-
Knížky jsem nečetl, ale je pravda, že v v první hře se na začátku, po tom, co se hráč připojil k Bourbonovi (překupník), tak šel stanicí, kde se rádiem snažili spojit s někým...schválně sem tam čekal (ze zvědavosti a kvůli moralálním bodům), ale nic... A v Last Light (SPOILER), tam na začátku někdo mluvil o tom, že přece Metrem kolovali ze začátku zvěsti o tom, že prezident a vláda jsou na Sibiři, že další města přežili atd...ale co tyhle zvěsti utichly, tak pak přece začaly půtky mezi stanicema... a ve 2. třetině, tam právě jeden hraničář (v té kapli, na jejímž konci tam vtrhne ten zrádce Lewinki, nebo tak nějak) mluvil o NY a jednom městě někde severně nad Londýnem... A řikal to celkem s klidem, tak buďto jen tlachal, a nebo opravdu příběh hry upravil Gluchovský, vzhledem k "holasům" z druhé knihy, kde prý příběh nic moc...koneckonců si opravdu může na hře udělat "reparát" ;) Upřímě, i když (SPOILER) byl "špatný konec hry" víc epochální a filmový (klobouk dolu před zpracováním), tak ten "dobrý", kde přijdou na pomoc temní a Arťom přežije, se mi zdá tak nějak...férovější *4* Uvidíme...myslim si ale, že LL dá autorům dost financí na další hru, a že nový majitelé to budou taky podporovat... Protože Metro je jedna z mála sérií, která si to setsakramentsky zaslouží... *5*
-
Mne sa niečo zdá, že sa niekedy v prvej knižke snažili s niekým spojiť. Neviem, či to nebol práve NY. Ale nedám za to ruku do ohňa.
-
tady ta recenze je spatnej vtip ne? To je jako recenze na nejakou hru na mobil... Nechapu jak to muzete publikovat...
-
To je krasna ukažka toho, ako funguje kapitalizmus u nas, na ukrajine, a na zapade.
Zahranična spoločnosť nema problem prisť a za smeišne peniažky a neludske podmienky s nas zdierať kožu, čo by si u nich doma nedovolili.
Vôbec ma nemrzi že THQ krachlo... -
Tak tak...u mě je to podobný, Metro 2033 jsem otočil 3x (naposledy letos z jara, jako oživení příběhu) a takových her je, jak říkáš, opravdu málo...třeba první Mafii jsem hrál asi 4x, ale druhou jsem ani nedohrál do konce a zkončil v poslední misi...prostě...jsou hry a HRY...a MLL je právě HRA s velkym H, která člověka opravdu umí přenést do děje...a takový čas se vyplatí i vzhledem k ceně. Takovému týmu ty peníze rád dám *5*
-
Jojo...ale tenhle článek už je na tiscali.games... A i když někteří říkají, že to nás jako hráče nemá co zajímat, tak naopak, zajímá nás (mě) to... Protože když už nějakou hru kujupu (a nepatřím mezi ty, kteří neví co s penězi), tak jednak mě zajímá její kvalita, poměr cena/výkon, a pak taky jestli tím podpořím snaživé vývojáře, nebo jen "nacpu" svoje peníze do nějaké megaspolečnosti... A vzhledem k tomu, že 4A vytvořili jednu z nejefektivnějších her poslední doby, za zhruba 10tinové náklady a za cenu 50e, je mi mnohem milejší dát peníze jim, než třeba společnosti EA, která se v penězech (dle jejich statistik) topí a "plodí" levné a převařené hry s megareklamou...třeba MW3 za 60e...
I když vím, že jen zlomek peněz jde vývojářum samotným, je to pro mě pořád lepší...ti kluci vyrobily úžasnou hru, na kterou budu dlouho vzpomínat a kterou si (stejně jako Metro 2033, CoD1 + datadisk + CoD2, nebo mise Men of War) rád zahraju s odstuem několikrát znova... -
http://www.sector.sk/novinka/74305/ako-pracovalo-4a-games-na-metre.htm
niečo na zamyslenie... -
Jasne, no vieš ty si to napisal presne tak, ako recenzent...dozvedel som sa všetko, čo som potreboval pred hranim vedieť, ale nie viac, aby mi to nepokazilo zažitok, žiadny spoiler...
Ja som velky fanušik 4AGames-Metra, Glukovskeho, a všetkeho čo s tym suvisi.
Prvu knihu som prečital až po hre, pretože u nas vyšla až po uspechu hry...a bol to velky zažitok, velmi knihy nečitam, aj ked rad by som, ale tato kniha bola jednoducho užasna a hru Metro 2033 som otočil 6x, čo ja važne nezvyknem, knihe rozhodne hambu nerobi.
Čo je podla mňa dobra hra: hra ktora ma vtiahne do deja, pribehu, sveta, ktory zobrazuje, a ja skutočne môžem byť na chvilu tou postavou za ktoru hram, a v tom su tieto dve hry naozaj majstrovsky sugestivne. -
Díky... *5* nicméně nevim, jestli bych byl schopnej napsat plnohodnotnou recenzi, ale mužu to zkusit... co bys ještě rád věděl o hře a nedočetl se u mě? Pokusim se zodpovědět *3*
P.S. Mě už bylo jednou (za dob COD2) nabízeno psát recenze, ale odmítl sem, nestíhal sem moc...hry mě vždycky bavily, ale nemám tolik času, aby toho hrál hodně a byl tím pádem použitelný jako recenzent *4* Už delší dobu hraju jen RTS Men of War serii, zkusil sem Crysis 3 a teď Metro, ale jinak moc nestíhám *4* -
http://www.sector.sk/recenzia/29983/metro-last-light.htm
zase sector ukazal, ako sa piše recenzia, a nie som lokalpatriot... -
Človičku prečo ty nepišeš recenzie ?
Určite napiš na tuto hru recenziu...rad si ju prečitam, zatial čo som čital, zo všetkym uplne suhlasim...to ako ked Grygar napiše: "Jak jinak! Postsovětská společnost miluje svoje chmury a postsovětská postapokalyptická společnost, tam snad ani nic jiného neznají."
Tak môže isť rovno do pr*ele, nechape nič, ked bola nežna revolucia ešte ťahal dreveneho kačera...je to kus našej historie, a aj kus našho života...poniektorych.
A na tom tato hra stavia, ak nechape toto, tak nechape nič...a môže pisať recenzie na Sims...
...comon barbie girl...
Ano, konečne hra pre nas dospelych, so všetkym čo k tomu patri...dočkal som sa a strašne sa už na ňu tešim. -
To teda... zajímalo by mě, čím to chtějí trumfnout ve 3. díle *5*
-
a konec byl epický
-
"Pobavili mě všudypřítomné reklamy na Metro 2035" Sorry to měla být reakce na úvodní post... a ne na tebe...
-
Tak samozrejme, ze to tam je dany jako vtip, jako co jinyhy by to tam melo byt? Nikdy jsem nenapsal, ze to ma byt reklama (jednou se smajlikem, coz obvykle lidi chapou jako vtip) a uz vubec nikdo tomu pritomnost knih nevycital.
Jedna z verzi plakatu (http://www.youtube.com/watch?v=xVeeOGVKGyk) 0:20, SPOILER: dalsi verze byla myslim v tom kostele, jak ho vyhodili do povetri. -
Nic vysvětlovat nemusíš, ty jsi nejspíš nepochopil můj post - psal jsem, že v Metru 2033 byly knihy Metro 2033 (a snad jednou jsem viděl 2034, ale nejsem si jistej) a byly tam NA ODLEHČENÍ, jak mimo jiné psali i autoři na foru...v MLL jsem viděl knihy na Metro 2033 a 2034 a toho plakátu jsem si nevšiml, nebo přehlédl...a to jsem prozkoumal snad každou píď...a pořád si myslim, že tam ty knihy jsou na odlehčení už tak hutné (a uvěřitelné) atmosféry, protože proč by tam dávali reklamu, když snad na každym popisu hry (v obchodě na steamu, na krabicy apod...) je psáno snad v prvnim řádku "based on the novel....". Takže je to jak jsem psal (a jak psali autoři), bylo to na odlehčení... a reklama na M2035? I kdyby ano, komu to vadí? On se tu vždy najde nějakej hnidopich že...
Jako kdyby si tenhle titul nezasloužil trochu víc uznání, jen rejpání... -
Proc se bavis o knize Metro 2033, kdyz se bavime o plakatu na neexistujici knihu Metro 2035 ? Ten tvuj post vubec nechapu, ale je to mozna tim, ze jsi spatne precetl cislovku v nazvu knihy, uvidime.
Asi nejsi moc obeznamen se situaci, tak ti to muzu kratce vysvetlit: realne existuje 2 knihy metro: Metro 2033, Metro 2034 a ctenari pravdepodobne doufaji v zatim neoznameny titul Metro 2035. Ve hre Metro Last Light se vyskytovaly knihy Metro 2033, Metro 2034 a plakaty s napisem "I WANT TO BELIEVE METRO 2035", coz je zcela evidentni narazka na touhu ctenaru po nove knize s nazvem Metro 2035 a Mulderuv plakat z X-Files. -
Zaprvé, knihy Metro 2033 se "povalovaly" všude možně i v Metro 2033 a to byla taky reklama na samotnou hru? *7* To asi ne... to mělo trochu "odlehčit" tísnivou atmosféru hry... to ti mohlo dojít... pokud si teda Metro 2033 hrál. Navíc to psali autoři na foru, pročítal sem ho...
P.S. Divný že z celý hry si pamatuješ jen tohle.... To je jak kritizovat logo W na tvym novym autě... -
Ono jde o to, ze je to reklama na "zatim" neexistujici knizku :) Takze je to spis takovy easter egg pro ctenare.
-
http://www.youtube.com/watch?v=gUU76Sg5gxw
Jak jinak.