Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ale zajímavé by bylo MMORPG-1.výběr ze 3 stran,přičemž by se každá ještě mohla dělit a měla svůj vlastní příběh,a dalo by se různě přécházet(např.když jsi otrok v gurchulu,tak se můžeš pokusit utéct a přidat se ke království)-Spojené království(+ sever,jelikož jsou spojenci,a část severu patří Psímu čumákovi,který patří ke království)-inkvizice,armáda,občané,chudáci,šlechtici otevřené rady,seveřané.Stryrie-tisíc mečů,armáda,občané.Gurchul-otroci,požírači,armáda,občané-2.-dalo by se pracovat pro postavy z knihy(gloktovi bys mohl nosit jeho kufřík plný překvapení :D)-3.-reálný svět(málo mmorpg se jim může chlubit-např.age of conan,lord of the rings online) bez obřích mečů a bez obřích chráničů ramen,bez nagelovaných vlasů,bez naivní představě o laskavosti šlechticů
  • A to jsem nezmínil,že jsem si chtěl udělat Norn Warriora,ale jelikož většina tváří nornů,nemají žádné jizvy,vrásky,no prostě vypadají jako ženské/dětské,tak jsem si radši udělal ENGa.GW2 je hra pro naivní fanoušky anime,kteří všechno vidí moc světle.
  • To bude tím,že mám vlastní názor a nejsem fanboy bez mozku,který i když ho hra baví,tak na ni najde mínusy.Například kdybych napsal u AC3,že se tam zvířata nechovají jako zvířata(Hrát to nehodlám,už jen proto že se tam hraje za američana,ale chování zvířat jsem viděl na videích,holt tak to dopadne když hru dělají lidé co nikdy neviděli srnku),tak bych dostal milíony mínusů.
  • O Planetside nevim nic. EvE a WOW je v jadru velmi podobne. Hrajes tam za postavicku co ma "gear" i kdyz v EvE je to lod, Mas tam postavu ktera se vyviji a trenuje skily, (jen u EvE je jejich variabilita nasobne vyssi). Oboji je masivni multiplayer. U obojiho se ziskavaji a zpracovavaji suroviny = crafting. Oboji ma propracovany PvP system i PvE zony. To ze jedno ma scifi textury a druhe fantasy textury z nich nedela naprosto jine kategorie.
    To co z techto her dela ruzne kategorie je NAPROSTO jina koncepce a uvazovani autoru. EvE nebylo uz od pocatku cilene na "nactilete americke publikum" s cilem hlavne nikoho neodradit velkou slozitosti. WoW a klony je proste takove "Metro W8 rozhrani". Je kvalitne odladene, extremne jednoduche na pochopeni a ovladani a v nicem nejde do hloubky. Neni to potreba. Lidi za to plati a je jich dost.
    Nekoho bavilo Diablo I a nekoho vic TES:Arena a nekoho zase Baldur I. Vsechno jsou to "RPG". Diablo je Hack'n'Slash. Baldur je hlavne Adventura RPG se silnym pribehem a Arena je hlavne sandbox RPG. Uplne stejne mame MMO. WoW je takovy Diablostyl, SWTor je takovy Baldur Styl, eVe je takovy Arena styl. Stale doufam ze TES Online pujde spis cestou areny pripadne daggerfallu/morowindu. Nikoli dalsi MMO Diablo/WoW.
  • Ty a všichni, co ti dali plus, podívej se na to video znovu. TESO má snad ten nejvíce umírněný a nejméně úchylný styl, co jsem u MMO kdy viděl. Takže další nafouknutý problém. V podstatě jen hate...
  • Co ti tam vadí? Proč jsou všichni tak extrémně obecné a jasně neargumentují? Víte proč? Protože ví o hře kulový a nechtějí, aby to vyšlo najevo hned po první větě (jako se to stalo např. u jistého člena nickem cody, který hned v první své větě dal o sobě vědět, že bohužel o TESO neví vůbec nic). *3*

Já nevím, ale boj bude určitě lepší než ten v Morrowindu. Questy taky budou lepší. Grafika bude lepší (když nepočítám Morrowind s MGE, s textur packy, s Overalem atd.). Tak v čem je problém?
  • Eve a WoW jsou MMO naprosto jiné kategorie. To je jako by si porovnával Planetside s LOTRO. Nemůžeš tak jmenovat Eve jako MMO, které není jako WoW. Ani Planetside není jako WoW. Jednoduše ber příklady ze stejné kategorie, jako je WoW. Např. GW2 je ze stejné kategorie a lze o něm říci, že to není klon WoW. *3*
  • morokura
    Jestli si i po skouknutí traileru, kde je hned v úvodních vteřinách obřím písmem ZENIMAX ONLINE STUDIOS pořád myslíš že to dělá Bethesda Soft. tak už to vážně hraničí s demencí.. Zenimax se specializuje přímo na MMO a je to jejich první velká hra, takže je tvuj příspěvek jeden velkej blábol *3*
  • morokura
    Všechny co Z.Z postnul jsou pro mě must-have mody, takže určitě stahuj. Ještě bych doporučil Enhanced Hotkeys, který ti umožní nabindovat si na jakoukoliv klásevu jakejkoliv spell, dokonce i celé sety brnění a zbraní. Když tyhle pluginy zkombinuješ vznikne hra nesrovnatelně lepší než vanilla Oblivion a to nemluvim o grafikckých úpravách. Jinak Morrowind jsem nikdy nemodoval, takže ti taky neporadim.
  • Radioaktivni_surikata
    Catie: Vávra to tuśím opravdu řekl, ale to jen zopakoval dávno známej fakt. O trávě se v době vydání psaly hromadý témat a diskuze se plnily jak prdlý, já si to dobře pamatuju. A low-poly grass mod problém neřešil, pouze zmírňoval katastrofu. Nehledě na to, že tráva od Bethesdy byla dost hustá, tak žrala prostě neúměrně moc. Je jento blbá 2D textura s primitivní animací proboha. Že je ta textura hezká je přeci úplně jedno, nechápu, co s ní dělali že to byl takovej zabiják. Textury se tou dobou použivaly už snad 2 dekády, to není žádná novinka. A 30 fps jednak není žadnej komfort, a jednak byly asi těžko stabilní. Mně framerate lítal s vsync mezi 60 (město s málo lidma) a 20 fps (les se zvířaty), což je děs.

Bethesda umí architekturu, to je unikát a něco, v čem jsou dobří. Technicky zdatný ale rozhodně nejsou, nebo jsou, ale pak je to banda miliony vydělávajících žebráků, co není ochotná investovat peníze do technologií. Třeba hory ve Skyrimu byly nádherný, vrcholky v mracích, fakt krása. A vedle toho voda, co vypadala jak udělaná s pixel shaderama druhý generace, hezky s texturou navrchu. Nebo ty stromy, kdy si nelicencovali Speed tree jako v Oblivionu, ale nahradili je smetákama. A ty stíny... Třeba jsou to jen spořínkové, takoví miliony vydělávajíci žebráci. Ale technicky jsou prakticky všechny TES prinejlepším dost rozporuplný.

A RPG se 100 fps... Ty se fakt stébla chytáš :) Problém Oblivionu je, že běžel běžně 20 - 60 fps podle situace. Drtivá většina her má framerate mnohem stabilnější, např všechny Gothicy, s výjimkou města v G2. To bylo taky slušně zprasený, CPU killer jak sviň.
  • morokura
    Grafika, animace, stylizace - proč se to sakra musí za každou cenu aspoň trochu podobat mainstreamu (hlavně WoW)? Proč se na ten cartoon style nevyse*ou a neudělaj to bez zaoblených baráčků a přesycených barev? Navíc graficky to vypadá někdy na rok 2008. Animace vypadaj hrozně uměle a nepřirozeně, neplynule.. Jako velkej fanda TES bysch čekal víc než jenom kopii WoW, Warhammera a Age of Conan. Chtěl bych vidět větší změny, co by odlišovali TESO od ostatních fantasy MMO. Hodnotim věci, který jsem měl zatim možnost vidět. Do vydání zbejvá rok takže se může hodně věcí změnit, včetně mýho názoru a je pravda, že to vypadá o dost víc zajímvě než v den vypdání..
  • nerozumiem, ako mozes ocakavat od firmy, ktora do vyvoja mmo naliala miliony €, ze nebude chciet, aby sa jej investicie minimalne vratili. nepoznam ani vela ludi, ktori by do prace chodili zadarmo len preto, ze maju pocit, ze to "ma vyznam".

ak chces hrat hru, ktora by bola robena z lasky a s laskou, obrat sa na kickstarter.
  • Shania
    Z.Z:) je to možné. Problém je, že pokud hraješ hodně, tak těch 500 bodu je nic.

Vubec netvrdím, že je to nejhorší systém, ale ani není nejlepší a to co mi nejvíc vadí je, že i když jim platíš měsíční poplatky, tak dostaneš jen čast hry a defakto pokud ji chceš vše, tak musíš platit nad rámec měsíčních poplatků, nebo čekat dlouhou dobu než na to našetříš. Je to prostě nastavení tak, že i ten kdo paltí měsíční poplatky většinou i rád zaplatí víc, aby ty věci měl.

Měsíční poplatky by měli stát u této hry méně, nebo by hráč měl dostat víc bodu.

Mě už to moc netrápí, mám lifetime, tak mi tento systém možná i umožní získat datadisky zdarma a do hry se teď podívám jednou za pár let, takže body našetřím. Ale pamatuji si, když jsme se tam byl naposledy, tak 6k bodů zahučelo raz dva a to jsme si vylepšil jen jednu postavu.
  • Pri kazdej novej MMO mam absolutne nulove ocakavania, pretoze nerobia hry s tym, aby urobili dobru hru, ale aby zarobili peniaze.
    Problem MMO v poslednych rokoch je to, ze vidia ako Blizzard ryzuje na wow a chcu to tiez. Ale miesto vyvoja poriadneho skutocneho MMO robia asi to, ze vezmu svoju znacku, urobia kostru hry, urobia leveling, daju tam pribeh a s tym idu na trh. Iste ma to pribeh, obcas je to zabugovane, ale chyby sa casom opravia. Co kazdu hru zrazilo do kolien je to, ze na max leveli hraci zistuju, ze nie je dovod to hrat. Nie je tam end-game obsah. Vyrobca nema fungujuci model MMO, ktory by sam dlhodobo fungoval a rozvijal sa = naberal clenov. To je dost prekvapujuce zistenie, najma ak uvazime kolko penazi bolo naliatych do posledneho AAA titulu SWTOR, v tej hre nie je po 2 mesiacoch co robit. EA mohli studovat MMO hry a priniest nieco nove. Napriek tomu zostali prekvapeni ako rychlo hraci dohrali hr. MMO je ina kategoria ako singleplayer hra s coop modom, aj hraci ocakavaju ine, kupujem si MMO s tym, ze aspon na rok ci dva to budem hrat. Bez rozumneho end-game kazdy wanna-be MMO pojde do kolien 3 mesiace po launchi bezohladu aku uzasnu grafiku, kvesty ci pribeh ma.
  • MrSanta
    Nevím že zrovna s rohatejma helmama je takový problém. V TES jsou již od Areny. Zrovna zbroje a zbraně mi u TES přijdou v rámci fantasy her jako hodně "realistické". U mě mají velké plus za to, že tam děvčata neběhají v plátových kozačkách na jehlách, o chain-mail bikinách +5 ani nemluvě *1*
    http://images1.wikia.nocookie.net/__cb20080430114704/elderscrolls/images/f/f1/Arena_cover_art.jpg
    http://www.myabandonware.com/media/captures/T/the-elder-scrolls-arena/the-elder-scrolls-arena_12.jpg
    Samozřejmě, taky by se mi líbily zbroje a zbraně třeba jako jsou na artu k Project Eternity. Snad se toho jednoho dne dočkám.
    http://img338.imageshack.us/img338/5172/wallpaper0021920x1200.jpg
  • No - ono je to mozna prave o tom, ze by to mohla byt vyhoda. Pokud "neumi" udelat MMO - coz bys od male islandske CCP pred tim nez udelali EvE mohl tvrdit taky - tak doufejme ze "neumi" udelat WOW klon s ikonkama a ze prave diky tomu budou muset misto kopirovani "osvedceneho a zavedeneho" systemu prijit s necim, co bude bavit lidi, ktere proste WOW styl MMO fakt nebere.
    Pro dalsi WOW klon tu proste neni a ani nebude dostatek zakazniku. Ti uz jsou na WOW a na jeho asijskych, scifi a jinych variacich.
    U "zkusenych" studii, ktere uz udelaly nekolik "originalnich WOW MMO" bych zadnou zasadni inovaci necekal. Tady je stale jeste aspon nejaka nadeje *1* .
  • kdybys na to koukal pořadně, @6:20 je UI vidět, vč crosshairu ... asi těžko maji finalni UI hotove v alfa verzi...
    dale mluvi o tom, že se miři, utoči a blokuje myši, max 6 ruznych abilit z mnoha v jeden moment na action baru - takže to bude fungovat asi jako orcs must die! ... a zoom do pohledu prvni osoby jde udajně přepinat
    taky tomu neveřim, ne že by prezentace byla špatna, ale po všech těch zkušenostech se všemi mmo ktere vyšly za poslednich pět let... každopadně tahle hra se od nich tim systemem boje dost odlišuje, všechny ostatni byly TAB to target
  • Jo, castecny souhlas, ale nechybi tam jen PvP, chybi tam vse krome single-player COOP pribehu, ktery je zabavny kdyz jej jdete poprve s prvni postavou.
    Maly zcela staticky svet (vetsinou koridory nebo bezducha planina), naprosto neskutecne nudny 20 let stary system tupych spawnpointu s jeste tupsi AI, WOW Ikonoklik, guildovni system chudsi nez facebook. Vesmirne bitvy az na graficke pozlatko horsi nez automatove strilecky z 80 let minuleho stoleti. Radoby "RPG" vyvoj postavy na urovni Diabla3.
    Odstrasujici priklad toho, jak by MMO opravdu nemelo vypadat. Ono to totiz krome "moc lidi na serveru" vlastne ani MMO neni. Pokud SWToru rikame MMO, pak je MMO i Diablo3 a nebo prave zminovany WoT.
  • Veskoslav
    Jediná chyba SW ToR je to, že je to spíš MSO než MMO. Bioware udělalo zásadní chybu a to, že jaksi pozapomělo na pvp systém, arény a vše okolo něj. Jina v rámci vyprávění příběhu, zpracování atd patří SW ToR mezi to nejlepší.
  • posun od klikani ikonek? akcni boj? ..tak proto v tom videu raci neukazujou UI ? tahle firma neumi udelat multiplayer.. (sice ma nove lidi) ale najednou z fleku se jim povede mmo? dalsi vec je, ze roky pracovane lore kuli mmo smrsknou :( no uvidime az to vyleze.. ale neverim jim...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit