Přejít na výpis diskuzí
Mamutí video ukazuje mnoho věcí z The Elder Scrolls Online
8.11.2012 | Aleš Smutný
200 příspěvků
-
Ve své první větě jsem se špatně vyjádřil. Chtěl jsem jen říci, že doufám v nějaký F2P model, anebo lépe v model kup a hraj, jako má GW2.
Hlavní příběhovou linii LOTRO a SWTOR bych asi moc nesrovnával. U LOTRO se linie musí hrát s nějakou znalostí světa Pána prstenů a linie je nesmírně dlouhá a někdy dost složitá se zápletkami, které ne hned musí hráči dojít. Vedle toho je to příběhová linie, do které se neřídka vsouvají další jakési pod příběhy, další příběhové linie atd. Mimoto některé příběhy na sebe nenavazují, jiné jsou navazující až po více kapitolách atd. Bez taháku někdy docela obtížné vše pobrat. *1* -
jj plynulost zažil jsem warhammer online stačilo tak 80 lidí tak to byl samej lag a strefit se někoho nějakým cone efektem bylo zhola nemožné a to dělali lidi co už jednu pvp onlinovku měli zasebou. už vidím jak blokuješ a uhýbáš ve stylu bojovejch her při řežbě tolika lidí člověk bude rád když mu to bude reagovat aspon trochu
-
No zato je uzasny udelat to tak ze kouzelnik je takovej deeebil ze neumi vzit do ruky mec. Omezeni jsou pro pitomce bez sebekontroly a je nutne je usmernovat omezenimi typu..Jarousku ten mec nemuzes nosit , protoze jsi kouzelnik :) Ano hry casto konci diky tomu konci rozbite , ale neni vina systemu hry , ale blbosti lidi co ji hrajou.
-
Ještě přihodím dojmy z alphy od Jesse Coxe:
http://www.youtube.com/watch?v=SLp0ykvotEI
Je to trochu TES fanboy, ale má tam některý zajímavý informace - například možnost first person pohledu, soubojovej systém podobnej GW atd.
Začíná to vypadat celkem k světu. Já nikdy nebyl fanoušek TES světa, takže mě to nijak extra za srdce nebere, ale už to nepůsobí jako totální fiasko, nýbrž jako docela kompetentní příspěvek do žánru. -
Co tím myslíš? Jakože některé profese budou silnější než jiné? Nebo že budou skilly, které budou prostě hodně dobré a pak další skilly, které budou v podstatě na nic a nikdo je nebude používat?
O tu propracovanost se taky bojím. Dnešní RPG nejsou RPG, ale jen rubačky, kde si člověk tu a tam může nějaký bodík hodit do toho či onoho a pořádný rozvoj postavy chybí. To je na nic. Od TESO bych čekal rozvoj postavy ve stylu Oblivion či Skyrim - tedy nic hlubokého. Když uvážím, že budou hráči moci používat jen 5 skillů, nelze čekat nějaký náročnější gameplay v smyslu náročnosti používání jednotlivých skillů (tedy čekám něco na způsob GW2). -
Pokud myslíš model placení měsíčních poplatků, tak to není model WoW, ale první s tím myslím přišel Everquest. A pokud vím, tak americké servry Aionu pořád jedou na měsíčních poplatcích a úspěšně, Lotro má taky více ja 200 000 základnu pravidelně platících, to samé Secret World. K tomu 350 000 platících v SW ToR. Eve Online má cca 300 000 měsíčních platitelů. Tudíž nejlepší MMO, co osobně považuji je model LOTRo a SW ToR. Lotro má ale lepší model, SW ToR má ale zase lepší příběhovou linii, která je v rámci F2P modelu zcela přístupná a nikterak Tě neomezuje v možnostech:)Máš všechno, co placený hráč. Ostatní si ale musíš dokoupit, Tudíž SW ToR bude spíše takové MSO (massive single online) :)
-
Jasny, uz vidim, co myslis, omlouvam se za narknuti ze zpatecnictvi :D..
Nicmene po nekolikatem precteni CELE vety z ni bohuzel neni uplne jasny, co si tim chtel rict, coz zpusobilo tuhle moji dezinformaci :).. -
Aha..jednou vavra rekl v podcastu ze Oblivion mel spatnou travu tak to tady kazdej papouskuje. Nemel,trava tam byla moc pekna , to jen vavra netusi jak ji udelali tak prudi.)
-
Čekám nepropracovaný a nevybalancovaný skill system...
-
To víš, že to můžou udělat jinak. Třeba tak, že se můžu naučit co chci, ale na úkor něčeho a ne, že se můžu vygrindovat ve všem jak je typické pro TES hry. Tohle v MMO nemůže fungovat. Jenomže to by Bethesda musela vědět, co znamená slovo "balanc".
Oni to neví a proto je každé TES v duchu "dělej si co chceš", ale už ti neřeknou, že ve finále (end-game) končí hra jako totálně broken. Navíc jak tvrdí ve videu - tank s lukem a kouzelník s obouručákem. Lol.
Tohle možná překousnu u Diabla 3, ale ne u RPG. Nemám rád tenhle systém... -
Tak se rozepiš a napiš, co čekáš od MMORPG. Já se o TESO zajímám už od oznámení a téměř denně slídím po informacích. Třeba ti sem přihodím nějaké informace, které by tě mohly více zaujmout.
-
Tak máš malou představivost. *3* Co přesně si neumíš představit? V čem vidíš největší problém? Nebo narážíš hlavně na problém plynulosti hry? Toho se také docela bojím.
-
WoW model má patřit WoWku. Ostatní hry nechť zkouší něco jiného. WoW už má svou stabilní komunitu, která je zvyklá platit měsíční poplatky.
TESO je v jiné situaci, než bylo WoW. TESO jde na trh, který je doslova nacpaný spousta tituly a přestože přinese něco nového, podle mě to stačit nebude. TESO se musí podbízet a nejlépe se podbízí např. GW2. Proto jsem pro model po vzoru GW2.
Sám moc nemusím přímo F2P modely, kde si člověk říká, z čeho sakra ti vývojáři mají prachy (Planetside 2), anebo mám občas problém s F2P modely, kde se dá zdarma hrát jen něco, je příliš moc omezení atd. (Age of Conan, LOTRO). -
to ale k TES patří, že každý může všechno.. Mně to taky nazačátku moc nevonělo stejně jako se mi moc nelíbil RPG systém TES her. Ale takové je prostě TES. Buď to člověk příjme, nebo jde dál. Jinak to udělat nemohou. Dělají TES online a nikoli nějakou jinou MMORPG hru.
-
To mi povídej. Co her mě zklamalo - Skyrim po vydání byl sice hratelný, ale příliš povrchní. Bez modifikací je i dnes nicmoc. Battlefield 3 jsem očekával s velkým nadšením. Ale nakonec mě velmi zklamal. Nebyl to slibovaný nástupce BF2. Dost jsem se těšil na GW2 - prý že to nebude v korejském stylu, prý že to bude revoluční a já nevím co. No a výsledek? Nebaví mě to a culíkaté holčičky potkávám dnes a denně.
Nové hry jsou příliš povrchní. Zaměřují se na wow efekt, ale po hlubším prozkoumání nicmoc nenabízí. Znám řadu her, které wow efekt nemají, které na první dojem působí dost zašle a nepřitažlivě, ale které toho nabízí opravdu hodně (LOTRO, Mount and Blade, Wurm Online, Europa Universalis, Morrowind). -
Ak ma blizzard z toho zisk. Tak model je super. Stare je svetko z coho neni zisk. To je fakt.
-
"Rád bych vám připomenul, že ESO Bethesda nevyvíjí, jen se podílí na korekcích lore."
Jestli to je pravda, tak zaplať pánbůh. I když mi tam pořád trochu smrdí ten Bethesďácký systém každý může všechno... -
Tak brýle i dýně tam klidně mohou být a podle mě i budou. Dýně v TES rostou, pokud si pamatuju. Stejně tak nějaké dwemerské brýle by tam klidně být mohli. V tom nevidím žádný problém. Nezdá se mi to jako problém ani v GW2, kam to taky zapadá, i když mě osobně se to moc nelíbí.
-
Vypadá to nádherně. A to je asi tak všechno, co od Bethesdy čekám...
-
nedokážu si představit že pvp o stovce lidí ze souboji jako v tes hrách běželo nějak uchvatně