Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Máte zajímavý názory konzole brzdí vývoj atp.Tak 1. Stále vycházej PC only tituly a ukažte mi na nich tu převratnou grafiku proč pc only tituly nevypadají tak božsky.2.Proč to svádíte na konzole to je totální debilita ne copak konzole dělají hru? tady je problém úplně jinde to že se na pc nevyplatí ani předělávat grafika to už o ničem vypovídá ne zamyslete se. 3. DĚKUJTE konzolím že tu jsou a dotujou Pc herní scénu protože bez nich by jste si nezahráli skoro nic pouze budgetové tituly to je fakt pánové.
    • Erien
      Třeba BF3?
      • Porovnej kolik se ho prodalo na konzole a kolik na pc.
        • Jak muze porovnavat udaje, ktere nikdo nezna? Nebo ty snad vis, kolik se proda PC hry i spolecne s digitalni distribuci?
          • "Ano, u nas je digitalni distribuce pod 5 %, ve svete se pohybyje kolem 30 %." Toto je samozřejmě nemysl.
          • Aha, tak to dokaz, kecko :-).
            • Ta se ve skutecnosti udava mezi 2 az 3 %, ale pokud to chces cerne na bilem, najdi si to sam, jednu hodnotu jsem ti dolozil, takze nemas rozumny duvod pochybovat o druhe.
            • Me nezajima ani tak, kolika % podil ma digitalni distribuce v Anglii (ostatne vsimni si, jak u takovych clanku pouzivaji slova jako "ma byt" ), jako tech tvych udajnych 5% u nas.
            • Mimochodem, namatkove treba zde v roce 2009: http://www.eurogamer.cz/articles/oblibenost-digitalni-distribuce-v-britanii Jak jsem uvedl, takove informace se kazdou chvili nekde objevi. Pokud budes chtit, objevis data i za rok 2011, ktera jsou kolem 30 % a ktere loni probehly medii minimalne dvakrat.
          • Je mi lito, ja ty odkazy nemam po ruce a hledat se mi je fakt nechce.
            • Zkratka tvrdis veci co nejsou pravda a nemas je nicim podlozene. Stacilo to napsat od zacatku...
            • Chapu, tobe jde o viru. Kdyz se s nekym bavis v hospode, tak to co vite si dokazujete jak? Vetsi vyznam tahle diskuse nema, takze nejsem ochoten do ni investovat cas straveny nejakym dohledavanim cehokoli. Ale budu davat pozor, jak se drzis sveho kazani a dokladas sva tvrzeni. Doufam ze nejsi pokrytec a poctive to dodrzujes.
            • Pokud uvadis konkretni informace (kterym ja samozrejme neverim), mel bys byt schopen je nejak dolozit. Navic kdyz jsi tvrdil, ze v mediich se ty info objevuji kazdou chvili. Takhle to pak vypada, ze si vymyslis argumenty pro sva tvrzeni.
            • No, jsem na tabletu pres gprs, takze minimalne by to byla pruda a predevsim zbytecne. Kdo chce diskutovat o realnem stavu herniho prumyslu, ten muze. Kdo se chce jen hadat a vsechno zpochybnovat, tomu to stejne nepomuze.
            • To je pro tebe tak tezke, najit informace, ktere jak rikas "medii probehnou kazdou chvili"?
          • Ano, u nas je digitalni distribuce pod 5 %, ve svete se pohybyje kolem 30 %.
            • odtud jejdanánek čerpá veškeré své vědění :D Btw ty herní média bys mohl ocitovat, nějaký odkaz nebo tak něco, třeba :D
            • Fakt? Tak prosim dej mi odkaz, v jakem mediu se psala ta zarucena informace, ze "u nas je digitalni distribuce pod 5 %, ve svete se pohybuje kolem 30 %."
            • spokojenysps3.blogspot.com
            • Tohle jsou informace ktere probehnou kazdou chvili medii. Staci pravidelne cist herni weby a budes to vedet taky.
            • A tos jako kde vycetl? Nebo odkud mas ty informace?
        • Erien
          U nás na PC 78% :D, ale to je jedno tady se bavíme o ukázce toho, že konzole opravdu nestíhají. Rozdíl v grafice, což ještě jde oželet, ale 24 hráčů vs 64? A to navíc při 30 Fps. A asi to nebude tím, že by Dice bylo neschopné studio, které to neumí udělat lépe.
          • Nas trh je v globalnim meritku naprosto nezajimavy. Odkud jsi vzal regionalni cisla? Neni potreba bf3, aby se vedelo, ze konzole maji slabsi hardware nez top pc. Otazka je, jake parametry ma pc masoveho hrace. A to uz bude horsi. Ale to nevadi, protoze dobra hra stejne neni o vykonu. Dobra hra muze bezet klidne na 486.
            • Proto taky pisu, ze jsem tomu rad a ze vic nez o nove konzole stojim o nove dobre hry.
            • Nova konzole nic noveho neprinese. Tedy nic zasadniho. Proto nechteji ani Sony, ani Microsoft jit na trh s novou generaci, kdyz trh se presouv jeste ke vsemu z velkych AAA her na mene narocne a i levnejsi hry. Jestli neco musi prinest konzole noveho, tak je to prave vyrazny vykon oproti stavajici generaci. Jenze Sony a Microsoft moc dobre vi, ze kdyby s novou konzoli prisli uz ted, ten vykonostni rozdil nebude tak markantni. Lidi si nebudou kupovat dalsi konzoli, na ktere by hry nevypadaly viditelne lepe, nez na predchozi gen.
            • Diky. Konzole jsou stare, ale dokud na nich bude mozno hrat zabavne hry, tak to vubec nevadi. Ja mam jak pc tak ps3 a psp a hraju na vsem. Nova konzole musi prinest neco noveho, aby mela smysl. Samotne zvyseni vykonu nestaci. Treba ps vita pro me prinese predevsim druhy analog, proto si ji koupim. Kdyby byla stejna jako psp jen vykonnejsi, tak me zajimat nebude.
            • Erien
              Tady http://www.eurogamer.cz/articles/pomer-verzi-battlefieldu-3-v-ceske-republice Ale to je staré, i když procenta se asi moc nezmění. Dobrá hra může být i na 486, s tím souhlasím, ale to že konzole staré jsou to je fakt, těch 6-7 let se prostě někde projevit musí.
        • Co to meni na tom, ze je to primarne PC hra s tak dobrou grafikou ze musi byt na low s polovinou hracu aby to konzole rozjela?
  • No ako sa dalo cakat PC sa zase vrati na vyslnie.... A uz to moze byt tento rok. Vdaka hram ako Diablo a druha cast SC2 a GoW 2....
    Konzole brzdia a vzdy budu brzdit vykon pretoze sa vyrabaju pre zabrzdenych... Az na par svetlych vynimiek sa na konzole robia same odpadky....
    Kde su tie casy ze hra mala super dej a hlavne ste museli pri nej pouzivat aj rozum... :(
    Cim dlhsie budu na trhu tieto strare zeleza tym lepsie pre nas PCkarov...
    DICE, BioWare, Bllizard a verim ze aj coskoro Valve budu vsetko smerovat v prvom rade na PC.
    • Ty sis tenkrát asi moc nezahrál, co. Když se v hrách musel používat rozum.
      • Dobře Dodo :)
    • Výborně, odborník ze Slovenska nám to všem vysvětlil. Děkujeme mnohokrát. Urážíš tu miliony lidí který si nikdy neviděl tak si to uvědom ty imbecile...
      • Wau vazne sa to dotklo pana konzolistu....
        Mrzi ma to ze som zasiahol Vase uzasne konzolove ego.... :D
        Konzole su vazne trapne.... To ze ju niekto kupi je na nom ale nie vdaka konzolam sme dnes tam kde sme... Ale to si Vy nikdy nepriznate...
        • Kdybys nebyl bambula, vedel bys, ze dnes herni prumysl financuji predevsim konzole a vitr z plachet jim berou tablety a mobily. Zkus si nejprve zjistit fakta, nez se pustis do diskuse. PC platforma je na ustupu. Vykon proste neni vsechno, jak vsem ukazalo nintendo, pochop to.
          • Klidne at si ten herni prumysl co financujou konzole krachne. Vystacim si s tim co bude vychazet ciste na PC, at uz to bude cokoliv.
            • vlastik.plaminek
              Aha, takže sebevětší píč*vinu co vyjde PC only se zahraješ s ještě si budeš pochvalovat, jaké je to dobré... Připomíná mi to určitou skupinu lidí (ne, teď opravdu nemyslím jenom důchodce), kteří si nakoupí v Lidlu ve slevě ty největší blafy ale pak si pochvalujou, jak je to super, protože je to přece v akci za 5.90 *11*
        • Stejně jako ty nepřiznáš že díky konzolím máš dnes ještě na PC co hrát.
          • wow že by konečně někdo pochopil? Maner +1? Nebo se mi to jen zdá?
          • Na pc bude vzdy co hrat, skrze jejich univerzalnost. Minimalne stare hry, ktere hraji stejne casto jako ty nove a indie hram se na pc rovnez dobre dari. Take emulatory udelaji svoje.
            • Ja spis hraju ufo, system shock, jagged aliance, fallout tactics nebo syndicate. To jsou dodnes vyborne hry. Ale hraju i na konzolich, na kterych jsou taky vyborne hry. Pc nebo konzole, to je jen nastroj, mne jde hlavne o zabavu.
            • : ) Tak samo sám patřím ke starým ročníkům Mame c64 a Amize zdar. Ne takhle jsem to nemyslel já sám hraji starší hry mj. quake live, settlers atd. jde o nové tituly které se nevyplatí na pc kolikrát ani předělávat a když předělají je z toho bohužel cítit ta konzole a to mi moc vadí.Ale neznamená to že kvůli tomu budu na konzole nadávat protože kámen úrazu není na její straně.Peníze hejbou světem
  • To ja si nexet next gen konzoli poridim urcite uz jenom kvuli Husitum, jenom jeste nevim jestli od MS nebo od Sony, protoze to je jako z deste pod okap...
  • Nejak se mi nechce verit, ze MS nebo Sony necha proste Wii U na trhu kdyz se jedna o konzoli, ktera bude mit vykonove navrch a za cenu 300 dolaru. A vubec ty zpravy o novem cipu pro Xbox720, ktery byl udajne vyslan do vyroby. Ja osobne tipuju aspon novy Xbox behem Q4 2012 nebo nekdy na jare pristiho roku.
    • Psychotic
      Vlastně si nejsem jistý, jestli to bude mít ten efekt, který tady popisuješ... Nemyslím, že by vývojáři začali masově vyvíjet hardcore (rozuměj ne-casual) hry pro Wii U. Zvlášť, když by se sotva naučili slušně optimalizovat (rok či dva) a vyšly by nové, mnohem výkonněší konzole s lepším prodejním potenciálem.
    • Dobra poznamka ohledne Wii U. Jak to tak vypada,tak jak MS tak Sony mu vazne nahrava k masivnimu uspechu,protoze bude letos asi jedinou novou konzoli (se zda se dobrym vykonem).
      Aspon bude na poli konzoli zase jednou legrace.
  • Řeknu to asi takhle. Já jsem jeden z těch zazobanejch only-PC hrářů ( *15* ) a konzoli jsem nikdy nevlastnil, protože bych ji stejně moc nevyužil (hrát na TV je strašně rušivé a jak je člověk daleko od té obrazovky, tak se ani tolik nevžije do té hry). Všichni mí PC bratři tu nadávají, že konzole brzdí vývoj her atd. Sakra, to jste nějací bohatí ne? Když by jste chtěli každý rok utrácet tisíce za nové a nové komponenty? Na grafiku her (na PC) si není co stěžovat, protože je naprosto normální a vypadá většinou hezky. Už tak šel vývoj her příliš moc rychle dopředu (příliš rychle začaly narůstat investice do vývoje). Asi jste moc rozmazlení...

Ale hlavně že kostičkovanej minecraft hrajete co?? *1*
    • pravdu mas, akorat tu unika fakt, ze technologicka stagnace je proti koncepcni regresi uplne zanedbatelna :) aneb, k cemu je mi hra, ktera vypada lip nez realita, kdyz po ostatnich strankach je to kaleni do tureckych zachodku ....
      • *4* To mi neuniklo, já bych toho tu chtěl napsat mnohem více, ale už jsem tak ospalý a unavený, že ani nevímm co píšu... Ale máš pravdu, když si vzpomenu na starý textový adventury... kde tam byla nějaká grafika? *4* ... A jak se to pěkně hrálo... *4* Náplň (hratelnost, atmosféra, příběh, herní prvky atd.) her je to co dokáže vyzvednout z průměru. Grafika je jen taková třešnička na dortu. *4*
    • Veskoslav
      Tísíce a tisíce? Jednou za 4 roky měním pc v ceně od 10 000 do 14 000. Mobil měním, co dva roky. Ale konzole budeme měnit co 8-9 let? Nepřijde ti to na hlavu? Nebo ty máš doma něco z elektroniky, co je tak staré?
      • "Tísíce a tisíce? Jednou za 4 roky měním pc v ceně od 10 000 do 14 000."

To jsem myslel tak, že ty tisíce a tisíce by se za to platily, kdyby konzole "nebrzdily" vývoj her nebo vůbec neexistovaly. Jinak už mám PC taky staré 3 roky (kromě grafiky).

"Nebo ty máš doma něco z elektroniky, co je tak staré?"
        Jo, jo, starej zlatech obří PC monitor *15* sice je to těžká, hnusná stará bedna, ale i po 10 letech pořád skvěle (bez jediné opravy) funguje, namísto těch strašně cool plochých obrazovek co se rozbijou za rok tím že do nich moc ťukneš... *4*
        • Mam lcd acer uz 6,5 roka bez zavady...
        • Najvtipnejšie je na tom to, že ani dnes lcd ani z ďaleka nedosiahli kvalitu crt monitorov spred desiatich rokov. Je to tak preto, lebo ľudia radšej budú klamať sami seba akoby si pripustili, že sa pozerajú na totálny črep.

Rovnako je to aj s konzolami.
          • Mechwarrior_bw
            lacné crt v minulosti boli rovnaké vraky ako dnešné lacné LCD panely. Mal som x CRT monitorov, aj z oblasti profi za vtedy nehorázne peniaze... dnes mám zkalibrovaný poloprofi panel a nemenil by som za žiadny CRT z minulosti.
            • Tohle sem uz slysel spoustakrat ze CRT maj furt lepsi obraz nez plochy obrazovky ale nak mi to neprijde. Vzhledem k tomu ze otec je ajtak (i on tvrdi ze CRT je lepsi jak LCD) tak sem mel doma od malicka velice nadprumernou techniku i monitory a s prechodem na LCD sem zadnej vyraznej pokles kvality nepoznal. Mame dokonce doma 8 let starou metrovou CRT telku a novou plochou a tam taky zadnou prevahu CRT nevidim.
            • Mechwarrior_bw
              ale o tej by si mal hovoriť :) a daj sem príklad lacného CRT panelu zpred 10 rokov ktorý by sa vyrovnal dnešným priemerným LCD monitorom.
            • Hlúposť, aj lacný crt bol oveľa lepší ako dnešné mainstream lcdčka. A to ani nehovorím o tej 60hz obnovovacej prekvencii.
    • God-of-War
      Máš recht a moje plus *5*
  • God-of-War
    Konzole brzdí vývoj her? Ste neskutečně trapní a Kratos se vám za to moc směje *1* A je mi veřejně buřt, kolik mi daj pcčkáři mínusů, je to prostě hnis
    • Veskoslav
      A nebrzdí snad? V čem je výhodné jet na 7 let starém železe? A tvůj projev je ještě trapnější, když jsme u té trapnosti.
      • A v čem je nevýhoda? Když to zvládájí tak proč ne?
        • Veskoslav
          Pominu-li fakt toho, že konzole je zastaralá a nezvládá výkon, co pc, ať už v rámci grafiky, kdy neumí ani FullHD či podpoře hry hráčů po netu, tak je vidět, že ti vlastně nevadí mít něco zastaralého v pravěkem rozlišení. A opravdu hry neposuzuji podle grafiky, když občas hraji i hry jako Sc či AoE.
        • Jj, to zvladaji, proto BF3 jede na konzoli v 720, ma low textury a 32 hracu misto 64 *5*
          • To vieš, niekto má tie nároky fakt nízko. Stavím sa, že pre neho je to super "podívaná."
  • No jo to vaše "brzdění" her... jste směšní vážně... Takovou sérii jako je například Metal Gear Solid z PS2 si zahraju mnohem, mnohem radši než nějaký přenádherný, skvělý Battlefield 3. Ano uznávám MGS sice nevypadá kdoví jak hezky, ale je to o DOST lepší hra než Bfko... Je sice dobré že se hry někam posunují, ale zatím to vypadá že jenom v grafice. Skvělým směrem směřovalo studio Bungie s titulem Halo... Tady z téhle diskuze jde poznat kdo opravdu čumí jen na technickou stránku hry.
    • Veskoslav
      Proč proboha aspoň nesrovnáváš stejný typ her?
      • Co je na pc srovnatelneho s mgs?
        • Muzu ti rict co neni s MGS srovnatelneho napr. BF3...
          • Na to jsem se ale neptal.
    • Z tejto diskusie sa dá hlavne zistiť, kto si nemôže dovoliť kúpiť normálny počítač a uspokojí sa so sračkoidnou grafikou z roku 2005/6.
      • Sračkoidni grafika... hm když myslíš že takový Uncharted 3 je sračkoidní tak nevím...
    • Tak tohle je o preferencich. BF3 je podle me povedenej. MGS byla pecka. Jenze my mluvime o brzdeni ted, dnes. V dobe kdy vyslo MGS byl PS2 o kus lepsi nez muj komp a jeste par let po tom trvalo nez bych mel komp co by MGS rozjel. Jenze dneska to tak neni, zivotnost PS3 a X360 se umele prodluzuje a proste to zaostava.
      • To mu ani nehovor, že v dobe keď tie konzoly vyšly, tak mali fakticky highend grafiky (x1900xt a gt79xx) - a do new gen konzol pôjdu total lowendy typu 6670 apod.

Takže tí, čo nakúpili i5ky a gtx560ky a podobné mašiny sa môžu radovať.
  • CrocoRay
    Mám z toho takové rozporuplné pocity. Na jednu stranu ušetřím za nový hardware, na druhou už bych rád viděl nějaký technologický pokrok.

No rozhodně bych se jednou rád dožil toho, až na mě v nějaké hororové hře vyskočí ve 3D tak pěkně a zároveň hrozivě vymodelovaná nestvůra, že budu mít problém usnout....ale o tom si můžu zatím nechat zdát i při příchodu další generace *4*
    • Konecne nejaky rozumny nazor akceptovatelny obema stranama barikady *4*
      Mam jak herni PC (mainstream,nic extremniho) tak Xbox360 ale stejne nejvice vzpominam na ZX Spectrum 48Kb a taky me mrzi,ze mi ve sve dobe unikla Amiga (holt nebyly penize).

Jedine co mi na konzolich vadi je,ze ovlivnujou i PC hry. Z ekonomickeho hlediska to chapu,z hracskeho me to stve.
  • hra neni o grafice,ale o kvalitě a hratelnosti...raději ať to má horší grafiku a nápad než ať je to mega realisticky a stojí to za prd...
    • Toto sú reči chudákov, čo hrajú na 1200x800 (alebo v prípade konzol ešte menej) a nemajú prachy na poriadny pc. Klameš sám seba. No čo, o takých 5-6 rokov si možno aj ty zahráš hru v podobnej grafickej kvalite (a možno aj 3d, ale to asi nie, stavím sa, že ťa z toho "bolí hlava") akú má dnes napríklad Zaklínač 2. Nepochybujem ale o tom, že o tých 5-6 rokov budeš pindať na nové technológie, ktoré si nebudeš môcť dovoliť.

Nie, hry nie sú len o grafike, ale grafika rozhoduje o tom ako hru človek vníma (teda keď nevidíš v nulách a jednotkách ako neo).
      • Psychotic
        To jsou řeči chudáků, co si nezahrajou žádnou pořádnou novou hru, protože i když mají mega-dělo za padesát hadrů, tak jim ji na něj nikdo nevydá.

Rozlišení a počet polygonů neznamená nic. Fyzika, animace, celkový feeling ano. A to lze udělat i na konzolích.
        • Na to viež, že sa to dá urobiť - na konzole z roku 2005 - v 1000x600 rozlíšení a s 30fps. *1* *1* *1*
          • Takže tak - "konzoly sú super, lebo na nič lepšie nemám."

End of story.
            • Psychotic
              Správně. End of story. Necháme to tak. Přeju hodně štěstí.
          • Psychotic
            Ano, přesně tak *3*
            Jak jsem řekl, vysoké rozlišení má smysl, ale rozhodně není důležitější než animace. A mimo střílečky ovládané myší je 30 FPS dostatečné.
            • Kdyby to nebyl ciste jenom bussiness na delani penez, tak by vedle sebe mohly fungovat klidne 3 generace konzoli podle ceny a hry by jely na ruzny detaily na vsech 3. Jenze to by te pak nikdo nenutil do upgradu. Takze i pres to, ze si myslim ze je potreba konzole novy, tak uznavam ze nutit nekoho do upgradu je komercni hnus.
            • Psychotic
              Pokud bych se dostal u přístroje s nativním rozlišením 800x480 k více špičkovým hrám, než u současných konzolí nebo PC, pak stačilo.
              A máš pravdu, na herní PC "prachy" nemám. Můj 4 roky starý počítač za 18k i dnes rozjede všechny nové strategie a družinová RPG a na vše ostatní mám konzoli. Nevím, proč bych měl své peníze vyhazovat za nové PC. Zvlášť, když brzy vyjde nová generace "topinkovačů", která mi účet vyprázdní dostatečně.

Ehm... nevím, proč se s tebou vlastně bavím. Buď jsi zaslepený teenager nebo prostě a jednoduše troll. Tak či tak racionální argumenty nezberou. Končím.
            • Nepochybuje, že pre teba by bolo "dostatočné" aj 800x480 a 24fps. Tak si tipnem, ty asi nemáš prachy na herné pc preto, lebo míňaš všetko za očného, však?
    • Hej, lebo odkedy tu máme konzole, kvalita hier brutálne narastá *1*
      • Konzoly tu boli skor ako hry na PCcka... takze defacto mas pravdu *7*
      • Heh, zásah. *1*
    • Bohuzel az na vyjimky nemaj dneska hry ani jedno *15*
  • Proč by taky pospíchali když jim tyhle topinkovače furt nesou :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit