Přejít na výpis diskuzí
Mass Effect 3 ještě jednou a lépe aneb naposledy o konci
28.6.2012 | Petr Poláček
367 příspěvků
-
Mno DLC něco vysvětlilo (alespoň co se stalo s ostatními rasami ) ale jinak ? Tvůrci smrťáků? Proč je tam ten hologram usmrkance? Odvolání Normandy, když mají velitele na Citadele? Jak se ostatní na Normandy vůbec dostali? To že si na tabuli dali cedulku se jménem Shepard ještě neznamená že je po něm ( co to video s nádechem ve zbroji Sheparda ) Mimochodem ta tabule se jmény je na Normandii tak že ani nemohli vědět jestli Shepard natáhl brka. A i kdyby natáhl brka tak co ? Projekt lazarus od cerebra ho může zase vrátit mezi živé ( vždyť jsem Sheparda pohřbili hned na začátku 2ky ). Popravdě nejvíc mi vadí spíše fakt , že je konec, že už nebude pokračování že se nedozvíme něco o tvůrcích smrťáků a konec konců i fakt že vypiplanej charakter je v hajz... *10*
-
-
Kamaráde, sorry, ale polovina tvých dotazů je tak neuvěřitelně tupých, že musím reagovat.
Tvůrci smrťáků? To tam říkal Catalyst, ty stvořila nějaká pradávná civilizace.
Hologram usmrkance? Shepi měl celou dobu ty sny s malým klukem, takže se to nějak přizpůsobilo, aby s ním mohl mluvit a bylo by mu to blízké.
Odvolání Normandy? Však věděli, že se Shepi nejspíš nevrátí, že musí něco udělat, a zachránit je, ale s velkou možností že zemře.
Jak se dostali na Normandy? Vždyť je tam animačka jako kráva, jak je vyzvednou před tím parpskem.
Ty máš dost, frajere... -
-
Nějaka pradávná rasa - a to ti stačí ?
Pravděpodobně že zemře - to je jako šance 50 na 50? tak se oni rozhodnou že mu a ni nedají žádnou šanci?
Mno ten usmrkanec - aby se mu snáž komunikovalo s osobou kterou prohodil na začátku 2 věty se mu promítne protože s osobami na Normadii putoval 3 díly tak už si s nimi nemá co říct a nechce je ani vidět? Mně akurát s ním napadla souvislost že byl Shepard idokrinován (proto ty sny a nakonec ten hologram) -
-
Hele a když ti řeknou že ta rasa se jmenovala třeba " trollové " tak už budeš spokojen ? stejně nebudeš vědět nic o tom čím a kým byli..
-
-
Tady nejde o jméno tady jde právě čím byli jaká to byla kultůra proč likvidovat budoucí rasy a nenechat je rozvíjet. Odsuzují rasy aby neměli budoucnost. Co bylo toho příčinou že zvolili toto extrémní řešení? Že mi řekne 5letý fracek že je řádem v chaosu?
-
-
Já bych si to vyložil po svém. Třeba mi napadlo : Tvůrci Reaprů mohli být první AI která revoltovala a ve výsledku prvního boje s organiky chladně vypočítala toto. KDo ví.. možností tam je hafec.. ALe od toho ten konec už nebyl. Čím víc znáš odpovědí, tím víc je otázek.
-
-
-
-
-
-
Všichni, kdo nadávají na konec ME by se měli podívat na Prometheus :) Takový scénáristický zmetek jsem dlouho neviděl.
-
-
Máš pravdu, pro mě rozhodně zklamání roku.
-
Zajímavý že ještě nikdo nezmínil že ME3 okopíroval konec z Duse Exe 3 *1*
-
Ono je to v mnohém podobné ale ano Prométheus byla s**čka.
-
Prometheus na tom přeci jen tak bídně není :)
-
-
Hele víte co.. Místo dohadů můžeme taky doufat v to, že se v roce 2154 narodíme jako komandér Shepard a celé si to prožijeme na vlastní kůži *1* Poté odpadnou všechny diskuse a šílené teorie.
-
Mass Effect 3: The Real Actual Ending
http://www.youtube.com/watch?v=Co4SVlvuCxw&feature=plcp -
No nevím - Nějak mne ty závěry nový nepřesvědčili o jedinečnosti a originalitě ME série...
Myslím, že kdyby byl záběr na šedesátí-devítiletého Sheparda s pěkným pivním milanem jak přes zubní protézu šišlavě řve a hrozí holí na děti co že si to dovolují běhat po jeho trávníku, jemu bývalému epickému hrdinovy, tak by to bylo aspoň zajímavější - troška nadsázky a důvtipu tomu chybí.
Ale je to standart - tuctově dobře odvedený standart. Trošku jako když zajdete na nový filmy Ridleyho Scotta. *4* -
-
Nový film Ridleyho Scotta je průs*r. ME má alespoň prostor pro interpretaci a dělá to z něj tudíž hlubší záležitost. Prometheus je prostě.... prostě povrchní a hloupej.
-
-
Povrchní a hloupé je ME také. Umění či hluboké metafyzické dílo to opravdu není. To však ale téměř žádná hra (respektive žádná, ale některé se na to snaží alespoň "na oko" hrát)
-
ahaa, takze alien bolo filozoficke veldielo a nie prvoplanova vyvrazdovacka *7* *7* *7*
-
-
Tady je ale řeč o tom, jestli je chyba měnit v rámci nějaké série styly. Aneroth tvrdí, že je. Já tvrdím, že ne, protože Alien série (pro mě první tři díly) jsou horor, těžkotonážní military sci-fi a klaustrofobická psycho-haluz a přesto to všechno funguje a dává nakouknout do univerza jakoby pokaždé z jiných úhlů pohledu. Mně se naopak líbí, že zatímco ME1 je tak trochu SW klon, epos řízlej hardcore sci-fi, zatímco dvojka je taková více blade-runerovská...
-
-
-
-
Tak jsem si dnes stáhl Extended Cut. Než se pustím přímo do obsahu, tak jen v rychlosti řeknu, jak na mě toto DLC působí.
Po konci, regulérním konci ME3 jsem opravdu zíral do monitoru a moc jsem nechápal, co se vlastně stalo a v hlavě jsem měl více otazníků než David Rath vína ve své krabici. Opravdu jsem neměl ponětí odkud Reapers jsou nebo kdo je stvořil. A nejvíc mě dostala podstata konce samotného. Já jsem si vybral zelený konec (syntézu), když to skončilo, tak jsem si řekl, že se podívám na ty druhé dva, třeba mi to něco osvětlí a když jsem zjistil, že se to liší jen v barvě paprsku, tak jsem myslel, že si ze mě někdo dělá srandu.
Z řádků výše jistě chápete, že se mi konec nelíbil a opravdu jsem nic fantazírovat nechtěl, protože nemám rád, když něco není pevně dané.
Po velkých bojích mezi vývojáři a hráči bylo oznámeno toto DLC. Já jsem si toto vydání přeložil pro sebe takto. ,, Ok, pos*ali jsme to, ale my to stejně nezměníme, protože nemůžeme přiznat, že jsme to pos*ali, tak vám dáváme tohle DLC, které vám snad zavře huby. A když ne, tak si polibte p*del. " Na jednu stranu jsem byl docela rád, že se něco vysvětlí, na druhou stranu jsem byl zklamán, že nebude nový ending.
Dneska jsem si to tedy zahrál a musím říct, že je to hodně podobné, jako předtím, ale je pravda, že tam osvětlují nějaká černo černá místa, i když blbě. Abyste chápali, já měl jako finální parťáky Liaru a Garruse. Vysvětlit jejich zmizení tím, že Liara se zraní, a proto ji musí Garrus doprovodit na loď a zůstat tam je divné, zvlášť když ji tam Shepard ještě dovedl. Garrus, co znám, by Sheparda nikdy neopustil, ani kdyby neměl nohy a ruce.
Pak jsem zjistil něco nového o Reapers, což bylo docela fajn. Sice nevím jak vám, ale mně tam to děcko na konci vadí, hodně vadí. Představa, že Reapers kontroluje malé děcko nebo nějaká vyšší entita na Citadele je divná, zvlášť když Reapers postavili Citadelu.
Pak jsme se dozvěděli, že Joker letí pryč, protože admirál Hecket bije na ústup. Tomu taky nevěřím. Joker by si pro Sheparda doletěl klidně i do jádra země, určitě by ho tam nenechal, když ho nenechal ani na základně Kolektorů. Taky mi hodně vadíl, že ty konec jsou vlastně stejný, jen se liší v maličkostech - Reapers pomáhají dobrovolně a jsou spojenci, Reapers pomáhají kvůli Shepardovi, Reapers nepomáhají, pomáhají si lidi sami, ale ve finále je to to samé. Taky jsme nedostali 10 konců, jak bylo slíbeno. Taky pochybuji, že War Assets vám k jsou k něčemu, protože jich můžete mít kolik chcete a stejně dostanete tyhle 3 (teď 4 endingy). Osobně 4. ending nepovažuji tak úplně za ending, protože Shepard jde proti svému cíli a to je záchrana Země a galaxie. Co mi vadí asi nejvíc je, že není možné, aby Shepard přežil. Můj Shepard byl dobrák, všem pomáhal, rozhodoval se správně, sjednotil celou galaxii, usmířil všechny, přežil víc bojů než všichni dohromady a pak na konci umře, ale umře tak blbě. Můj Shepard si zasloužil přežít, sakra já jsem si zasloužil, aby přežil. To mi fakt vadí.
Takže suma sumárum. DLC něco vysvětluje a odstraňuje chyby minulého konec, ale bohužel neodstraňuje jeden neduh a to je konec sám, který se mi stále nelíbí. -
-
V destroy PREZIJES ak mas vysoky war assets.. takze netrep - LI ti tabulku s menom na stenu neprilepi, iba ju ma v rukach... niektori v tejto diskusii su odbornici jak sa patri... ked AI ktora zobrala podobu zo shepyho mozgu tvrdia ze to je to chlapec... troska sudnosti by som prosil a hlavne nehodnotit podla videi na YT ale zahrat si to od utoku na Cerberus... potom tu vznikaju famy ako na beziacom pase..
-
-
Já to od útoku hrál bouráku. A tzv. Starchild, pokud by to bylo, jak ty říkáš, tak by mohla platit i teorie indoktrinace, protože se mu dostali do mozku.
-
-
respektive na urovni ako bol "Henry Ploter" a Slate... tiez mu vnikal do mozgu a cital mu statusy ale neovladol ho..
-
nemusi to byt indoktrinacia ako taka, ale len na urovni citania myslienok a mozog shepyho je dost odolny aby vzdoroval, narozdiel od sarena alebo TIMa... nieco ako wireless encefalograf :-)
-
-
To je ale zase jen domněnka, protože to nevíš jistě.
-
-
Tak teda takto... Zo vsetkych dielov vieme ze indoktrinacia prebieha pomaly a vsetky subjekty vystavene reaperskej technologii zacali tvrdit, ze sa im v hlavach ozyvaju hlasy... to bola 1 faza ale este neboli indoktrinovani. To nastalo az potom, ako sa reaperom odovzdali formou toho ze zacali tie hlasy posluchat... takze to nie je ani moja domienka ale fakt .. reaperi sa dokazu dostat do mozgu kazdemu ale nie kazdeho indoktrinovat...ale samozrejme nemam patent na ME univerzum
-
-
-
-
-
keď máš málo war assets tak je tam ešte jeden nový ending (ten kde oheň spáli všetko živé na povrchu)
a úprimnú sústrasť že si nedostal svoj rozprávkový koniec z disney animáku -
-
Však tam je syntesis ne? to je HAPPYEND jako prase a úplná utopie, až se mi chce zvracet!
-
-
Boha jeho, Shepard přežít může a ovlivňují to právě War Assets!
-
-
Nemáš pravdu. War Assets, podle mě, neovlivňují vůbec nic. Jak psal James, to, že se někdo nadechne v brnění N7 (které mimochodem někdo ani nosit nemusí), tak to je pro tebe živý Shepard?? Ne, není. Živý Shepard by vyběhl z Citadely, v jedné ruce bouchačku a v druhé procesor té tzv. entity. Navíc tohle nadechnutí dostaneš jen v 1 konci. Shepard je prostě mrtvý, bohužel.
-
-
"Nemáš pravdu. War Assets, podle mě, neovlivňují vůbec nic." - Co si myslíš ty je irelevantní. Na wiki máš vypsáno, co war assets ovlivňují a to jsou prostě fakta.
a ano, je to živý Shepard, stačí se podívat do souborů se hrou. -
-
Mě soubory hry nezajímají. Shepard nežije, prostě umřel nebo je tam snad vidět živý Shepard, jak si se všemi podává ruce a lidi ho plácají po ramenou? Ne, není. A promiň, ale jako nějaký nádech v ruinách nebo držení tabulky se jménem, kterou nepřilepí. Co to jako je? Jak by jako mohli vědět, že přežil?? Komunikace je v tahu, tak jak? Jak jsem psal výše, živý Shepard vypadá jinak, takhle si jenom otvírají cestu k dalším dílům.
-
-
Kdepak dilum, tohle je konecna. Pokud bude nejaky pribeh jeste se Shepardem, tak to bude DLC nebo nejaky spinoff, kde bude jen okrajove a zameri se na jinou hlavni postavu.
Fakt je proste ten, ze hra ma jeden konec (dostupny od 3100 EMS, coz bylo snizeno z puvodnich 5000 aby kazdy nemusel hrat (znova) multak)), kde Shepard prezije, posadka nedala jeho jmenovku na stenu a zbytek uz je na nasi fantazii - a v moji fantazii ho najdou a s Garrusem budou chlastat na plazi.
(v me fantazii se taky vrati casem pred zacatek jednicky, evakuuji citadelu, odstavi ji nekam do pr.., pripravi tam vsechny mozne explozivni zbrane co da galaxie dohromady, zavolaji reaperum, ti prileti a kaboom, vsichni reaperi dead vcetne star child.. happy end - ale to uz je jiny pribeh aneb "grandpa, one more story about Shepard please")
Edit: a ve chvili kdy reaperi k citadele prileti bude samozrejme na vsech kanalech vzkaz "its a trap!"
-
-
-
-
To, že se nadechne někdo v brnění, což má bejt údajně Shepard, podle mě není dost důstojný zakončení. Mimoto i kdyby to Shepard fakt byl a nějak by to všechno přežil, co z toho, v ostatních koncích je mrtvej, takže na tohle žádná návaznost už nebude...
-
-
Taky nějak nechápu že AI (hvězdný děcko) na citadele, které ve filmečku prodělá pubertu během pěti sekund, kontroluje reapery...
-
-
Děcko je jenom hologram.
-
-
Souhlasím, mám naprosto stejný pocit. Prostě to zašlo tak daleko, že omluvit se už nešlo a přitom slovíčko promiňte není tak složité (sám ho umím v několika jazicích) a dokonce Ray Muzyka kdysi řekl, že omluvit by se měl umět každý (ty slova mu měl někdo omlátit o hlavu). Ano ME3 je špatný konec ale asi s tím už nikdo nic nenadělá a já jsem si nedávno položil otázku. Opravdu po tom všem bych chtěl nový konec? Ať by byl sebelepší tak by mě asi zklamal protože už jsem tak naštvaný a nakvašený a vidím, teď v ME3 tolik chyb, že to už nejde opravit...
-
-
Mě mrzí, že ME3 nemá takovou atmosféru, jako měl ME1.
Po dohrání Mass Effect 2 jsem si říkal, že to je zatím nejlepší díl, že je lepší než ME1, po dohrání ME3 jsem si řekl, že nejlepší je ME1. Proč? Protože se autorům nepodařilo udělat takovou atmosféru, jakou jsem cítil při hraní ME1. -
-
Já si nedávno chtěl rozehrát celou sérii znovu, ale když jsem si vzpomněl na časy trávené těžbou v Maku v prvním díle, tak mi naskočila husí kůže. Takže jsem se nakonec vrhnul rovnou na druhý díl a musím říct, že ikdyž jsem ho dohrál asi už po páté, tak i teď se nakonci dostavil takový ten pocit lítosti, protože už jsem věděl, že hra je téměř u konce a že bych určitě snesl klidně 10x delší herní dobu. A tak pro mě navždy zůstane nejlepším dílem dvojka.
-
ME1 považuji za poslední velký počin BW, pak už to šlo z kopce. Těžko říct, co přesně dělalo jedničku tak výjimečnou, dohrál jsem ji min. 10x a dodnes na to neznám odpověď. Pravdou ale zůstává, že ta jedinečnost byla cítit na každém rohu. Bohužel ani dvojka ani trojka něco takového už zopakovat nedokázaly.
-
-
Mě osobně se nejvíc ze všech dílů líbila právě trojka. A to hlavně stylem soubojů - prostě se mi to hrálo nejlépe. Po dějové stránce se mi líbila celá trilogie, každý díl měl nudnější části i lepší. V jedničce se mi moc líbil závěr od části s Virgilem a část kdy se Shepard stane Spectrem. Ve dvojce pak osudy jednotlivých postav a skvělé vyvrcholení v podobě suicide mission a návrat reaperů. A trojka pak byla od začátku do konce skvělá, nemůžu si stěžovat, vtáhlo mě to. 98% hry je dokonalých a ten konec - škoda slov. Smířil jsem se s tím, po DLC to jakžtakž dává smysl. Je tam ale stále tolik děr, že nechápu proč indoctrination theory totálně nezavrhli, ale nechali tam všechny náznaky, že je tato teorie stále ve hře - chtějí se k tomu snad vrátit časem? Nebo po nějakém dalším DLC nechat prostor pro další závěr podobně jako se teď objevil Refusal?
-
Jednička byla skvělá. Bylo to zjevení, něco nového a epického.
Jediná chyba byla, ohromný rozdíl v příběhových a ve vedlejších misích.
Nicméně i 2 a 3 jsou kvalitní tituly :) -
-
Souhlasím, jen jsem při jejich hraní už neměl takový pocit satisfakce jako právě u jedničky. Asi je to dáno také tím, že jsem o podobné hře jako ME sníval už jako malý kluk a tímhle se můj sen v podstatě vyplnil :).
-
-
-
Mě tohle vadilo taky plus tam problém s tím, že když se ve hře začal člověk vrtat tak nacházel další a další chybky které mu v závěru zruinovali zážitek ze hry. Zvlášť když všechny díly prošel jak s dobrým tak se zlým charakterem.
-
-
-
-
rancor1223: ale chapeme sa..tak ked ale nahradza koniec ale nie je koncom tak aky potom ma koniec Shepardov pribeh?? A kto povedal ze Shepard sa zobudil na Zemi? Preco by to nemala byt Citadela? Catalyst povie na konci ak mas malo EMS ze ho vybuch pri Destroy zabije, ak je vela EMS tak to nepovie. Takze naozaj nevidim logiku v IT teorii. Je to uplne zbytocna vec z vypravacskeho hladiska a nedava vobec zmysel. Niekedy sa treba pozerat na veci jednoducho a nevymyslat sialene teorie. To je ako Dallas, niekomu sa nepacilo ze Bobby zomrel tak z toho bol na koniec len sen. Toto je podobny pripad..
-
-
Ne, pořád se nechápeme, IT vysvětluje Destroy konec(ten jediný který alespoň trochu dává smysl). Nenahrazuje ho. Konec mají vymyslet vývojáři a navazoval by na scénu kde by Shepard ležel na Zemi v troskách.
A tím se dostávám k tomu, proč Shepard nemůže ležet na Citadele. Citadela vybuchla - přiznejme si, že to byla slušná řacha. A Shepard byl poměrně blízko k jejím motorům, tzn. ještě větší řacha > mrtev. Pokud by vůbec přežil výbuch, letěl by vesmírem bez helmy > mrtev. Pokud by záhadně někam na Citadele spadl, kde se tam vzaly železobetonové trosky? Citadela je postavena z neznámého materiálu a v ME2 bylo jasně řečeno, že nikdo kromě keeperů nemůže do její konstrukce zasahovat. Tzn. Shepard musí ležet na Zemi. Ale jak by se na Zem dostal? Sletěl by z orbity? Ne, to fakt ne. Jediný způsob jak by mohl tady ležet na Zemi je, že by ji nikdy neopustil = IT.
Popiš mi prosím jak se na to mám podívat jednoduše. -
-
Jak víš, že to jsou železobetonové trosky? Co ty reaperské kabely? Co má být, že Citadela vybuchla? Kdo rozhoduje o tom, zda hlavní hrdina přežije? Autoři, nebo logika? Viděl jsi někdy nějaký akční film, co tam jsou schopni hrdinové přežít? Shepard je na Citadele. Vidíme ho, že se tam pomocí Conduitu dostal, pokecal si tam s vesmírným spratkem a pak si vybral oblíbenou barvu konce.
-
-
-
na youtubu jsem si četl jeden dost trefný komentář k IT ještě předtím než vyšel EC :
Buď je skrytý IT konec nejůžasnějším tahem od BW, nebo je nejúžasnější hráčskou teorií jaká kdy byla sepsaná. tak či tak to v obou případech vidím jako výhru pro hráče.
PS : nicméně některé náznaky pro IT mě fakt dostaly ... nejvíc asi že ve všech třech scénách kdy se na začátku hry objeví to malé dítě, tak je v záběru nějaká cedulka nebezpečí (tři scény).
Nicméně Gonzi DOKONALE vystihl autorův postoj. -
-
To snad ne,IT je minimalne stejne derava ne-li vice,nez konec v podani BW.
-
Přiznám se, nebyl jsem velký podpůrce IT protože mě to připadalo jako chytání se setébla trávy ale raději bych tohle a nový konec :(
-
-
Je to jen hra -
-
Nezbývá než souhlasit. Nechápu hate, který se ke koncům objevil, neříkám, že jsou skvělé, chápu, že se tam objevují chyby, ale to se prostě ve hrách stává.
A už vůbec nechápu napadání autora článku, pane bože, vždyť je to jeho názor, člověk může nesouhlasit, ale v mezích slušnosti. Navíc nikdo vás nenutí si tyhle články číst, většina pak za to ani nic neplatí. Tak klid, je to jen názor, to se v pop-kultuře stává, že jednomu se líbí to, co druhému ne.
-
-
Nevím, jestli se to předtím neřešilo, ale v EC mě nejvíce zarazila scéna, kdy
Normandie přistane(!) Harbringerovi přímo u nosu a ten ji po celou dobu vesele ignoruje a nakonec nechá v klidu odletět, nehledě na to, že Normandie SR2 přeci schopnost přistát přímo na zemi ve dvojce neměla, pokud se nemýlím. Naopak scéna, kde vidíme Wrexe s Eve a malým krogaňátkem, mi vehnala slzy do očí :). Dojal mě i proslov EDI (synthesis) spolu s ostatními členy posádky, kteří oplakávají smrt svého velitele :(. -
-
To bude tím že má Normandy nainstalovaný Reaper IFF
-
No tohle bylo hodne spatne. Uprostred bitvy je najednou pauza, Sheppard ma cas doprovodit kamarady do lode, pokecat s nimi, rozloucit se, Normandy odleti a bitva muze pokracovat. Proste je tam videt, ze sice chteli zalatat diru v minulem konci i za cenu logiky.
Par nove doplnenych veci tam pusobi hodne nasilne, zase to aspon ukazuje, ze poslouchali nazory hracu a snazi se jim vyhovet (nekdy je to v pohode, jindy stylem slona v porcelanu). Plus nejvetsi pru5er minuleho konce odstranili, a tak galakticka flotila nepochcipa hlady ve slunecni soustave ;-) -
Tak to samé se stanu i na úplném začátku kdy Sheparda Normandy vyzvedává. Vesele si levituje v otevřeném prostoru přímo proti reaperovi. Reaper ji, jakožto jednu z nejvyspělejších lodí v galaxii, ignoruje *15*. F**k logic!
-
-
No oni ji v té úvodní cutscéně ignorují v podstatě všichni :). Přitom Shepard a celá Normandie by měli být #1 na seznamu k okamžité likvidaci. Tyhle věci zkrátka bijou do očí.
-
Možná si Reapeři řekli, že pokud sestřelí Normandii se Shepardem hned v průběhu invaze na Zem, nebude to pak taková sranda *1*
-
-