Přejít na výpis diskuzí
Microsoft chce Xbox One přiblížit PC skrze možnost hardwarových upgradů
2.3.2016 | Adam Homola
111 příspěvků
-
Když jsem tu před současnou generací rozvinul teorii o modulárních konzolích, mohli se tu všichni po.rat. Tak tady to máte, vy malověrní. Za sebe musím říct, že pokud tudy MS půjde, může XB odepsat. Sám si vykope hrob.
-
Je to úplně dementní nápad a nikdy to nebude fungovat protože se jim na to vývojáři akorát vykašlou, už teď jsou PC porty katastrofální. Tohle se nikdy neprosadí. A tvůj Projekt Ara že jsou z něj všichni nadšení? Čtu o počítačích, hrách a konzolích několikrát denně a v životě jsem o tom neslyšel...
-
To je pěkná hloupost, udělat z konzole PC. Konzole je geniální v tom že je tak jak je a je tam záruka funkčnosti - hry jdou - pokud nejdou - je konzole rozbitá.
Upgradovatelná konzole mění celý koncept konzolí. Špatný nápad.
Jinak PC jde upgradovat i po letech - já před čtvrt rokem upgradoval z GTX 275 na GTX 960 :D s Q6600. :) Kupodivu docela dost her běhá i po letech, akorát ramky mám málo :( (3GB) -
Nebudu tu psat svoji sestavu, protoze akorat vznikne flame war. Srot to neni, ale proste moznosti upgradu uz nema takove, jake bych si predstavoval.
-
Ať ten Xbox rovnou vydaj na DVD pro Windows xD
-
Neviem co za srot si kúpil za 50k ale mam za 40k pc kde mi staci vymenit iba grafiku. I7 je dostatočne vykoná aby potiahla 980ti a nevznikal bottleneck. A tiež ho mam niečo cez 4r.
-
Mně se náhodou tenhle nápad velmi líbí a jen kvůli toho, že s ním přišel MS, tak je to v diskuzi zase samý hate. Proč proboha? Vždyť on ani není první, kdo s tím přišel. Podívejte se na Project Ara od Googlu. Všichni jsou z něj nadšení a přitom je to úplně ten samý princip. Já osobně byl vždycky PC gamer, ale loni jsem si pořídil konzole a od té doby až na strategie hraju všechno na nich. Zvykl jsem si na pohodlí gauče a velkou televizi.
A teď moje důvody, proč si myslím, že to je výborný nápad:
1, Kdysi jsem si koupil PC za 50k s tím, že si ho v budoucnu upgraduju. Bohužel to už není po více než 4 letech možné. Kdybych vyměnil grafiku, musel bych vzít i lepší ramky, na ty se mi natáhne nová deska a i nový procák, aby se nebrzdila grafika. Takže prakticky celý PC, a abych si mohl hrát vše na max, vyšlo by mě to opět na nějakých 50k.
2, S tím, že přijde možnost výměny HW na konzoli očekávám, že vyvojáři budou moct posouvat grafiku a celkově komplexnost her a nebudou tak bržděni limity konzolí.
3, Když bych měl doma třeba "Xbox TWO", kde bych prostě jednou za dva až tři roky otevřel kryt a koupil modul za 5-10k a jednoduše ho zacvakl, prostě bomba.
4, Stejný princip upgradu je už dneska vidět třeba u Applu a jeho iPhonu a iPadu. Spousta her má v popisech varování, že jede plynule až od generace XY, případně sníží nároky na grafiku atd., aby běžely na starších kusech. Tady by se aplikovalo úplně to samé. Mám lepší modul? Pojede mi hra s více detaily a pozlátky.
5, Tím, že by vše běželo na klasickém hardwaru, tak by prostě fungovaly i hry pro starší verzi. Viz. zpětná kompatibilita, která se postupně rozrůstá.
Uznávám, že by MS ještě měl zapracovat na Storu, který je momentálně kamenem úrazu, ale to už je jen další dílek v celé skládačce. -
Práveže luDra to vysvetľuje dobre lebo keď bude len pár modulov ktoré ti budu vždy pasovať do tvojej krabičky a zabezpečí sa aby to tam šlo dať iba jedným spôsobom je to lepšie ako študovať akú dosku na aky socket a aké ramky a aký silný zdroj a ako to tam dať. Takto prídeš do obchodu povieš že chceš modul grafickej karty pre danú konzolu novej generácie a dostaneš to co tam bude pasovať a bude fungovať. Proste sú ľudia čo si pc nezlozia sami a ked si ma kúpiť hotovú zostavu tak je moc drahá a vráti sa ku konzole. A kompatibilita hier by bola aj na starý hw len na nižšom rozlíšení alebo detailoch. A to by hra detekovala automaticky o aký hw sa jedná. Dokážu to detekovať PC pri toľkých kombináciách tak prečo nie konzola o 3 moduloch. A stačilo by možno meniť len grafický modul a možno raz vymeníš modul s cpu či ramky.
-
To mi je s prominutím hodně k smíchu... o co mrkvžm jde o nezávislost určitě ne. Aha takže nakonec ta konspirace s těmi W10 (aby je každý měl hned a zadarmo) pomalu vyplouvá napovrch. *3* At si říká kdo chce co chce ale Mrkváč to nemyslí nikdy s váma až tak upřímně... nebudtě naivní... *7*
-
Ještě abych upřesnil svůj komentář tohle platí pro lidi kteří hledají ve hrách hlavně kvalitu .) a ne je mi jedno jak to vypadá .
Zas.... klávesnice .. vypadlo mi -w -
Zoufalost.
-
Podobne. A k tomu rôzne závody a iné blbosti. A keď chcem hrať rpg alebo stratégie tak idem myš a klávesnica.
-
TVL oni chtěj z konzole udělat PC ?D tak tohle už je hodně nářez :) Díky bohu že jsem se před koupí konzole nové generace rozhodl pro koupi PC sice za trojnásobnou cenu , ale za to za co jsem zaplatil mám grafický nevím jak to napsat slušně abych to mohl zveřejnit .. dejme tomu nářez .) na dlouhou dobu . :) konzole se chlubí tím že paříte na gauči .. Smích stačí koupit Xone gamepad a máte to samé . Xone se chlubí Titulovkama .. Hehe Forza a qantum break se řítí na PC . A nakonec .. Máte konzoli ?? Tak co si ješté nedokoupit nové komponenty aby vám hry šlapaly aspoň jeden rok na stejné úrovni jako na PC .. Sorry lidi zním jako klasickej PCčkář ale od ps one jsem měl všechny generace konzolí od sony a na microssoft mám úplně stejný názor.. Zbytečná investice .. To co vám proteče na konzolích se vám v pc vrátí v mnoha směrech .. a ne jenom herních ... Zdarec
-
A co je v konzoli? Stejný HW jako v PC. Tady nejde o to co je uvnitř, ale o montáž!
Modulární PC: Vycvaknu modul a nacvaknu nový. Max. dvě minuty žádný stres.
Upgrade aktuální konzole: Rozšroubovat, rozebrat, vyndat, nandat, zadělat a zašroubovat a modlit se abych něco nezapomněl, nezničil chlazení atd...! -
Ehm koupí si krabičku sestavenou ze čtyř označených krabiček = konzole.Pak jim nabídnou, že mouhou vyměnit jendu označenou krabičku v té velké krabičce skládající se ze čtyř označených krabiček a budou mít lepší výkon.
Před měsícem se jeden konzolový člověk v mé blízkosti rozhodl, že si postaví PC. Do té doby měl zkušenost jen s Notebookem. Po roce přesvědčování, že notebook neupgraduje, aby z toho byl herní stroj se semnou přestal bavit.Inu vydal se na nákup.Desku měl se socketem 1151, DDR4, koupil procesor na 1150 a DDR3.Procesor zničil a když ani silou nenacpal ramky do desky, tak mě zavolal a další komponenty byly taky parádní, skříň s noname zdrojem apod... Plusové body jsem mu dal, že vše měl pro Intel. Takoví lidé stále existují a právě pro ně je ideální konzole.Modulární konzole jim dá šanci k pocitu,že si něco složili a přitom se nemusí nic učit.
A nepotkopává to nic, protože pořád budeš mít jednu konfiguraci a řekněme za 3 až 5 let vyměníš grafický modul. Když si všimneš, tak na PC taky upgraduješ hlavně grafiko, protože procesory jsou v dnešní době hodně popředu s výkonem a jediné co se mění je jejich energetická náročnost. Stačí udělat konzoli se silný či průměrným procesorem a výměným grafickým modulem. Pořád je to uzavřený HW a SW ekosystém = konzole. -
Co asi bude v te krabicce, o ktere mluvis jako o modulu?
Mimo klavesnici, joypadu, mysi? Zrejme vse ostani = kompletni PC
Maximalne tak tlacitko ON/OFF se nebude muset menit. -
Jedinej rozdíl je monitor - televize. Kdyby Xbox zrušili úplně, tak v tom nebude rozdíl. S kamarádama hrajeme každej pátek Mortal Kombat na počítači s xbox ovladačema, pc zapojené v 3D televizi a je to pecka.
-
Si teda myslím, že lidem, kteří nevědí co je procesor, grafika, GB, MHz bude totálně buřt co je modul, bo nebudou tušit, k čemu to je...
Hele věř, že PC si sestáví průměrně inteligentní člověk za pár minut včetně výběru komponent. To o co se snaží MS, tedy něco podobného těm "modulárním PC", naprosto podkopává principy konzolí, což znamená zapni, hrej a nestarej se o nic dalšího. Nuž nechme se překvapit. Raději ale budu nadále šimpanz sestavující PC *4* -
a co jsem rikal nedavno o zkraceni cyklu? ha, rikejte mi odted sibyla *1*
-
"Mi řekni , že to co jsi popsal nesedí právě na klasická PC ... " Nesedí!
Aby si člověk sestavil PC potřebuje znalosti, aby si sestavil modulární PC potřebuje jen ruce(někdo to dá i nohama).Pokud jsi to nikdy neviděl, tak jsou to krabičky, které na sebe nacvakáš. Nemusíš znát nic a přesto může udržovat HW blízko aktuálnímu. Spousta lidí s konzolí netuší co je to procesor, grafika, GB, MHz ... nepotřebují to.
A pro tyto lidi je modulární PC. Ono konzole není nic jiného než PC bez možnosti upgradu. Modulární PC tuto nevýhodu zmenšují. Pořád to může být HW a SW uzavřený ekosystém.