-
Nevšiml jsem si, ale tak jako tak, má snad autor právo na malou zdobivou reklamu. A jestliže jsou to opravdu plakáty, tak myslím, že většině lidí ani nedojde, že to reklama je. A navíc, když se vám příběh líbil, proč si nepřečíst pokračování.
-
S hodnocením teda určitě nesouhlasím. Dle mého názoru by si hra zasloužila víc. Rozhodně mi připadá lepší než titul 2033, který mě teda vůbec nebavil, ale to bylo nejspíš tím, že jsem před tím četl knihu. Jediné co mi zatím na hře vadí je němost hlavního hrdiny. Hře by rozhodně pomohlo kdyby hlavní hrdina alespoň někdy v nějaké konverzaci pípnul. Ale až na tohle mínus, které se dá přetrpět se zatím skvěle bavím.
-
Mel co zehlit. Vzal hlavniho hrdinu Huntera a nechal ho putovat se starikem a mladou zenskou, moc me ta druha knizka nenadchla.
-
Lepe se koukej, je tam pomerne hodne plakatu s napisem: I WANT TO BELIEVE METRO2035
-
Jo? Ty trpíš halucinacemi? Já tu žádnou nevidim...a ani sem neviděl...
-
Pobavili mě všudypřítomné reklamy na Metro 2035
-
To máš pravdu... ale když si vezmeš (což sem zapoměl zmínit) ten článek, v jakých podmínkách tu hru vyráběli (i když autor krapet přeháněl), v porovnání s tím, jak si žijou v EA apod, mají peníze na ty nejlepší dabéry/grafiky/animátory/hudbu/licence atd atd... a stejně je trumfne (krom tý optimalizace) snad ve všem takle titěrný studio, tak je to jak z vody vyrobit svíčkovou v porovnání s tím jak udělat z lanýžu přepálenou smaženici... Beru, jak už to tu někde zmínil, mě jako hráčovi to může být jedno, ale mě to jedno neni... dílo (hru) beru jako celek, a když si vezmu výrobní podmínky/kvalitu hry/její cenu v porovnání s konkurencí, tak těch 10/10 (nebo minimálně 9) si ti autoři fakt zasloužej... *3*
P.S. věřim tomu, že autoři brzo hru opraví a vyladí (jeden patch už včera vyšel mimochodem a odladil mimo jiné i optimalizaci na AMD a celkově výkonostní kiksy na různých sestavách), a že až autoři něco vydělaj (ne že bych znal konkrétní čísla, ale věřim tomu, že hra se bude dobře prodávat) a posbíraj ohlasy z M2033 a MLL, tak trojku dovedou k dokonalosti *3* -
Dávám ti +1 už jen za tu délku textu.
S tím číselným hodnocením bych byl sice přísnější, ale chápu, že tomu dáváš 10/10, ale objektivně by ta hra měla vypadat ještě trochu jinak, ale co není, může být. -
No je možný, že ten příběh bude směřovat trochu jinam, než kniha Metro 2034/35... co sem četl na zahraničních webech (které jen tak mimochodem dávaly Metru LL v průměru 9/10, psaly 5x tak větší články a vychvalovaly ho oproti games.cz), tak tím, že Glukovski spolupracoval na příběhu hry, tak si prý trochu "žehlil" nepříliš dobré ohlasy na jeho druhou knihu... kdo ví, třeba další díl Metra uzavře příběh trochu jinak nebo líp *4*
-
Je jen pár her a pár filmů, kde byste na konci, až zamáčknete slzu, nejraději šli ven pomáhat lidem...a brát život, ať je někdy jakkoliv krutej nebo zlej, jako ještě krásnej v porovnání s tim, jak horší by mohl být... Tyhle hry (filmy) se vám pak honěj v hlavě ještě hooodně dlouho... jako to bylo s první Mafií...a jako je to s MLL... Mít víc peněz, koupim si tu hru několikrát, abych je podpořil... konečně někdo, kdo umí "rozvířit" dnešní stojící vody v kvalitě her...
-
Tak ja jsem to dohral na hardcore ranger a naboje mi dosli jenom jednou, byly do brokovnice a byla to jedna z tech jeskynich pasazi.
-
Ani v jedne knize neni zadna zminka o ostatnich prezivsich.
-
Pro doplnění recenze... http://www.youtube.com/watch?v=8_335WVjj7A
-
SPOILER: Pro ty, co už hráli, slyšeli jste taky rozhovor hraničáře s obchodníkem v tom malém kostele, po tom co Arťoma zachránili z bažiny? Ten hraničář mluvil o tom, že slyšel (nebo dokonce byl - snad letecky nebo jak, na starym letadle) o dalších místech, kde lidé přežili? Někde na Londýnem snad řikal a v NY... Nečetl jsem knihu, tak nevím jestli to bylo jen tlachání nebo pravda... ? *4*
-
Dohráno...a teda...kloubou dolů...vim sice, že je to názor každého z nás a každý má jiné představy a líbí se mu něco jiného, ale podle mě je tohle asi nejpůsobivější a nejatmosféričtější hra od první Mafie... Sice sem kus chlapa, ale jak Mafie (konec) tak i v Metru mě skoro vlil slzy... což je jev v dnešních střílečkách skoro nevídaný...
Beru, po grafické stránce ne zrovna ideálně optimalizovaná hra, sem tam nějaký ten bug, ale i přesto sem si na svém !ntb! (core i5 2,27 s přetaktováním na 2,52; 4GB ram a Nvidií GT 630M - což je dneska spíš podprůměr) zahrál na nižsší střední nastavení v pohodě (jen sem tam trochu sekání, ale to se snažím "přejít") a ty všemi vytýkané neviditelné stěny ?? To myslíte vážně ?? Tohle neni Stalker lidi...ani pan recenzent si toho asi nevšiml, ale tenhle aspekt je ve hře právě proto, aby měla hra "spád" a aby člověk "neprocoural" většinu hry a pídil se v každém rohu - toho si člověk i tak užije dost si myslím - ale hlavně, žene ho to (oproti COD v rozumné míře) dopředu a pohání tak úžasně hutnou atmosféru a výborný příběh...
Pro ty, kdo tu píšou, že příběh nic moc (pokud ho opravdu dohráli a jen nekecají), tahle hra určená očividně neni...toť vše... A co se atmosféry týče, jak sem psal, tak hutná, že by se dala krájet a takový ten "pocit filmového úžasu" tu má člověk v 90ti procentech hry (oproti např. MW1 nebo 2, kde je tento mocit maximálně ve 20ti procentech hry) a do konce hry s hlavním protagonistou opravdu sroste... že byla atmosféra slabší než v Metru 2033? Kdeže...právě naopak. Právě že hra nechala atmosféru prvního dílu vyzrát, rozšířit - už jen tím, že člověk vidí více stanic a bere (nebudu řikat proč - spoiler *3* ) celkově život v Metru mnohem obšírněji...
Co se ovládání týče, je to krok kupředu, hodně se toho od prvního dílu vyladilo a ono "konzolové zjednodušení", co tu mnozí ve zlém psali, je kuprospěchu, stealth je teď bezrpoblémový a mnohem lepší (mnohdy sice trochu moc, když trefíte někoho do ruky a on umře, ale budiž...), takže to celkové atmosféře jen přidává....možná jen odebrat jednu zbraň, 3 jsou myslím si hodně, i když jeto větší řežba... *4* 2 + pistole bylo akorát... A zbraňové upgrady ? Lahoda... méně tak potřebujete kupovat (nemusíte prodávat kalacha s optikou, jen abyjste si koupili kalacha s tlumičem, ale prostě tam ten tlumič dokoupíte *3* ), takže při dobrém "servírování" postupu hrou, začínáte s pitolí a holým "bastardem" (levný sapík) a končíte s kalachem 2012 s optikou, tlumičem a laserem... *5*
Celkově je hra "akčnější", ale v rozumné míře...prostě se rozvinula od minula... poznáváte nová místa, krásně zpracovaná a to i na povrchu (který byl v M2033 jen okrajový), který stále berete za nehostinné místo a "rádi se vracíte do Metra", které dobře znáte...
Podtrženo sečteno, kdybych hru nehrál a viděl jí z videa a věděl o nedobré optimalizaci a grafice, dal bych těch 6 nebo 7 z 10ti...ale po tom, co jsem jí dohrál (na mém stroji), zvyšuji na 10/10...a ne, není to nadsázka... protože i když tahle hra nedosahuje "rozměru" např. AC, který dostal 10/10, svojí atmosférou ho poráží a to hodně (i když mám AC rád a 10 bodů mu dávám taky), takže i když po technické stránce má tak 6/10 (+ pro grafiku, - pro optimalizaci), po stránce hratelnosti má 10/10 a příběhu + atmosféry (ozvučení a hudba taky) má tak na dnešní měřítka 14/10, tak si to zprůměrujte *3* ...opravdu, zážitek, který stojí za to (a za ty peníze určitě taky). Pro fandy M2033 nutnost, pro ostatní (kterým vysloveně nevadí postapo smutný svět) určitě jedno z největších doporučení za poslední roky... Rozepsal bych se víc, ale nechci moc spoilovat *3*
P.S. berte to jako doplnění recenze *3* -
No, nevím, ta nahota je tam trochu násilně i ten vztah, co Arťyom má.
Není to pře jen o číslo. Je to pře o celou recenzi. Zbytečně krátká a informace, které jsou v ní obsažené, si člověk dohledá na příbalovém letáku (trochu zveličuji). Na jednotlivé prvky jen narážíš a příklady neuvádíš viz. klišé, vlastně ani argumenty.
A tvoje rozdělení se dá uplatnit na každou střílečku, takže to není kritika hry, ale kritika žánru, který se asi hned nezmění. -
Takže je to zase jenom pře o číslo.. ano, myslím si, že je to spíš průměrná střílečka, kterou nahoru táhne právě svět a atmosféra. Proto taky nedostala průměrný hodnocení. A to rozdělení situací je holej popis.
-
Chyba nynějších recenzí je společné číslo pro MP a SP - "z dálky" to působí, jakože má MLL stejné hodnocení (7) jako MW2, přitom MW2 dostalo 5/10 za SP a 9/10 za MP, tudíž průměr 7/10... prostě hodnocení by se mělo zase "rozlepit" a uvádět u hry zvlášt číslo pro MP a pro SP...
Co se týče té nahoty, proč ti vadí ? :) Podlě mě i přes celkový (trochu pochmurný a za srdce rvoucí dojem z příběhu) to do hry sedí...prostě za těch 20 let už ten život v metru "funguje" obdobně... -
Asi nehrál na Rangera :). Tipuji to na normal.
-
Máš pravdu. V textu to přímo řečeno není, ale tak nějak to z něho vyplývá.
Nejzábavnější část recenze je, když hru rozděluješ na 4 situace. Co jiného, než dostávat se přes lidské či jiné protivníky, bys chtěl ve střílečce dělat? Samozřejmě, že jádro je klasická střílečka, ale na to jsou zase nabalovány další prvky, které v ostatních FPS podobného druhu nenajdeme. Z textu prostě vyplývá, že je to dobrá, ale docela průměrná střílečka, ale tak to není, právě pro svůj dospělý svět, pro atmosféru a na střílečku slušný příběh by hra měla dostat osmičku.
Asi jedná věc, která ve hře nesedí, je ta nahota.