl všechno používat se stejnou efektivností. *3*

Mě naopak irituje, že v dnešních MMORPG hrách je mág sice všemocný moudrý týpek, ale luk do těch pazour prostě vzít neumí, že je to pro něj moc náročný. *1*
  • Veskoslav
    Přiznám se, že já u Lotra byl naposledy v roce 2010, už mi to nějak nemyslí má paměť:-D GW je dobrý model, ale model SW ToR či LOTRo mi přijde lepší. Pokud mail, co nám poslali oledně SW jsem přeložil správně, tak ve hře bude i možnost si vydělat "peníze" na klasické otevření celého SW. Funguje to i v EVE online. Problém GW II vidím třeba v mikrotransakcích (lion key na truhly, co padají z mobů) Výhodu zase v tom, že to postě jednou za týden zapnu a mám plný přístup.

Navíc u Lotra to není P2W systém jako je teď u Aionu v Evropě pod těmi zmrdy z Gameforge. To samé třeba 4Story, kdy bez investice, která je v konečném důsledku vyšší jak roční předplatné, nemáš nic.
    Když v Lotrovi zaplatíš měsíční poplatek 298 Kč, tedy klasickou měsíční platbu, máš všechno, naprosto všchno přístupné. Pak máš možnost F2P dokupivání toho, co potřebuješ nebo jedeš klasicky ve hře bez placení (tam je omezení na povolání).
  • Shania
    Lotro zrovna neni priklad dobreho hybrid modelu. Platici zakaznik je tam nehorazne zdimany. Jsem toho nazoru, ze pokud platis, mas mit vse ziskatelne nejaky m zpusobem ve hre a ne pres shop.

Dokupovani veci po castech je pro ftp hrace.

Na FPT model TORU jsme taky slyšel jen negativní ohlasy, ale moc jme to nezkoumal.
  • Veskoslav
    Ono ale mnohdy je i nevýhodou mít 30 skillů na liště, v single hře to je stravitelné, ale v případě MMO? Tam hru nemůžeš zastavit, vybrat si zbraň a skill a jet:) Navíc někomu vyhovuje systém skillů, co je třeba v GW II, kdy máš 3+2 základní, které se ti otvírají postupně, jak používáš různé druhy zbraní + 5 dalších, co si odemykáš za skill pointy, co si ale musíš nasbírat. V konečném důsledku máš maximálně 10 skillů na liště+speciální skilly pro tvůj class. Ale někdo zase má rád systém skillů, co má SW ToR, WoW atd., kdy máš 20 skillů na liště a jedeš:) U TES fakt nevím, jak to chtějí vyřešit. Systém ala Skyrim i Oblivion mi nepřijde moc reálný v použití v rámci MMO.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit