Přejít na výpis diskuzí
Metro: Last Light - videorecenze české PC verze
21.5.2013 | Lukáš Grygar
191 příspěvků
-
Ento hraju teď podruhé (na ten hraničářský, hardcore) a z mého úhlu jsem téměř nadšen :) Nebudu vynášet do nebes, ale já chtěl od nástupce poladit zvuky (přehnané ozvěny) a více druhů chování AI, lépe nadesignovaný stelath. Sice je trošku jednodužší, ale ten hraničářský HC mi přijde tuhý akorát, AI se mi zdá celkově na tu obtížnost i akčnější a více tlačí na pilu. Celkově na mně ta hra působí spíše velmi pozitivně a ty nedostatky skoro nevidím/nevnímám, nebo jsem na ně dokonce nenarazil. Bych byl spíše pro tu osmičku, mnohem obsáhlejší psanou recenzi a osobně bych hru hodnotil i 8.9, pač i podruhé mně to baví fejst a když už dojde na přestřelky, tak to nemá chybu.
-
Nechci být hnidopich, ale když už jsi zmínil ty lavice. Je fakt divný, že děti sedí v lavicích, když zhasnou světla a okny svítí rudá záře, že se knim neběží podívat, ale ano hru mají pěkně vypiplanou a jak samu tvůrci řekli. "Žádné dva tunely nejsou stejné"
-
Právě naopak - bavila, líbila. Jen zjevně ne tolik, jako jiným lidem.
-
Tak jsem konečně rozehrál Metro LL a ta hra mě vážně chytla. Stealth mi oproti prvnímu dílu připadá o hodně lepší. Tam bylo možné s kudlou někoho "usekat" k smrti, což často vedlo k poplachu. Stejně tak nepřátelé podivně reagovali na hráče. Mohl jsem být ve stínu a odstřelovat je tlakovou puškou, ale vždycky mě dokázali zaměřit. Tady sice působí trochu divně, když stojím pár metrů před nepřítelem a on mě nevidí, protože mi nesvítí modré světýlko, ale stealth tak aspoň funguje, narozdíl od 2033. Koridorovost mi překvapivě nevadí vůbec. Je to cena za detailnost prostředí a atmosféru, která by se dala krájet. Zatím jsem ve hře něco okolo dvou hodin, ale jestli to bude pokračovat takovým tempem, nebál bych se jí na své stupnici dát devítku. Tu dostal i Bioshock Infinite a přitom mi hratelnost u Metra připadá daleko svižnější a méně frustrující (Infinite zase boduje estetikou a příběhem, takže bych to viděl na devítkovou remízu).
-
Kdyz se hra recenzentovi nelibi, tak ji ma dat nekomu jinemu? COZE?
-
o bod míň než průměr na metacriticu *7*
-
Ano, je to opravdu vtipné... Dej si pár facek.
-
Jeste k tem postavam, s Millerem teda ujeli:
http://metrovideogame.wikia.com/wiki/Miller
Khan kdyz zavru obe oci tak si se trochu podoba:
http://metrovideogame.wikia.com/wiki/Khan_(Character) -
Ty jsi sice nenadával, ale Veskoslav ano a moje reakce byla na něho a ne na tebe
-
Bylo jenom po kratkou dobu zdarma na facebooku.
-
Rhulad: Já jsem nikomu nenadával.
ZvacA: Opravdu? Dáš mi link na tu diskuzi kolego? Že bych někde neargumentoval? To se mi nezdá.
Fakt je, že jsem plival na PR články WoWFanu, ale ty se k mé radosti dlouho neobjevily a pokud vím, tak jsem řekl, že na ně plivat přestanu a přestal jsem, takže .. -
Prave jsem rozehral Last Light den po to tom, co jsem znova dohral 2033, a ze zacatku teda rozporuplny dojmy. Grafika ve 2033 se mi libi vic, byla takova pochmurnejsi, Last light je uz takovy moc vyhlazeny, vypiplany a barevny na postapokalyptickou hru. Taky postavy mi pripadly v 2033 mnohem lip udelany, a navic v LL ti stejni (Khan, Miller) vypadaji uplne jinak. Co se tyce UI a tak je tam dost citit konzolovitost... Jinak to slape docela pekne, plynuleji nez 2033.
No a pak ten postprocessing... cela obrazovka je od toho pseudo FXAA cela rozmazana a vypada to hrozne, zatim jsem pouzil Lumasharpen ze Sweetfx a hnedka je to ostry jak 2033, snad se to da v .cfg uplne vypnout.
Jen pro srovnani (ve hre je to mnohem znatelnejsi pri vypinani a zapinani toho efektu):
https://dl.dropboxusercontent.com/u/29014238/metro/default.png
https://dl.dropboxusercontent.com/u/29014238/metro/Lumasharpen.png -
Mně to nestačí, asi jsem moc zmlsanej od Petra Bulíře, Michala Rybky...
-
Někde jsem narazil na informaci, že původní Metro 2033 by již mělo být ke stažení zdarma, nemáte k tomu někdo info?
-
Rhulad má ale recht, o ničem jiným než mletí o neustání nějaké Metro-křivdy ze strany Metro panáčků, to není. A přitom jde ve výsledku o ho*no, kdo bude chtít, ten si hru zahraje.
Mimochodem, kolega Kronoss by se neměl vůbec ozývat, jednu dobu tu figuroval jako slušná guma, která strhala a žumpovala kde co a kde koho a nějakou velkou práci s argumentama taky neměl. Teď má nejspíš nějaký klidný období, a nebo se mu to hodí zrovna do krámu. -
Ach nevím kdo koho první urazil... možná by jsi sis to za prvé měl přečíst a ne plivat jedy a za druhé ubožák Veskoslav na mě reagoval první *3*
-
Pěkná recenze, informativnější než ta textová. A podle mě si Lukáš tu sedmičku obhájil hezky, tak se tu moc nevztekejte *3*
-
Nevím, jestli se tu do Lukáše neopíráte trochu moc. Jeho běžné recenze nastavují laťku hodně vysoko a jsme zvyklý od něj očekávat hodně. A textová recenze mě také zarazila svou krátkostí. Na videorecenzi ale neshledávám nic špatného. Je pravda, že na výsledku se možná odrazilo i to, jak plné zuby už má Lukáš moderních stříleček. Ale nemyslím si, že by kritizoval věci, které není třeba kritizovat, a dobře vystihl kladné stránky hry. Jen proto, že málokdo z vás třeba hraje mainstreamové 7čkové hry vám ještě nemusí připadat, že hru víc strhal než pochválil.
-
LOL predstaveni xboxu nejdriv YT odstrani video a ted i tady "Článek nebyl nalezen "
-
Jestli běžného hráče ho nezajímá, jak s ním vývojáři / vydavatelé vyje*ávají, je mi ho líto.