Přejít na výpis diskuzí
MS a Sony prý představí nové konzole na letošní E3
6.1.2012 | Petr Poláček
124 příspěvků
-
Máš alespoň ponětí o tom, jak funguje adresace paměti u 32bitových aplikací? Nebo o hardwaru všeobecně? Co to tady meleš??
-
GTA IV bylo jen špatně optimalizované a není vyloučeno, že by hra mohla vypadat lépe, využívat více grafických efektů a lépe současných technologií a zároveň jet na stejném hardwaru o něco lépe. Jinak já s GTA IV nějak moc problémy neměl, rozjel jsem to celkem v pohodě, ale i přesto doufám, že pětka na tom bude s optimalizací lépe. Vždyť přece i trojka byla na tehdejší dobu docela náročná a Vice City už jelo v pohodě i na slabších mašinách.
-
viac ako 2GB mať nebudú ...
-
CoD jsem hrál od jedničky (kromě datadisku k jedničce) a nevím v čem byla o tolik lepší než ty nové díly nebo v čem jsou ty nové díly naopak horší. Pořád mi to přijde, že je to furt o tom samém střílení a jenom grafika, fyzika, animace pohybů a videa celkem pokročily dopředu. Bavil jsem se u všech her, ale nejlepší byly asi MW 1 a 2. Mise v Chernobylu byla asi to nejlepší, co jsem zatím v této sérii viděl.
Jednička byla asi lepší jen v tom, že tehdy přišla s něčím novým a působila v FPS žánru jako osvěžení, zatímco teď už v CoD vidíme pořád dokola to samé a některým hráčům už to začíná vadit. Nevím, jestli kdyby v roce 2003 vyšlo Modern Warfare 1, jestli by to hráče urazilo (když pominu fakt, že tehdy na to asi nebyl hardware obyčejných smrtelníků a i ti nesmrtelní by měli problém něco takového rozchodit) *4* -
Rozumí stylem: HAhaha můj Radeon má 4GB , né jak tvoje nVidie s 1GB
-
Že zrovna zmiňuješ Armu 2 s GTA IV *1* Tyhle neoptimalizované pecky bych taky nevydával *4*
-
"tak 70% hráčů brečí že nemají prachy na hardware aby jim PC hru utáhla"
na to si ako prišiel ? možno 70% ich nerozbehne v maximálnych detailoch ale som presvedčený, že 95% ich rozbehne v omnoho lepšej kvalite ako konzolový hráč. Niečo povedia aj štatistiky na steame. -
Jasně konzole brzdí vývoj her, ale když na PC vyjde hardwarová pecka jako Arma II nebo GTA IV tak 70% hráčů brečí že nemají prachy na hardware aby jim PC hru utáhla. Nechte už těch hádek, stejně nic nevyřešíte, na to jsou tu jiné korporace které vás ovládají :D
-
evidentně HW moc nerozumíš.
-
Skvělé exkluzivní hry, které mají herní dobu v průměru 8-10h za 1500,-.Velmí rád vám tyto herní pecky, které se dají dohrat za jedno odpoledne, jakožto PC hráč oželím.
-
To jsem rád, že nakonec souhlasíte s tím, že je třeba nových konzolí s lepším výkonem, které pomohou hernímu průmyslu.
Good night! *4*
//myslel jsem si to. Díky za vysvětlení. -
Tak žádný HW není nesmrtelný - proto už se (aspoň podle téhle zprávy) brzy dočkáme nového. Na těch pět let zpelšování optimalizace asi stačí.
Tak pardon :-) Když už o tom mluvíte... vlastně nemyslím. Tedy určitě - vypadá to lépe, stejně jako je rodíl mezi 700MB avi souborem a filmem na blu-rayi, ale na můj požitek z grafické stránky hry mají mnohem větší efekt reálné animace, skutečně se tvářící fyzika a osvětlení. Detailně vymodelovaný panák, který běhá (pardon za výraz) jak po*raný je u mě horší, než plynule se pohybující postava s trochu horšími texturami a bez AA.
Ovšem pokud lze mít obojí, pak sem s tím :-)
EDIT (k Vaší reakci na OfNoAccount): Tak už to ale je. Mnoho her podporuje různá rozlišení a lze ho nastavit v operačním systému konzole - ta pak hru spouští v požadovaném rozlišení. -
@ONA: Chápu co myslíš. Alespoň doufám. A teda: že pomalu ale jistě se stává standartem 1080p (čili můj pojem Full HD) ale většina bude mít nejspíš HD ready (720p) a u her pro konzole je zásadní problém, že nejdou nastavit ? Takže by v tom byl problém, jelikož by hry musely být dělány buď na rozlišení 720 nebo 1080 ? Tomuhle fakt u těch her nerozumím, takže pokud je s tím něco v nepořádku, pak se omlouvám, ale měl jsem na mysli předtím to, že u výkonných konzolí by mohly být hry jednak pro 720p i pro 1080p (1280x720 a 1920x1080). Přepínání by měla za úkol TV.
-
nejde o to co je na PC nebo konzoli.. ty hry jsou vyráběny na počítači ale jsou osekané o grafický boom stejně tak dobře by je ti magnátci mohli vydat na počítači(i s texture packem V.2,shaderama,stínama,zvýšeným limitem na FPS...) ale tím by přišli o prachy.. z těch chytrejch stroječků ktery jsou vyhypovany až do nebe a kde hry občas stojej i 2x tolik
-
pozor příteli, s tím rozlišením ses vydal na tenký led... doporučuji si ujasnit pojmy:
http://www.tvfreak.cz/art_doc-048E39D2008ABFDCC125770C003DE8BD.html -
Ok, formulace 0,1x nebyla zrovna smysluplná. Jen mi vypadlo slovo míň.
Nemám nic proti udělat pěknou, méně náročnou hru. Jde mi spíš o to, že optimalizace sice napomáhá k řešení problémů s pády, bugy a podobně, ale není už dostatečně dobrá k tomu, aby spolu s HW samotné konzole vyhověla požadavkům pokroku na poli herního designu, který nezávisí jen na kreativitě vývojářů, ale i na použitém softwaru (resp. enginu), jež by přidal do her nové prvky, jako jsou efekty, modely, textury a další související pojmy.
Ano, ten obrat se mě trochu dotkl. Přitom jsem chtěl spíše říct, že tu opravdu jde o polygony navíc a vyšší rozlišení. Možná si chci trochu rýpnout, ale nemyslíte si, že by bylo lepší, kdyby se mohl využít plný potenciál pomalu nového standartu Full HD televizorů? :)
HD je přeci jen další brzdou vývoje her, jelikož se tím dost sníží náročnost některých titulů, které nakonec pořád vypadají dobře.
(a s těmi cool efekty jsem to nemyslel špatně ;) -
nejsem zastáncem ani odpůrcem konzolí, ale to co jsi napsal jsou jen marketingvý žvásty nvidie... každej rozumně uvažující člověk musí hned pochopit... kam se hrabe Bittner, to se nedá srovnat *3*
-
K tomu není moc co dodat.
Pokud máš jiné priority a požadavky než já, nemám s tím problém. Ale spousta lidí hraje na PC z úplně jiných důvodů, než že by bylo lepší a obhajují ho proto, aby se necítili mizerně. Pokud jsi si jistý, že to u tebe tak není... good for you. -
O jaky optimalizaci to furt mluvite? Grafika her na konzoli se nekolik let jiz vyrazne neposunula, tak co byste porad chteli optimalizovat. Kdyz je to zvladalo pred 3 lety, tak je to uplne stejne bude zvladat i ted.
-
- áno, väčšinou sú to hry pre užšiu skupinu hráčov a je len dodám : vďaka bohu !!! :)
- rozdielny HW áno, podstatnejšie sú jeho parametre a možnosti ktoré ponúka, periféria je periféria, narážam predovšetkým na ich podstatne väčší výber a ich podporu v hrách.
- aj na konzolách je samozrejme dosť bugov, to že je ich na PC podstatne viac je pravda ale tie je možné časom odstrániť, oproti tomu povedzme prepady FPS na/pod hranicu hratelnosti neodstrániš ničím (teda možno okrem nahodenia 15 rokov starého rozlíšenia).
- dokonalosť si predstavujem trochu inak ako cestu súčasných konzolových hier :) ale to je môj subjektívny pohĺad, verím tomu že mnohým sa to ako smer k dokonalosti môže javiť ...žial:)