Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • dworkin

Dohrál jsem to, hra se mi líbila, ale přišla mi zbytečně složitá. Strávil jsem v ní víc času, než bych si představoval. Nikdy jsem nikomu nebral možnost ji hrát právě takto. Pokud toto někdo nechápe, nemůže vůbec pochopit to, co tady píšu.

• Kubizzz

Takže jsi se tím masochisticky prokousal a řekl sis: bez easy módu už nikdy víc! Chápu to správně? 

• dworkin

Ne, neaplikuju. Videohra je něco jiného, než jsou knihy, filmy nebo hudba.

Videohra umožňuje --- eh, twl, mně se fakt nechce to vypisovat. Jestli nechápeš, v čem je videohra jiná, tak ti to stejně nevysvětlím.

Jen stručně - kniha má jeden příběh. Videohra jich může mít stovky. A tak dále. Ne, tímhle fakt nechci ztrácet čas.

• iSpirit

hele, klidni se a zdrž se argumentačních faulů. Ty aplikuješ své tvrzení vycucané z prstu od nohy a dáváš to jako světonázor bez jakékoliv znalosti daného problému v tomhle případě samotné hry.

Já se ti snažím pomoc, jak hru hrát, aniž bys musel trávit čas navíc, ty to puristicky odmítáš a domáháš se nastavení obtížnosti easy ve volbě menu. Kdo je tady fanatik a hysterik?

• dworkin

Já jsem první Dark Souls dohrál. Jsou pro mě zbytečně obtížné. Moje vnímání té hry je zkrátka jiné. Čím dřív pochopíš, že jiné neznamená špatné, tím dřív si můžeme porozumět.

A teprve, až si porozumíme, můžeme kvalifikovaně s tím druhým nesouhlasit.

• iSpirit

jediný, kdo je směšný, jsi ty. Bohužel jsi tak nabubřelý ve své hlouposti, že to nevidíš.

"Hra je x-krát kopírovaná kopie softwaru, kterej je vyvíjenej proto, aby za něj co nejvíc lidí zaplatilo peníze a za oplátku měli příjemné pocity při trávení volnýho času."

Tohle jednoduše aplikuješ na knihy, filmy i hudbu.

Takže taky budeš všechny tvůrce kádrovat? 

• dworkin

Ale ano, nutíš ostatní příjímat současný stav, s pochybným odkazem na to, že by zřejmě Miyazaki zemřel nebo dokonce ztratil tvář (což je ještě horší, že), kdyby soulsovky měly volbu obtížnosti.

Nezemřel by a neztratil by tvář.

Nevím, proč se pořád upínáš na to, že mám využívat jiné buildy apod. Toto nechci. Už jsem napsal, že toto nechci. To, co chci, se tebe nijak nedotýká, a teď se snažíš to přetočit na to, že by tvůrce hry snad musel spáchat harakiri, kdyby se to stalo.

Nemusel. Nehysterči.

• iSpirit

jak jsem psal dole, tohle není na mě. Já ti v tom vůbec trdlo nebráním, já ti naopak radím, jak si to zjednodušit, aby sis to mohl zahrát.

Jen respektuji tvůrce, kterého považuji za lepšího tvůrce her než jsem já nebo ty. Tobě chybí respekt, pokora i nadhled.

• Kubizzz

Je to velmi pečlivě sestrojeno od začátku do konce. Nikdy nikde jsem nic ani vzdáleně podobného neviděl a nezažil. Zkus to a uvidíš. Pokud zvládneš úvodní tutoriál (ds 1 a zejména pak ds3), zvládneš celou hru. A hlavně pochopíš, proč tam není volba obtížnosti. 

• dworkin

LOL.

Tvůrčí vize jak posvátná krá*a. Třikrát denně se poklonit a při západu slunce obětovat černou slepici. Nebo nevim.

Vždyt je to směšný. Hra je x-krát kopírovaná kopie softwaru, kterej je vyvíjenej proto, aby za něj co nejvíc lidí zaplatilo peníze a za oplátku měli příjemné pocity při trávení volnýho času.

Když se jdu do Louvru podívat na Monu Lisu, respektuju tvůrčí vizi. Videohra nehraje na stejným hřišti. Videohra nehraje stejnou hru.

• iSpirit

"Jakou ty máš motivaci k tomu, abys ostatní nutil přijímat současný stav?"

To jsi úplně vedle. Já nikoho nenutím přijímat současný stav. Ty si můžeš dopřát hrát hru klidně s berličkami. Můžeš si nastudovat slabiny, můžeš kouknout na wiki,  hru nemusíš hrát vůbec, můžeš si stáhnout trainer. Mně to vůbec nevadí. Mně vadí, že nerespektuješ rozhodnutí tvůrců a nerespektuješ jednoho z nejlepších herních tvůrců historie a dle lidí i tvůrce nejlepší hry historie. 

https://www.gamesradar.com/dark-souls-is-your-ultimate-game-of-all-time-at-the-golden-joystick-awards/

1) Ne, jen můj respekt k tvůrci, kterého považuji za lepšího herního designera než jsem sám.

2) V lehčí formě je může hrát každý. Proč se opakuješ?

• Kubizzz

Není to evidentně pro tebe. Někdo rád překonává překážky a někdo jde holt raději na wowko. Protože se chce jen nenásilně pobavit. Hlavně žádná frustrace, že? A že jsou souls hry obtížné jen napoprvé je čistá lež. Takové ng+5 a víc je hard víc než dost. Ale to je hádám jedno. Máš názor, jaký máš.

• dworkin

Já si ty hry chci hrát, jak chci já, ne jak chceš ty. Ano, chci v menu nastavit lehčí obtížnost. Nechci řešit obtížnost tím, že si vyberu konkrétní build apod.

Tebe se to vůbec nedotkne. Přesto máš potřebu mi bránit v tom, abych tu změnu chtěl.

• iSpirit

ne, je to tím, že ty hry jsou přístupné úplně všem i hráčům, co nehraji aktivně. 

Pokud máš  životní situaci jinak, tak prostě tu hru vynecháš a nebudeš se domáhat něčeho, s čím není slučitelná tvůrčí vize. 

Já si taky nemůžu dovolit hrát 100 hodinové open-worldy s otazníky a taky tady nevykřikuji, ať dělají semi open-worldy, že nemáš čas bloudit ve světě s miliony obsahu. Prostě takové hry ignoruji. He. Kouzlo, co?

• iSpirit

hele, už nezvládáš diskuzi. Já ti právě radím, jak to hrát, proč ta nakvašenost? Ty možnosti tady jsou, tvůrčí vize zůstane, ty si přečteš, že na daného bosse platí oheň, sejmeš ho za minutu a máš hru lehčí.  Tak tu nebreč a instaluj už.  Můžeš si hru udělat lehčí. Proto jsi sem přišel, ne? 

• dworkin

Ta hra by dávala úplně stejný smysl. Kdo by ji chtěl hrát těžkou, hrál by ji těžkou. Kdo by ji chtěl hrát lehkou, hrál by ji lehkou.

Samozřejmě, pokud by někdo byl bláto a ačkoliv by rád měl tu slávu plynoucí z dohrání na těžší obtížnost, tak by zvolil lehčí, tak ano, tenhle člověk by to měl blbý. To ovšem není můj problém.

• Vogon

Ne, nebudete spokojeni, protože s nízkou obtížnosti ty hry nepochopíš, nepochopíš o čem jsou, protože bez obtížnosti postrádají smysl. Nevíš vůbec, co vlastně žádáš, je to jako bys chtěl, hrát hry bez vizuálu, tak neoddělitelná je obtížnost od zážitku ze Souls her. Ale obtížnost není jediný faktor toho zážitku, jako není grafika, kterou Souls hry sice potřebují, ale nevynikají v ní (nevynikají ani v té obtížnosti). Stejně jako grafika je na dostačující úrovni, aby to dávalo smysl (zase není nutné, aby se hráči kochali kdejakou prkotinou, ale jenom tím důležitým), tak i ta obtížnost (není dobré, aby hráči byli až moc nasraní, ale jenom dostatečně).

Ty hry si můžeš udělat jednodušší již teď - magie, co-op, farmení, otrávené šípy, zweihander. Ale bez obtížnosti třebas i ten co-op ztrácí smysl. Proč by kdokoliv chtěl pomoci, když by byla hra jednoduchá. Proč by kdokoliv cítil dostatek soucitu ke svým spoluhráčům, aby jim nabízel pomoc (odměny jsou směšné), kdyby si on sám neprošel tím peklem.

Pokud chceš zkusit Souls hru bez obtížnosti, tak si zahrej prakticky jakoukoliv hru z třetí osoby, ve které jsou meče, rok 2014 a výše. Všichni (fakt ale všichni) se inspirují v tom soubojáku, i třeba AC:Odyssey a Zaklínač 3 (Zdroj: https://za.ign.com/the-witcher-3/89641/news/the-witcher-3-inspired-by-dark-souls-over-200-hours-long-and-more-info-revealed). Protože o herní zážitek specifický pro Souls ti určitě nejde, to by totiž bez obtížnosti nedávalo smysl, zbývá jen ten souboják a ten sám o sobě není moc dobrý (viz AC: Odyssey, Zaklínač 3).

• dworkin

No a? Pokud ty budeš moct hrát ty hry jako doposud, tak co je ti do toho, že někdo jiný by je rád hrál lehčí?

• dworkin

Jakou ty máš motivaci k tomu, abys ostatní nutil přijímat současný stav?

1) Fanatismus, který tě nutí bránit současný stav do roztrhání těla, protože lehčí soulsovky by znamenaly konec civilizace, jak ji známe?

2) ???

Změna, který by vedle možnosti hrát ty hry JAKO DOPOSUD, umožnila by je hrát i v lehčí obtížnosti, by se tě vůbec nijak nedotkla. Čili dospívám k závěru, že z nějakýho důvodu chceš ostatním bránit byť jen v tom, aby o tu změnu usilovali.

Proč... to nevím.

• tuco

Jisteze byla. Nevolitelna obtiznost je v podstate unikum. 

Kdyz je to tak jednoduche, tak to proste napis a nemusime tu o tom dlouze diskutovat.  

Podivej se jak se diskuze sla. 

---spíše je otázka zase úplně opačná, proč by tam měla být jiná obtížnost? Aby to splňovalo normy pro dnešní, rozmazlené publikum, kteří navolí easy a mlátí random do tlačítek?

Nechápu spíše, proč pokládáš takové zcestné otázky. Ta hra ma x berliček, jak to budeš moci dohrát, i když nejsi moc šikovný hráč. Jen se to prostě nenastavuje v menu. ---

Byl to nightborne ktery poznamenal, ze obtiznost je jednim z prostredku ci soucasti umelecke vize. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit