Přejít na výpis diskuzí
Middle-earth: Shadow of Mordor - recenze
5.10.2014 | Miloš Bohoněk
282 příspěvků
-
Hrajeme všichni to samé??
-
-
ano, ale někteří z nás už nejsou děti *3*
-
-
Tak to vypadá, že do toho půjdu :-)
Jen poznámka k recenzi - udělat hru na motivy Tolkienova světa je dost těžké, protože komunita je dost přísná. Vzpomínám si když tuhle hru oznámili a 90% komentářů na internetu byl hate o nemrtvém hraničáři. Přitom nevím proč. V Tolkienově díle je tolik slepých míst a otazníků, že je tam hromada místa prakticky na cokoliv. Problém je, že ještě nikdo to nevzal příliš zodpovědně....Jsem ultimátní NERD co se Tolkiena týče a myslím, že tahle hra měla super nápad.
proč mám takovej neodbytnej pocit, že ten elf je Gil-galad?? Asi kvůli té jizvě co vypadá jak popálenina.... -
-
No, právě že Tolkienovo dílo je jedno z nejpropracovanějších... Uniknout Iluvatarově daru je tak těžké, že sám Tolkien až do své smrti pořádně nevyřešil otázku vzniku skřetů. A teď se tu prohání nejen tři tisíce let mrvý Noldor ale i člověk s podříznutým hrdlem.... To přinejmenším způsobí zdvižené obočí. *3*
-
-
A souhlasím, je propracované, ale je tam spousta slepých míst a uliček....dobrý autor co vydrží shit-hate-storm komunity, se tam může vyřádit....Důkazem budiž 1000+ povídek fanoušků po internetu a spousta z nich je skvělá :-)
-
Nemůžu si pomoct, ale celkově mi přijde mnohem střídmější... Gandalf zapaluje šišky nebo Legolasův šíp a je to magie.
Tady všechno svítí, záři a hlavní hrdina má obrovskou moc — vím, je tu ten elfí duch, ale tohle by mi přišlo moc i na Feanora. -
-
Toho Feanora co bojoval se všemi Balrogy naráz??
Vezmi to tak, že Hobit je pohádka pro děti. LotR už je náročnější, ale teprve Silmarillion ukázal co kdo dokáže. Já chápu, někomu to může přijít až moc, ale mě to nevadí. No tááák v prvním věku se stalo věcí oproti nimž je tohle skoro nic *3* Buďme shovívaví :-) -
-
Jsem si jistý, že ani armáda Balrogů by pro Taliona nebyl problém :-)
Ano, v prvním věku se dělo hodně velkých věcí — ale právě v tom prvním (a to mělo svůj důvod). Nechci hledat detaily... ale tohle mi přijde docela zásadní.
Chci tím říct — možná jen hodně lidí čeká na hru, co by se víc držela předlohy. Proto to rozčarování z další, ke které mají být shovívavější. -
-
*1* *1* Tak na tohle téma by nám byla internetová diskuze malá....
Možná je to přestřelený, ale berme to tak, že to museli vývojáři udělat zajímavější i pro ostatní....Mě to mandle nenadzvedlo a myslím, že není potřeba to tak moc pitvat. Ale tak každýho věc že jo?? *3*
Taky je tu ta věc, že Hobit a LotR jsou hodné separé, a Tolkien se tolik soustředil na první věk, že oproti tomu vypadá věk třetí jako banda budižkničemu co by proti Morgothovým hordám nevydržela ani 2minuty *1* *1*
-
-
-
-
Já měl zato, že Morgoth přeměnil svou zlobou a mocí + hodně moc velkou dávou mučení - první elfy vy první skřety.
Bylo to nějak takhle: Elfové, první, jeden z největších zázraků Iluvatarových, přeměněni na skřety, největší urážku jakou mohl Morgoth způsobit. - Takhle nějak mi to uvázlo v hlavě - je to sice špatně ale tak nějak.
Když to vezmem kolem a kolem tak všechny temné bytosti jsou produktem Morgotha - ať už zkažením písně, zkažením Maia (Balrogové), nebo vlastní tvorbou - je řečeno, že Morgoth se tím oslabil. Tedy možná poté experimentoval na skřetech - Uruk-Hai jsou vlastně upgradované verze skřetů (Sauronův odkaz)
Problém je, že nedokončené příběhy či dopisy přátelům a vydavateli - jsou natolik větvené, že je beru jen jako bonus nikoliv základ příběhu.
Ale v celém díle není nikde ukázán limit toho co se může stát. Beren budiž ukázka co "magie" svede....Dodnes se neví kam chodí duše lidí....Vzato kolem a kolem - duch elfa a nemrtvej hraničář, jsou v tomhle universu dost malý věci *1*
-
-
-
...neblokujte reklamu na Games.cz, jde o jediný zdroj našich příjmů...
-
-
To radši odkliknu ten křížek, nebo ten rámeček úplně ignoruju *11*
-
-
Zprvu jsem byl otrávený, že každá lokace, kterou vyvraždím se brzy znovu zaplní nepřáteli, ale po hodince si na to člověk zvykne..každopádně, Shadow of Mordor je povedená a zábavná hra. A byla by p*del, kdyby měla větší úspěch než DA:I...protože Shadow of Mordor (pokud nebude zábavnější) bude mít rozhodně lepší grafiku/barvy
-
-
Chtěl jsem ti vynadat, že porovnáváš zrovna tyhle 2 hry ale ve finále to jsou obojí rádoby RPG takže v pohodě *1*
-
-
Zrovna DA: I mi přijde jako naprosto plnohodnotné RPG.
-
-
-
Souhlas. Super akční RPG. Nic víc bych v tom nehledat.
Navíc mě osobně štve více ten nekonečný příliv orků atd.
Škoda, že stále není propracované SP RPG hra ze světa od Tolkiena *9* -
Dohrál jsem to a bylo to super,ale opravdu bych chtěl aby byla hra ve stylu Gothic,Skyrim
Procházet krajinou přijít do Gondoru a z Gondoru do roklinky navštívit Elronda atd :D
A přitom by to mohla bejt takováhle bojovka s tim jejich Nemesis. -
-
Tak z Gondoru do Roklinky je to celkem štreka *1* Navíc nevím jak by se Elrond tvářil na nemrtvýho hraničáře "Hej jen se m přišel pokecat a na nákup" .... Navíc co potom společenstvo?? " Sorry Aragorne, ale seš docela Noob, berem tady Taliona - to je ten pravej badass" Badum-tsss *1* Asi bych měl jít spát....
-
Tak kdyby to bylo ve stylu jako tohle, tak by jsi tam ani nedošel. Na každém kroku nepřítel a i když všechno zničíš, tak jsou tam pak stejně.
-
-
Téhle hře jsem věřil, protože vím, že je Monolith kvalitní vývojářské studio, takže jsem neměl nejmenší obavy. Během několika dnů bych se do toho měl pustit.
PS:příště ale nějakou FPS, Monolithe. Ok? -
-
jake hry ješte delali?
-
-
napr. Blood + Blood II, No One Lives Forever + No One Lives Forever II, AVP 2
-
-
-
-
Za mě 6/10
A ptáte se proč? 1) Okopírovaný Assassin, ano nemají výhradní právo na lezení, skoky, šplhání a tak, ale tam jasně vidět čím je to inspirovaný a kde co ukradli
2) Herní svět je sice fajn, ale jenom vy a jenom proti urukům? V pánovi prstenů je přece víc, goblini, lidi, elfové a tak, absence dalších ras mi trošku chybí
3) Budu opakovat bod dva, ale jenom vy a jenom urukové, takže nuda nuda a nuda a nepřidá tomu ani půjčení některých prvků z AC
Prostě za mě fajn herní svět a tím to končí -
Nejsem fanoušek Tokiena, ale jak Batmana tak i Assassina mám hodně rád. Tudíž jsem si Shadow of Mordor pořídil. Ze začátku jsem byl nesmírně nadšený. Po deseti hodinách už jsem jenom hodně spokojený. *4* Dostavil se stereotyp, ale i tak mě to pořád táhne ke hraní. Hardwarové nároky vůbec nejsou tak krvavé, jak jsem dle mnohých zpráv očekával. Mám Phenom X6, 8GB RAM, a 2x6870 a jede mi to na druhém nejvyšším levelu naprosto stabilně a vypadá to moc hezky. Není to objevné, není to originální, ale je to nesmírně zábavné. Ta osmička tomu sluší.
-
A dorazil trolí klikač do diskuze. 1 hodina, ZŠ končí většinou v pátek v tuhle dobu, tak za chvíli ještě nějaký hloupý názor, co si sám vyplusuje:) Méně okatě, méně okatě. Zeptej se paní učitelky, co to znamená.