Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • dworkin

Až na to, že tadyti "muzikanti" umějí hrát každýmu něco jinýho a nedá to žádnou velkou práci.

Proto to srovnání kulhá na obě nohy. Není to buď/anebo.

• dworkin

Úplně to slyším, ten dramatickej přednes. :)

• Kubizzz

Tak nechtěj po muzikantech, kteří hrají jazz, aby ti zahráli i pop music. Nech je hrát ten jazz, aby tím těšili sebe a svou cílovku a běž poslouchat muzikanty, co ti rádi zahrají pop music. 

Už jsi to snad pochopil (bez urážky).

• dworkin

V noci spím a přes den chodím do práce. Taky ne každý den mám po práci ještě čas a chuť diskutovat na Internetu. Plus teda tahle konkrétní diskuse není úplně moje priorita. Chtěl jsem to tady trochu rozproudit, ale až tak mě netrápí, jak to dopadne.

Život v tomhle konkrétním případě je o tom, že jediným arbitrem toho, co mě baví dělat a jak velkou radost z toho mám jsem pouze já sám. Pokud je to, co považuju za ideální herní prožitek, v konfliktu s tvůrčí vizí, musí tvůrčí vize vždy ustoupit.  

• Kubizzz

Holt to ukazuješ lidem, kteří nedovedou ocenit vypilované mechaniky hry. Vypilované pro mě a mě podobné, dodávám. Co ty nazýváš kravinami a nepovedenými částmi obsahu, na to mám zcela opačný pohled. Ale zpět k tomu pohledu tvých kamarádů. Ukazuješ to lidem, kteří nejsou cílovka, ale kteří jdou při prvním příkoří raději na to wowko.  DS je holt i o tom, že člověk dostává klepec. Někoho to baví a někoho ne.

Newgame+ není jen pro lidi s alternativními ovladači. Je to i pro lidi, kteří si chtějí udělat nějaký osobní achievement.

A pozor, původně jsi nepsal "nejtěžší", psal jsi "těžké" a to je podstatný rozdíl. A je to lež. U Nameless Kinga na Ng+5 solo jsem po 30 failech začal pochybovat, zda jsem ho už několikrát před tím skutečně sám sundal. Friede nedávám napoprvé solo stále ani náhodou. A takových podobných, ale i zcela jiných situací jsem při opakovaném dohrávání zažíval neustále dost a dost. A věřím, že zdaleka nejsem jediný.

• dworkin

Ale samozřejmě, že ty hry pochopím. A ten smysl - svůj smysl - si v nich s dovolením chci hledat sám, podle svýho gusta. A pokud se stane, že v nich najdu úplně jinej smysl, než tvůrci zamýšleli, tak je to pořád super, protože se u těch her budu bavit. Proto hry hraju - abych se u nich bavil. Ne abych naplňoval něčí představu o tom, co mě na nich má bavit.

Jsou například lidi, kteří ve Skyrimu hrají farmáře. Já říkám - super! Pokud je to baví, tak na epickej úkol Dovakhiina se*e Bílej tesák. Lidi tady se drží myšlenky, že je potřeba prostřednictvím hraní navázat kontakt s tvůrcem hry, pochopit, jak ji myslel, a zažít si ji v té podobě, v jaké zamýšlel. Já říkám, že nic takovýho potřeba není, jak to autor myslel mi většinou může být ukradený a jediný, na čem skutečně záleží, je to, jestli se u hry bavím nebo ne.

Ještě bych pochopil, kdybych chtěl ty hry udělat lehčí pro všechny, bez možnosti volby. To nechci. Přesto se najde řada lidí, kteří mi vysvětlují, jak si mám správně užívat hry a že nechat lidi vybrat je špatně.

• dworkin

Tobě nerozbijou vůbec nic.

• Ty hry (krom Sekiro) mají easy režim. Říká se mu coop a víceméně můžeš ostatní nechat dohrát to za tebe. Víc easy už to fakt být nemůže.

• Vogon

DS2 sklízí naopak kritiku za to, že se snaží být až moc těžké na úkor game designu. DS2 je definováno pojmem "spambush" - ta hra, aby byla obtížná na hráče opakovaně hází špatně navrhnuté přepadení skupinou nepřátel, kteří jsou tak špatně udělaní, že 1v1 by nebyli žádný problém, ale když jich na tebe odnikud skočí 5, tak je to problém. DS2 je parodií na Souls hru, je to přesně taková hra, jak si lidé, kteří se bojí "prepare to die", Souls hry představují ve svých nočních můrách.

Git gud je meme a lidi to říkají ironicky. Říkají ti to, protože tě to štve.

• Nebyli to náhodou pravověrní zastánci DS, když ve druhém díle se po určitém počtu zabití protívnici přestali respawnovat, čímž se hra efektivně dala zjednodušit? - Mechanika přímo od tvůrců hry, ale kolik za to sklidili hejtu, protože se OPOVÁŽILI zjednodušit DS, které jhe přece jen pro ty největší hardcore maséry! Soulsborne hry jsou elitářské, jsou lidi, kteří se považují za lepší HráčeTM, když takové hry dohrají a toho bohdá nebude, aby byly ty hry přístupné širšímu publiku.

Prostě Git Gud, peasant. Vždyť je to přímo jeden ze sloganů komunity.

Já FS hry zbožňuji, hraji je opakovaně, ale kdyby tam byl easy mod, tak by mi to bylo úplně ukradené a hodnotu té hry by mi to nijak nesnížilo. Naopak byl bych rád, aby si genialitu od FS her užilo co nejvíce lidí.

A argument, že se má ctít vize designéra... a tu easy obtížnost by asi tak navrhoval a vyvvíjel kdo?

• iSpirit

No, neodpověděl. 

Takže ví ho… ale to už asi všichni ví z jeho příspěvků…

• sugyn

A vztahujes to na me proc? 

Ja mam v DS3 300 hodin temer a 83% achievementu. Ja to pisu z pohledu lidi co si to chteji zkusit a popisuju mechaniky a veci okolo hry ktere nejsou povedene nebo otravne. Popisuju to z prikladu lidi ktere jsem na to sam zkusil nalakat.  Newgame+ s tim nema absolutne nic spolecneho to je pro lidi co dohravaji dark souls na tanecni podlozce. Kde je presne lez v mych slovach ze dark souls hry jsou nejtezsi vzdy na prvni projiti?

• uher

Tam obtížnost je gamedesing, takže jestli to chápu správně, tak ty chceš aby rozbili gamedesing.

• iSpirit

tak nepokračuj. Já tě do toho nenutím, stejně jak tě Mijazaki nenutí hrát Souls hry.

Když jsem u Souls, tak tu odložím jednu citaci z právě z jedné Souls hry, co se k tobě docela hodí.

"Our eyes are yet to open."

• iSpirit

o čem tedy je život? Ty máš všechno v paži a přesně víš, o čem je život. Na otázku, kterou neumí odpovědět nejlepší filozofové historie, nám dnes odpoví dworkin.

Tak pojď.

• iSpirit

Hry jsou do určité míry také umění. Dokáží vyprávět příběh více způsoby než film či kniha, to z nich dělá mnohem univerzálnější médium pro vyprávění. Dokáží vyprávět nejen pomocí klasické narace ale i vjemy čili vizuální narací a emoční narací, kam můžeme klidně zařadit i tu obtížnost. Jak napsal Vogon, pokud bys měl easy mod, nikdy nepřilneš tak moc k Firelink Shrine a nevytvoříš si k dané lokalitě až hřejivou emoci. 

Každé médium je jiné, jen ty chceš kádrovat to jedno, protože si myslíš, že tady máš na to nárok. Jak omezené! 

• Kubizzz

Upřímně nevím, co na to napsat. Nedovedu si dost dobře představit, proč by se dílem jako je DS někdo dobrovolně prokousával, aniž by nemiloval každou minutu toho procesu. Protože buď mě herně něco baví, z jakéhokoliv důvodu, a věnuju tomu čas a energii, a nebo to nehraju. Asi jsme holt každý z jiného těsta. Tak jako tak, doufám, že easy mode nikdy nebude. 

• dworkin

Respekt, pokora a nadhled chybí tobě. Už jen proto, že tvůrčí vizi uctíváš jako posvátnou krá*vu.

Narodíme se, zhruba osmdesárkrát oslavíme vánoce, a umřem. Tvůrčí vizi mám v paži. To, že rešíš tvůrčí vizi, svědčí o tom, že ještě nechápeš, o čem je život.

• tuco

Tos prehnal ;) i kdyz co je to umeni je dobra otazka.

Co je to...moderní umění - https://youtu.be/COjlINh8D_s

pan Knizak to sice vysvetlit neumi ale on to proste vi. Holt, je to elita :)

• dworkin

Hele, teď už fakt nechápu, proč v diskusi pokračovat.

Napsal jsi, že můžu využít stávající mechanismy hry, abych si ji zlehčil.

Já jsem ti napsal, že chci něco jinýho.

Ty mi na to píšeš, že můžu využít stávající mechanismy hry, abych si ji zlehčil.

Jako... co na to říct. Tak ještě jednou:

1) Já chci něco jinýho.

2) Tebe se to nijak nedotkne.

3) Z nějakýho důvodu nechceš, abych si hru užil, jak chci já.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit