Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Uvidíme co předvedou na E3 a jak to následně ovlivní prodeje Xbox One.Buď to je budoucnost nebo to pohoří.
  • konzole jsou ok jen hry jsou moc naročne, proste pro takhle vypadajici hry ješte nedozral čas. dalo by se rict že software predbehl hw
  • neni treba neco nastavovat v biosu?
  • Jedna věc je jistá, konzole nejsou mrtvé, ale umírají pomalou, bolestivou smrtí, ví to Microsoft, ví to Sony, ví to už i hráčí, dekáda topinkovačů spěje ke konci
  • Ty voe co neumíš? Všechno se dá strčit jen na jedno místo a jinak než správně to nejde. Když zapojíš mozek dejme tomu na 50% tak to složíš levou zadní. A neumíš strčit DVD s win a nechat to aby se to samo nainstalovalo?
  • Zrzzek
    Není to hejt jen kvůli MS. Jaká je výhoda kupovat každý 2 roky novej modul za 5-10k? Vždyť 10k stojí celá nová konzole. To si mám každý 2-3 roky kupovat novej xbox?

A jakej je teda rodíl mezi "modulární konzolí" a PC? To, že na tý konzole to jen zacvaknu a u PC musím odšroubovat 4 šrouby a pak až součástku zacvaknout? To je výhoda jak noha...

Ano, konzole nejsou vrcholem výkonu, hry na ně nemají nejlepší grafiku. Ale koupím konzoli, mám jí 7 let a nemusím nic řešit. A vývojáři taky ne. Vždyť je to i další spousta práce pro ně...

Nevím, prostě tam na tom nic zvláštního nevidím...
  • 4 max 5 let by byl ideál.
  • Hele Xboxu se prodalo kolik? Nějak kolem 20ti mega, ne? To je slušný trh pro vývojáře, takže stranou rozhodně nepůjde. PS4 se momentálně prodává víc, ale to bylo u minulých konzolí taky tak (PS3 doháněl 360tku) a nakonec to dopadlo +- stejně. Hele za osmičku se dá sehnat a to smysl docela koupit. Jinak osobně bych se klonil taky ke kratšímu cyklu konzole a s hardwarem nic nedělat ;-).
  • Však to je skoro tak jednoduché jak popisuješ, jestli v tvém pc "trčí milion drátků" tak je asi něco špatně *1*
  • To máš pravdu, ale o tom tohle není. A Steam Machine je šrot na nic.
  • ale je to spíš vyzva pro vyrobce hw aby prišli s nečím z čeho nebude trčet milion dratku. proste bych si to predstavoval tak že koupím základní desku a tam bude zelena dirka pro grafiku a modra pro procak. pak koupím grafiku z ktere bude trčet zelenej dratek ktery tam strčím a pojede to a hotovo. A tak jednoduše i ostatní komponenty.
    No a pak bednu kde budou sloty kam to zasunu a hotovo.
  • tak treba ja si pc postavit nedokážu, jasne umim vybrat komponenty ale už nevim co kam strčit a jak nahodit OS. Takže nejakej lehce modovatelnej pc bych uvítal a je mi jedno jestli se to bude jmenovat xbox nebo steam machine nebo co.
  • Neboj tohle neprojde, jsou to magoři a na co šáhnou to podělaj, sami si kopou hrob, dobře jim tak...
  • Většinou záleží na GPU a GPU už roky pasuje v podstatě do jakékoli desky, pokud si koupíš něco rozumného. CPU zase tak moc neomezuje a na frekvenci RAM v gamingu prakticky nezáleží. Já mám 5 let starý PC a klidně bych k němu hodil Titána a bylo by to v pohodě. Samozřejmě bych to neudělal, protože tak drahé karty pro mě nemají smysl (hraju většinou jen nezávislé věci).
  • Tak jestli to dobře chápu, tak zbude na trhu PS4 a PC, to je zoufalost.
  • Osobně si myslím, že to není nic dobrého pro spotřebitele. Dneska si koupíte konzoli a víte, že hry, které na to koupíte, prostě zahrajete tak, jak máte. Nemusíte toho moc řešit. Prostě hrajete. Když budou konzole modulární, začnou problémy, které známe z PC. Už to nebude, že hru XY prostě rozjedete, ale musíte se koukat, jaký modul k tomu musíte mít, abyste to rozjeli tak a tak. Ani nemluvě o tom, že MS bude chtít moduly prodat, takže to bude tlačit a vše se může pěkně prodražit atd.

Naopak přibližování systému z Xboxu k PC systému je věc pozitivní. Když udrží cenu za konzoli, nevidím v tom negativa - jen pozitiva. Jeden systém pro všechny platformy je podle mě dobrá cesta, ačkoli zase chápu Apple, který jde cestou specializace systému na tu či onu platformu. Mně se ale líbí představa jednoho systému, snad i jednou jedné licence, jednoho účtu a mnoha zařízení, z kterých přecházím dle vlastních možností.

Myšlenka snadného modulárního PC je ale podle mě zase dobrá. To je ale něco jiného než modulární konzole.
  • Zapomněl si, že konzole je pořád dvakrát levnější než herní počítač... Takže kupovat Xbox One má pořád smysl, protože bude pořád levnější než herní PC. Prostředí PS4 je uzavřené. Pokud MS nabídne něco navíc - a to právě např. otevřenější prostředí pro vývoj a spotřebitele, začne naopak mít smysl kupovat Xbox.

Že se bude Xbox více přibližovat PC se ví už docela dlouho. Že se bude moci v konzolích měnit něco více než HDD je známo už taky delší dobu. PS4 s tím podle mě nemá nic společného. Je to už delší vývoj
  • pro ludru a cmd:

Tohle je detska predstava. Kdyz budes muset vymenit modul zakladni desky tak vsechno ostatni taky. tedy jses tam kdes byl u PC. Budes muset studovat, ktery modul do ktereho modulu pujde a ktery ne.
    Stejne jak to delas u PC akorat to bude mnohem vetsi a drazsi protoze budou muset delat krabicky s cvakatkama pro blbce a samozrejme kazda tva krabicka bude potrebovat chlazeni aby se neupekla.
  • Ty PC porty jsou strašné, protože na ně zkrátka vyvojáři buď prdí, nebo to neumí, nebo to uspěchají. Navíc optimalizovat něco pro takřka nekonečná počet kombinací sestav a ovladačů je trochu jiná liga, než pro jeden HW. To je známý a nevyvratitelný fakt. A když "modulárnost" funguje na Apple ekosystému, není důvod, proč by to nemohlo jít na konzoli. Ten princip je úplně stejný.
  • Řekněme si to na rovinu kdyby byl Xbox one stejně úspěšný jako Playstation 4 tak by je takovéhle věci nenapadly.Jsem vlastníkem Pc a Playstation 4 a upřímně kdybych byl majitelem Xboxu tak pěkně zuřím.K čemu mi je Xbox když všechny exkluzivity od teď budou na pc?Co se týče upgradu Xone jsem opravdu zvědavý co s tím provedou.Já osobně preferuji uzavřený pětiletý cyklus konzole kde nemusím řešit nějaké nesmysly jestli mi to pojede nebo ne.Uvidí se na E3 s čím přijdou přesto se nemůžu zbavit dojmu že to bude další pr_ser jako byl pevně připojený kinect k Xone.Do vánoc vyjdou nové Gearsy a teď pokud to vyjde i na pc tak fakt nevím jestli má vůbex smysl kupovat Xbox no uvidíme na konferenci Microsoftu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit