Přejít na výpis diskuzí
Mass Effect 3 se herně i žánrově "utrhne ze řetězu"
22.7.2011 | Aleš Smutný
61 příspěvků
-
No naštěstí "pravý RPG" (ať už je to cokoliv) není jedinej správnej způsob jak udělat kvlaitní hru. Fakt nevím, proč se pořád řeší jestli je Mass Effect RPG nebo ne. Je to perfektní a zábavná hra jako málokterá jiná. A že to nezapadá do určité škatulky? To snad vadí? Na jednu stranu se nadává, jak všichni dělají stále stejné hry. Na druhou stranu, když náhodou některá hra není přesně jako předchůdci, tak je oheň na střeše.
Plus je teda ještě problém, že lidi mají na hry dvojí měřítka. A na něco jsou sakra přísní (třeba ten Mass Effect) a neodpustí tomu drobnosti, které jim jinde vůbec nebaví. Tím myslím třeba rozhovor co jsem měl s kolegou: "Ty taky hraješ? A co? Já zrovna pořád sedím u Counter Striker" Já: "No já jsem se teď zažral do Fallout 3". on: "F3? To bych nehrál, to je strašně ořezaný a primitivní." No tak asi šel pařit ten promakanější CS... snad je z toho pochopit co tím mylsím. Lidi budou i u ME3 nadávat na věci, který jim normálně vůbec jako překážka nepřijdou. -
Taky se mi ME2 libilo vice, ALE ta akce mela byt lepe udelana.
Ve finale me bavily nejvice rozhovory, boj jsem si vetsinou protrpel.
Doufam ze ME3 se v bojovych sekvencich vazne inspirovalo Gears of War atd. protoze maji co zlepsovat. -
Dobre, ale čo je potom vlastne RPG? Na základe čoho má vlastne hrací systém rozvíjať postavy, keď nie na základe štatistík. Keďže ja ako postava rozhodujem "aký" budem, musím rozvíjať štatistiky tomu zodpovedajúce, alebo snáď nie? Ale to je asi na súčasné hracie obecenstvo moc zložité alebo ja neviem, tak nech hrajú FPS a hotovo. Podľa mňa ani také Diablo nie je skutočné RPG. Skrátka Bioware boli symbolom RPG na PC, vytvorili legendárne hry a teraz tvoria takéto hovadiny a niekdajší fanúšikovia sú skrátka sklamaný. Keby ale neboli slepí, videli by už na "úspešnosti" DA2, že tade cesta nevedie.
-
Čut tu podraz. Antikampaň ? oO čem to sakra mluví? DA2 se pohřbila sama! Odklon od RPG a udělat z teho jen rubačku , která ještě byla dost podprůměrná to žádnou antikampaň nepotřebovalo! A teď to čeká ME3? Teď dost pochybuji o důstojném zakončení jedné geniální hry *12*
-
kdyby mu vadilo jen stáří tak ho pošlu na DMC4 ať to dohraje ve speed modu na DMD *1*
-
jo a jeste jsem zapomel , ze bude script na kazdym kroku
-
Inspirace z CoD to bude mit kampan cca 4 hodiny nebo co ?
-
Tahle hra neni pro fanoušky CoD, tohle je Mass Effect. A RPG nejsou jen statistiky a bodíky co přiřazuješ k obratnosti, síle atd.... Zkus si vygooglovat význam slova RPG.
-
Ja bych zase radsi kdyby se privazali na retez a udelali to jeako me1
-
Přestárlých? Je pravda, že už nám 15 let asi nebude, ale do 50 většina z nás má taky ještě hodně daleko. *1*
-
Ty si ani nevidíš do pusy, co? To už není ani možný! *1* *1*
-
JJ CoD a DA2 jsou vzory modernich her na ktere se stare hry vubec nechytaj.Starsi hry jsou trapne slozite,uboze obtizne a dokonce maji tu drzost chtit,aby hrac myslel.
No koho by to bavilo. -
-
To je jak hodnotit CoD nebo BF podle singleplayeru. NWN stálo a stále stojí na modech a multiplayeru, potažmo perzistentních světech. A jak už jsem říkal minule, grafika a boje se mi líbily až až ^^
Jade Empire jsem nehrál, to bych asi měl dohnat, hmm... Ani DA2, ale to je moc drahé na to, že nemohu hrát za elfa. -
no *1* dyt to pisu..
-
NWN hodnotím jen z hledsika kampaně a co má být? Na té stály hry od Bioware vždycky a tady je prostě slabá, stejně jako grafika, level design a boje.
Jade Empire je podle mého názoru téměř ve všem horší než DA2 - sto lidí, sto chutí.
Nechme to být, já svojí reakcí spíš poukazoval na hate/hype... -
Najhoršie je, že to nebude baviť fanúšikov FPS, lebo to také ako Call of duty jednoducho nebude a nebude to baviť ani hráčov RPG. Ja osobne by som to "chrastenie kociek" počul velice rád. R.I.P. Bioware
-
pokud vim tak ty byli bud v dlc misi nebo primo bylo asi 6 misi snim ktery nezasahovaly do deje takze si je vubec nemusel delat
-
Zase s těmi wintery... to možná platí jen když hodnotíš samotnou kampaň a ne celek.
-
Call of duty je skvělá hra ta vlna nenávisti a pomlouvání je jen další známkou ubohosti přestárlích hráčů