Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • XorxoxTalarius
    200 milionu dolaru? Pocitam ze minimalne 150 milionu jim z toho spolkne marketing, prece jenom takove SWTOR stalo 100 milionu a to v tom meli marketing a licenci na SW. Takze nechapu, pokud to nebude dvakrat vetsi a nebude tam vetsina modu co kdy kdo pro TES vymyslel, tak proste nechapu
    • Pokud je mi znamo,tak SW:Tor nestal 100, ale 200 mil. dolaru...
  • ESO skončí, to je jisté, ikdyž svět Nirnu má spoustu fanoušků. Divím se, že se nepoučili z SWTOR, co si budem nalhávat SW je fenomén a je tu od 70. let (TES od 1994), takže je jasné, že SW má o dost víc fans, a přesto to byl komerčně propadák.
    • Toto je miesanie jablk s hruskami. Narozdiel od sw je popularita tesov zalozena vyhradne na pocitacovych hrach.
      • a ty si myslíš, že fanoušci SW nevyzkoušeli aspon 1 hru SW? Ikdyž nejsem fan, tak i přesto jsem hrál kotor a ten byl hodně povedemý
        • V tomto odvetvi to proste nema taku poziciu ako ma momentalne tes. Ci je problem v kvalite, marketingu, atd. je teraz nepodstatne.
      • Lidé čekající něco nového a unikátního v žánru MMORPG dostanou jen další stereotypní kopii hry, která tu byla na různé variace x-krát.
        Fanoušci série budou asi zklamáni také, protože to bude něco naprosto odlišného, než na co byli od ESO her zvyklí.

Zatím každá vydaná MMORPG za posledních 5+ let velice rychle skončila nebo živoří s minimální user-base. Všechny jsou totiž z principu stejné - pohled z třetí osoby, nějaký ten crafting systém, PvP a PvE - endgame hratelné jen s větší skupinou lidí, končí to rychlým nafarmením top itemů a neschopností vývojářů držet krok se svými předplatileli. Po měsíci hraní tam buď není co dělat, nebo je game-design prostě nudný a člověk ani nemá chuť lognout.
        • Zmena prijde az budou lidi opravdu rvat, ze je tenhle koncept uz nebavi. Zatim to jeste sype, takze se bude menit jen forma, obsah moc ne.
          • walltar
            Nestačí řvát ... je potřeba taky nekupovat. Pokud se jenom remcá a každé MMO se stejně zaplatí tak se nic nezmění.

Akorát se bojím, aby análytici velkých firem neprohlásili MMO za žánr o který už není zájem a místo inovací ho nepohřbili. Smrti themeparků se podle mě z velkých studií nedočkáme, protože sandboxy vydělávají ještě míň.

Mě třeba ten systém co je teď až tak nevadí ... koupím si MMO a potom ho hraju měsíc, nebo tři ... většinou je to asi tak o měsíc, nebo tři dýl než mě vydrží průměrná SP, nebo MP hra. Doufám, že Star Citizen zase bude "MMO" které mě udrží roky, ale kdo ví?
            • To Cocra : Já bych si dovedl představit k tomu fantasy třeba něco podobného jako má EVE online. Hodně různorodých úkolů, jak od tvůrců, tak pak i od hráčů, taktéž bych viděl cestu třeba v levelováním, ono je to nuda protože je to jen o tom mít co největší číslo, ale kdybys místo toho nabíral zkušenosti a za ty si jen odemykal skilly ať už pasivní nebo aktivní ( nebo by to šlo udělat jak v EVE, ale to by hodně lidí nebavilo čekat x hodin než se postava naučí nějaký skill). K tomu by asi nebylo od věci se podívat na penalty za úmrtí, kdyby člověk měl nějaký penalty,třeba ztrátu některých skillů, peněz, itemů nebo když už by se jednalo o hardcore tak postavy ( ale asi u tyhle penalty by se mohla udělat výjimka pomocí např. nějakého dražšího předmětu který by vás někde jinde oživil, nejlépe u kostela v nějakým blízkém městem). Hrálo by se to zase jinak. Dále je asi největší problém každého MMO endgame, ten by se dal dobře vyřešit náhodnými eventy, open world PVP/PK, bojem o hrady a kdyby vývojáři daly hráčům opravdu volnou ruku tak třeba o města kde by určovaly daně z prodaných předmětů od NPC a hráčů. Samozřejmě by to chtělo i dobrý combat systém, ten bych asi tal z SP TES her ( je podle mě více zajímavější a zábavnější než mačkání 1 pro fireball a 2 třeba pro mega sek :D ). PVE složka by mohla obsahovat jak jsme psal výše náhodný eventy v podobě ( útoku NPC an města či vesnice) nebo třeba náhodných questech který by se sem tam objevila ( třeba by se usadila blízko města příšera, ten kdo jí jako první zabije a přinese důkaz dostane odměnu).

Co jsem teĎ vypsal je asi takový základ :D co by podle mě mělo mít dokonalý nebo aspoň k tomu se blížící MMO, otevřený velký svět asi jmenovat nemusím :D .
            • walltar
              Ono je taky podle mě problém s placením ... hromada lidí by chtěla nové revoluční MMO pro hardcore hráče a nejlépe F2P ... tak toho se fakt nedočkají.

Já bych osobně takové MMO taky chtěl, a klidně bych jim zaplatil 2x tolik jak cenu za hru tak za poplatky, aby se jim vyrovnala ta omezená cílovka.

To je podle mě teď jeden z velkých problémů celé herní scény ... máme vžitých 50$ za hru. Ale zároveň chceme aby byla dělaná pro omezený počet lidí. Holt se musí ta omezená skupina lidí buď smířit s cenou vyšší (což si myslím, že se nikdo ani neodváží zkusit), nebo si musí nají hry s menšíma nákladama na výrobu. Prostě si myslím, že Hardcore AAA hry od velkého dodavatele už se nedočkáme a je zbytečné na casual hry nadávat. Prostě si to chce najít nějaký jiný zdroj her.
            • Problém je ten, že lidi čekaj na něco lepšího a tak každé nové mmo nasaje tyhle lačnící hráče, ale v zápětí je znuděné vyplivne ven. Tvůrci něco zarobí a tak to jde dál. Myslím, že tohle se bude měnit opravdu, ale opravdu hodně pomalu. Spíše mě napadá, jestli vůbec ještě jde vymyslet něco, co by lidi přitáhlo a bylo kvalitní, jako třeba wow v začátcích. Pro pár nadšenců hru nikdo dělat nebude, takže je jasné že to musí zasáhnout širší okruh hráčské obce.
              Nejvíc oblíbený mmo styl je fantasy a tam opravdu asi už žádná revoluce nenastane. Kéž bych se pletl.
        • Unikatne veci su spravidla len v okrajovych zanroch, pretoze vacsina nakoniec vzdy hra to iste. Zvysok je myslim trochu o nepochopeni podnikatelskych zamerov vydavatelov. Pochybujem ze by niekto vydaval hru, ktora by sa pri predpokladanych niekolkomilionovych predajoch zaplatila az po rokoch.
      • Přesně tak. Tohle se nedá srovnávat.
  • Tak TES online zrejme bude tou hrou, ktorá ukáže či majú mesačné poplatky ešte význam a hra sa s nimi udrží. Alebo bude musieť prejsť na f2p a bude to posledný klinec do rakvy mesačným poplatkom. Jedno by ma ale zaujímalo. Píše sa tu, že TES online je len ďalšie mmorpg a žiadna revolúcia v žánry. Ale ako by ste si predstavovali naozaj revolučné mmorpg z fantasy sveta. Akú formu Q by mala takáto hra mať (ak tam búdu), aký bojový systém, dungy, raidy a vôbec progress. Dá sa v tomto žánry prísť s niečím novým? GW2 sa tak nejak snaží o niečo nové, nejakú základňu hráčov to oslovilo ale širšie spektrum nie.
    • Trebas tak, ze NPCckun nesviti nad hlavou otaznik nebo vykricnik, ze nestoji a necumi na jednom miste ... cekal bych, ze prijdes trebas do hospody a hospodskyho se zeptas (nebo taky nezaptas, kdyz na to nemas skill), jestli by tu nebyla nejaka pracicka ... a on te trebas posle za mistnim kovarem ... a kovar nema nad hlavou otaznik , ale musis ho nejdriv najit = pres den bude nejspis v kovarne, vecer trebas v hospode, a presnoc zavrenej ve svy boude.

Taky bych ocekaval, ze nebudes dostavat Qsty "zabij 150x vlka" ... a pak "zabij 500x vlka" ... ale dostanes trebas Qst ze mas ohlidat stado ovci ... a to mozna (nikoli 100%) napadne smecka vlku .... a ty mas moznost to vyresit ruzne, podle svych ckillu - vybijes je, zazenes, ... ale kdyz je vybijes, tak ta smecka je proste zlikvidovana a ne ze za 10 minut jinej hrac vybiji stejnou smecku. To muze jit hrat singl.
    • Začal bych tím, aby se MMO automaticky nerovnalo zjednodušení.
  • oni jen chteji vyzdimat ze zacatku co nejvic penez pujde a pak prejdou na free to play
    ja to vidim celkem jasne... zkratka ze zacatku bude prilis mnoho nadrzenych fanousku TES co budou ochotni si to zaplatit a do par mesicu se uz neprihlasi, protoze je to omrzi, takovy velky naval hracu se prece musi nejak vuzit..
    • jakmile po mozna pul roce klesne pocet hracu, zajem a povedomi o hre, uvolni to pro ostatni, aby nalakali ty, co nebyli v pocatku ochotni platit
  • WoW. Nesnášel jsem ho a neměl ho rád... dokud jsem ho nezkusil. To jak se o hru Blizzard stará a pečuje, pravidelné patche a nemálo datadisků... Prostě na WoW je znát, že není (díky bohu) free to play. Za měsíční poplatky dostanete vytuněný produkt. WoW je jedna z mála MMORPG, která si ty měsíční poplatky zaslouží a že jsem zkusil a nějaký čas hrál pěkných pár MMO(EQ2,Lotro,Rift,GW2,WAR:AOR,AOC)
    • Nemálo PLACENÝCH datadisků v placené hře! To je mi výhoda!
      • všetky datadisky okrem Mist of Pandaria sú už súčasťou Battlechest edície. Takže ich nemusiš kupovať.
        • po 10 letech *1*
    • Pakliže hra není odfláklá a není to jen ždímačka na peníze, nemám problém za ni měsíčně platit. Na ESO se docela těším a určitě ho vyzkouším, ale být autory, moc bych si od toho nesliboval. Rozhodně se nejedná o žádný WoW. Spíš bych doufal v menší, ale zato kvalitní a stabilní komunitu.
  • Ať jdou do pr*ele s měsíčníma poplatkama. Na to ta hra zas tak dobrá není!
  • Tak jsem dneska večer vlezl do bety... no není to zlé. Rozhodně se mi (zatím) líbí soubojový systém, který jako by z oka vypadl z posledního single-player dílu. Dokonce i po vizuální stránce se mi hra zdá "pěknější". Zatím si nemám nač stěžovat. Všechno šlape jako hodinky.
    • Děláš si srandu? Hrál si vůbec Skyrim? V tomhle MMO promácháváš moby, jako by neměli hmotu a oni ti útok vrací jenom spellem - žádnou hmotností. Když ty ve Skyrimu udeříš do moba, jde vidět, že si do něčeho praštil. A když mob praští do tebe, je to, jakoby do tebe skutečně nějaká hmota udeřila. Nic takovýho v tomhle MMO není. Mob promáchne tebou, ty promáchneš mobem.
  • Nemáte někdo přístup do bety navíc ? Zase se mi nepodočalo nikam dostat
  • Tesim se jak malej kluk, urcite to chci vyzkouset a pokud to bude dobre nebo lepsi nez Skyrim urcite u toho zustanu dost dlouho. A pravidelne mesicni poplatky mi delaji velkou radost. Bal jsem se mikrotranskaci, protoze to je hrobnik vsech slusnych her. Vim jak to bylo v SWTOR, Aionu, GW2 (i kdyz v GW2 nikdy mesicni poplatky nebyly, i tak sem patri pac f2p je tam taky), Firefall a spouste dalsich co jsem hral...zpocatku jsem si zaplatil mesic a mel jsem vystarano. Pak prislo "free" to play a skoncil jsem s tim. Platit treba v SWTOR za to, ze si zmenim skin neceho je proste zrudnost... Kupovat treba v SWTOR ty jejich debilni cartel coiny abych si zahral, i presto ze platim mesicne (tomu se nevyhnete, protoze ostatni to delaji take, a vy jste jinak pozadu) na to se jim muzu vy.... Chci jako ve WoW zaplatit mesic a mit pristup ke vsemu co ve hre je, a ostatni at jsou na tom stejne. Zadne vyhody za penize, to tu hru nici. Vzpomente D3 a real money auction. Penize proste ty hry nici. Jestli TESO bude v modelu WoW nebude co mu vytknout. GJ Bethesda, jen tak dal!
    • Ale vzpomeň si taky proč SWTOR přešel na f2p. A proč přešel takový AoC, a Star Trek, a APB... Protože nikdo nehrál, neplatil jim měsíční poplatky, servery prázdné a krachující společnost a buď přeprodej, a nebo "znovuoživující" tah před smrtí.
      • SWTOR, AoC i STO ztratili hráče nedostatkem end game contentu, ne že by jim lidi nechtěli platit...
        • 1) to není tak úplně pravda, to že hráči nepřistoupí na endgame content co jim hra nabízí a nebo pro ně není vyhovující, neznamená to že tam žádný není. Viz třeba GW2, kde není raid jako ve WoW a spoustě lidí připadne že ta hra nemá endgame content.
          U AoC byla ztráta hráčů taky díky bugům, a o tom který důvod byl víc a nebo míň, co přesně tu hru položilo tu můžem diskutovat donekonečna. Důvod taky může být WoWko, které svým způsobem zničilo žánr a každý všechny čerstvě vyšlé hry srovnává s miliardovým 10 let starým vývojem.

2) nic to nemění na tom, že přechod na f2p ty hry zachráníl od smrti, nebo dokonce v případě APB restartoval celou hru po smrti. Nesouhlasím s tím že model f2p + mikrotransakce kazí hru.
          • V pripade SWTOR tomu ale tak je. Vicemene si tu hru lidi musi stejne zaplatit s mesicnim poplatkem, aby mela smysl. Ja osobne jsem si hru koupil a zaplatil i nejaky ten mesic. A odmenu jsem nedostal zadnou jak to meli zabugovane po prechodu, hlavne ze tvrdili, kdo vsechno neco dostane. Nehlede na fakt, ze i pres premium ucet jsou tam proste debilni omezeni a nemam chut v tom pokracovat. Takze SWTOR je pro me pohrbene at uz ho drzi nad vodou kdokoliv, radeji bych si uprimne zaplatil WoW a sel hrat ten...
          • Nikde neříkám, že ty hry neměly end game content. Prostě a jednoduše ho neměly dostatek. Chodit dokola tři věci je prostě nuda. PvP měly jmenované hry vcelku slušné, ale to také nevydrží na dlouho.
            • Chodit 3 věci je nuda jen pro někoho, stačil by nějaký nápad kam se pohnout s postavou, a ty 3 věci by se daly chodit/farmit. Zkoušel se guildovní hrad, zkoušel se lvling guildy, v Diablu je paragon lvl, v GW2 jsou ačívy které přidávají account bonusy na drop atd. Každá hra má "něco", jen si myslím že to spousta hráčů neřeší a potřebujou "něco" co žádná hra nemá.
  • Těšim se. Po dlouhé době zase pořádné mmorpg. Nedávno jsem přestal hrat skyrim a konečně budu moct zase nakopat zadečky (p*dele je zakazané slovo tady :D ) elfům v pvp :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit