Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tyyy jo*1* Po dvouhodinovým "sciencedirectování" není nad to zavítat do emocemi nabyté diskuze o ME.

Zajímalo by mne jak se cítí autoři hry, když takhle procházejí Metacritics. *8*
    • Trol.diskuzni
      Já na jejich místě (tvůrců, kteří na ME dělají roky) bych nějaký metacritics z hlediska uživatelských hodnocení absolutně neřešil... Copak se dají názory hordy internetových anonymů brát nějak hodnověrně? Naopak novinářské známky mají vynikající, to je asi hřeje především.
      • Taková laskavá slova ty jsi vážně troll diskuzní?
        • Trol.diskuzni
          E-e, jeho bratranec z třetího kolena.
      • Asi jo :-)
      • Copak se daji ty hypem ovlivnene "profi" recenze brat nejak hodnoverne? *2*
        Ty temer nulove hodnoceni uzivatelu na MC je extrem,ale vetsina tech profi recenzi je druhej extrem.
        A pravda,jak uz to tak casto byva,bude nekde uprostred.Pro nekoho blize tem profi a pro jineho zase blize tem haterskym *1* .
        • Dokonale jsi to vystihl, palec nahoru *4*
      • Predevsim je hreje prodej *3*
        • Trol.diskuzni
          To publishera... Ale věřím, že vyloženě samotné tvůrce zahřeje možná i více si přečíst nějakou pozitivní recenzi, než jen vidět někde nějaká čísla a prašule.
    • God-of-War
      To neni Metacritics... to je Mentálcritics
  • Umaroth
    Nekoukám, neposlouchám, jediné co chci slyšet je zvonění mobilu a po zmáčknutí zeleného tlačítka : ''dobrý den, tady PPL Máme pro vás balíček''. Doufam, že to bude rozesíláno už zítra, abych to ve ctvrtek měl *3*
  • Trol.diskuzni
    Omlouvám se, to byla zkouška, jestli už mě ZASE zabanovali... Naštěstí ještě ne, tak doufám, že se tak nestane. V každém případě, pokud to čte pan Poláček, nemohl by zodpovědět někdy můj dotaz ohledně článku na téma "Jak hodnotíme hry", který před více než rokem napsal pan Vávra (a přesto nebyl nikdy vydán, pokud vím)? Od té doby na něj bedlivě čekám...
    • Skúšaš či už redakcia začala mazať bezpredmetné príspevky ? *1*
      • Trol.diskuzni
        Nn, zkoušel jsem, jestli nezabanovali mě náhodou... No, naštěstí to odnesl Jindřich *1*
        • Ty ses druhej v poradi ,neboj *1* .
          • Trol.diskuzni
            No doufám, že ne, už si na mě pan Poláček užil legrace dosti za poslední dny! *1*
            • Uvidime *1* .
  • Dotaz pro ty, kteří už ME3 hrajou: Na jinak geniálně vymyšleném světě Mass effectu mi trošku vadila jedna věc. A to, že kromě lidí, quarianů (a logicky asari) se v prvních dvou dílech nevyskytly žádné osoby ženského pohlaví. Není to myšleno nijak sexisticky, jen mě zaráží, že i na hodně frekventovaných místech v galaxii jsme nenarazili na žádnou turianskou, salarianskou nebo kroganskou ženu (ačkoliv o nich porůznu častokrát padly zmínky). Objeví se takové v ME3? Myslím, že "uvěřitelnost" zdejšího světa by zase poskočila o cosi výš..
    • + Kroganky a ještě k tomu plodný jsou trošku podpupltový zboží v celý galaxii
    • Veskoslav
      Pokud objevuješ v ME 1 planety, tak narazíš i na Turianku, ohledně Kroganů se pouze o nich mluví (zmínka při "záchraně" Grunta s Wrexem při vysvětlování slabý klan vs silný klan)
    • Myslím (nejsem si na 100% jistý), že turianka byla v nějaké misi v ME1.
      Kroganku uvidíš ve trojce, stejně jako salarianku.
      I tak ale souhlasím, že je tam těch mimozemšťanek nepřirozeně málo.
      • Aha tak sem se stima Salarianama asi spletl, nebo se k nějaký dostaneme :).
    • Jo a Salarianku nejspíš ani neuvidíš, pokud se nepletu tak na wiki píšou, že žen je necelých 10% populace Salarianů a sou velice vzácné :).
      • Tak jestli jich je tak malo, pak jsoun asi vsechny zavrene a nasilne drzene na jedne "plodici stanici".
    • Tak, vím z dema, že Kroganku uvidíme na 100% a mam pocit, že sem Turianku taky někde viděl (ve 2? asi.), ale možná si to pletu s komixem.
  • Ludo
    Preklinam Pavla Dobrovskeho,
    po precitani recenzie mam chut nakupit zasoby na mesiac, zavriet sa do izby a dat si aspon 2 tyzdnovu Mass Effect jazdu. Chjo...
  • pres proxy nemuzete pouzivat reagovat a davat pluska minuska tak bude vic komentu
    • Trol.diskuzni
      Když víš, jaké proxy používat, tak můžeš i reagovat (dávat hodnocení ale ne)... Jak asi myslíš, že bych tady mohl fungovat i přes nekonečné banování mé osoby? *4*
  • N7N7
    Mass Effect číslo 1 je komplexní vesmírný simulátor nevídaných rozměrů. Můžete v něm komunikovat s vesmírnými bytostmi, prozkoumávat zahraniční planety nebo si listovat vesmírnou encyklopedií. Přesto bych k němu měl několik vítek. Největší zklamání se mi dostavilo hnetka z kraje příběhu, kdy jsem pochopil, že se ve hře nevyskytují vůbec žádné světelné meče(!!!). Ty by podle mého názoru neměly v žádné poctivé sci-fárně chybět. Posléze jsem byl sice částečně uspokojen tím, že se dá bojovat i pomocí úderů zbraní, ovšem jak říkám, šlo pouze o částečnou sadysfakci. Většinou jsem musel beztak jenom střílet. Další vítku musím směřovat k popisům planet. Četlo se to pěkně, ovšem po přečtení některých údajů jsem začal pochybovat o tom, jestli takovéto planety vůbec doopravdy existují. Vrcholem bylo, když měla planeta v popisu teplotu 36°C a po přistání byl všude kolem mě jen led a sněhová bouře(!!!). Od té doby jsem popiskům přestal věnovat pozornost. Ale vraťme se zpět ke zbraním. A teď si musím postěžovat na přehřívání. Samopal či kulomet se přehřeje po zhruba stovce výstřelů, ovšem puška s optikou se přehřeje již po dvou výstřelech (!!!). No to mě podržte, jak je toto možné? Vůbec mi to nedává smysl a ve hře to ani nebylo nikterak vysvětleno. Takovéto a jiné nelogičnosti prostě uráží mou inteligenci. Ovšem největší kudlou do zad pro mě byla událost zhruba ve třech čtvrtinách hry. Po celou dobu, v každičkém rozhovoru jsem se pokoušel o sblížení se ženou. No a pak k tomu po asi tisíci vyčerpávajích rozhovorech došlo a jistě se ptáte, jak to dopadlo. No ani se neptejte, chtělo se mi z toho brečet. Jedna krátká animace, ve které nebylo téměř nic zobrazeno, dokonce ani jedna blbá bradavka(!!!). Když jsem se o tom dočetl, byl to jeden z mých hlavních důvodů ke koupi. No a takhle to dopadlo. Jestli je jen kvůli tomuto hra povolena až od 18 let, tak vůbec netuším, co si o tom mám myslet. To už i v Ordinaci v Růžové zahradě toho bylo vidět víc. Ale abych pořád jen nehanil, chtěl bych vypíchnout alespoň vedlejší mise. Prozkoumávání planet, těžba nerostných surovin, hledání tajných míst, to bylo doslova mé hobby. Ježdění s automobilem bylo také moc pěkně zpracováno, chybělo mi snad jen nitro dopředu pro rychlejší jízdu. Fungovalo mi jen nitro do vrchu, ale to jsem příliš nevyužil. Nedalo se totiž vyletět moc vysoko. Nebo to byl bug? Nevím. Snad už to bude v příštích dílech vyřešeno lépe. Zaujaly mě taktéž plastikové zbroje a brnění, které mi nejednou připomněly mého oblíbence Baze Rakeťáka z Toy Story 3. Nejvíce se mi líbila zbroj v červeno-bílém provedení na ženské postavě. No a to je zhruba asi tak všechno, co jsem chtěl o této hře popovídat. Takže abych tuto recenzi nějak zakončil, celkově vzato, shrnuto a podrženo, nemám hře téměř co vitknout, tedy až na těch pár vítek, které jsem zmínil víše. Hře uděluji známku 2- s odřenými prsty a už se těším na další díl, ve kterém již budou mnou zmíněné nedostatky odstraněny. Tedy alespoň doufám...
    • Naprosty souhlas, ME1 mel mouchy, ktere kdyz se po nestastne provedenem uderu vznesly a zorganizovaly, notne zneprijemnily zazitek, a to vubec ne jako ze vletaly do rozsirenych nozder hrace, ci olemtavaly jeho rty, ale tak, ze mu svoji silou much znemoznovaly delat to, co ocekaval - bezuzdne strileni osklivych a zlych, barvite vykresleni sexu s kymkoliv z galaxie, a to zminme jen to, ceho si vsimne kazdy. Me teda nitro nechybelo, ale pravda je, ze tam byt melo, protoze tobe chybelo, a vlastne i me chybelo, protoze tam byt melo. Proste v te hre byla spousta bugu a much. Nedal bych ji ani 2-, plus minus nemela byt vubec vydana, natoz vyprodukovana. Meli rovnou vydat ME2, a ME1 vydat az po ME3 jako epizodu 1. Jsou to zrejme bridilove.
    • Vitekb
      Já jsem taky vítek a myslím, že tvůj text rozhodně zaslouží pár výtek. *2*
    • Překvapuje mě že se ti chtělo s tím vůbec psat hodnota tvého textu 4-
      No dobře budu to brat jako text napsaný ironicky na přízpěvky trollů.
      PS pokud chceš ve hře p*rno zalet si do japonska.
  • kdyby ste radsi misto tech banu byly aktivni a informovali o novem traileru na moh warpig nebo jak se to jmenuje....
    • ale prosimtě
      • Trol.diskuzni
        No vidíš, že to jde... *3*
        • to jsem nebyl ja :D
          • Trol.diskuzni
            Jo aha... No, to se stává často i u mě, že tady píšou pod mým nickem komentáře. *7*
  • po hrani DA ale aj ME2 sa najviac skutocne bojim koridorovej zabavy.Dokonca aj nechvalne znami cod vychadza sporovnania podaktorych misii z toho ako vytaz sprepracovanimi a komlexnimi levelmi. Takze moja otazka znie ako je to s level designom?
    • oproti ME1 a ME2 je to "velice lineární koridor" level desing je dost odfláknutý(chudá mapa je obklopena neviditelnými stěnami(tak se nejde spálit ani o ohen), na mapě vždy existuje jediná cesta, hratelnost je založena na přeskoč něco zmáčkni a pustíme na tebe 8 nepřátel a pak otevřeme dveře), jinak umělecky pěkné barevné pasivní okolí
    • Koridory a semi koridory, prakticky v každém lvlu recyklují stejné modely, textury.
      • jako v cele serii. Koho to jeste muze prekvapit?
  • Bez hatu a bez ničoho si to kúpim, nech viem ako to dopadlo, tším sa na príbeh a môžem to použiť v diplomovke. Ja verím že budem spokojný

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit