Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mechwarrior_bw
    lenže s autohealom vďaka tomu, že sa v poslednej dobe regeneruje skutočne bleskovo máš plné zdravie skoro stále. Naopak mať v MP plné zdravie je skôr rarita a 90% času hráš s polovicou alebo minimom zdravia keďže stačia jeden - dva zásahy a polovica zdravia je preč. V takom GoW 3 ani v najvyššej obtiažnosti ti 1-2 zásahy neurobia vôbec nič.
  • S autohealem je aspoň ta obtížnost neustále vyrovnaná, což se o systému využívajím lékárničky, říct nedá. To nic ale nemění na tom, že celkově nemusí být hry využívající autoheal lehčí, protože i tam můžeš při troše nepozornosti skončit během vteřiny a to i splným zdravím (zvláště na vyšších obtížnostech), ale to záleží na konkrétní hře.

Autoheal prostě jen nabízí neustále vyrovanou obtížnost, ale rozhodně ji nesnižuje. K cíli jdete pořád stejně opatrně. Zatímco s lékárničkama víte, že s plným zdravím si můžete více dovolit a s nízkým už byste měli být opatrnější a pokud hru hrajete poprvé, tak s váma ještě může pěkně vypéct, když už pak žádné lékárničky nenabídne a vy jste si hru uložili ve špatný okamžik.
  • Mechwarrior_bw
    - lekárničky, v prípade MP painkillery, ktorých je na vyšších obtiažnostiach pomerne málo rozhodne nevíde rovnako ako autoheal. Pokial máš zdravie na minime a čaká ťa v MP niekolko miestností plných nepriatelov do najbližších lekárničiek tak je to sakra rozdiel ako by si mal k dispozícii autoheal !

- "na tom kolik kulek snesete, ani už moc nezáleželo" - to kolko hráč schytá resp. snese je sakra dôležíté, nie že nie ... hlavne ak výstrel z brokovnice z blízka znamená smrť.
  • Většina současných hráčů očekává jednoduchou zábavu a spíše chtějí mít z hry stejný zážitek jako z filmu, ale přitom do něj mají možnost zasahovat a jako hráči "být jeho součástí" nebo jak to říci a přitom se u toho nijak zvláště nestresovat a nefrustrovat. Prostě pěkná grafika, fyzika, pěkné cutscény, houstnoucí atmosféra, krycí systém, jednodušší obtížnost, případně dobře zpracovaný příběh a hlavně, ať se to celé pěkně hraje. Ale stejně si nemyslím, že by všechny dnešní hry na nejtěžší obtížnost byly zase tak lehké, a když už chcete výzvu a měřit své schopnosti, tak můžete zkusit multiplayer v Call of Duty, či Medal of Honor nebo Battlefield. Pokud teda nemáte stejné problémy s internet jako já *1*
  • Hairy_Ass
    Jako by nestačilo, že dělají hry s obsahem na jedno odpoledne, ale ještě hráči dávají do rukou instantní nesmrtelnost, aby tu hru dohrál s prstem v nose ještě dřív. Kde je pak nějaká výzva? Nějaká radost z dohrání? *9*
  • Ty lékárničky jsem asi neměl zmiňovat, ale když už jsme u toho, tak to vyjde asi nastejno jako ta záhadná regenerace, ale to nebyla hlavní myšlenka mého předchozího příspěvku.

Jinak na nejtěžší obtížnost můžeš uložit myslím jen 4x, ale i přesto se mi to zdálo lehčí než určité pasáže v Gears of War, kde stačilo ve špatný okamžik vystrčit hlavu a bylo po vás anebo s těmi malými rychlými příšerami útočícími nablízko, kde jste museli neustále běhat, ale tam bylo to krytí prakticky k ničemu. V Max Paynovi stačilo počkat za rohem, naplánovat si akci, protože i přestože jste byli za rohem, šlo hezky vidět na všechny nepřátele, pak jen zapnout bullet time, skočit doprostřed místnosti a všecko rychle vystřílet a na tom kolik kulek snesete, ani už moc nezáleželo - vpodst. mi to přišlo to samé jako systém krytí.

Jinak všecky hry, které jsem tady zmínil mě bavily a nechci nic kritizovat, pouze se zastávám systému krytí, který všichni kritizujete.
  • Mechwarrior_bw
    ZvacA : samozrejme že autoaim bol aj v PC verzii, píšem že nie ? myslím, že som to napísal jasne. Inak na obtiažnosti DoA a NYM bol autoaim automaticky vypnutý. A aiming lock na PC verzii nebol.
  • Mechwarrior_bw
    neviem to presne ale v MP1 na obtiažnosti DoA (3/4) si vydržal asi len 3 zásahy z beretty (ja to mám teraz nastavené na 2) a uložiť si mohol len 6 či 7 krát. V GoW3 si vydržal omnoho viac...

a dôvod prečo nemám rád krycí systém, je ten že chcem mať postavu plne pod svojou kontrolou, nechcem barličky, nehcem sa pozerať na to ako pri jednom stlačení tlačítka vykonáva postava zložitejšie úkony, rovnako ako nechcem autoaim alebo aiming lock a podobné nezmysli.
  • ZvacA
    Tady bych brzdil, páč auto-aim, automatická změna zbraní a podobné finty byly výchoze nastavený i u PC verze obou dílů. By mě osobně zajímalo, kolik držkujících si je před spuštěním vypnulo.
  • "pak se za pomocí lékárničky hned vyléčí."

No jo, záhadná regenerace, kterou by záviděli upíři je určitě lepší řešení.
  • "Třeba aby se Max mohl realisticky vyhýbat kulkám"

Krásná věta *1*
  • Já hrál PS2 a PC verzi a u obou jsem se stejně bavil.
  • Mechwarrior_bw
    úprimne obdivujem tých čo to hrali na konzolách pretože je to doslova masochizmus. Ešte že na nižších obtiažnostiach bol aký taký auto-aim a konzolisti tam mali tuším aj aiming lock.
  • Já nevím, proč všichni nadávají furt na ten krycí systém. Např. takové Gears of War mi na normální obtížnost nepřijde o nic lehčí než takový Max Payne 1 nebo 2, kteří touto featurou vybaveni nebyli. To, že je někde krycí systém, ještě neznamená, že hra musí být za každou cenu lehká, a že se člověk při přechodu mezi checkpointy místy nezapotí. To bych si u Maxe jedničky mohl stěžovat, že tam je systém rychlého ukládání - uložím před místností, jestli mi uberou zdraví, tak F9 a pak by to mělo vyjít. Na co painkillery, když stačí kombinace F5/F9? Jasně, nemusíte to používat, ale to nemusíte ani systém krytí, když furt chcete hardcore obtížnost, ne? *3* Navíc se systémem krytí se mi celá akce zdá taková záživnější a celá bitka vypadá realističtěji, než když postavička poskakuje uprostřed místnosti jako Rambo bez potřeby krytí a schytává jednu kulku za druhou a pak se za pomocí lékárničky hned vyléčí.
  • ZvacA
    MP i MP 2 se na konzolích sice objevily, ale pravdou je, že výhra to nebyla.
  • smejki
    tyhle čachry s herní "frustrací" mi poslední dobou nějak nejdou na rozum. To mám pak dojem, že se mi hra snaží vnutit, že jsem instantní megakillah(!!!)... stačí zalít vodou a za stálého mačkání QTE sekvencí dovést k... k brzkému konci.
  • Ty jsi fakt v*l. Víš vůbec o tom že i předchozí díly byly na konzole? Když už se snažíš dělat chytrýho aspoň si o tom něco zjisti.
  • presne.
  • tim mysli to, ze tym ze sa konzoly ovladaju ovladacmi, museli tuto nevyhodu oproti PC niecim vyvazit, pretoze ak by bola hra nastavena len pre PC, tak by si konzolista nezahral. predstav si ze by si max payne 1 hral na konzole, by si presiel mozno prvy level. a preto je cely dizajn hry prisposobeny konzolam, a to je to co PC hracom vadi. zial.
  • a rusové to nepotřebujou, ti něco kur*a vydrží :-)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit