Přejít na výpis diskuzí
MS a Sony nespěchají, s novými konzolemi si dají načas
30.1.2012 | Petr Poláček
270 příspěvků
-
Neuškodí, když se ještě rok či dva budou vývojáři předhánět v gameplayi a prezentaci, než aby zas začal vodopád "nejkrásnějších her historie".
-
-
Ty asi žiješ v realite...
...alebo si skôr cieľová skupina tých konzolových gameplayových skvostov. -
-
To bezpochyby jsem. Hraju hry.
-
-
-
Nemají důvod vydávat nové konzole. Prachy ze starých se jim sypou, vyvojářům se stejně nechce "vytvářet" nové věci, tak proč představovat nové konzole?
-
-
Protoze, uz i konzolisti pomalu zacinaj nadavat :)
-
-
To bude vazne driv konec sveta, nez by MS a Sony predstavili nove konzole.
-
Podle me se letos nedockame oznameni ze strany MS,ani ze strany Sony.
Financni castky na vyvoj a nasledne dotace samotneho HW pri prodeji se s kazdou generaci zvysuje(soucasna generace je toho zdarnym prikladem) a na cetnych prohlasenich obou rivalu je znat,ze chteji ze soucasne generace vytezit maximum.
Dale umele snahy o prodlouzeni zivotnosti pomoci kinectu a move.
A do noveho kolotoce ztratovosti hernich divizi se ani jedna spolecnost ocividne nehrne.
Takze podle me se letos oznameni jeste nedockame.
A pokud prece,tak bych to tipoval spise na MS.
Na druhou stranu Sony podle me nebude chtit zopakovat stejnou chybu,jakou udelalo s pozdejsim vydanim PS3.
Mno bude to zajimave *1* . -
PCčkaři se z toho asi ****, ale já jako multiplatformista se současou generací ještě 2 - 3 roky klidně vydržím. Aspoň nemusím upgradovat PC či šetřit na novou domácí konzoli - stačí že horko těžko sháním peníze na Vitu.
-
-
Já s tebou souhlasím. Taky nemám náladu a peněženku na nějaké větší investice. A grafika mi ve hrách přijde zatím skvělá.
-
-
Tak myslím, že jednou za 4 roky dokáže člověk ušetřit 10-14 000 na slušný počítač. Když si každý měsíc necháš bokem 300, tak nemáš co řešit;)
-
-
Nevím jak dlouho se pohybuješ kolem hraní her, já jsem začínal někdy před 14 lety a už tehdy vývojáři slibovali, že s příští generací přijde "skvělá AI, fyzika, dynamika prostředí" a bůhvíco ještě. Výsledek? Vesměs kulové, jen se honí polygony a rozlišení textur, ale víceméně se to pořád hraje stejně. Představa, že když tomu dodáš silnější HW tak budou kvalitnější hry je IMHO naivní.
-
-
predstav si svet bez konzoli (nic proti nim), pripadne svet, kde by se konzole kazdy rok upgradovali a zvysoval by se jejich vykon adekvatne s rustem PC vykonu (ktery je samozrejme mnohem rychlejsi nez se prezentuje dnes) ... vyvoj her by probihal uplne na jinych principech, ano stale by slo o prachy, ale soutezilo by se i technologickem pokroku (ostatne tak to bylo kdysi) ... vyvojari/vydavatele by byli tlaceni vyrobci HW, inovovalo by se jak po sw tak po hw strance .. dokad by se nedoslo k mrtvemu bodu .. diky konceptu konzoli tak jak je ted doslo k mrtvemu bodu mnohem driv a zustal uz jen boj o prachy, ve kterem jsou vyvojari otroci velkych vydavatelu ... spis o tom ze by nechteli je to proste o tom, ze nemuzou ... myslis, ze IW typci jsou uneseni z toho ze musi delat dalsi stejny COD ?
-
-
to co jsi napsal neni v rozporu s tim co jsem napsal ja ..
-
Nepochopil jsem, jak v Tvem svete souvisi nutnost vyvojaru podridit se vydavatelum s existenci konzoli. V mem svete je to tim, ze mame natolik vykonny HW, ze hry stoji vytvorit desitky milionu dolaru a takovou sumu asi jen tak nejaky vyvojar nevytahne z vlastni kapsy. A vetsina investoru chce svoji investici alespon ziskat zpatky, tak proste reknou "Udelejte dalsi dil tady te serie, ktera se dobre prodavala" nebo neco podobneho. Ano, porad existuji vyvojari, kteri v par lidech delaji tu svoji hru, tak jak si ji sami vymysleli a ziji mesice nebo roky z uspor z predchoziho zamestnani ... ale vetsina takovych her bezi i na mobilnim telefonu a snad vsechny by bezely na tech 6 let starych konzolich.
-
-
-
-
-
Všichni ne,představ si že existují i PCčkáři kteří nehejtujou. *1*
-
Takže Tobě nevadí, že vývoj stagnuje a plácáme se v grafice z roku 2006 u více jak poloviny her a většiny her, co jsou na konzole?
-
-
Vyvoj nestagnuje, vychazi skvele hry.
-
To že vývoj stagnuje je chyba vývojářů, nikoli HW. A de facto i chyba uživatelů, když si ty každoroční patvary (CoD) v milionech kupují. Vývojáři pak mají nulovou motivaci se snažit urobit "něco víc".
-
-
Chyba vyvojářů? A co mají proboha dělat, když by to konzole neutáhly?:-D Crysis Engine 3 n plný kotel neustojí ani jedna z konzolí, tak proč se snažit vytvářet něco, z čeho nemůžou mít zisk? Obzvlášť u studií, co se soustředí na konzole.
-
-
Když se chce, všechno de. Když si to napsali tak, že jim to neutáhne, budiž. Navíc engine ještě nedělá dobrou hru - to že tam navalí více polygonů a vyšší rozlišení nemusí znamenat, že se to bude hrát jinak než Far Cry 1. Kdyby chtěli, tak uberou na polygonech a přidají na Fyzice nebo AI. Ale když lidem jde hlavně o ty počty polygonů, pak nemají důvod.
-
-
Proboha. Kdo Ti zaplatí vývoj nečeho, u čeho nebudeš mít záruku, že to pojede na daném stroji? V tomto případě nové generaci konzolí. Je naprsto zbytečné u konzolových studií, aby dělala něco nového, protože se může stát, že třeba 300 000 dolarů vyhodí z okna, protoža hra, co vytvořili, nepojede na nové konzoli. Už to chápeš? To je ten problém. Pc z roku 2006 je v dnešní době zastaralé? Ale konzole z roku 2006 ne? Je a brzdí vývoj nových her.
-
-
-
-
Kdyby 2006. Xbox je uz 2005 a obe konzole v sobe tak nejak maji cipy, co uz rok-dva predtim musely byt na svete, aby na nich mohli stavet. Takze ano, jsme 100 let za opicema. S DX9 na vecne casy a nikdy jinak. Taky to ma desne malo pameti a ani ty tri jadra a Cell uz nejsou zadna hitparada. Ale jeste aspon rok, dva, tri... pry se jim to porad prodava. :)
-
-
"Xbox je uz 2005 a obe konzole v sobe tak nejak maji cipy, co uz rok-dva predtim musely byt na svete."
Na svete asi byly, ale ne ve forme komercne prodavanych produktu. U vyvoje konzoli jsem nebyl, ale podle wiki je ATI Xenos v Xboxu nejpodobnejsi cipu R520, ktery byl v serii karet Radeon X1000. A prvni karty z teto serie se zacaly prodavat jen o mesic driv nez Xbox. Proto se mi nechce verit, ze by do jeste neoznamych konzoli davali cipy z dnesnich low-endovych karet. -
Njn. Generace graf.karet s podporou Direct 11 je prostě na srandu, když u většiny her mi stačí Direct 9.
-
-
-
-
Nj, zase to bude brzdiť vývoj pc hier 5 rokov... *9*
-
Letos minimalne X4 (720, ci jak se ta potvora bude jmenovat) oznami. A co Sony? To si evidentne opet necha ujet vlak, jak se to stalo v pripade trojky...
-
-
Oznámí možná, ale MS France potvrdil, že určitě na trh v 2012 neuvede.
-