Musíme si promluvit o Dragon Age: The Veilguard
-
Tak IGN se už dlouho svou "kvalitou" přibližuje žumpám jako je Kotaku. To není žádná novinka.
-
Ano, my už tě známe. I ty tvoje deviantní úchylky, které ti tady redakce z mě neznámého důvodu toleruje.
-
Lol mentalita obětí je u ultrakonzerv stále silná. Být hetero je pomalu zločin.... Že ti u toho prsty neupadnou, když tyhle dřysty píšeš.
-
Rád bych tu vyjádřil svou touhu, většinu z vás pořádně seřezat klackem, až byste si z toho týden nesedli.
-
Vzhledem k tomu, že už je to dnes snad v mainstreamu všude, tak bohužel už to pomalu vychovává k pocitu, že kdo je cis, není cool. A vzhledem k tomu v jak ranným věku třeba v US operace umožňují, už to třeba podle mě ok není. Pokud je někdo ochotnej přeoperovat děcko který současně dokáže říct "věřím, že jsem žena" a "věřím že existuje Santa", tak je to na přesdržku. Ale to už na jednu stranu odbíháme dost jinam. Na druhou stranu to s tím souvisí, když to ty děcka (který jsou v děcký fanatzii schopný říct spoustu blbostí) vidí na každým kroku a společnost pomalu vnímá jako povinnost jim vyhovět (na operaci někde ani není potřeba souhlas obou rodičů), tak to může pro někoho skončit i dost špatně.
Vzhledem k množství woke prvků v médiích už nevychováváme k tomu, že "zahrnout trans postavuje je ok", ale k "nezahrnout trans postavu je špatně". S prvním nemám problém, s druhým už tak nějak ano. (a ono nejde jen o trans, ale DEI celkově. Viz kauza, jaktože je Vávra rasista, kdy němel v DC černochy)
Padnul tu dotaz "kde byli všichni ti hejteři u DA:I, kde tyhle prvky byly taky?". Odpověď je jednoduchá - prostě tu hru hráli a nevadilo jim to. Proč? Protože tehdy se to neřešilo všude. Protože tehdy neposílali review primárně ltbt recenzentům, kteří jsou ochotní dát "diversity" mezi hlavní klady hry (na rovinu, pro kolik lidí je tohle opravdu takový klad, že si řeknou, jo tohle ve hrách vyhledávám, proto do toho jdu?). Ono v zásadě většině těch hejterů nevadí to, že je ve hře trans postava. Ale to jak je jim to cpáno ze všech stran a strašně na sílu. Taash samotný v téhle hře problém není. Taash je malou součástí mnohem větíšho problému. Viz konec prvního odstavce, kdy nejen normalizování, ale tabuizování jakékolvi kritiky vede k tomu, že tímhle pomatení pitomci jsou ochotní fyzicky i chemicky vytastrovat děcko, jen protože si kluk chvilku hraje na princeznu. (doporučím třeba dokument "What is a Woman". Může znít jako offtopic, ale ono to ve výsledku všechno souvisí se vším.)
-
Kámo, je bych tě tak rád viděl v gulagu, až bych z toho brečel.
-
Protože se to děti týká. Stejně jako homosexualita, levorukost, autismus a deprese. Děti jsou malý lidi a týká se jich všechno. I příslušnost k minoritám.
-
Samozřejmě, proč myslíš, že se za totáče chodilo na povinné filmy. Zejména děti a mládež jsou celkem lehce ovlivnitelné. Už jsem to tu psal jednou, ale nevím proč mě to cenzor schoval.
Zažil jsem osobně na letním táboře situaci, kdy dvě dítka s psychickou nemocí "gender dysphoria" během několika dní totálně rozložilo skupinku několika dětí ve věku 11+ tak, že nevěděly čí jsou. Tak tvrdě si vynucovaly nesmyslná oslovení a jména, až to hraničilo s šikanou. Já snesu dost, ale tady už jsem toho měl plný kýbl i já.
Tato agenda podle mě do osnov na školy nepatří, zažil jsem tu destrukci osobnosti z první řady, nevím proč bych tím měl zatěžovat děti, kterých se to netýká.
-
Ano, naprostý souhlas s tím že Veilguard působí že si za cílovku zvolil mladší publikum které nemá problém s DEI.
Osobně si taky myslím že DEI ve hrách není samo o sobě nic špatného, stejně jako hodně čtenářů zde (nevím jak na ostatních webech, ze zvědavosti kouknu občas na Bonusweb jenž mi ale přijde že je kvalitou herního žurnalismu o level níže, takže tam zavítám opravdu jenom zřídka).
Co naopak hodně hráčům vadí (těžko odhadovat o jaké množství se reálně jedná) je způsob jakým je do té které hry DEI politika zahrnuta, osobně si myslím že to jde udělat daleko více s citem aby tím nebyla narušena atmosféra a lore dané hry.
Daleko větší problém než s DEI mám s tím že si na ostatních webech odnáší Veilguard devítky navzdory tomu že nemalé procento žurnalistů i YouTube tvůrců si stěžuje na velmi špatně napsané dialogy, questy a příběh. Jestli ani to nebude cílové skupině vadit, tak asi v pořádku.
Na druhou stranu si taky říkám že se EA vč. BioWare nesmí divit nad případnými horšími prodeji jelikož se zvolili konkrétní cílovku - ačkoliv podle Steam charts se to prodává relativně dobře....potom je asi spíš na konkrétních hráčích aby si uvědomili ono důležité "toto není hra pro mě, počkám na něco jiného" 😄Herních studií je ještě relativně hodně a ačkoliv již nějaké integrují DEI politiku, tak zdaleka ne všechny. Přinejhorším je tu stále nezávislá scéna 🥲
-
Za hoďku a půl je čas to pustit a přesvědčit se o všem. :-)
-
Toto bez sarkasmu.
-
Cože, kultura vychovává publikum? Od kdy? Jo od antického Řecka vlastně.
-
Někdo ty bigotní jantary musí rovnat.
-
Je to tak, moderní fašistické ultrakonzervativní hnutí je bohužel globální. Snad to nedopadne tak že je budeme muset zase vyhánět plamenometem z bunkru jak minule.
-
Jo mno, tady je ještě dost publika co šlo od Levelu přes Hrej až ke Games, všeobecně víc intelektuální a humanistické. Konzolista vysbíral lidský detritus co náhodou taky hraje.
-
K historii vztahu/sexu od David Gaider:
Sex in Video Games (GDC 2013) - https://gdcvault.com/play/1017796/Sex-in-Video
Games have reached the point where realistic portrayals of sex and adult relationships are possible, but what does this mean to us as developers? How much responsibility do we have in addressing issues of sexism and sexuality, and are we inadvertently making statements about what is acceptable, even when we don't mean to say anything at all? Our industry is struggling with a conflict between the desire to be taken seriously as an art form, and the desire to avoid addressing social issues because what we make are "just games." These things have implications on our sales, and while they can be addressed, it can only happen if we are willing to acknowledge that greater discussion of the topic within the industry is merited.
-
jo nebo IGN, skoro každá diskuze je o DEI. Stačí kouknout na recenzi DLC k Alan Wakovi 2.
Lidi jsou z toho zhnuseni celosvětově, tady v Česku se to řeší ještě málo, protože reálně se nás to dotýká jen ve hrách, ve filmech. Pro občany např. USA je to náročnější, protože reálně se o tom nemůže mluvit, nesmí se o tom vtipkovat, jinak ti hrozí vyhazov z práce apod,
-
Zase to podělané sebemrskačství ohledně čecháčství...doporučuji se naučit jazyk a přečíst si například diskuze na FB pod PC Gamer atd. Budeš krapet v šoku....
-
Myslíš třeba jako Fextralife, který převzal po Bioware fora a dělá pro hráče buildy, návody apod?
Neříkám, že to platí plošně, ale jsou i youtubeři, kteří svoji dělají práci pořádně a tím, že nemají klíče, poškodí EA hlavně komunitu těch youtuberů a o to EA samozřejmě šlo, protože ty komunity jsou velké. Jestli si myslíš, že si youtuber s milionem subu nemůže dovolit koupit jeden klíč a brečí kvůli tomu, tak jsi poměrně naivní.
Je poměrně vtipné, že naopak youtubeři, kteří by finance právě museli řešit kvůli nedostatku předplatitelů a reklam, to dostali.
-
zcela upřímně máš svoji vidinu světa a tady si ji našel, někdo má jinou a najde ji jinde. Tady jsou diskuze soustavně mazány, cenzurovány, nikdo nemůže říci, co si myslí, jinak 30 dní ban.
To, že se to tady otevřelo proto diskuz,i je dobře, ovšem jestli trolení Kronose říkáš tak civilní a umírněná diskuze, tak potěš koště.