Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Priznavam, ze mam spoustu originalek, ale ke vsem jsem si stahl "neoficialni patch" skoro hned po vydani *2*
  • Moc vtipné... *15*
    Microsoft proti ochráncům duševního vlastnictví - kouzelná situace...
    Fakt pecka *15*
    • kdepak MS "ochránci" sami proti sobě!!!
      • Fakt ale krásná situace...

Jsem zvědavý co z toho nakonec vyleze, protože konec mučících DRM, dle mého, určitě nehrozí...
        • frantisek_nejezchleba
          to ještě furt existuje? *8* Jsem zaspal dobu.
          Na PC už jsem si krabičku nekoupil řadu let. Když pominu Sims pro holku.
  • Tak Bioshock už dávno přešel na steam a byl předělan aby to nechtelo starou službu windowslive tak si myslím že se stemovou verzi Bioshocku by neměl byt prolém.
  • http://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/windows-10-automatically-sends-parents-detailed-dossier-of-their-childrens-internet-history-and-computer-use-10472226.html
  • Aspon přestanou dělat debilní ochrany co jsou stejnak vždy obejity a serou jenom ty co mají hru orginálně a navíc poškodí se disk a je po hře zlatej steam uplay orgin battlenet atd
  • Kr.Pa
    Stejne si hry s touto ochranou nezaslouzi byti hrany.
  • Veskoslav
    Doma mám jedinou hru v krabičce, co má debilní ochranu. Stalker: CoP a to jenom proto, že jsem chtěl mít sbírku krabiček kompletní a oba předchozí díly měly luxusní edici. A ME a Bioshock, obě na Steamu, takže mě to nechává chladným. Dokonce mi jedou i některé hry lépe než na 8 a o 7 ani nemluvě. Rozchodil jsem dokonce z CD Drakena a Dark Forses. Já jsem s 10 rozhodně spokojený. Ať už do prostředí, kde není otravné metro až po rychlost systému a podporu programů/her.
    • Pokud vím, tak CD klíč STALKERa jde aktivovat na GOGu, kde je potom následně DRM-free. :)
    • Lukyz
      Rozchodil jsi z CD Ondřeje Průšu nebo jsi myslel Drakana? *1*
      • 0011
        Dark Forses je taky zajímavý počin *1*
    • nightborne
      Aaah... Drakan... jsem rád, že nejsem jedinej, kdo na Rynn s Arokhem nedá dopustit =).

edit: pokud jsi tedy měl na mysli tuhle hru... jestli ne, tak co už, alespoň jsem mohl propadnout nostalgii na moment =).
      • Veskoslav
        Drakan: Order of the Flame:)
        • x_ander
          Geniální hra. Na její release na GoG čekám jako na smilování.
          • solomon.short
            to je nas asi vic :D
  • tak to abych ten bioshock radsi vypl, abych se taky pripojil k tomuto naprostemu bludu a delal, ze mi to na Win 10 nefunguje.
    • nightborne
      máš krabicovku?
      • Jestli se nepletu, tak všechny Bioshock kopie šly a stále ještě asi jdou registrovat na Steamu po vypnutí G4WL. G4WL klíče z krabicovek by měly jít přidat na Steam stejně jako digitální kopie. Všichni, kteří tyto verze měli, dostali zdarma DLC.
        • nightborne
          Vždyť právě, pak je logické, že Steamová verze nebude mít securom =). Mohl bych to vyzkoušet, ještě někde tu tu krabičku budu mít =).
  • RedEagle
    Ked už je reč o Windows 10 :))
    http://aeronet.cz/news/analyza-windows-10-ve-svem-principu-jde-o-pouhy-terminal-na-sber-informaci-o-uzivateli-jeho-prstech-ocich-a-hlasu/
    • prosím jděte s odkazama na ruské propagandistické servery na novinky Děkuji
    • Extrémně proruské a protizápadní médium.. co si čekal? *7* *7* *7* *7* *7* *7* *7* *7* *7* *7* *7* *7* *7* *7* *7* *7* *7* *7* *7* *7* *7* *7* *7*

Zabanoval bych tě za šíření podobných zdrojů. Škoda, že nemám to právo...
      • Až na to, že o tom mluví spousta seriózních západních médií taky (např. The Independent), kde dokonce dělali vlastní výzkum.

Aeronet se v tomto případě jen chytil informací ze světa a rozmázl to trochu více pro vlastní propagandistické účely. Není to však výmysl Aeronetu.
    • On vážně jetě někdo čte Aeronet? Lol
    • jnsCZ
      http://tech.ihned.cz/c1-64496370-jak-nas-nesmiruji-windows-10

Microsoft udělal tu "chybu", že o sběru informací začal otevřeně mluvit. Ostatní firmy a hlavně programy to bezesporu dělají taky, ale holt Microsoft má tu auru, že to je "zlá společnost". Ale jak funguje například Siri pro iOS, služby Google Now, Facebook a všechen ostatní software? Stejně. Přijde mi bizarní křižovat se před Microsoftem a pak si třeba stahovat cracknuté hry, podivné programy co vám během instalace do systému nakopírujou deset dalších utilit, nebo alternativní messengery či lézt na pofidérní weby s přihlašováním bez zabezpečení a být v klidu (neříkám, že to dělají všichni).
      • Coffin.Corner
        No nevím, možná jsi byl pár let v kómatu, ale Google o sběru dat mluví otevřeně odjakživa, protože to je základ jeho fungování a filozofie. *3*
        Problém MS a jeho nového směru, kterým se snaží napodobit Google, je právě v tom, že do toho vletěli po hlavě a ani oni samotní zatím ještě nevědí jak budou ty kvanta dat zpracovávat, jak je budou uchovávat a poskytovat třetím stranám.
      • Drobný rozdíl je v tom že Android, ci iOS málokdo používá na svém desktopu, kde pracuje, má tam učetnictví, firemní data - smlouvy se zákazníky např. - přístup do banky... Je drobný rozdíl mezi Androidem na mobilu připojeném přes mobilní sít a operačním systémem na pracovním PC připojeném na 60/30 Mbit/s. Nějaké blbosti jako Google a pod. jde odhlídat, spyware jako součást OS to už je něco...
        • Veskoslav
          Nechci ti kazit náladu, ale přes mobil chodím do bankovního účetníctví už léta. Jsi docela slušně naivní, když si myslíš, že Google jde ohlídat. Naivní nebo hloupý. Vyber si. A mimochodem, iOS je prakticky stejný, co se týče sběru dat jako Mac OS. Co na to teď? *7*
          • Nechci ti kazit náladu, ale vim, ze v nekterych bankach je pouziti smartphone bankingu na smartphonu s Androidem nebo Applem, pokud maji firemni debetni kartu zakazano, kvuli moznym hrozbam. A pouzivaji se stare nokie pro autorizaci na pristup na ebanking. Rekl bych, ze securitaci vedi co delaji, na rozdil od vetsinovych lam.
            • Veskoslav divil by ses, ale treba ta ve ktere pracuji a vim o dalsich 2, ve kterych pracuji moji byvali spolupracovnici. Na trhu patri mezi nejvetsi. Take kdyz si prectes podminky k smartphone bankingu, tak pokud jsou transakce autorizovany dle pravidel (a je jedno, ze sis do mobilu stahl vir), tak je nemuzes vyreklamovat = proste mas smolika.
            • Veskoslav
              Které banky. Povídej. A staré Nokie? Prosím tě, řekni mi kde. Fakt. Protože vím maximálně o BB, které se používaly. Nokia sotva.
          • Jak ty chodiš do bankovního účetnictví je mi tak nějak u zadku.
        • nightborne
          HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Policies/Microsoft/Windows/DataCollection

vytvoř tam 32-bit dword AllowTelemetry s hodnotou 0. Hotovo.

Systém pak neodesílá ani kilobajt, kontroluju to denně =). Samozřejmě stahuje aktualizace, což si mimochodem můžeš vypnout taky, ale... proč, žejo.
          • No nieje to uplne pravda. To funguje iba pri Enterprise verzii. Pri ostatny verziach aj ked je nastavena 0 tak to stale nieco odosiela, tam sa odporuca nastavit naopak 1.
            • nightborne
              Ne tak docela, právě. Enterprise verze má v sobě funkci, kde si telemetrii můžeš vypnout. Co udělá tahle funkce je, že právě mění onen výše zmíněnej klíč v registru. Normální domácí verze přímo v nastavení možnost vypnout telemetrii nemají, ale pokud jim ten klíč vnutíš ručně, pochopí ho úplně stejně, jako s ním pracuje Enterprise =).

edit: Možná máš na mysli, že to odesílá diagnostický data, což je pravda. To se dá vypnout v nastavení služeb (pravej klik na file explorer), ale já to neřešil, protože mě to nikterak neobtěžuje.
      • nightborne
        Siri, Hanzi =). Ale jinak máš recht.
        • jnsCZ
          No jo, stane se... díky za upozornění, opraveno :)
    • kdyz tu nadavate na aeronet, cetli jste alespon podminky covse dorbovolne odevzdavate pri pouzivani Windows (nejen Win10? https://www.microsoft.com/en-us/privacystatement/default.aspx
      • Veskoslav
        Doporučuji si přečíst podmínky u Apple či Google. Zažiješ menší šok.
        • Ale ja v PC nemam system ani od Googlu, ani od Applu, tak proc by mne to melo zajimat?
      • frantisek_nejezchleba
        ne. Je mi to šumák.
    • Veskoslav
      Aeronet? Server přímo placený ruskou vládou? *7*

Mínuskářům byl doporučil si přečíst výroční zprávu o financích.....Protože ruská ambasáda jako sponzor skutečně "není" placeno ruskou vládou. Stejně tak Sputnik a jiné proruské servy.
    • nightborne
      Prosím, prosím, nešiř ty naprosto matoucí zprávy, zbytečně způsobující paniku =). Google dělá naprosto to samý už roky, jenom se o tom nemluví... a vypnout telemetrii ve W10 trvá tak patnáct vteřin, když člověk není střevo =).
    • frantisek_nejezchleba
      probůh, na to narážím na každém kroku.
      To je dost možná blábol (a dost možná není). Aby to mělo nějakou váhu, tak by autor musel udělat ten test znovu s vypnutýma všema sledovacíma funkcema, které Windows sám vypnout umožňuje.
      • ten test by si musel spustat po kazdom jednom novom KB, ktore (po novom bez popisu) si do pc Windows 10 stiahnu
        no nekup to, ked je to take lacne :)
  • To je celkem blbe ani nahodou, i kdyz ty ochrany taky zadna slava.
    http://aeronet.cz/news/analyza-windows-10-ve-svem-principu-jde-o-pouhy-terminal-na-sber-informaci-o-uzivateli-jeho-prstech-ocich-a-hlasu/
    • Aeronet je silně proruská propagandistická stránka... Za její propagaci by měl být na všech rozumných stránkách ban. Měl by se přerušit ten proud sr4ček, co nám sem rusové a rusofilvé posílají...
      • Ano treba pocuvat vsetky ostatne media ktore su silne proamericky propagandisticke, tie urcite oveckam len pravdu hovoria.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit