Přejít na výpis diskuzí
Microsoft chce Xbox One přiblížit PC skrze možnost hardwarových upgradů
2.3.2016 | Adam Homola
111 příspěvků
-
moc čtení
-
Tak to je pěkná blbost. Konzole jsou opravdu hlavně o tom pohodlí. Vložíš hru a hraješ. Neřešíš upgrady, neřešíš ovladače, nařešíš tahání kabelů k TV přes půl místnosti, neřešíš kam dát klávesnici a myš když není u TV stůl. Sedneš do křesla před velkou TV a hraješ. A to ti říkám s vědomím toho, že mám za sebou cca 18 let hardcore hraní na PC než jsem přešel na konzole.
Samozřejmě se ještě vrátím k nějakým těm klasikám jako Open TTD, Settlers 2, ... :-) Chybějící zpětná kompatibilita je jediná větší problém konzolí. -
Už se těším nad XBOX ONE POINT FIVE *1*
-
Ono nam PC nekdy zacalo umirat? Spis nam nekdo zacal umele rvat konzole a stejne se to moc neujalo, PC nic nenahradi, variabilita i vyuzitelnost nejen na hrani je bezkonkurencni.
-
Kdyby s timhle napadem prisel gaben tak by všichni kvicely jak je to bozi, stejne jako když oznamil nesmysl steam controller a steam machines. Samozrejme upgradovat konzoli je kravovina, minulost ukazuje ze to proste nefunguje (nastavec 32X u Sega Megadrive atd). Uz vidim jak ty maminky co koupily diteti xbox aby měli chvili klid montujou nejaky moduly a vybiraj z deseti modulu ten nejlepší..lol..nesmysl:)
-
Však si z toho také konzolisti po celém světě dělají srandu. Xbox se místo her zaměřil spíš na multimédia a Microsoft neustále kecá o tom, že se bude přibližovat k PC, a to možná i se svými exkluzivitami... proč by si proboha někdo kupoval X-Box?
A já si ho fakt koupit chtěl - myslel jsem, že kvůli špatnému startu se budou snažit zachránit, co jen jde, třeba zlepšováním služeb, novými exkluzivitami, atd., tak jako Sony po špatném startu PS3... A ono nic. Právě naopak, oni důvody ke kupování X-Boxu ještě mažou! Člověk jim chce narvat své peníze do chřtánu a oni jako by je ani nechtěli.
K těm blbostem o "brzdění vývoje" a "určování standardů" atd... se ale raději vyjadřovat nebudu. -
A to tvoje pc uz je taky zastarali prosimte,za vcerejsek ,co sis koupil novou grafarnu,uz jsou na pultech dve novejsi a lepsi,s efektama,co tva uz par hodin stara nezvlada,hold jak na bezicim pase *1* .Za chvili uz u pcka dostanes grafarnu s hrou,jinak ti to nepojede.Viz treba far cry primal *3*.Kde jsou casi voodu karet. *6*
-
Jo umiraji,diky debilite pc archytektury,za dobu ps4 uz vyslo cca 6 grafickych kared od nvidia,a za dobu ps3 snad 13,to je na facku toto.Jen kvuli nakymu,lepsimu slunicku,a nakejm blbinam,furt nebudu kupovat grafarnu,a jeste za takovej rachanec.Mam ps4 a ta mi staci,multiplatform nehraju,krom btf4,ty hry jsou uplne na 2 veci,at na pc ,nebo ps4,naky msaa,a naky okulation neco,mam, tam kam to hezci slunicko nesviti.
-
Já bych to shrnul následovně: hlavní předností konzole (a v tom mi dá každý konzolista zapravdu) je jednoduchost, tzn. koupím, dám do kouzelné krabičky (konzole), nainstaluju a hraju. Nestarám se o kompatibilitu, ovladače, nastavení, prostě to tam dám a hraju. Tímhle "geniálním" krokem, který chce MS zavést, popře a neguje absolutně všechny výhody, které dodnes konzole měla. Jinými slovy, konzole naprosto nestíhá tempo a je jednoduše zastaralá. Tento zoufalý krok chce udělat zastaralou konzoli konkurenceschopnou k PC. Což se bohužel nikdy nepovede, protože PC platforma určuje standardy a jen díky PC jde pokrok stále dopředu a hry vypadají lépe a lépe. naopak konzole vývoj velice brzdí, protože se na ně musí brát stále ohled vzhledem k milionům majitelů kouzelných krabiček. Další věc, které se opravdu směju jsou ty vyměnitelné moduly - jako že je to jednoduché a rychlé. Někde jsem to tady v diskusi níže četl. A výměna komponentu u PC není rýchlá a jednoduchá? Odšroubuju postraní kryt, vyšroubuju grafiku/HDD/zvukovku/chladič, vyháknu ze slotu, nasadím novou věc, zašroubuju, pak kryt a heureka! Operace na 5 minut. Slot je slot, nic jinýho do něj nenarveš. Insatalace ovladačů na nový "modul" bude probíhat i na těchto konzolích pomocí updatu. Jaký je teda rozdíl? Dva šroubky? Celé je to holý nesmysl a zavání mi to jen vyvolat potřebu kupování modulů a tím vydělat, nic jiného. Zoufalost, jelikož je konzole prostě zastaralá, nemusíme vůbec zmiňovat, to je evidentní.
-
Podľa mňa stačí vymeniť GPU ale tak neviem co tam máš za zdroj. Ale v pohode každý podľa toho čo chce a co sa mu oplatí. :-)
-
A to na me stara, ze z toho chlastu zacinam bejt vyhrabanej. Mno kdyby tomu rozumela dal bych ji precist prohlaseni Microsoftu. Neskutecny! Takze Vase genialni myslenka je sra.. Vasi komunitu uzivatelu? Nejdriv je pripravite o exluzivity a ted po nich chcete HW znalost? Ta PS4 Vam musi lezet nechutne v zaludku, ze uz palite mosty a vymyslite tyhle kejkle. Me samozrejme tahle myslenka potesila, jenze ja jsem PCckar a neco takoveho jako HW upgrade je snidani meho dne, zaklad meho zivota ale predevsim uchylka a konicek. Ale chtit vest osvetu skrz konzolovy svet mi prijde jako hloupost. Jako kdyby existoval schyzofreni Microsoft, jeden chce prinest continuum, windows10free, win phone, hololens, kompatibilta atp. a ten druhej Microsoft se to snazi vsechno posra... continuum bez vykonu, w10 nehotove, win phone bez aplikaci, hololens s pozorovacim uhlem jak po monoklu a ted tahle heureka :D
-
Řekl bych, že to je zase výkřik do větru, který má upoutat pozornost k méně úspěšnému Xboxu. Upgradovatelná konzole = PC, už teď v HW konzolí není nic unikátního. A toho pansoftware prostředí se trochu obávám, protože MS není firma, která by podobné záležitosti uměla (viz. Games for Win Live).
-
Aj chladenie by išlo spraviť centrálne nie pre každé zvlášť.
-
Prečo by si menil modul dosky... Ved na grafiku nepotrebuješ pokaždé novú dosku, ani kvôli ramke, a do mojej pätice dám dve generácie cpu lebo majú rovnaký socket... Takze prečo by to nešlo... Ved doska by bol ako základ.
-
S opičakom zaspávaš každý večer v posteli. Ja mám pc poskladaný a diely pozháňané po bazaroch a nieje problém. A keby som chcel Apple tak si ho kúpim. Ja som len popísal koncept ktorý by určite menej technicky zručný ľudia ocenili.
-
Vzdyt zapojit cokoliv v PC je hracka, pokud mas opravdu takovy problemy pak vez ze chyba je na tve strane.
-
...a nase skvela masterrace si u diskuse skvele pohonila...diky Phile, ze na ne myslis, oni to potrebujou.
-
jediný důvod, proč pořizovat konzoli, je buď nedostatek financi, nebo těch pár exkluzivit co jim ještě zbylo, kámoš hraje asi 20 let NHLko a jelikož na PC nevychází, kupuje si kvůli tomu konzole, jinak nevim, proč by to někdo pořizoval
-
"hra okamzite", pokud tedy zrovna nemusí sosat nějakou obří aktualizaci
-
Filmy a knihy jsou nepřímá konkurence, steam je přímá. Jen pro příště.