Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak pokud vim, skreti nebyli nikdy zadni bystri inteligenti, jejich tupe zirani je naprosto v poradku. Hra je skvela, 9/10.
    • Ristoro
      Souhlas. Pro mě, jako pro fanouška AC, to byla bomba, vynikající animace, nejlepší soubojový systém jaký jsem kdy viděl (i když je půjčený z Batmana), Nemesis systém je sice pořád dokola, ale je zábavný, plnil jsem to pořád. Na 10 to není ale devítku bych dal určitě. Stealth pasáže taky paráda, zabíjení Warchiefů jakbysmet.
      PS: Jen mě štval velice častý respawn orků a byli po celé mapě.
      PPS: Osedlat si Grauga je paráda.
      • Mato1987
        Môže byť, ten súbojový systém je naozaj najlepší, mačkáš jedno a to isté tlačítko a vymlátiš skupinku 10 nepriateľov naraz behom troch minút, samozrejme popri tom stlačíš nejaké to tlačítko na protiúder, ale ináč je to naozaj veľmi moderný súbojový systém, ktorý ako keby bol ušitý úplne na mieru príležitostným hráčom.
        https://www.youtube.com/watch?v=0yQzDbv6rS8
        • Prasaak
          A přesto je to zábava.
          • Mato1987
            Ako pre koho, možno ma to bude baviť, keď si to v nejakej zľave do roka kúpim, ale neočakávam od toho zázraky.
          • Byla to trochu zabava, mam ctyri hodiny nahrany a smazal sem to. Uz to nebyla vubec zabava. Ale kazdy podle sveho gusta. Assasinovi sem krome jednicky taky vic nez ty ctyri hodiny nedal. Kupodivu ty plusy co tu vsichni vyzdvihuji, tj. souboje a grafika me teda za srdce nechytli. Hral sem na Ultra a jako film, jak tu nekdo psal, to vskutku nevypada. To ovsem neni problem, neni potreba aby to simulovalo filmovej zazitek, stacilo by kdyby to bylo napadite a bylo se na co koukat. Za ty ctyri hodiny se mi nestalo, ze bych se nekam podival a rekl si to je hukot. Nemastny neslany. Souboje me taky nebavili. V Batmanovi sem se aspon moh chytat veci, odrazet od sten a vyuzivat to prostredi, tady proste nic takovyho neni. Pro me slabota.
            • Mato1987
              Dík za info, začínam silne uvažovať nad tým, že hru vymažem úplne z herného radaru po prečítaní tvojho príspevku a po opakovanom pozretí toho videa kde jeden chlapík mačkaním jedného tlačítka mláti skupinku desiatich orkov bez akéjkoľvek námahy, to mi ako zábava vôbec nepríde.
        • Vždyť už ti psali v jiné diskuzi, že to podle pohybu není možné to jeho klikání. Je to obyčejný trotík co si myslel že mu to někdo sežere. Což evidentně jsi jeden z nich asík.
          • Mato1987
            ten "trotík" si tu "asik" ty, odkiaľ sa tu takí trollovia ako ty vôbec berete.
  • V dnešní záplavě (pro mě) velenudných her dávám 9/10. Mám nařezaných přes 20h a stále se těším, až k tomu zase sednu a oddělím pár stovek smradlavých skřetích těl od jejich hlav *1* .
    • Presne tak, ja sem na 30h a sem na 50% hry. Delam hodne vedlejsi ukoly a buduji si svoji armadu - to je to nejzabavnejsi co jsem ve hrach za posledni dobu videl. Najdu si nejakou tvrz kde maj tabor, podmanim si tak 60% skretu, pak si vylezu na vez, spustim jatka a koukam jak je pobijou:)
  • Morraw
    Dohráno. 50h. 100%. 8/10. Souhlasím s recenzí - dosud nejlepší akční adventura letošního roku.
    PŘÍBĚH Základní kostra je jednoduchá - příběh o pomstě. Talion je sympaťák a z přízraku jde respekt kdykoliv něco komentuje nebo se objeví na scéně. Moment, kdy se Talion dozví jeho pravou identitu patří k nejlepším. Upřímně lituju, že jsem neuniknul spoileru před samotnou hrou.
    Samotné spojení hraničář/přizrak, kterého se skřeti bojí, mi připomnělo pasáž z knihy, kde Sam hledá Froda, poté co je unesen skřety, a skřeti si myslí, že je to nějaký duch dávného elfského válečníka
    Vedlejších postav moc není a jsou celkem nezajímavé. Nejlepší z nich byl trpaslík Torvin. Co příběh lehce dokresluje jsou různé předměty, které nacházíte a ke každému z nich se se váže menší příběh, který poodhalí historii světa, postav a i aktuálních událostí.
    GRAFIKA Pro mě osobně zatím nejlepší grafické ztvárnění ve hře v tomto roce. Na Talionova záda a jeho graficky dokonalý plášť je radost pohledět (zvlášt u Dark Ranger skinu). Některé efekty jsou boží viz oblečení, dešť (i kroupy!), nebo sluneční paprsky, které se odrážejí na vašem brnění. Samotné prostředí je taky velmi pěkné. První mapa je typický zablácený Mordor, druhá část je podstatně zelenější.
    SOUBOJE Jde vidět, že tomu nejdůležitejšímu bylo věnováno dostatek času. Inspirace Batem a AC je jasná, jenže SoW si bere z obou her to nejlepší a posunuje laťku o stupeň výše. Bat má super komba, jenže mi tam chybí satisfakce ze zabití protivníka. AC má zase souboje pomalé. BUM dejte to dohromady a máte Batmana s mečem v ruce. Souboje jsou rychlé, efektní a můžete při nich, díky různým skillům, dělat spoustu věcí. Nejlepší jsou ale samotné animace poprav. Talion seká, řeže, párá, podřezává, stíná no prostě radost pohledět a prvních 25h ve hře jsem opravdu zabíjel úplně všechny a souboje si vyloženě užíval. Animace jsou plynulé, brutální a jejich dost na to aby rychle neomrzely. Hrát se dá i stealthově s dýkou či lukem.
    NEMESIS Variabilita orků je úžasná. Celkem mě mrzelo, že jsem si je nemohl vybavovat sám jako panenky a dost věcí bylo random. V druhé části hry, kdy získate možnost konvertovat orky na svou stranu a piplat si vlastní Warchiefs https://imagizer.imageshack.us/v2/976x283q90/r/673/xNFHkm.jpg je docela fuška pochytat všechny kapitány (Gotta catch 'em all!) a udělat z nich vlastní pohůnky a vyvolené dokonce udělat Warchiefy. Často se mi stávalo, že jsem omylem někoho zabil místo abych ho konvertoval (síla zvyku *1* ) nebo mi umřeli jiným způsobem. Docela mi chybí nějaký typ arény, kde by se dali křesat vaši a nepřátelští kapitáni a vy to jen pozorovali. Zmrtvýchvstání kapitánů je super i to že si vás pamatujou, jenže první polovinu hry jsem je zabíjel po desítkách a fluktace byla tak velká, že já si je stejně nepamatoval. Každopádně systém je skvělý a rád bych viděl jeho uplatnění i v některé z dalších her.
    Ale budou vůbec další ? Problém u her podle Lotra, zvlášť těch s alternativním příběhem je, že pokračování nemají.
    Souboje, grafika, Nemesis. Je to akční mlátička a je skvělá. Osobně si teď ještě půjdu dát ty challenge na body a poté budu čekat na DLC.
    A minimálně ještě jedno pozitivum to mělo. Zase jsem začal číst Silmarillion :)
    • solomon.short
      ty mě ještě ukecáš ke koupi :)
    • Zakoupeno, naprostý souhlas. Po jedné odehrané hodině jsem musel dát rozšířenou trilogii a Silmarillion už mám také nachystán :)
    • Pod to se taky podepíšu.. sice mám zhruba 40% a 15h ale i tak.. Bavim se mega, konvertování uruků super. Hledání slabin super (mam tam jednoho pupíka se štítem kterýho nejde absolutně zabít. ničeho se nebojí a jde poranit jen combat finisherem...), grafika pěkná (Phenom II X6, R9 270X, 8gb ram, mix ultra a high, textury medium a vypadá to krásně).. za mě spokojenost :)
    • Souhlasím. Lépe bych to nenapsal. Jedna z mála her, kde plánuji i season pack:)
  • Slovo RPG je ve specifikaci pouzito proc? Aby to znelo vice sexy? Rekl bych, ze existuje cela rada akcnich her, kde se postava uci dalsi typy utoku/nove metody kaseni nepratel + dostava nove zbrane a nejsou oznacovana za RPG.
    • je to rpg, lebo hrajes rolu...hraniciara *1*
      na definiciu to staci
      • a v Doomovi hraješ roli vesmírného mariňáka *4*
        • a mas tam aj rozlicne zbrane, takze Doom je RPG!
          mozno double RPG, pretoze mas rpg aj v rukach *1*
  • Odulin
    Dobra recenze. Za me po 3 hodinach spokojenost. Soubojovy system ala ac/batman mi sedi a vzdycky sedel. Grafice nemam co vytknout. No a propracovany Nemesis system dava hre svoji vlastni identitu. Pro me zatim asi nejvetsi akcni prekvapeni roku, spolu s wolfem.
  • Musím říct, že jsem od toho čekal propadák ale zmýlil jsem se. Ne, že by to byla nějaká super revoluční hra, určitě by se dalo hodně věcí vylepšit, ale pro fanouška kuchání skřetů je to ráj. Vypůjčený soubojový systém je v pořádku a v kombinaci s povedenýma animacema je boj velmi akční. Grafika pro mě není důležitá ale řekl bych, že jí není co vytknout. Jedna z mála věcí, která mě nenadchla byl herní svět. Je škoda, že se vývojáři více neinsiprovali knižní předlohou. K příběhům Středozemě z velké části patří putování za dobrodružstvím a přesně tohle mi tu chybí... Určitě bych ocenil větší herní svět s ostatnímy kouty Středozemě. Šedivý až tmavý Mordor s všudepřítomnými hladovými skřety po chvíli omrzí. Myslím, že by pomohla občasná návštěva příjemnějších míst jako třeba Kraj nebo Roklinka s možností nakoupení zásob a výbavy, a odpočinku od otravných skřetů. Za mě 7/10 a v záplavě letošních propadáků tahle hra docela vyčuhuje. Určitě bych uvítal pokračování a nejlépe aby bylo trochu víc RPG *3*
  • sugyn
    6Gb Vram pro Ultra detaily? Jasne kazdy ma doma plny suplik Nvidii Titan. Neopodstatnene krvave naroky, mezi High a Ultra neni takovy rozdil ktery by to omluvil.
    • Ja mam napr 670 2GB a kdyz jsem zkousel ultra mel jsem prumer 47 fps takze bez problemu hratelny, ale problem byl kdyz jsem delal kombo na nejakyho nepritele tak fps pokazdy spadly k 0 na netu jsem pak vycetl ze to je kvuli malo pameti a ultra texturam takze jsme snizil na high a funguje to bez problemu
    • Lotr
      No máš pravdu není.
      Sám hraju na ultra na pracovní grafice která má 4GB VRAM. A pod 30 FPS v benchmarku nejdu. Doporučené V nároky jsou straně přestřelené.
      Ale opravdu mezi "ULTRA" a High není žádný viditelný rozdíl.
      Má pointa je ale v tom že na ultra nastavení skutečně nepotřebuješ to co vývojáři požadují.
      • Máš pravdu já mám GTX 770 4gb a na 1080p s ultra texturama to podle benchmarku vychází na 55 fps průměr.Ano ve hře jsou občas propady pod 50fps ale nemá to žádné záseky skrze Vram takže jak říkáš 6gb není potřeba.Samozřejmě ty 4gb asi jo pokud někdo nechce mít 3 sekundové záseky po nějaké době s ULTRA texturama *2*
        • sugyn
          Nutno jeste dodat ze v cele hre nenarazite na takove mnozstvi objektu jako je v benchmarku, a kdyz benchmark zvladne prumerny zelezo na 30 fps, tak ve hre neni problem mit standardnich 60fps na high ci ultra detaily.
  • S některými body recenze nesouhlasím. Assassins Creed (byť moje nejoblíbenější) nemá výsadní právo na šplhání a skákání. Je to mód, který mají všichni rádi už od dob Prince of Persia, Vdnešní době už se těžko vymyslí stylově odlišná a přitom poutavá hra. Alespoň nám tato hra ukrátí čekání na UNITY *4*
  • Co uz se dnes radi do zanru RPG...to je naprosta tragedie :(( Jsem cekal ,ze zrovna zdejsi redakce pujde trochu mimo hlavni proud. To uz je fakt dehonestace.
    • Presne tak, hru sem teda nehral, cetl vsechny recenze na ceskem hernich webech, a mam pocit ze je to obycejna fantasy rubacka, nic vic. S RPG to moc spolecnyho nema.
      • Dneska je každá hra RPG kde se odemykají nějaké skilly... Je to samozřejmě blbost
        • Dneska je RPG vsechno, kde ovladas postavu, brzo pribudou i auta, letadla a vrtulniky ...
  • Magister_Peditum
    Ještě k lore, ve hře se praví, že byl Mordor ovládnut s příchodem Saurona, ale v knize se zároveň praví, že Sauron již dříve vyslal svoje služebníky (devítku), aby pro něj získala zpět Mordor. Podle dodatků z Návratu krále to je asi takhle: 1980 třetího věku - Příchod devítky do Mordoru, 2002 t. v. - pád Minas Ithil, 2050 t. v. - poslední král Gondoru je zajat/zabit v Minas Ithil/Morgul (je jasné, že v té době už musel být Mordor pod kontrolou Saurona), 2941 t. v. - události v Hobitovi a Sauron přichází do Mordoru z Dol Gulduru, 2951 t. v. - začíná obnova Barad-dur a v Mordoru se objevuje Glum (hra tvrdí, že je zasazena do této doby).

Jenže to trochu hapruje na faktu, že byl Mordor v rukou Sauronových kumpánů už téměř tisíc let předtím. Těžko se mohl hl. hrdina v prologu procházet po hradbách Černé brány a ve hře se pak vyskytovat zmínky, že ještě nedávno byla pláň Gorgorothu poseta gondorskými osadami.
    • mozno ze ten ranger bol mrtvy 900rokov,nieje tam nikde ukazane, ze bol oziveny hned po zabiti...
      • Vitekb
        Hned ve druhé misi potká svého známého, se kterým kdysi sloužil, takže tohle vysvětlení padá.
    • njn tolkien v tom měl trochu zmatek, už toho povymejšlel tolik až se v tom sám zamotal

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit