Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • vzdy kdyz udelas dobrej skutek, tak obrazovka bile zablikne. krome toho co jsi napsal ty, tam je take nalezeni skrytych lokaci, poslouchani rozhovoru.
    Jako spatne skutky se bere kdyz hrac neposloucha npc, krade munici v obydlenych stanicich, zabiji lidi (bez ohledu na to, zda po nem sli prvni) a pravdepodobne i dalsi veci.
  • Jen dodám k tomu stealth přístupu. Je tu z jednoho prostého důvodu. Když se podíváte na achievmenty, tak je jich zde několik, které dostanete za to, že některé stanice projdete aniž byste někoho zabili a není to jen kvůli achievmentům, ale Metro má opět dva konce. Dobrý a řekl bych méně dobrý. Teho jednoho dje dosáhnout snadno, toho druhéheo (stejně jako v 2033) dosáhnete tím, že budete "hodní" a někde někoho nebude zabíjet, protože to není nutné.
  • zabijeni vojaku ma velkou vahu, takze jestli to clovek rozjede, uz se asi dobreho konce nedocka :)
    minor spoiler:
    Zrovna to, co se tobe zda jako nelogicke mi prislo pomerne rozumne, je potreba si uvedomit, ze vlastne ten konec neni zalozen na tve akci, ale na "jeho" a ten asi vnima zabijeni lidi lidmi trochu jinak.
  • Mato1987
    nie som si celkom istý ale podľa mňa sa započítavajú do konečného hodnotenia aj dobré skutky čo spravíš počas hry, trebárs vrátiš tomu chlapcovi vo venice jeho medvedíka, ktorého vyhráš po troch úspešných kolách na strelnici, alebo zaplatíš 100 nábojov barmanovi, ktorého bar roztrieskali náckovia, alebo daruješ žobrákom nejaký ten náboj a tak podobne....
    No fakt nie som si celkom istý :D
  • Jo, dva konce, lepsi a horsi :)
  • Tak to ses dcl ,,vajčak,, :D :D
  • BoB.2
    Mě baví ta na E2 co trvá 7 sekund a po 6 jde vypnout (vždycky to utnu každá vteřina dobrá) *5*
  • Mato1987
    no to čo práve opisuješ je podľa mňa problém tohto neštastného auto save systému..mne sa už tiež pár krát stalo že som si dal takú menšiu pauzičku pri hraní a potom ako som znova načítal hru tak som mal v guľomete tie predvojnové náboje a prišiel som na to až potom keď som sa čudoval že prečo tie prerastené pavúky horia keď do nich strielam :D
  • Dobrá videorecenze. Hru koupím, atmosféra vypadá úžasně.
  • Mato1987
    preto sa pýtam, lebo vela ľudom hlavne s nvidia kartami last light seká, resp herný engine pri načítavaní textúr spôsobuje tzv stutter (rieši sa to aj na nvidia fóre), také krátke, okamihové seknutie, ktoré sa môže opakovať v intervaloch skoro každé 2 sekundy a hra je potom nehrateľná, no u mňa zapnutie vertikálnej synchronizácie tento problém úplne eliminuje...
  • BelaJBB
    Choďte do ... s tou reklamou prekrývajúcou text
  • Veskoslav
    Stejně pořád nesouhlasím. Dohráno v Ranger mod (ta lehčí) za 15 hodin. A některé scény jsou opravdu dost smutné. Na povrchu jsem například našel školku, kde kostry dětí byli ještě v lavicích. No ta hra má takovou děsivou atmosféru, že občas si člověk řekne, co kdyby se to stalo.
  • janchor
    Pouze rozlišuju mezi koridorem, kterej funguje, a mezi koridorem, kterej mi (narozdíl od tebe) přijde nepovedenej. Ve videorecenzi explicitně říkám, že po Last Light nechci, aby měnila žánr..
  • janchor
    Bez.
  • Keyz
    Kupodivu ten benchmark je více náročný, než hra samotná. Metro 2033 bylo v době kdy vyšlo více náročné, když jsem koukal na testy. Tohle jede ve hře dobře. Není tam tolik náročných scén jako v benchmarku.
    Dokonce GTX 680 ve FullHD 1XAA měla údajně 36 FPS u metra 2033.
  • smejki
    Spíš se naučit číst a poslouchat. Mluví se o nekvalitě, ne (ne)originalitě.
  • No, video recenze o fous lepší než minulá recenze, nicméně pořád, jak je to tu již zmíněno, se neumí rozlišovat mezi FPS s koridorem a strategickou FPS. Pro to, aby se ve hře udržel svižný spád příběhu a člověk takzvaně nepřetrhl nit, se musí určit jistý "koridor", bez toho to prostě nejde. Mě osobně v Metru 2033 ani LL koridor nevadil, jo možná jednou dvakrát průhledná zeď, ale jinak vše bylo šikovně ohraničeno a tak to člověk ani nevnímal a opravdu jen hltal atmosféru, kulisy, město, nepřátele...a o to tvůrcům šlo. Naopak si myslím, že Metro je jeden z nejlepších koridorů za poslední rok či dva a nechápu, jak to může autor recenze srovnávat se sérií CoD, která dovedla koridor do křečovitého extrému. Pokud to tedy tak autor bere, tak (bez urážky) by se měl zaměřit na hry typu ARMA nebo, trochu starší příklad, český Hidden and Dangerous (SAS jednotka za ww2). který byl opak koridoru - důraz na detail, plno prostoru pro taktizování, odstřelování apod a dobrá atmosféra (oboje hry mám moc rád) ale na úkor svižnosti děje, který byl vedlejší... Proto je FPS a FPS, měl by se mezi tím už konečně udělat rozdíl... otevřené hře se vytýká slabý děj a koridorové zase málo prostoru...proč má asi Škoda CitiGo malé rozměry? Prootže je to malé městské auto...a proč má Oktávka vělké rozměry? Aby hodně uvezla...

A co se týče příběhu, kde vidíte chybu? Jak by teda podle vás vypadal solidní děj? Tuna atomovek, 10x záchrana světa ála CoD, nebo ufoni ve westernu? Knihy Metro jsem sice nečetl, ale mě příběh obou her dává parádní smysl a spád... Druhá hra rozvinula myšlenky prvního dílu, dovolila nám prozkoumat další (a velmi povedené a originální) stanice - Divadlo, Benátky,... (což jsem si od jedničky moc přál - poznat víc stanic), "díky" atomovému létu zase větší "nakouknutí" na povrch, nové nepřátele, zbraně, lepší systém vylepšování zbraní (člověk nemusí měnit kalach2012 s tlumičem za kalach s optikou, ale jednoduše jí dokoupí). A co se dabingu týče, komu vadí, dejte si ruský...to přece nemužete brát jako mínus vzhledem k tomu, jaký rozpočet studio mělo...

Dále se tu vytýká stealth - prodle mě zbytečně, oproti jedničce si spíš polepšil a je teď velmi dobře hratelný...zas nemůžete chtít sama fishera...

podtrženo sečteno, jediné, co bych hře objektivně vyčetl, je snad optimalizace grafiky (někdy FPS pokles, problémy na některých kartách - vzhledem k ohlasům, já osobně jsem problémy neměl, a to mám ntb s i5, 2,52/4GB/geforce GT620M), trochu moc zjednodušený stealth - zabití trefou nožem do ruky apod) a to bude asi vše...tudíž ode mě 9/10, opravdu jsem si tu jízdu užil se vším všudy, grafikou, atmoškou, hudbou (ta na konci by zasloužila ocenění), originalitou (nové zbraně, mutanti a stanice) a dobrým příběhem... A už teď se těším, co nám kluci (teď už snad s lepším zázemím) naservírují příště *5*
  • Keyz
    Zrovna postup k tomu konci je nelogický. Nezabíjet mutanty, kteří utočí pouze, když je vyprovokuješ to by šlo, ale u vojáků, kteří jsou protivníci a mají za cíl, tě zabít to nechápu. Možná, to jde i bez toho, když uděláš další věci. Nevím jakou má co váhu.
  • BoB.2
    Je tam zase víc konců , jako třeba lepší konec když nezabíjím......
  • Na staré 460 to bych chtěl vidět teda.

jinak co se týče nároků už jsou venku benchmarky viz třeba http://extrahardware.cnews.cz/testy/metro-last-light-radeony-proti-geforce-srovnani-plynulosti-fcat/strana/0/5

Já hraju na i3 3220+7850 na nejvyšší detaily plynule (ssao off) - s amd patchem samozřejmě.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit