Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • vim, diskuze k teto hre je uz asi pase, ale.... pred chvili dohrano, uuuuuzasnaaaa hra, zitra zacnu od zacatku, ten dobrej konec musim videt :) pro me osobne kandidat na hru roku, proto 9,5/10.
  • Vykrákat za uši by potřeboval hlavně "recenzent". Ačkoliv 4 games odvedli velice solidní práci a vytvořili hru, která poutá od začátku do konce (dobře, ještě tam (naštěstí) nejsem), tak autor sesmolil jakýsi článek v rychlíku do Prahy a to mu ještě na notebook svítilo slunce. Jinak si to nemůžu vysvětlit. Tfuj!
  • Tak ideální recenze to neni (viz několik protimluvů : "Doufám že až přijde trojka, na které se už jistě pracuje, přinese konečně to co si hráči žádají - větší volnost, možnost průzkumu a přitom stejnou měrou provázaný příběh a atmosféru (a kooperativní režim!)" - přitom větší otevřenost často snižuje atmosféru/příběh), ale je určitě mnohokrát lepší... *4*
  • A ty jsi ten článek četl? Po jeho přečtení jsem nebyl ani o trochu moudřejší. Informační hodnota mizerná. Pokud se Lukáš diví tomu, že se lidem jeho pokus o recenzi nelíbí a snaží se opět vytahovat trapné argumenty s čísly, tak by si měl v první řadě uvědomit, že číslo je v jeho recenzi jediná informace, která za něco říká. Za to ale nemůžou lidé, ale jeho špatná práce.
  • Pokud má někdo zájem přečíst si recenzi, která hru skutečně shrnuje, nabízím zde: http://www.lefiath.cz/cs/metro-last-light
  • Akimoto42
    inu hra je hra pro dospělé , což autor ne , to se dá přece pochopit ne ?
  • Ty jsi teda recenzant ty hovne. Metro dostane 7/10 a sracicka jako Starseed Pilgrim 10/10 ? Ty si jdi recenzovat tetris a ne hry pro chlapy ty barbino. Nazdar.
  • tu hru nejde hrat to se musi prozit to asi recenzent nepobral bohuzel...
  • WTF?!? Horší recenzi jsem už dlouho neviděl
  • informační hodnota recenze 0. bez urážky,ale nedověděl jsem se vlastně vůbec nic (a tu hromadu textu nepovažuji ani za článek)
  • Tady to trochu naráží na fakt, který sem tu už dříve zmiňoval - hodnocení her obecně by se mělo znovu rozdělit na SP a MP, je přece nefér dávat Metru 7/10, když i MW3 dostalo 7/10 (přitom za SP jen 5/10 a za MP 9/10 - tudíž průměr 7/10). "Z dálky" to tak vypadá, že jsou hry srovnatelné, přičemž opak je pravdou a příběhově, atmosférou a dějem MW3 nesahá Metru ani po kotníky...

P.S. ještě k předchozímu postu na doplnění - je vidět tendence MLL, být akčnější a plynulejší a být lepší filmová jízda, než M2033, což se povedlo...ano, M2033 sice mělo hutnější stealth, ten byl ale někdy problematický a nevybalancovaný, což způsobovalo místy časté opakování savepointů a celkový "děj hry" to rozkouskovalo na jednotlivé části...ve výsledku to tak bylo "delší" než MLL ale jen na pocit, po dohrání MLL sem se cítil jako na konci temného "ukrainsko-holywoodského" akčníto trháku... Něco za něco v životě... Uvidíme, jak dopadne další díl, jaký vymyslí autoři + Glukovský příběh (doufám, že bude jiný než v knize M2035 a že naváže na dobrý konec MLL a rozvine ho...) a jak je bude nový majitel podporovat... *4*
  • Další neobjektivní recenze řekl bych...autor očividně hru nemusí, což objektivní neni. Krok zpět, jak tam píše? Beru, že se dost vcí v Metru LL zjednodušilo...hlavně stealth. Ale ve výsledku je to kuprospěchu, a stealth je konečně hratelný (v M2033 byl někdy dost složitý a hlavně nevyrovnaný - někde jste mohli jít metr ve tmě vedle střáže a nic, někde si vás všimli i na 20 metrů...) a celkově má hra spád - a o to autorům nejspíš šlo...je tam vidět i vliv THQ, kteří chtěli hru ještě více mainstreamovat, přidat MP a podobně... Jediné, co bych stealtu vytkl, je že nepřátelé umírají i po tom, co je člověk trefí nožem do ruky... Ale to se dá napravit a nikteram moc to nekazí atmosféru. Každopádně tak jako tak, je to názor, každý redaktor má ten svůj...já, byť byl dal hře 9/10 nebo 10/10 (podle toho, jestli koukám na nedodělky nebo jen na grafickou stránku+příběh+hutnou atmosféru a ozvučení), ale vysloveně nemám nic proti číslům redakce...spíš délce recenze a času věnovanému pro ní - zasložila by si víc, i ten eurogamer dal hře 2x tolik prostoru.
  • anglicky eurogamer, tu ceskou parodii snad nemuze brat nikdo vazne... http://www.eurogamer.net/articles/2013-05-13-metro-last-light-review
  • No tak v americkejch filmech většinou hlavní hrdina přežije ne *3* Proto to americkej konec neni...nebudu psát, jak vypadá ten dobrej konec (je lepší), ale (SPOILER) abys ho dosáhl, tak během hry dostaň hodně morálních bodů (takový to bílý probliknutí) a až budeš na rudym náměstí a dojdeš k Pavlovi, co zraněný leží na zemi, tak v té halucinaci, jak ho drží ruce mrtvých, tak za ním běž a pomoz mu - tím mu jakoby odpustíš (nezapomeň, ten temný v té misi povídal, že Pavlovi vojávi jsou hodně červení - tzn. chtějí zabíjet, ale Pavel je oranžový - tzn, neutrální a že v něm cítí strach...), ten temný to vidí a řekne "takle vypadá odpuštění? budu si to pamatovat" a Pavel to přežije... no a to by mělo stačit na dobrý konec *3*
  • No, abych tě opravil, tak 1) eurogamer dal hře 8/10 a asi tak 3x tak delší článek a za 2) destructoid 7/10, 2x tak delší článek, nicméně recenzent má hru asi tak "rád" jako autor recenze na games.cz - "A solid game that definitely has an audience. Might lack replay value, could be too short or there are some hard-to-ignore faults, but the experience is fun" - Solid game? To myslí vážně? Solid game je pro něj i modern warfare... Lack replay value? Aha, to že má LL hutnější příběh jako Metro 2033, které většina lidí otočila aspoň 2x, ale spíš 3 až 4x ? Could be too short? Tohle to vysvětluje - recenzent na destructoidu to očividně hrál stylem call of duty, tzn bez stealth a alá rambo, když je podle něj hra krátká...já jsem prozkoumal každou píď (což mi dalo víc munice, lepší zbraně a morální body - nehledě na to, že zákoutí byly velmi zajímavé a obsahovaly deníky s částmy příběhu) a na slušné tempo (už sem trénovanej z M2033) mi to zabralo asi 12 hodin, což je na filmovou skriptovanou hru hodně dobrý... (hry typa arma s otevřenym prostorem mají mnohem delší dobu hraní na úkor filmového zážitku). Takže autor očividně hru zařadil po bok COD...to mluví za vše. A co se celosvětovýho hodnocení týče, tak převládá 4,5/5 nebo 8,5/10 u většiny recenzentů, o delších apropracovanějších recenzích ani nemluvně...
  • ohodnotenie cislom 7 nie je problem, ale tu treba aj niecim podlozit. Recenzent tu hru zobral tak z obluka, ze mi to skor pride ako keby ju pisal po pozreti videii na youtube. Suhlas ze par veci je tam nedorobenych, ale inac hra ci dejovo, ovladanim, celkovym svetom metra neda neohodnotit aspon cislo 9. Ano ta tajomnost co bola v 2033 zmizla, ale to je snad pochopitelne. V LL sa rozdrastol svet metra a hrac je zatiahnuty do jednotlivych problemov stanic. Je tam kopa novych veci, ze to sa neda opisat par riadkami ako nam ukazal recenzent. Prekopanim preslo snad vsetko, od stanic, zbrani, prisery ... Ja byt games.tiscali tak recenziu stiahnem a napisem nieco rozumne.
    Ako som pisal, tu nejde len o to cislo 7, ale o recenziu ako taku...
  • Horst_Fuchs
    Epický? Nevím jak vypadá ten druhý "dobrý konec" ale špatnej je jeden velkej patos, skoro jak z amerických filmů. *3* Já u tý závěrečný animačky jen znuděně zíval. I když je to pořád stokrát lepší než zakončení z jedničky.
  • ve svete dostava 7-9, games hodnotily stejne jako eurogamer nebo destructoid...
  • Tak tak... ve světě dostává 9/10 a dlouhatánský články... Jinak podle mě nejen hra roku, ale posledních několika let... už ani nevim, kdy jsem se u hry tolik bavil, tolik se do ní vžil a atmosféru krájel...snad ani MW1 nebylo tak dobrý...snad až pevní metro a před tím Mafia :) co se FPS týče samozrejmě...
  • Děj si zatím vychutnávám, grafické orgie jsou neuvěřitelné a hlavně se neskutečně bavím. Chápu nevoli diskutérů - tahle hra se opravdu povedla. Optimalizace není vůbec špatná. Na mé již postarší HD 5770 ve full HD bez AA to jede na plno (krom PhysX samo). Nechci házet čísílky, ale mezi TOP hry letošního roku ji mám již nominovanou a myslím si, že bych v tomto případě chtěl znát názor na Metro Laist Light i ostatních členů redakce...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit