Přejít na výpis diskuzí
Mamutí video ukazuje mnoho věcí z The Elder Scrolls Online
8.11.2012 | Aleš Smutný
200 příspěvků
-
No jo..problem je v tom ze pred oblivionem nikde jinde tolik travy nebylo , hra je z roku 2006 a tudiz to ze to nebylo tak dokonaly jako dneska je snad jasny. Nevim , ve mestech jsem mel fps kolem 30 a bylo fuk kolik tam bylo lidi. Mlha mi taky fps nesrazela. Jediny co delalo potize byla ta trava , tam jsem musel snizit v ini souboru jeji hustotu na polovinu a pak to jelo v pohode. Dneska to bezi 60-70 fps vsude..nemyslim ze to bylo kdovijak technicky zpraseny..spis tehdejsi pocitace na to nemely.
je rozdil open world strilecka a open world rpg , narocnost obou na vypocty a ruzne situace bude uplne nekde jinde. Jmenuj jediny open world rpg ktery nemelo bugy a jelo 100fps , zadny takovy neni. Takze si ymslim ze TES hry jsou celkem technicky v pohode , s prihlednutim na zanr a obsah co nabizej , neni to dokonaly..ale zadna nehratelna 5fps/zabugovana zalezitost to neni. -
No jo, to pak nesmíš mít Pegi 12, když chceš krev a to je problém pro vývojáře.
-
Já bych řekl, že vůbec není těžký soudit. Kdo by si nepamatoval trávu v Oblivionu. 2D texturu trčící ze země, co se v pravidelných intervalech hýbá zleva doprava a je schopná srazit framerate i o 30 - 40 fps bez mrknutí oka. Nebo města, kde se sice načítaly malý lokace, ale pokud se sešlo najednou nějakejch osm, devět lidí, tak framerate šel opět v řádu desítek fps dolů. Nebo déšť, co v Morrowindu pršel skrz střechy. A ještě líp ten samej déšť, co pršel skrz střechy i v Oblivionu *4* Mlha na scéně, desítky fps dolů. Chybějící filtrování textur do roku 2008. Animace postav. I Skyrim je v plných detailech brutálně náročnou hrou a občas mi není moc jasný proč, a s velikostí mapy to moc společnýho nemá, openworld her tu máme mraky a fungují jinak *4*
Nechci se do Bethesdy dál nijak navážet, ale takhle by se dalo pokračovat opravdu hodně dlouho. Taky je rozdíl mezi hafo a 250.000 lidí. To je strašný množství, navíc pokud budou mít trochu úspěch, tak není problém, aby se tam v určitou dobu těch lidí sešlo mnohem víc.
Svět gigantickej bejt může, ale o tom dost pochybuju. V TES se předpokládá, že hráč poleze všude, a tak si nedokážu moc představit, kdo by dělal všechny ty místa tak jedinečný a unikátní, a už vůbec si nedokážu představit, kdo by ladil na takovým kusu země bugy. Mimochodem Fuel má mapu cca 14x větší než takový Just Cause 2, a že zrovna tahle hra není žádnej drobeček *3* -
tezko soudit jak je bethesda technicky zdatna kdyz podobny hry jako TES nejsou a neni to moc s cim srovnat. A kdyz nejaky byli tak na tom technicky byli hur. Svet gigantickej byt muze , navic nevidim duvod proc vykreslovat hrace ktery je kilometr ode me. Treba v EVE taky hraje hafo lidi an jednom serveru . Pak taky treba vanguard , giganticka hra kde hralo taky hafec lidi an jednom serveru a bez instanci..a ze to je uz letita hra a slo to.
-
50 přibližně :D
-
To je dost trefná připomínka a fakt by mě zajímalo, jak moc si to uvědomují.
-
MMo sice nehraju, ale tohle nevypadá špatně a jako TES fanoušek to určitě vyzkouším. Trochu se ale obávám, jak to ovlivní další sigleplayerové díly TES, protože se u nich budou muset vývojáři do značné míry držet designu lokací z TESO (i přes značný posun v čase). A jestliže si hodlají už teď nalinkovat celý Tamriel, měli by si být teda opravdu jistí, že to nepodělají.
-
To jo, a taky nejstupidnější bojovej systém, co jsem kdy viděl a tunu bugů k tomu. Smutný je, že i tak podlě mě dost citelně převyšuje Skyrim, natož pak Oblivion. S grafickými mody rozhodně stojí za zahrání i dnes.
-
Teru jsem neviděl a u GW 2 jsem si toho na videu nevšimnul. Hromada MMO her to ale nemá, což mi trochu vadí. Přítomnost krve na případném rozhodování zda do ESO jít nebo ne mít nebude.
-
Já to slyšel jen jednou, ale mám za to, že o žádným obřím serveru se všemi hráči najednou nemluvili. To není možný jednak technicky (ten server by se z toho totálně zbláznil), jednak to není možný hratelnostně (ta mapa by musela bejt skutečně gigantická, ještě větší než třeba ve Fuel, jinak by si všichni šlapali po hlavě) a nakonec bys musel mít počítač, co je v reálným čase schopnej schopnej zobrazit obrovský množství postav najednou. Kdo hrál TES IV v době jeho vydání a tím i na dobovým HW tak ví, co dokáže byť pár postav navíc udělat s frameratem *1* Bethesda není zrovna technicky zdatný studio, což už v minulosti mnohokrát dokázali. A i kdyby, tak by to byl prostě totální overkill.
Co podle mě říkali je, že hra tě bude přihlašovat automaticky na server, kde se nachází všichni tvoji přátelé, abys mohl hrát s nimi. Nechce se mi to pouštět znova, ale fakt si myslím, že to říkal takhle *3* -
Modlím se k památce Lorda Britishe, aby to opravdu nebylo další WOW-Klon (TAB TAB IKONKLIK, GEARHUNT, tupý respawn system) ale konečně něco, co se dá v fantasy žánru hrát.
-
V gw2 jsem si ji ještě nevšim,ale možná to bude tím jak se mi pořád chce ze strachu zavřít oči z těch obřích mečů,a nagelovaných vlasů
-
To by tou evolucí museli projít asi tak během 20 let. *15*
-
Měl bych alespoň představu o žánrech:za Gloktu-adventura(tu by byl problém vyřešit jeho pomalý pohyb,protože než by někam došel tak by to mnoho lidí vyplo :D)/simulátor mučení/strategie(tedy pokud by se to odehrávalo před jeho návšťevou císařského vězení),Devítiprsťák-mlátička(jako je např.god of war)/rpg,Jezal-to by mohlo být rpg,Bayaz(ale ten by hlavní postava být nemohl,i když pokud by se to odehrávalo v době kdy se učil u Juvense,tak by to bylo velice zajímavé)-Simulátor loutkového divadla,Cosca-strategie/hra s příběhem,jehož cílem by bylo koupit si co nejvíce chlastu a klobouků,za minimální obnos,Castor Morveer-stealth akce,Murcatto-rpg,Caul "pes" Třesavec-rpg,Dobrák-rpg/kostkový poker,Gorst-rpg/mlátička,Finree-adventura,Kroy-strategie,Psí čumák-stealth akce/strategie,Tunny-rpg,adventura,ale lepší by bylo kdyby se hrálo za nového hrdinu.
-
Docela se mi to líbí. Uvidíme jak to dopadne.
-
Ale nepoplivou. Vsadím se, že si jí stejně všichni nakonec zahrajou. A bude-li to bomba (což doufám), budou všichni psát: "já to říkal od první chvíle, že to bude jedna z nejlepších her tohoto roku" *1*
-
Jojo, teď má vyjít novej. Starej nebyl vůbec šrpatnej to je pravda, ale vývojáři na to sr... Tak snad se poučili a bude to stát za to.
-
Pokud nejsi vývojář, tak na 100% nemůžeš tvrdit, že tam ty brýle nebo něco na Halloween nebude.....Prostě ses přidal na stranu "věštců", tedy Těm, co se směješ.
-
To není věštba, ale fakt, a věděl by jsi to taky, kdyby sis o hře přečetl něco víc, než to, jak "všechno bude k ničemu". (:
-
Tera i GW 2 mají při zásahu krev.