Přejít na výpis diskuzí
Might & Magic Heroes VII - recenze
11.10.2015 | Ladislav Loukota
223 příspěvků
-
Možná se zeptám blbě, ale bude demo?
-
-
ano opravdu ses zeptal blbe
-
-
Díky za relevantní odpověď
-
-
-
hodnotit zabugované hry je problém. Měly by se bugy promítnout v hodnocení nebo by se měla hodnotit hra jako taková? Třeba až ty bugy odstraní, hru doladí, tak to bude hra 8/10 nebo 9/10.
Otázka je, jestli je špatná hra, nebo je hra v jádru dobrá, akorát ještě nedodělaná. -
-
Ještě že existují kvalitní studia jako CD projekt RED, kteří raději dvakrát odloží vydání hry, než by vypustili do oběhu nedodělanou hru. Nejlepší herní firma současnosti. Ubisoft by se měl od nich učit.
-
-
Je to mor tyhle nedodělané hry. Třeba nový Witcher. Tam pořád vychází nějaké opravy.
-
ta hra sice byla dodělaná, ale bohužel jinak ne příliš povedená (z mého subjektivního pohledu). Atmosféra prvních dvou Witcherů se vytratila kamsi do ztracena a zůstal trochu lepší Skyrim se všemi jeho neduhy (velký ale nudný svět plný nekonečné výplně repetitivních vedlejších questů). Ale s tímto názorem jsem v menšině.
-
-
repetetivni vedlejsi questy? zaklinac 3? udelal jsem kazdej vedlejsi ukol a neprislo by me, ze by byly treba jen 2 stejny ,natoz vsechny, v podstate to byly nejlip zpracovany vedlejsaky ve hre s otevrenym svetem, jaky jsme kdy videl
-
-
tak mi jmenuj quest, který by nešel podle trapného scénáře: přečti něco na nástěnce, pokecej s borcem, sleduj šmouhy v trávě, zabij příšeru, pokecej s bocem. Nejen ty monster hunt questy měly tuto strukturu, ale naprostá většina questů ve hře.
-
-
Já už ti to psal kdesi jinde, nemyslím, že by lidi na questech ve Witcherovi strašně bavilo, jak je každej diametrálně jinej, to by asi ani nešlo, ale jak jsou zabalený do atmosféry, zápletky, jaký mají pozadí, jak působěj... kvůli tomu mě osobně například u Witchera to drobný opakování nevadilo =).
-
-
-
to o čem píšeš je daň za otevřený svět.
-
-
ne tak uplně, Gothic 1 a 2 a Risen 1 dokázaly, že jde udělat hru v otevřeném světě, která by tyto neduhy neměla. Je ale pravda, že svět v Gothicích byl menší a ačkoliv člověk mohl jít kam chtěl, tak do spousty oblastí efektivně nemohl kvůli tomu, že tam byly silné příšery.
Witcher 3 by udělal líp, kdyby se nesnažil být obří, ale byl trochu menší, ale propracovanější
-
-
-
-
Se vším všudy. Hra prostě vyšla, lidi si ji kupují jako dodělanou, tečka
-
-
no jo, ale když třeba za 5 let někdo bude hledat, zda si hru má zahrát nebo nemá, a všude na něj google vypadne hodnocení 5/10, a hra přitom už bude dodělaná a bude třeba za 9/10 ? Já si třeba pamatuju na vydání Diablo 2, ta hra taky byla zabugovaná, nefungovala, všichni nadávali. A dnes je z toho kult, chyby byly opraveny, systémy vyladěny atd. A kdyby sis dnes přečetl recenzi na diablo 2 6/10, tak si budeš myslet, že recenzent byl ****.
-
-
Ta pět let bude tato hra stát kolem 1 ečka a pak je jedno jestli je dobrá nebo ne.Zkusím nebaví fajn 30Kč v dupě *1* .
-
Recenze jsou něco víc, než jen X/Y hodnocení na konci článku. Pokud recenzent zmíní, že je hra velmi dobrá, má dobrou kampaň, která zabaví, ale je zabugovaná, nevidím důvod, proč nedat třeba 5/10.
Tohle není early access a Ubisoft není nějaký malý vývojář. Jen ať do hodnocení pěkně zahrnou technické nedodělky... aspoň to vývojáře naučí, že kvalitní produkt je mj. technicky dokonalý/optimalizovaný atd. atd. -
-
Přesně tak. Teďka si kravaťáci v Ubisoftu spokojeně mnou ruce nad sedmičkou, protože z jejich pohledu jim vydání rozbité hry u Games.cz prošlo. A příště to udělají znova, protože proč by vynakládali další čas a peníze na řádné dokončení hry, když stejně dostanou od recenzentů nadprůměrnou známku. Takto nás hráče recenzenti poškozují. Samozřejmě, z jejich pohledu si nad vším myjou ruce, protože "recenze je subjektivní", což je zaklínadlo, které omluví každý nedostatek jejich práce. Rozpory mezi hodnocením her v herních médiích a hodnocením uživatelů na Metacriticu a nověji na Steamu přitom ukazují, že recenzenti mnohdy žijí ve slonovinových věžích, že vůbec nedrží prst na tepu doby a negativní trendy v herním průmyslu buďto neumějí, nebo nechtějí vidět. To je dlouhodobě neudržitelný stav a na tahu rozhodně nejsme my, hráči. Zvláště v situaci, kdy na jedné straně by vydavatelé korektivní působení herní žurnalistiky nejraději úplně by-passovali (skrze předobjednávky) a z druhé strany vzrůstá deziluze nad tím, za koho recenzenti vlastně kopou a spolu s tím vzrůstá poptávka po komunitním hodnocení, které herní novináře rovněž k ničemu nepotřebuje.
-
-
coffin corner
nevim jak jinde ale na steamu jsou vetšinou docela vecne komenty, nekomu se hra libi nekomu ne ale kazdy to nejak rozumne zduvodni - to myslim obecne, nejen heroes 7 -
Upřímně, komunitní hodnocení je ještě horší trend a nemá vůbec žádnou vypovídající hodnotu. Většinou se hodnotí z extrému do extrému, stylem: "Hraju to půl hodiny a je to super, dávám nejvyšší počet bodů!" nebo: "Mám nějakej mindrák a je to sračka!"
Jinak souhlas. -
Na Ubisoftu je jasně vidět že tam nefunguje vedení. Viděla bych to tak, že pár hlavounů v ubisoftu jsou tak zahledění sami do sebe s pocitem vlastní výjimečnosti, že si nepřiznají, že jsou totálně k ničemu. Nedokáží komunikovat ani mezi sebou, natož aby vedli nějakou rozumnou debatu s vývojáři. Do očí bije hlavně obrovská reklamní kampaň, kterou kdyby udělali trochu skromnější a ty peníze dali vývojářům, aby udělali důstojné cutscény do hry a hru dodělali, ve výsledku by měli dobrou hru a spokojené zákazníky. Takhle si do budoucna jen kazí jméno a dosáhnou maximálně toho, že se jim lidi na tu hru vykašlou. Bohužel můžou mít v týmech skvělé, kreativní a pracovité lidi, ale pokud selhává komunikace hlavounů na vysokých postech, tak jeden blbeček na nesprávném místě dokáže zhatit práci stovce schopných lidí. Viděla bych to asi takto.
-
nevim jestli si "kravataci" budou mnout ruce že jim neco prošlo, imo budou ze hry menší zisky takže spokojeni asi nebudou.
asi ma ubisoft finanční problemy a nemohli si dovolit odklad vydani, nebo si spočítali že tahle hra neni tolik vydelečna aby se jim oplatilo do toho ješte investovat čas, lidi a penize nebo ja nevim... nechápu v čem je v ubisfoftu posledni dobou problem.
když už se rozhodli udelat tuhle hru tak museli spočítat kolik je to bude +- stát penez a času a lidí a obyvkle by se melo pri podobnych projektech počítat že se mužou zvyšit i naklady a čas a to započítat do celkoveho finančního plánu firmy nebo ne? mne to vycházi tak že ma ubisoft nekompetentni vedení nejspíš nebo finanční problemy
-
-
-
diablo 2 zabugovanej ??? od kdy hrál sem ho od vydání a jedinej bug co si pamatuju byl Leap u barbara tě sem tam zasekl na místě *1*
-
-
Asi myslel ten paskvil Diablo III
-
-
-
-
-
prostě bez konzolí nemůžete očekvat AAA hry na PC platformu. To je prostě vyloučené hošánci. Buďte rádi, že jste se dostali aspoň něco a nebrečte.
-
-
V podstatě souhlas až na Blizzard a StaCraft 2. Poslední velký tituly byly Crysis a Witcher 2. Nakonec obě se dostali na konzole, ale Crytek Crysis pořád finančně nerozchodil a Witcher 3 vlastně pláchl na konzole a nakonec prodalí daleko více kopíí na konzole, což je smutné.
-
-
Zaklínače 3 prodali víc na konzole? To jsi někde četl? To mě celkem překvapuje. Ale pokud si některé studio zaslouží vysoké zisky, pak je to CD projekt RED. Moc jim fandím. A věřím, že Cyberpunk bude další jejich pecka. Pro mě je ale zaklínač srdcovka, žánrově mě víc sedí než cyberpunk. Už mám koupené Srdce z kamene. Bohužel se tento týden musím učit na zkoušku, takže žádné hraní teď.
-
-
http://www.eurogamer.cz/articles/2015-09-24-digitalka-zaklina-3-zaridila-polovinu-treb
tady máš článek, kdybys mě nevěřila... -
-
no ono je potřeba z toho článku vypíchnout hlavně fakt, že digitální distribuce - i když jí je v součtu jen 25% dělá dohromady 50% zisku. V kombinaci s holým faktem, že nejvíc Zaklínače 3 - co se PC týče - prodali Steam a GOG.com, což jsou digitální distribuce a jsou cílené na PC, tak je nasnadě otázka, jestli by se na PC prodávalo víc her, kdyby byly levnější.....jenže to je otázka typu: co bylo první, vajíčko nebo slepice? Začneme zabředávat do témat typu: Kdyby byly hry kvalitnější a delší, kupovalo by je víc lidí, atd. atd.....
-
-
1000 Kč za hru jejíž vývoj stál 80 milionů dolarů rozhodně není moc. I kdyby hru prodávali za polovinu socky si ji stejně nekoupí, protože už mají takovou povahu.
-
-
Eurogejmr to jako vážně? *7*
-
-
To je jedno, pokud to převzali od CD projektu. při 4M kopiich měli 700k z GOGu, na steamu co je ted, v te dobe mohlo byt 800k (843k atm) coz uz je 1,5M. 37,5% je fakt hodně na to jak se chvástali. A jestli se do toho nepočítají fyzické verze pak jich bude jeste vic takže prostě fakt, že 40-50% zaistil PC. + jestli bude na vánoce ve slevě tak teprve začnou ještě čísla stoupat.
-
-
tak to je masakr
-
-
ano. Prodeje dle platformy jsou následují PS4, PC, XO. Je to poměrně smutné na bývalou exluzivitu navíc je herních PC dvakrát tolik, co obou konzolí dohromady.
-
-
zajimavy... a proto mam na steamu 90% pc exkluzivnich titulu...
-
-
tak pokud hraješ indie tvorbu a nízkorozpočtové tituly tak proč ne? na tom není nic špatného...
-
-
no nerekl bych že napr. serie Total war je tak uplne indie a další tituly taky, pak tady mame uspešne projekty z KS atd.
-
-
dyť assasin a far cry jsou reskiny s více bugama *15*
-
to bych taky mohl rict že far cry a assassins je reskin s bugama, ale maš pravdu moc toho není. naposledy jsem hral treba legends of eisenwald, endless legend nebo endless space, pak nejakou civilizaci
-
tak ukaž Steam, tohle je mlácení prázdné slámy... Total War je každoroční reskin s více bugami. To je takové NHL pro PC...
-
-
-
-
-
-
http://booom.tiscali.cz/nezda-se-vam-yennefer-nebo-triss-dostatecne-sexy-zkuste-tyhle-mody-treba-to-bude-lepsi-267507
-
HOMM je hra, na ktorej som vyrastal. Sprevádzala ma celým detstvom, hoci som začínal 2, mám vyskúšané všetky diely. Pre mňa najhoršie sú jednoznačne IV a V. Na IV sa mi nepáčila práve spomínaná možnosť vybrať si medzi 2 budovami, čím sa mesto ochudobnilo o mnoho jednotiek. Pri VII mi to až tak nevadí, pretože sa to uplatňuje len pri šampiónskych jednotkách. Zároveň treba dodať, že vyváženosť sily a mágie v IV nebola. Mne osobne sa stalo, že pri kombinácii určitých artefaktov (presne si už nepamätám ktorých), som mal takmer neporaziteľného hrdinu. Mal veľkú silu, obranu, aj schopnosť mágie. Vtedy som ním dokázal rozprášiť skoro akúkoľvek armádu. V sa mi nepáčila kvôli nevyvážiteľnosti síl človek vs počítač. Dovolím si povedať, že som v tejto hre naozaj veľmi dobrý hráč, ale vyhrať v 5 bolo takmer nemožné. Mne osobne sa to darilo prevažne s nemŕtvymi, čo je frakcia, ktorá ma nie až tak baví. Často sa stávalo, že ma napadol pc, zničil mi 3/4 armády, potom prišiel ďalší,4x tak silný a úplne ma zničil. Vrátiť sa k VII, je síce fajn, že pribudol editor máp, ale nepáči sa mi, že tam nie je možnosť upravovať už vytvorené a pôvodné mapy. Priznám sa, že VI som hral až po VII, pretože ma v nej sklamala absencia Inferna. Bol som celkom prekvapený novou frakciou - Svatyní. celkom zaujímavá. Popravde, nepochopil som možnosti konvertovania hradov a možnosť vybrať si bojové jednotky ostatných hradov z 1 ľubovoľného mi príde až príliš jednoduchá. Rovnako možnosť teleportácie prostredníctvom portálov ma nanedchla. Starý spôsob pomocou kúzla mi príde lepší. Ďalšia vec, ktorá sa mi na VI nepáči je spôsob využívania kúziel. Rovnako ani zbieranie surovín nebolo nič moc. Vrátiť sa k Svatyni, je celkom škoda, že sa nedostala do VII. Pri prepacovaní z nej mohla byť zaujímavá frakcia. Čo ma najviac mrzí, že tam nie je spomínané Inferno, hoci pre mňa od čias III k najobľúbenejším patrí Heaven (niekdajší Hrad). Postavy mníchov, anjelov... tuná seraphov sú pre mňa naj. Musím však povedať, že nechápem, prečo z neho dali preč griffov a namiesto nich dali vlky. To je pre mňa absolútne nepochopiteľný ťah. Griffovia boli pre túto frakciu typické od I.Rovnako Sylvan i Akadémia. II a III asi navždy ostanú srdcovou záležitosťou. Môže byť dobrá grafika, kampane s lepším príbehom, 3D, vynovené veci, ale v rámci podstaty... II a III budú aspoň pre mňa úplne the BEST. Chápem zámer VII, pretože po ostatných dieloch, ktoré boli väčšinou paškvilom a z podstaty HOMM si zachovali len malinkú časť, je jedným z tých lepších. No nedostatky tam vidím. Hoci oproti IV, V a VI je asi najlepšia. Škoda toho Inferna a Svatyne. Hovorím, keby sa viac prepracovala, bola by z nej zaujímavá frakcia.
-
-
Ešte dotaz... neviete, prečo v VII absentuje Inferno a nedostala sa tam Svatyne (Sanctury)? Boli na ňu zlé ohlasy, nepozdávala sa samotným tvorcom, či?
-
-
Kdyby to vyšlo jako early acces z Kickstarteru, to by jste si to ješte pochvalovali. Tohle je od Ubisoftu ješte fér že to vydaji rovnou a pak to zadarmo dolaďují. Ne jako napr. Star Citizen kde je 1% hry a ješte si to hráči vychvalují...
-
-
Jenže u tebou vyjmenovaných her je nálepka: Pozor, hra není dodělaná. *7*
-
-
hra ma bugy ale firma usilovne pracuje takže je všechno ok
-
-
Hra je zabugovaná, map design vypadá jako kdyby to dali nějakému prvňáčkovi do ruk, dalších xxx věcí je nic moc, špatných, ale je to návrat ke kořenům, 7/10.
-
-
Heroes III moc nehraju. Asi z důvodu, že jsem začal pětkama.
Heroes V: Na pětkách mě štvalo to, že výhra byla dost ovlivněna spíš štěstím (získání dovedností, artefaktů a magie byla jedna velká loterie) a z datadiscích byl horší dojem z nevyváženosti.
Heroes VI byla graficky úžasná, loterie menší. Za to nevyváženost extrémní.
Heroes VII: Zaujalo, není vůbec špatná. Grafika horší než Heroes VI ale na to, že jsem nehrál Heroes III, kde je grafika šílená (tak je stará, to jí omlouvá), tak je u mě stále přijatelná na jedničku. Vyváženost zatím zkouším, ale pomalu. PROTOŽE MĚ NEHORÁZNĚ ŠTVE "Program přestal pracovat". Který se objevuje nadměrně často.
Vy: nechápu co máte na grafice, a proč by vás měla po kampaních přestat bavit. Co sakra je na Heroes III, že ji hrajete pořád dokola? Já spíš hraju se ségrou a s kamarády horké křeslo, kde v pětkách jsme dokončili přes 100 map a věřím, že v sedmičkách až skončí chyby vydržíme taky. -
-
protože grafika u drtivé většiny her jde na úkor hratelnosti, logičnosti a zábavnosti.. HoMAM III s datadiskem WOG je nejlepší počin série..
IV zajímavý experiment
V zachránil až ToE datadisk a není to špatná hra v konečném důsledu, ale VI je zmetek, který mě odrazuje od VII bohužel.
Ta sestupná tendence je špatně a je to škoda. A když vidím, jak upír máchá mečem (proboha k čemu takový upír potřebuje meč), tak se vážně divím..
-
-
Jdete s tim kultem HoMaM III do řiti, nejlepší je totiž stejně HoMaM IV !!
-
-
pro mě jsou oba díly užasny jen 4ka má problémy z balancem jednotek
-
-
čtyřka je děsně rozporuplná, má spoustu dobrejch nápadů a podle mě výtečný kampaně, který jsem si fakt užil, výtečnou hudbu, grafika mi nakonec sedla, atd., tvůrci se tam nebáli experimentů, občas si jí pořád rád zahraju. byť celkově výtečnou pětku asi častějc.
-
-