Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Abych to teda shrnul, já nejsem žádný extra angličtinář, ale mEx bych v životě neřekl.

Je to špatně ! a recenzent, jelikož jeho videorecenze jsou po mluvené stránce hodně solidní, by si na tohle měl dávat pozor, zbytečně je to sráží.
    • To, ze nam Cechum nejde pres pysky treba TUUUUM REJDR jeste neznamena ze je to spatne. Tohle je totez.
      • Hmm, a zrovna Max Payne se mezi českými hráči vyslovuje jako [maks pejn]. Neříkám, že stoprocentně, ale u slov, která nota bene mají českou obdobu, nastává tento efekt velice často.
    • Black_Hand
      vyslovnost se muze lisit. stejne tak jako se lisi land a lend nebo man a men ci lag a leg. je pravda, ze lukas je sice trochu blize "e", nez onomu "ae", a ze pokud se to u normalniho anglicana vychyluje nejakym smerem tak spis k "a", ale zas tak katastrofalni to neni.

viz https://www.youtube.com/watch?v=avqdFNoy1aY
      • Grifus
        Vzdy v originalnim zneni rikaji MAX. Ano, chvilema lze rict ze je slyset neco mezi A-E, nicmene v drtive vetsine pripadu prevlada zretelny MAX. Takze kdyz to Grygar porad vyslovuje jako MEX, zni to hruzostrasne a je to regulerne podle pravidel hry spatne. Vubec nic na tom nemeni pravidla anglicke vyslovnosti, podle kterych je to spravne...
        • Black_Hand
          vycisti si usi a poslechni si maxovu manzelku.
    • DangerousDave
      už mu to bolo vysvetlené ... stačilo *7*
  • Tak už i tahle recenze mě utvrdila to, že si to za 700,- nekoupím... Interaktivní film maximálně za 300,-
    • Black_Hand
      tak treba Asura's Wraith by za trochu vic stal :). ale Max Payne je trochu nekde jinde.
    • Miserius
      Teda o cemkoliv, ale o Maxovi rict ze je to interaktivni film? Blbec na kazdym rohu *8*
      • USER47
        Zrovna u MP3 je tohle označení trefnější než u valný většiny ostatních her. V podstatě je to celý jedna dlouhá cutscéna občas přerušená herní sekvencí v dýlce několika sekund až několika minut.
        • Miserius
          Ale to NENÍ interaktivni film. Ze ti do hrani skacou pribehovy videa je neco jineho, nez kdyz v cod drzis sipku dopredu, svet okolo bojuje a ty projdes takovym valecnym "muzeem"
          • DangerousDave
            teba baví ťahať ludí za slovíčka ? 99 ľudí zo 100 pochopilo ako to Spouky myslel, tak prečo toho nie si schopný aj ty ? a vo svojej podstate je MP3 to isté čo COD, možno je tam o trochu menej wow efekt divadla okolo ale zase tam máš tony filmečkov. MP3 má podľa mňa k interaktívnemu filmu ešte bližšie ako cod.
  • Trol.diskuzni
    Tak tak, videorecenze bez exaktní výslovnosti je jako Skyrim bez bugů!
  • Úprimne... Nepriateľov je tam skutočne strašne moc. Pripadalo mi to ako Call of Duty: Black Ops z tretej osoby. Za každým rohom je naskriptované, kde koľko nepriateľov vybehne. Skoky do boku som používal minimálne, pretože pri dopade sa Max asi 5 sekúnd vála po zemi a je tam absolútne bezbranný. Tiež ma iritovalo, prečo tam nie je obyčajný výskok, alebo prečo Max nevie automaticky preskakovať/šplhať na prekážky... Ďalšia vec čo ma dosť srala bola, že po každej cut scéne mi to do ruky dalo vždy pištoľ... A ešte som nepochopil, prečo keď mám dve jednoručné zbrane a jednu obojručnú (napr. AK 47), a mám switchnutú napr. na jednu pištoľ a chcem si prehodiť na AK 47 - tak mi to AKčko vždy odhodilo na zem o.O Za mňa tých 7 bodov.
    • mirroj
      "Nepriateľov je tam skutočne strašne moc" - je to Max Payne... ten sa nehrá na extra realitu. Je to hlavne závaba a strielanie hordy nepriateľov. Načo by ti bol bullet time keby tam boli dvaja nepriatelia v miestnosti?

"...vála po zemi a je tam absolútne bezbranný" - to vôbec nie je pravda. Môže strieľať aj keď leží aj keď vstáva. Bezbranný nie je ani sekundu.

"...prečo tam nie je obyčajný výskok..." - je tam. Klávesou E.

"...nevie automaticky preskakovať/šplhať..." - na rebrík nešiel automaticky? Dokonca aj lezie po ňom automaticky.

"A ešte som nepochopil, prečo keď mám dve jednoručné zbrane a jednu obojručnú (napr. AK 47)" - lebo si sa tam asi prepínal koliečkom na myši. A prešiel si cez to že držíš dve zbrane. Tak vtedy AKčko zahodí. V tomto sa Max hrá na realitu má obmedzenú nosnoť jednej ruky :).
      • - Keď v jednej úrovni nevystrieľam 100 nepriateľov, tak snáď ani jedného.
        - Ok, na zemi môže strieľať ale je to úplne k prdu, lebo je nekrytý a za tých 5 sekúnd dostane takú salvu, že mu ostane 1/4 života
        - E nie je výskok
        - keď som prišiel ku prekážke, čo mu bola do pol pása, nedokázal na ňu sám vyliezť :D Až potom som zistil, že je na to nejaké extra tlačítko E, ktorým obchádzaš prekážky
        - A čím mám prepínať zbrane ak nie koliečkom? :D Držím v ruke AK -> cut scéna -> po cut scéne mám v ruke pištoľ -> zascrollujem na AK a AK mi hodí na zem :D
        • life28
          bohužiaľ, scrolluješ zle. Polku hry som hral podobne, až kým som neprišiel na to, že keď scrollujem a AK mi zasvieti na červeno, max ho zahodí, treba scrollovať viac, a označiť ho na bielo ;)
          • Scrollujem zle? : D Hral som už desiatky fpsiek a zrovna pri tejto scrollujem zle : D To mi je teda záhadou, ako sa scrolluje dobre.

to Lofas: nedá sa mi reagovať normálne, neviem prečo... Nechápem, prečo je tam tlačítko pre preliezanie prekážok a obyčajný výskok tam nie je : D Viac používam klasický bulllettime ako tie skoky. A používať tie skoky pri dvoch nepriateľoch, to je len tak pre efekt : )
            • mirroj
              Keby si hral na harde alebo na ťažšej obtiažnosti tak skoky budeš využívať s radosťou :).
        • mirroj
          Čo je na tom zlé že tam je 100 nepriateľov? Pre mňa by ich tam mohlo byť aj 200... je to hra. To ako keby si sa sťažoval že si hral tetris a padalo ti tam 100 000 dielikov... Načo vám chýba normálny výskok? Keď chcem prejsť cez prekážku tak stlačím E a on ju prelezie. Ešte to je aj pekne naanimované (samozrejme ako v milióne ďalších hier). Skákať každý meter nepotrebujem.
          "A čím mám prepínať zbrane ak nie koliečkom?" - žeby číslami? Ty si asi CounterStrike alebo podobnú vec asi v živote nehral, že :D. Tam kým by si si roloval koliečko tak je koniec mapy. A pre mňa nie je nič strašné na tomto: Držím v ruke AK -> cut scéna -> po cut scéne mám v ruke pištoľ -> stlačím 4 -> strieľam. (aj keď tu uznávam že by po tej cutsténe malo ostať AK)
          • Príde mi to trošku smiešne, že sám Max tam pomaly vystrieľa celú mafiu spolu s ďalším 100 členným elitným komandom... Skok mi chýba, pretože chcem skákať :D Ale to je teraz nejaká nová móda v hrách, že v žiadnej nie je možný výskok, ale to súvisí aj s celým dizajnom úrovní - ulička z ktorej sa nemožno žiadnym spôsobom odchýliť. Irituje ma, že nevie preskočiť ani len zábradlie. CSko som hrával ešte na základnej škole (rok 2003) aj spolu mnohými ďalšími FPSkami a vo všetkých som si prehadzoval zbrane koliečkom.
            • Na jednu stranu se na zjednodušování hrozně nadává, ale na druhou jsou tu případy jako ty, kteří si stěžujou na nutnost zmáčknutí tlačítka při přelízání překážek...To je to takový problém? Já to třeba používal i během přestřelek, při představě, že bych se chtěl někam schovat a Max by to automaticky přeskočil a já kvůli tomu umřel, tak by ta hra asi brzo letěla oknem....Co se týče skoků do boku, nesnaž se tvrdit, že jsou k ničemu. Hru jsem hrál hned na hard, ty skoky jsem používal skoro pořád a nesčetněkrát mě zachránili život. Hráč jen musí trochu taktizovat, promyslet si, kam a kdy skočit aby to bylo co nejefektivnější. Je logické, že když skočí mezi spoustu nepřátel tak nebude mít moc velkou šanci, hra by pak byla příliš lehká a to přece nechceme, ne?
      • Trol.diskuzni
        A proč u Call of Duty jsou stovky nepřátel a skripty špatně, zatímco zde to vychvalujete do nebes?
        • Protože na Call of Duty už se nadává ze zvyku (často i ti co to nehráli). Kdežto max je legenda, tak tam se to bere s hooooodně velkou rezervou. Stejně jako tvůj oblíbený Skirym *14*
    • Miserius
      Tak to delas spatne, AK, ci jakoukoliv jinou "dvourucni" zbran zahodi pouze v pripade, ze si chces vzit 2 jednorucni zbrane, nebo mas jednu v ruce a druhou sbiras
    • Trol.diskuzni
      Black Ops je realističtější, a to už je co říct! Kdyby nebyl recenzent předpojatý, musel by to vidět a hanit ještě více...
  • Tenhle kousek si nechám ujít.
  • Tahle nestojí ani za instalaci.Devítku jo? stěží 3/10 otupělá a tupoučká střílečka.Bez nápadu. *7*
    • Veskoslav
      Mohu se zeptat, co jsi od této hry očekával?
      • Trol.diskuzni
        No hlavně že ty se budeš považovat za velkého machírka, když si v bullet-timu postřílíš pár hloupých paňáců s nulovou AI... *5*
        • Veskoslav
          Problém je ten, že pořád chytřejší jako ty:)
          • Trol.diskuzni
            Užij si svoji pravdu. *3*
        • Táhni už ty tupče! *6*
          • Ty hlavně piš za sebe a né za můj nick.Idiote
            • jenže já tě mám u prdele, chápeš? *16*
          • Trol.diskuzni
            Ještě zůstanu... *6*
  • michaliuz18
    no okrem skveleho technickeho spracovania, zmyslu pre detail a peknej grafiky ma ta hra inak nezaujala, radsej si 100x zahram maxa 1 a 2 nez znova toto , ku koncu hry som len dufal nech je uz koniec nech to prejdem islo mi to na nervy furt len strielat po linearnych cestach a stale len strielat a nic ine len strielat , zabil som 1770 nepriatelov cca podla tabulky, co vy? :D
    • Mato1987
      a mp 1 a 2 boli strielačky v otvorenom svete? krista boha ale si si riadne nasral do huby, už nevieš čo od dobroty by si chcel, a len tak mimochodom predpokladám že si hru stiahol cez torrent .... *11* *16* *12*
      • michaliuz18
        boli strielacky a ovela lepsie sa mi hrali, mali zaujimavejsi pribeh, a ne robit zo seba ramba a chucka norrisa ako v mp3 , ta hra sa nemala ani volat max payne 3 , nikto by sa neurazil, a ano stiahol som si to nekupil by som si to , kupujem si ine hry ktore ma oslovia viac , aj keby som si to kupil by som banoval , skor uvazujem ze si kupim antologiu mp1 a 2 , kolekcia klasiky
        • Mato1987
          vieš ako som vedel že si hru upirátil? presne podľa tvojho stupídneho prvého komentu, nadávat na akčnú 3rd person strielačku že je príliš akčná s hordami nepriateľov, je ako kritizovať vodu za to že je mokrá...Ty priateľu si prsne príklad toho prečo sa väčšina vývojárov vysiera na PC scénu.
          Rozmaznaní, špinaví pirát, ktorý má ešte toľko odvahy kritizovať upirátenú hru. Brácho si chudák. *11*
  • Vy stupidny zasrany idioti nemáte ani šajnu o com max je.. Je to vynikajúce.. Ty čo sem píšu že je to picovina neviete čo je poriadna hrá a chodíte si hrať tie vaše scifi blbosti. idioti
  • Přestaň. říkat. MEX.. je to MAX zatraceně! :D
    • ales.smutny
      http://cs.forvo.com/word/max/
      • Jo, to je zhruba zprůměrované. [maks] v UK, [Mæks] v USA. Ovšem pokud v tom z USA někdo slyší čisté [meks], má něco s ušima... *4*
        • Jazz
          Borče, natoč si taky recenzi a zkus vyslovit takovejhle název zároveň s plynulou češtinou, fakt to nedáš...
          • Vsadíme se o litra?
    • dejte mi minusy, ale je [maximum] a ne [mEximum]. Zamyslete se nad tím holky ;)
      • smejki
        OLOL
        [mæksəməm]
      • Jasně a Bradovi říkáme česky [brad], Steve je [steve], John [john], George [george] nebo možná rovnou po našem Honza? [da-vid beck-ham]? [a-lan vake]?

Kristovy játra, tahle diskuze je [ne-sku-teč-ná!] *16*
      • DangerousDave
        minusky nemáš za to, že by si nemal pravdu ale preto, že sa to v tejto diskusii už x krát riešilo ;)
        • aha :D o tom sem nevěděl a i kdyby tak nebudu procházet 10 stran komentů
    • SnakePlisken
      Mléko, mlíko... každý tomu říká jinak.
      • ucho
        mlíko je hovorový tvar od mléka. Mex není hovorový tvar od Maxe, předvádíš hezkou manipulaci :)
        kdyby někdo řekl mláko, tak si taky poklepeš na čelo...
        • SnakePlisken
          Tady už to někdo popisoval, jak se Max vyslovuje. V jednom vláknu se to řeší a najde se X dalších lidí, kteří si to nepřečtou a postěžují si ve svém vláknu. V podstatě je to jedno, jak se to vyslovuje. Angličtina i čeština mají mnoho nářečí a mnohdy uslyšíš z úst Angličana vyslovovat jedno slovo úplně jinak, než Američana. A je to chyba? Není.
          btw: Jak vyslovuješ CD? CéDé nebo správně SíDí, jak se to má? Většina to vyslovuje prvním způsobem a upozorňuje na to někdo? Ne. Proto nechápu, proč se takto navážíte do Lukáše, když v podstatě chybu neudělal.
          • Smejki: Ovšem [meks] je z těch v úvahu připadajících suverénně nejhorší.
          • ucho
            smejki: nechápu, proč se snažíte počešťovat jména, to jste komedianti? :) ono je to poměrně jednoduché. jde zde pouze o to, jak to cizí jméno vyslovíš.
            David Beckam se vysloví "Dejvid", pokud to chceš někomu dát písemně, tak lze zapsat i "Deivid", oproti předchozímu je to na stejné úrovni. Max je zase Max, nikdy MEX... stále se snažíte obhájit neobhajitelné. zde nešlo o žádné něco mezi, zde padne zřetelně Mex, což jaksi tahá uši a neobkecáš to, ani když se na ty uši postavíš...
            pro tečkovaného: Džordž a Džon. ale mám dojem, že to nebyla otázka, na kterou jsi chtěl znát odpověď :)
            • ucho
              mexmexmexmex: hluchý jsi ty :) Mex tam nepadne... a výslovnost jména Max je v našich luzích a hájích Max... ;)
            • PUSTTE SI VIDEO:

http://youtu.be/xP2LPSWv_tQ

Prvni hlaska postavy? Mex.

Prvni hlaska toho vyvojare? Mex.

Mex Pejn series. Mex, Mex, Mex, Mex... ale asi jste hluchy.
            • Jakto že NIKDY? Ve hře ho tak běžně oslovují... můžeš to slyšet na odkaze, co sem už někdo posílal, kde to vyslovuje američan... můžeš to slyšet v prvním díle, kde na Maxe kříčí manželka. Asi ji ti její vrazi donutili vyslovit to špatně, že? *15*

NIKDY prostě není pravda. Tečka.

Tím Maxem počesťuješ ty. Mex ve videorecenzi je jenom nedůsledně vyslovené [ae], které takto v české větě vyzní. [ae] se nepřiklání k A, ale k E.
          • ucho
            ano, angličtina má nářečí, o tom žádná. v češtině se ale anglické jméno Max vyslovuje Max a přes to nejede vlak ;) je Mex chyba? je. mimochodem proč si vymýšlíš o navážení? že někdo upozorní na chybu ve výslovnosti není žádné navážení...
            • smejki
              Copa John, ten se musí přejmenovat Jeníka, ale třeba David Beckham je, budeme-li se držet uchových striktních pravidel, celkem slušný oříšek. Je to [ˈdavɪt], [ˈdeɪvɪd] nebo [ˈdɛɪvɪd]?
            • Ahoj ucho, jak česky říkáš George nebo třeba John? Doufám, že dostatečně obhajitelně!
            • smejki
              i to je možné, ale ještě jsem od tebe neslyšel jinou obhajobu [Makse] jako jediné korektní formy než "páč proto"
            • ucho
              smejki: děláš ze sebe pouze hlupáka, že obhajuješ takovou neobhajitelnou koninu ;)
            • smejki
              [Maks] se vyslovuje pouze český Maxmilián. Autor si může vybrat, zda:
              1) aproximovat původní znění na českou fonetiku [Mɛks]
              2) cele překlopit cizí jméno na české (Jan Kalvín, královna Alžběta, Max) [Maks]
              3) zachovat původní znění [Mæks]
              Neříkám, že by [Maks] byl blbě. Říkám, že [Mɛks] blbě není. Všechny tyhle formy jsou v pořádku.
  • Tahle hra po graficke strance ujde ale,ale hratelnost bez bullet time tak to nema s max paynem nic spolecneho.Skoky jsou uplne naprd.Pouzivam jen zpomaleni pri strelbe.Nekdy je to az k vzteku kdyz se hra sama zpomali a vy a vam zrovna doudou naboje ve zbrani. Stupid vymyslene. Hra me pripomina EL matador cz hra. Hra vybocuje z puvodniho pribehu a to me docela vadi. Cekal jsem vic a ne 70% videi ve hre. Nekdy dost obtizne a zpomaleni nepomaha spise na opak. Tahle hre tak 6/10 vic si nezaslouzi.Mozna 6,5 vic ani prd. Dohraju vyhodim v meho PC rouvnou do kose.
    Jesli vyjde MP 4 nemam zajem. Jde videt hra po delsi dobe straci svoje kouzlo hratelnosti a vyvojari se snazi jen z nas dostat penize a kaslou na to. radsi zahraji starou klasiku MP1,2 a vice se pobavim.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit