Musíme si promluvit o Dragon Age: The Veilguard
-
Naprostý souhlas, proto přesně jsem psal... "od určitého věku ano a zamyslet se nad tím jestli skutečně musí být vystavováni všemu čemu jsme vystavováni my."
A dále "Neříkám že je špatně mluvit s dětmi o sexualitě, ale je důležité zvolit vhodný způsob."
Ostatně jako se vším, mohou být zvídavé i ohledně různých forem násilí - např. nyní to co se děje na Ukrajině, a to jim asi opravdu nechcete ukazovat fotky v médiích zmrzačených těl lidí onou válkou a snažit se jim nějak rozumně vysvětlit že se k sobě lidi chovají daleko hůř než zvěř.
Takže se nejedná pouze o sexualitu, na druhou stranu by to v dnešní době všude přítomných informací mohli objevit sami a proto je lepší to s nimi možná zkusit probrat zavčas, ale je hodně důležité vědět jak jim to vysvětlit - což mi přijde že je stále problém u značné části rodičů.
Nedávno jsem ve svém okolí zažil případ kdy tatínek vysvětloval dítěti ohledně invaze Rusa na Ukrajinu že si za to může Ukrajinský lid sám jelikož zlobil 😀 to prostě nechceš.
Umět daný problém vysvětlit a nepromítat do toho svoje negativní emoce a názory, to je něco co ještě hodně rodičům nejde.
Na závěr, ne bohužel zatím rodičem nejsem a vlastně ani netuším jestli je to až tak špatně když člověk vidí ekonomický stav a především problémy kterých mezi lidmi přibývá s mizivým výhledem na to že se začnou elity chovat rozumněji.
-
SNW S01E07 - The Serene Squall Postava Dr. Aspen, hraje Jesse James Keitel.
Popravdě jsem to ani nezaznamenal, jen mi přišlo pocitově něco "jinak" nebo jak to popsat, ale taky je to možná tím, že postava fakt strašně přehrávala.
Proč jsem se pak dozvěděl až když jsem si pročítal komenty na RedDitu. -
Discovery jo, tam si na jednu vzpomínám, ale už je to pár roků zpátky. V SNW nevím - kdo tam byl?
-
mentalita obětí je i u všech aktivistů stále silná a mnoho z nich víc křičí něž že by se opravdu zapojilo do návrhu procesů nebo nadací a charit něčím víc než řečmi a holt vždy to bude i o tom že kázat vodu a pít víno (a neřídit se vlastními kázáními aby šly i fyzickým příkladem je v okamžik zjištění jen "k zavrhnutí") - Na obou stranách je víc než dost lidí co chtějí být především dotčení a tak si vše interpretují bez pochopení že každý má jiné prostředí a tím má jeho vyjádření jiný kontext než on chce vidět a hned si tam dosadí za komentář duhového faši_stu nebo puristického ortodoxního katolíka jen aby měla proti sobě to pravé zlo z jeho pohledu ne paletu podnětů a názorů k zvážení protože je teď jednoduší rovnou házet všechny co nesouhlasí do koše nebo k utracení když to nejsou z mého pohledu lidi - tedy hlavně když jde o internet.
-
Já jsem levoruký a s oblibou (a nadsázkou samozřejmě) říkám, že není větší diskriminace než diskriminace levorukých. Bo, je jedno zda jste křesťan, žid, gay, žena...., ale když jste levoruký, se tak pořád musíte naučit používat všechny nástroje pro pravoruké (otvírač konzerv, nůžky atd.)😉.Nechápu, že se toho ještě nechytli aktivisté zleva nebo zprava.
U her mě to štve kvůli imerzi, např. u kolika "střílecích" her jde defaultně nastavit levorukost? Vývojáři jsou pravorucí fašisté😛
-
Mám tři děti - do 8 let, sestra má partnerku a mají spolu dvě děti. O sexualitě moje děti vědí snad vše a nijak jim to neublížilo - děti jsou prostě zvědavé a hodně se ptají.
Ale mám pocit že Dragon Age je hra od 17 let, tak proč sem tahat děti do 11 let? Standartním způsobem se to dítě k té hře nemá dostat, je to o zodpovědnosti rodičů.
Když někdo vytáhne kartu "a co děti, myslí někdo vůbec na děti!" u hry či filmu, která má rating např. 18+ (GTA), tak je to prostě nonsense a svým způsobem komické.
Trochu osobní - děti máte? Hrajete/koukáte se s nimi např. Alien nebo to GTA....?
-
No, tak zrovna v nových Star Trecích vím minimálně o dvou trans postavách - jedna vracející se v třetí řadě Discovery a další v jednom díle Strange New Worlds.
Ale na druhou stranu jen proto, že v Discovery to bylo dost vnucené a v SNW jsem znal tu herečku z jiného seriálu a hlavně hrozně přehrávala.
-
😘😘
-
Jeeezus, když už i pohádky jsou pro děti příliš... Vy jste z nějaké křesťanské sekty?
-
Chtěl příklad, dostal ho. Nehodnotím jiné pohádky, sám si pro dceru pohádky vymýšlím, protože se mi nelíbí ani klasické ani moderní. Nebuď tak úzkoprsý...
-
Máte pravdu, nejste.
-
> Vzhledem k tomu, že už je to dnes snad v mainstreamu všude, tak bohužel
už to pomalu vychovává k pocitu, že kdo je cis, není cool. Jako fakt bys mi zvládl z hlavy vyjmenovat 5 transgender postav z mainstream médií? Protože já dám tak 1, pár roků zpátky byl někdo podobný ve Star Treku. Jako fakt nevidím, že by byli všude, dokonce mi přijde, že je jich zobrazených velmi málo.> Pokud je někdo ochotnej přeoperovat děcko který současně dokáže říct
"věřím, že jsem žena" a "věřím že existuje Santa", tak je to na
přesdržkuOk, osobně bych to asi nechal na vědě, ale hlavně mi ta linka "cool transgender postavy povedou na chirurgii děti věřící na Santu" přijde asi tak stejně věrohodná jako "hráči násilných her se sami dopouští násilí".> Vzhledem k množství woke prvků v médiích už nevychováváme k tomu, že
"zahrnout trans postavuje je ok", ale k "nezahrnout trans postavu je
špatně".
Uznávám, že mám trochu omezený vkus, ale ve Star Trek, Star Wars, nebo třeba Shogunovi nebo Disney animácích z poslední doby fakt nevzpomínám na jedinou transgender postavu. Jako fakt tohle téma v mass médiích v podstatě nepotkávám. -
Přijde mi že je toho hodně co se nedostalo k Vaším uším a Vašemu zraku 🥹🥲 Neříkám že je špatně mluvit s dětmi o sexualitě, ale je důležité zvolit vhodný způsob.
Když od rodičů zazní pouhé "budeme tě milovat i když budeš mít rád výfuky od aut a identifikovat se jako U-2 ponorka" myslím že to postačí 😌
Pro jistotu upřesním že se jedná o velikou nadsázku než začnu být kamenován progresivisty za svůj nevytříbený slovník 😩 nakonec je přeci jen důležité aby se každý cítil dobře bez ohledu na to jestli to někomu jinému vadí z důvodu že nevidí dál než přes svůj pupek.
To jakým způsobem by se o tom mělo mluvit s dětmi nechám na odbornících, já jím opravdu nejsem - pouze mi přijde zbytečné je otravovat pubertálními záležitostmi například do jejich deseti let věku - ale každý je individuální, takže když si to některé dítě vyloženě vyžádá třeba v pěti letech tak nevidím problém s ním prodiskutovat jaké výhody má identifikovat se jako kočkoholka či kočkokluk 😌
-
:D ok, argument že se děti stávají levorukými, autisty nebo gay až v předpubertě jsem ještě neslyšel...
-
Týká se jich to od určitého věku. Kognitivní (analogické) myšlení se u dětí utváří zhruba okolo 10-11ti let, do té doby by nemusely být vystavovány zbytečným podnětům co se sexuality a sexuální identity týče.
Je dobře když budou mít v případě potřeby k dispozici rozumného psychologa jenž se jim bude snažit lidsky pomoct a hlavně musí vědět že není důvod stydět se říct si o pomoc - to je obecně stále velký problém,
psychické problémy jsou tabuizovány a mnoho starších ročníků ihned označí děti s psychickými problémy za simulanty a navrch přidají že za nich by se to stát nemohlo jelikož by dostaly naloženo tolik povinností že by neměli čas mít deprese a psychické problémy 🥲.Už jsem se ale do určité míry zvyknul že jsme jedna ze zemí kde je poměrně trendy problémy bagatelizovat a Švejkovsky je přejít "nějak bylo, nějak bude". Takže souhlasím jenom částečně - od určitého věku ano a zamyslet se nad tím jestli skutečně musí být vystavováni všemu čemu jsme vystavováni my.
-
A hra nemá Denuvo.
Edit: a dívám se, že zrušili nutnost mít EA appku.
-
Koukám že si vedeš deníček. Sooo cute.
-
Bohové to je jak s důchodcema, taky uvěří každému screenu z netu, jen když to odpovídá jejich předsudkům.
-
Četl jsem guidelines, které EA poslalo recenzentům. Nevím jestli fake, ale co mě zaujalo, tak že cílovka jsou hráči 25-34 let. Za mě je realita tak 15-20. Kdyby mi bylo 15, tak udělám wau a nějaké DEI (to ani nevím co je) neřeším.
Na základě toho, a to co psal i dole třeba Morne nebo Iguana, jsem schopen akceptovat, že nejsem už asi cílovka a třeba mi už nesedí ani moc ten artstyle. Ale aktuální letošní alternativa je jen FFVI nebo Dragons Dogma 2
-
Ten seznam tvých úchylek bobtná a bobtná....