Přejít na výpis diskuzí
Minimální HW požadavky Watch Dogs poukazují na novou generaci
12.3.2014 | Aleš Smutný
102 příspěvků
-
hned jak jsem ten nadpis viděl tak mě napadlo jeho rozšíření:
Minimální HW požadavky Watch Dogs poukazují na novou generaci nebo mizernou optimalizaci
*1* -
je hustý, že to pojede i na xboxu 360, kterej má 512 MB RAM a na compu to chce 6 GB RAM :) tohle prostě nechápu :) a stejně si myslim že to na 4 GB RAM normálně pojede ...
-
-
Je to preto lebo na pocitacoch spapka vacsinu ram OS W
indows.... -
na PS3 a X360 se hry musejí hlavně optimalizovat. Na PC toto odpadá tuny zbytečného kódu, které sežerou giga a giga ramek. Vývojáři: No, co? každý má už dnes 8 gb ram a 4 jádrový procesor. Kašlem na optimalizaci, ono to nějak dopadne. Proto třeba bioshock infinite ač vypadá jako starý dobrý bioshock má x-krát takové nároky.
-
Třeba pro to, že dělají port z next gen verze která je se standardní PC architekturou mnohem schodnější.
-
ide hlavne o textúry, dvojnásobné rozlišenie = 4x viac vram, štvornásobné = 16x viac vram. Staré konzole využivajú masívne 512ky, na PC sa už presadzujú 2048ky.
-
-
VRAM není systémová RAM a v příspěvku na který reaguješ je zmínka jen o RAM :)
-
-
iste, ja som reagoval na to, že xboxu stačí len 512 mb ktorú si delí medzi cpu a gpu. Tých 6 GB RAM sa mi zdá trochu zbytočných i keď u openworld hry s velkým počtom aktívnych elementov sa možno fakt využije... ale ako minimum je to nezmysel.
-
-
tak hlavne pro open world hru neni pameti v podstate nikdy dost :). cim vic pameti, tim mensi nutnost streamovat textury nebo treba menit aktualne nactenou knihovnicku audia. navic to ber tak, ze presun textur z ramky do vramky je porad rychlejsi, nez kdyz je musim jeste nacist z disku.
-
-
áno, WD 6 gb určite využije, aj u GTA je to citelný rozdiel.
-
-
-
-
-
viděl si videa z E3jek ? (rok 2012 a 13) to starší je PC a novější video je PS4, rozdíl je brutální, si představ jak hnusně to bude vypadat na starší generaci konzolí :D
-
-
Možná to bude vypadat hnusně (Na to jsme z nexgen konzol už zvyklí).... ale hrát se to bude stejne :( . Předpokládám , že takový rozdíl jako u Just Cause na PS2 a u PC verze to opravdu dneska už nebude ;/ .
-
-
nechapes protoze ocividne nemas predstavu v jakych parametrech (a ze jich je) se hlavne open world hry musi zkrouhavat, aby bezely na tak starem stroji.
-
-
ocividne :) až tak :)) no uvidíme, nechme se překvapit :) já si to dám stejně na xboxu a na compu jen klasicky prověřim jak mi to běží :) jinak i teď, na tak starém stroji, vypadají některé hry fakt celkem dobře :)
-
-
jj. nicmene graficky pokrok mas i na PC hrach i prestoze mas (muzes mit) starsi stroj.
v urcitem smyslu ale mas pravdu v tom, ze se vyvojari naucili s x360 i ps3 za ty roky pracovat velmi, velmi dobre a ta hora figlu co s tim jde delat a objevila se az po delsi dobe uzivani dovoluje delat daleko vice.
-
-
-
-
Hm tak doufám, že to taky bude graficky odpovídat...CoD: Ghost mělo taky nároky jak prase, ale grafika vůbec neodpovídala...Takže jestli to bude vypadat jak v posledním traileru tak ať jdou do pr...
Nezáleží mi na grafice ve hrách, ale když ukážou fakt nextgen open world hru a pak jí (pro mne bezdůvodně) "zhnusní" tak ať si raději krachnou... -
-
tak pokud uvěříme jeho slovům o tom že PC verze bude stejná/lepší jak ukazovali poprvé na E3/2012 tak se o grafiku nebojím, CoD:G vypadalo jak v ukázkách tak i ve full verzi pořád stejně hnusně (viz demo kde ukazovali nové technologie, jako například AI co měl už mário z roku razdvatři nebo dvě slunce a fake nasvícení scény :D)
-
Peníze na vývoj stačí jen na nextgen požadavky. Nextgen grafika bude v dalším DLC spolu s nextgen bugy... :-)
-
-
Ty naroky jsou snad vtip.. Grafika te hry tomu ani prinejmensim neodpovida, ale vykaslem se na optimalizaci, nejlepe jeste umele zvysime HW narocnost pro PC abychom to mohli nazyvat pravym next-genem. A samozrejme pribudou i penizky od vyrobcu HW. ;)
-
-
Tyto nároky jsou dost nízké a grafiku hodnoť až hra vyjde :-) Těžko můžeš hodnotit podle různorodých trailerů, které jsou pravděpodobně z různých verzí hry:-)
-
-
Dobre, tak asi mame kazdy jinou predstavu o tom co jsou dost nizke naroky :) Treba zmenim nazor az nekde uvidim finalni verzi hry nazivo, na mem PC uz to ale nejspis nebude :-D
-
-
Jak konkretne poznas ze grafika neodpovida hardwarovym narokum? A tobe v dnesni dobe pozadavek na dvoujadro, 6GB ram a DX11 grafiku s gigem VRAM prijde moc? A pak ze konzole brzdi vyvoj :D
-
-
Nejsem zadnej expert, ale proste na prvni pohle a pri srovnani s jinyma open world hrama mi to neprijde graficky tolik na vysi aby to odpovidalo minimalnim narokum co jsou uvedeny. Jinak jestli tohle je minimum, docela by me zajimalo, co je potreba k tomu aby to vypadalo tak jako na tom E3. Ale jak uz jsem rekl, zadnej expert nejsem, jen mi ten generacni skok v narocich prijde neumernej oproti grafickymu skoku, kterej mi neprijde jako kdovijakej pokrok. Cimz nechci rict ze ta hra nevypada pekne:)
-
-
když se znova kouknu na video z E3/2012 tak mi to teda vůbec přemrštěné nepřijde (PC verze má byt podle jeho slov dokonce lepší než E3/2012 demo), jestli ty si to nepleteš s PS4 verzí (E3/2013) :)
-
-
Aby to náhodou nebyl stejnej next gen jako CoD.
-
Minimální požadavky by se dávno neměly vůbec zveřejňovat. Orientovat se podle nich je naprostý nesmysl. Hrát hru na min. nastavení a k tomu s lagy a dlouhými loadingy je ztráta času a je lepší v takovém případě hru vůbec nezkoušet. Z vlastní zkušenosti vím, že min. požadavky často znamenají, že jde hra spustit, ale nejde hrát.
Já bych zveřejňoval jen ty požadavky, kde hra jede naprosto plynule na střední nastavení a pak pro zajímavost požadavky na max. nastavení.
Info. k min. potřebné graf. kartě je nedostatečné. Podle toho se nedá vůbec řídit. -
-
Starý praotec mi raz povedal: Pokiaľ ti to seka na Ultra Mega Hyper Super 8K HD MAXIMUM nastaveniach tak to ani nehraj....jedine, jedine v prípade, že je to pre teba výnimočná hra.
-
Mám opačnou zkušenost a spoustu her jsem v pohodě rozběhal i na nižších sestavách, než byla minimální udávaná.
A celkově to je dost ošidné téma, znám lidi, co mají 4 GB RAM a nikdo myslím nepočítá s tím, že si to budou zapínat s browserem, který na 2,5 GB zrovna sedí. A oni se pak diví. Jen něco zapneš, začneš swapovat a máš skoro ze všeho trhací kalendář. -
-
To je právě ono. Nevíš jak to myslí a je to pak skoro na nic. Je to hodnota RAM pouze pro hru? anebo s nějakou velkou rezervou?
Nikdo neví.
-
-
Smysl to má, když to napíši dobře. Podle toho se následně lze dobře řídit.
Jestli by to bylo následovně, že na minimální to pojede plynule s hnusnou grafikou je to OK. Je to minimum. Lagy by tam být neměli a dlouhé načítaní řeší SDD případně menší komprese herních souborů (příklad rozbalování dat u Dooma 3). Klidně bych hry udělal větší dnes to nevadí, jestli to redukuje načítání na HDD. Tedy na PC to nevadí.
Pak doporučené požadavky vnímám jako to co potřebuji abych mohl dát Ultra anebo co tam je nastaveno jako nejvíce. I když to stejně nebude maxium. Krásný příklad je Arma 3. Kde když vybereš maximálně přednastavený profil, tak stejně to nehodí hodně AA a velkou dohlednost. -
-
Podle mě mají minimální požadavky smysl ve dvou rovinách. V jedné, že se vypíší technologie, které musí HW ovládat aby se hra vůbec spustila jako v dřívějších dobách, kdy bylo potřeba aby grafika zvládala akceleraci, měla shader v minimální verzi xy nebo zvládla direct ve verzi xy. Ale dneska, kdy i low end grafiky (naprosto bez výkonu) umí nejnovější verze to už žádný smysl nemá a jen to jen přežitek. Proto by dávalo větší smysl udávat minimální nároky jako nároky na plynulost hry v min 30fps+- na jisté detaily v určitém rozlišení. Pokud nevíme rozlišení, nastavení hry a plynulost tak i sebepřesnější výpis HW je zcela zavádějící.
Z této novinky a HW požadavků si odnáším asi jedinou informaci a to, že bude hra pravděpodobně nativně podporovat Quad core což vzhledem k tomu, že jsou k dostání už řadu let (a já ho mám už asi 7 let) by šlo polemizovat o tom, zda je tahle informace vlastně něčím zajímavá. -
-
Ano, jak jsem psal. Mělo by to zaručit plynulost při nastavení low a nějakém rozlišení.
Bohužel komedie ohledně více jader stále pokračuje. Člověk je skoro vděčný, když hra umí dobře pracovat s několika jádry. Ale když máš 6 a více, tak to je na často na nic. a na výkonu se to minimálně projeví. Například testy i5 vs i7 s 6 jádry.
-
-
-
-
tak já mám kompa asi tak o polovičním výkonu ... takže Watch Dogs si zatim asi nezahraju :)
-
No nic proti, ale ty ramky jsou uplne smesne. To by museli mit 64bitovy exe aby ho ta aplikace vubec dokazala vyuzit. To by potom ale museli mit uvedeny v pozadavkach i 64bit system.
-
-
Ale tam pisu MINIMALNE poziadavky.
-
-
No to je jedno, jestli je to 32 bitova aplikace tak ta proste nezna delsi cislo nez 2^32 bajtu, takze pokud jejich aplikace neni ciste 64 bitova tak proste ti vic nez 4gb pameti nevyuzije.
-
-
GB...
-
-
-
-
Čiže grafika hry sa zhoršila, ale HW nároky sa zvýšili - choré.
-
-
jak "se zhoršila" ?
-
-
asi mal na mysli toto : http://cdn2-www.craveonline.com/assets/uploads/2014/03/iboqqHgyy5tOsD.gif
-
-
a to si nezjistil že to je právě PC vs PS4 verze ?:D tedy dle slov vývojářů
-
-
-
-
A bude to vypadat jako v tom posledním příšerném a hnusném videu nebo to byla nějaká bota a bude to vypadat jako v tom E3 videu, kde se všichni rozplývali nadšením? :)
-
-
Takhle hnusně to prý bude vypadat jen na "next-gen" konzolích *4* *4*
-