Přejít na výpis diskuzí
Middle-earth: Shadow of Mordor - recenze
5.10.2014 | Miloš Bohoněk
282 příspěvků
-
Kdyby jsi aspoň trochu něco věděl, tak by jsi například věděl to, že Mordor nebyl vždycky nehostinou pustinou jako je v Lotrovi. Byla to země podobná Gondoru. Černou bránu postavili také Gondorští. Padlé Minas Morgul bylo kdysi stejně nádherné jako Minas Tirith. Je to jeho dvojče. Měsíční pevnost. V Mordoru byla podle pověstí nádherná a větší města než mají ostatní země. Ale vždy s příchodem zla to zaniklo. Po pádu Morgotha a následně v dalším věku Saurona měl Mordor čas na obnovu. Zemi opět zničil příchod Saurona.
-
ok na kvalitu hry mam trochu opacny nazor nez redakce - kopirka prvnich dilu AC je tak naivni, ze kopiruje i nedostatky...tupe AI, bloncajici se orky od nikud nikam jakoze vedouci nejake otroky - kteri vypadaji vsichni stejne !@!! - pamatujete genericka NPC v prvnich AC ? od nikud nikam...respawnujici se z neznama behem chvilky
Mordor ... lol jako opravdu ? Takhle si panove predstavuji krajinu stinu ? To jako fakt je podle nich Mordor plny ruznych zbytku baracku, zdi, pevnustek a stanu a skalek a keriku (do kterych se da schovat LOL) a stromu a vseho toho bor..elu namackaneho po tunach vedle sebe na malou mapu...a v tom vsem se neustale promanaduji ty tlupy Uruku (tlacici nejake ty vsechny stejne zajatce a otroky) a respawnujici se jeden druh kockovite nebo jake selmy MEGA LOL kazdych par desitek sekund. A sem tam :DD roste ze zeme nejaka kvetina, kterou kdyz ufiknete...tak vam doleci zdravi................
chce se kricet TO SI PANOVE DELATE PRD>>>L ?????
Cekal jsem, ze uvidim mrtvou pustinu, kde na obzoru bude chrlit popel a lavu Hora osudu, ze z Barad Dur bude zhnout Sauronovo oko, ze uvidim kobky Minas Morgul a budu prolezat temne dungeony a nory skretu a jine haveti,ze se budu ukryvat pred zraky Nazgulu....................................to co panove vyvojari predvedli je jedna nejodflaklejsich her co jsem mohl za X let spatrit - preskinovany AC2 + soubojovy system kompletne prevzaty z Batmana doplneny o vlastni vytvor Nemesis
plocha, odflaknuta hra, bez spetky fantazie, bez minimalni snahy drzet se tolkienovskych realii - ranger posednuty duchem je v teto hre to nejvice tolkienovske co v ni naleznete.... -
Tak to vypadá, že do toho půjdu :-)
Jen poznámka k recenzi - udělat hru na motivy Tolkienova světa je dost těžké, protože komunita je dost přísná. Vzpomínám si když tuhle hru oznámili a 90% komentářů na internetu byl hate o nemrtvém hraničáři. Přitom nevím proč. V Tolkienově díle je tolik slepých míst a otazníků, že je tam hromada místa prakticky na cokoliv. Problém je, že ještě nikdo to nevzal příliš zodpovědně....Jsem ultimátní NERD co se Tolkiena týče a myslím, že tahle hra měla super nápad.
proč mám takovej neodbytnej pocit, že ten elf je Gil-galad?? Asi kvůli té jizvě co vypadá jak popálenina.... -
Ty si taký nezmar hnedý.
-
Za sebe můžu vřele doporučit. Peněz rozhodně nelituji.
Jinak pár informací. Doporučuji jet všechno. Zabíjet všechno a snažit se moc neumírat. Dávat si pozor, na co mají jednotlivý kapitáni slabiny a naopak. Mnohdy je to to jediné, co rozhodne. Spousta lidí si stěžuje, že animace "popravy" trvá moc dlouho. Tu doporučuji používat, když víte, že stihne vytáhnout dýku a podřezat protivníka. Jinak doporučuji si ve stromu schopností vylepšit popravu a po 5 úspěšných zásazích bez přerušení pak popravovat pomocí F (neví jak je to u ostatních ovladačů/platforem). Hlavní postava zabije protivníka mečem a animace nelze přerušit.
Co na téhle hře asi nejvíc oceňuji je soubojový systém. Někdo řekne, že to je pitomý kec a stačí mačkat jedno tlačítko. No já jich mačkám poněkud více. Máme klasický útok a krytí, co známe z Batmana. Do toho mučení (klávesa E), rychlá smrt Nemesis (klávesa C), přeskočení a zároveň omráčení (mezerník), úder do země (klávesa R). Ale jinak moje nejoblibenější je Brutaliti zabití pomocí Stealth. Vyděsit orky k smrti a pak je poslat do pekel šípy Nemesis zezadu. Lahoda. A konečně to není jako v AC, kdy jeden ork bojuje a ostatní se čumí na párty a dávají si čaj o páté. Není problém 2-4 orci/skřeti, že na vás zároveň útočí. A když už máte postavu na vyšší úrovni, tak Vám Nemesis pomáhá krýt a útočit při některých útocích.
Další co je fajn je počet a druh orků. Máme základní, kteří se liší i typem zbraní. Kyj je sice pomalejší, ale o to více smrtící, pokud jej nevykryjete, pak klasické meče. Do toho připočtěte kušaře, bersekry, masivní orky se štíty, gnomy, plivající gnomy, bestie (nějaký druh vrrka) či Trolly. Potkejte to všechno dohromady a ještě když se přichomítnou dva, tři kapitáni a můžete se oživovat na nejbližší věži.
A poslední, co bych zmínil jsou kapitáni a Warchiefové. Pekelná stvoření a nejsilnější orkové ze Sauronovy armády. Pár orků už jsem si bohužel "vypiplal" na 20. úroveň a jediné, jak je lze porazit, tak použít jejich slabinu. Jejich charizma jim navíc pomůže vybudovat slušnou armádu, co je chrání, tudíž občas je dost těžké využít jejich slabin pro poražení, když se nejprve musíte dostat přes jejich ochranku.
Když bych to shrnul, tak hra je po grafické stránce moc pěkná, obzvlášť na pc (vše zapnuté+HD textury), dabing je skvělý, systém Nemesis není osekaný orlí zrak jako v AC, ale Vaše plnohodnotné schyzofrení já pomalu. A nejvíce Vás pobaví skřeti, které jste potkali či Vás zabili. Za sebe můžu hru doporučit. Sice se může dostavit stereotyp u vedlejších misí, ale mě osobně baví. Podle mě další hra, co by neměla chybět na poličce, pokud máte rádi stealth, kruté zabíjené sladkých skřetů a reálie nejtemnější země Středozemě, která nebyla vždy tou krutou zemí jakou si pamatujeme ze světa Lotra či Hobita. -
Tak v AC je víc animací, ale ovládaj se v podstatě stejně, je to hodně automatický a postava se snapuje na konkrétní body. Bohužel i do takový míry že někdy vůbec neskočí když chci, protože žádnej bod nenašla. Že je tu šplhání míň mě nevadí. Beztak v tom není žádnej gameplay. Teleport je zábavnější.
-
heh, je to fakt neobyčajná hra :)
-
Môže byť, ten súbojový systém je naozaj najlepší, mačkáš jedno a to isté tlačítko a vymlátiš skupinku 10 nepriateľov naraz behom troch minút, samozrejme popri tom stlačíš nejaké to tlačítko na protiúder, ale ináč je to naozaj veľmi moderný súbojový systém, ktorý ako keby bol ušitý úplne na mieru príležitostným hráčom.
https://www.youtube.com/watch?v=0yQzDbv6rS8 -
v tom prípade tvoje IQ má teraz hodnotu rovnajúcu sa najnižšej nameranej teplotnej hodnote na našej planéte ...
-
Šplhání mi tu přijde horší, než v AC a je ho tu méně.
-
Nejvíc mě dostalo, když sem narazil na jednoho kapitána, kterej narozdíl od všech ostatních neměl žádný hlášky, ale vždycky se jen upřeně díval a cvakal zubama. 2x mě zabil :(
-
Souhlas, hodnoceni 7,5 akorat. Na dnesni hry nadstandart, ale stejne tam mohly byt zajimavejsi questy vic postav a nejaka dalsi interakce s nima.
-
Ty máš v sobě taky elfského ducha?
-
Niekde som čítal, že tí orkovia sú procedurálne vytváraní, či už ich výzor alebo mená.
-
Protože si je přečte mnohem víc lidí, než článek o Life is Feudal ... Prostě Games mají omezenou kapacitu co se článků týče a tak musí rozhodovat, mezi tím co lidi čtou a tím co zajímá okrajovou skupinu lidí ... imho celkem jasné rozhodnutí.
-
Souhlas. Pro mě, jako pro fanouška AC, to byla bomba, vynikající animace, nejlepší soubojový systém jaký jsem kdy viděl (i když je půjčený z Batmana), Nemesis systém je sice pořád dokola, ale je zábavný, plnil jsem to pořád. Na 10 to není ale devítku bych dal určitě. Stealth pasáže taky paráda, zabíjení Warchiefů jakbysmet.
PS: Jen mě štval velice častý respawn orků a byli po celé mapě.
PPS: Osedlat si Grauga je paráda. -
vieš dobre ako som to myslel :DDD :)) aj tak to nie sú články, ale novinky na pár riadkov :) ....takéto novinky sa občas aj o early access hrach tu objavuju, len nie v takej miere
-
Na poměry dnešních her určitě nadprůměr, nicméně i tak po čase lehký stereotyp (hl. příběhová linie mě nijak extra nehnala kupředu, takže jsem kromě opakujících se vedlejších misí neměl moc co dělat). Taky musím kvitovat práci s lore, ne že by nad tím fanoušek opět nezaplakal, ale přišlo mi, že mě to uráží výrazně méně, než u jiných "lotr" her. Po akční stránce výrazně lepší než v sérii AC, herní mapa mě zas tak nezaujala, hlavně respawn orků mi přišel až moc častý, ale to je spíš detail. Suma sumárum bych tomu dal asi těch 7,5/10.
-
hra...je to hra, akčná adventúra ..
-
Aj si niekedy po sebe čítaš tú zhnúšku inkoherentných nezmyslov, ktoré napíšeš? Sa spamätaj konečne, tvoja nekonečná stupidita uráža moju inteligenciu. Už len po prečítaní tých žvástov čo si tu teraz vypustil do éteru mi iq kleslo o 10 bodov.