Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • KokyMetalGear
    vykořisťovat takový titul jako je ME to chce kus odvady nebo drzosti
  • Arrival je regulérní datadisk. Ale je malý, levnější a prodávaný výhradně digitální cestou a proto se jmenuje DLC. Dějově na ME2 navazuje a tvoří spojovací článek mezi ME2 a ME3. Není součástí děje ani jedné z her.
  • KokyMetalGear
    prostě se EA schovává za značkou ME a zkouší, co jsou zákazníci ještě schopní snést...
  • Mayuri12
    SOPA do toho zatněte pirátům tipec.
    Vlasntně ne jak pak budu stahovat anime když všechno bloknou.
    *16*
  • Veskoslav
    Taky se pomalu přestávám orientovat.
  • Veskoslav
    Já to říkám. Slovo DLC bylo ještě u 2. dílu vcelku snesitelné slovo, sice si člověk musel dokoupit Shadow Broker, Arrial či Nejvyšší vládce, ale zase mněl hned od začátku díky Cerberus 3DLC+2 zbraňové packy. Bohužel CoD udělalo z DLC nadávku a ME 3 se toho nejspíš chytlo. Ale jak říkám, počkám si na vydání hry a od přátel zjistím, jestli se mi to vyplatí kupovat hned na začátku a jestli to za ty peníze stojí.
  • Mayuri12
    Tak kur*a jak DLC nebo datadisk za cenu jako předchozí příběhová DLC nebo za cenu datadisku? Pořád se na ME 3 nehorázně těším a tak dále a tak dále ale todle je k posrá*í
  • Veskoslav
    Tak u 2. dílu to tak bylo no.
  • Ringwraith
    Hele, to me tak napada, az EA zacne vydavat patche za poplatek, to taky budete obhajovat, vzdyt chteji jenom vydelat? :)

Asi to tak dopadne...
  • Proc by se meli drbat na zadku? Po dokonceni hry se porad doladuje a vydavaji patche, takze o zadnem drbani na zadku nemuze byt ani rec, prace furt jak na kostele.
    Hele, to me tak napada, az EA zacne vydavat patche za poplatek, to taky budete obhajovat, vzdyt chteji jenom vydelat? :)
    Ja si pamatuju, ze bylo dobrym zvykem davat dlc zdarma, ktere maji vytvorene jeste pred zahajenim prodeje hry (u jinych firem).
  • Veskoslav
    No já si počkám až to vyjde. Pozjišťuji od přátel, co mají "rozšířené" verze předobjednané a zjistím, jak moc je tento přídavek významný pro hru, zda-li to není jako s Kakumou či milým zakladatelem Blue Sun, kdy cena nebyla přemršťená, ale zase toho nebylo tolik na hraní. Ale pokud mi toto DLC nabídne o něco delší zážitek než Shadow Broker (přičemž Arrial je podle mně důležitý (ale zásadní věci jsou vysvětleny i na začátku 3. dílu, pokud člověk nehrál zmíněné DLC:)), tak budu uvažovat o koupi rozšířené verze. Ale pokud to nenabídne to, co očekávám, koupím si základní verzi a někdy časem dokoupím za BW points, kdy to zase klesne na skoro polovinu (Shadow Broker "slevnil" z 850 na 490 BW points napr.)
  • turgingpoint
    Bože můj, tak si chtějí nahrabat peníze, no a co? Kdo to dneska nedělá? Každý taky nemůže být jako CD project. Ti se pořád dušovali, že dobrá hra se bude prodávat a zatím prodali jen něco málo přes milion, proč si myslíš, že začali dělat Zaklínače 2 na konzole? Schází jim peníze a musí si to někde nahrabat.

A ano, je to krádež. Když tak moc nesouhlasíš s tou jejich politikou, hru prostě nekupuj ani nestahuj.

Jinak já v tom nevidím problém, ME dokončili a mezitím udělali DLC, no a co? To ho měli podle tebe udělat až po vydání a do 9. března se drbat na zadku?
  • Ono proces vývoje, certifikace atp. nemusí zákazníka vůbec zajímat. Já hru nekupuju ve chvíli, kdy dostane Gold status, já jí kupuju ve chvíli kdy přijde do obchodů.

A faktem je, že v den vydání hry existuje hotová část hry, která není součástí standartní verze a která se musí tak jako tak přikoupit. Tudíž vydaná verze hry neobsahuje veškerý materiál, který byl do doby vydání vytvořen. Takže ať se na to koukáme jakkoliv, rozkouskování hry při vydání do DLC je prostě skutečnost.
  • To byla ale jóó dlouhá věta:)
  • Ringwraith
    Get a life?

Don't worry, I got one.

A shodou okolností v něm mám i čas řešit toto. Ale nedivil bych, že někdo jiný ne. No, jsem jen vyšokolský student... ti mají obecně času habaděj a už to tak dopadá, že já ho částečně využívám takto. Myslím, že je to lepší než se chodit každej druhej den ožrat, či tak něco... no, ale to je určitě věc názoru.

Jinak co se týče srovnání s komunismem, tak jsem nevytvářel paralelu co se týče "celospolečenské" závažnosti problému, jen jeho možného vývoje.

No... já mám taky hry rád, a taky je hraju pro radost, ale když se mi něco nelíbí, tak s kritikou neotálím. A zase když se mi něco opravdu líbí, tak s chválou nešetřím... viz např. recenze Darkness 2.
  • Pokud se lidem nějaká věc nelíbí, první věc jak to změnit je začít diskutovat. A ano jedná se zde o hry o zábavu. Nikdo kvůli tomu nebude držet hladovku, upalovat se na náměstí, nebo defenestrovat top manažery EA (i když to nezní špatně...).

Na druhou stranu ale nedělat znic znamená s tím de facto souhlasit. A hráči mají dostatek možností, dokonce bych i řekl že více než většina jiných odvětví. Můžeme si hromadně stěžovat na fórech, ale nejefektivnější je si hru samozřejmně nekoupit - a i tak si ji můžeme byť nelegálně zahrát. Myslím že když dostatek lidí s ikonami obou DA a ME na bioware fórech napíše že si trojku nekoupí a dodrží to, tak to vyddavatel pocítí.
  • KDO TO STAHNE Z WAREZU A NESOUHLASÍ S POLITOKOU EA .NELÍBÍ SE MU AT JAK NICÍ STUDIA JAKO DICE A BIOWARE A PODPORUJE CD PROJECT TAK AT DÁ +
    MIMOCHODEM EA PODPORUJE SOPA POŘÁD TO CHCETE KOUPIT ?

tohle si ea nemuže a je mi jedno jak se mně budou snažit ovečky umlčet protože jsem jinéj protože s nimy nesouhlasím kdo mi to chce vyvracet at diskutuje uznám chybu ale neberu poznamky na gramatiku a tradicni poznamky o kradeži když je to kopirovaní budu diskutovat ale neskocím po předhozene kosti a ted mi nekdo reknete proc ty hry porad kupujete po tom co delaji chci slyset rozumne duvody
  • Ringwraith
    Cahir, MishKonn, pánové uznávám vaše argumenty, vskutku na světě existuje milion závažnějších problémů.

Ale jak říká 963214785, někdo to řešit musí. Když budeme jenom potichu, tak to příště bude horší. A to dozajista nechcete...
  • Ono u cd projektu to ty lidi baví a je to prostě zaměstání ale děláné s láskou prostě kvalitní prace od srdce
  • Proto je potřeba CD projekt podporovat. Oba díly Zaklínače byly, i přes své chyby, velmi kvalitní hry s perfektním nelineárním příběhem. Fakt, že autoři vydávají extra obsálhé patche je staví v současné herní branži de facto na světce.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit