Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Xcomik
    Jenže integrované AMD Radeony na bázi Trinity neumí pracovat s větší frekvencí jak 1896MHZ a v té třídě je i DDR3. U Sony je to tak akorát reklama jako to bylo s Cellem! Máme tohle ale výkon sám o sobě nahoru nepůjde. Rozdíl bude tak maximálně ve spotřebě.

Další věc MS systémy umí relokovat paměť takže jsou schpný v případě že si to aplikace žádá se uskromnit a dát aplikaci paměť další čiže klidně budu věřit že se ten systém scvrkne na 1GB RAM jako u sony a povipíná všechny nepotřebné blbosti kolem toho. Nehledě na fakt že aby app uměla využít víc jak 4GB celkové paměti musela by být napsána v 64-bit rozhraní a kolik že to máme enginu psaných v 64-bit rozhraní kolik her ohlášených bude v tomto rozhraní běžet? Odpověď: Nula!

Vývoj her bude dle mého názoru stejnak primární pro xbox hlavně díky faktu že tam bude Windows platforma tak vývojáři prakticky zabijou dvě mouchy jednou ranou. Je potřeba si uvědomit že Sony nejde jen proti xboxu ale i proti PC do boje a tenhle boj prostě chtě nechtě nemůže vyhrát.

Prezentace byla tragická s tím se rovněž stotožňuji měli to udělat ve stylu: Harcore konzolíví hráči tady jsou nové funkce které pokud chceš můžeš používat a pokud nechceš klidně je vesele ignoruj a hraj hry stejně jako na PS4 navíc prezentaci těch blbin měli spíše usměrnit že je jejich cílem natáhnout nové lidi k této hračce. Příklad: Pujde tatulda (co pomalu ani neví co to jsou hry) do obchodu pro Blue-ray přehrávač tam mu maník řekne hele máme tu novinku menuje se to Xbox One (no ten název je fakt trapný) umí to přehrávat Blue-ray i řadu jiných formátů navíc to slouží i jako settop box a domácí centrum. K tomu všemu na tom ještě můžete hrát hry s rodinou a dětmi je k tomu pohybový ovladač Kinnect včetně funkce ovládání gesty nebo ovládání hlasem. Pokud ten obchodník navíc bude chytrý tak tomu starému fotrovi řekne posaďte k tomu své děti a můžete si vesele klidně 2 hodiny užívat ničím nerušeného sexu se svoji manželkou üž žádné vyhazování peněz za bordel nakonec ještě ušetříte :-) Už vidím jak toho obchodníka ten fotr pošle někam a veme za 200 dollaru Blue-ray přehrávač :-)

Pak do toho obchodu přijde typickej konzolovej mainstream hráč si koupit konzoli a ten patriotickej emerikánskej prodavač mu řekne že tu má Xbone a PS4 a k tomu mu řekně že nové xko umí to samé co ta PS4 a navíc ještě s tunou dalších funkcí které pokud chce může využívat a pokud nechce tak to může vesele ignorovat. Už vidím jak se ho ptá ten američan kolik využívá operační systém paměti u obou konzolí :-) Hoši hoši jako byste emerikánce neznali ty se ještě možná vyznaj v tom jak vyměnit žárovku do lampy ale na to ostatní už volaj technika. Je potřeba si v tomto ohledu uvědomit že jde a vždycky šlo převážně o ameriku dokud amerika bude největší masovej kupující do té doby horkotěžko bude MS řešit otázku co chtějí třeba evropané apodobně.
  • Jedinej přínos vydání nových konzolí je pro mě to, že se snad konečně pohnou kupředu i PC hry...
  • It's awesome! With Xbox One I can finally watch TV on my TV!
    Ale teď vážně, kdybych si někdy chtěl koupit konzoli, tak proto abych ji prostě mohl zapnout a hrát. Nic víc. Takže osobně dost nechápu co vedlo MS k tomu aby vyrobili tuto multifunkční, ale v ničem nevynikající krabici.
  • MrSanta
    Zajímalo by mě co si lidé vlastně od představení nového xboxu představovali. Krabicu i s ovladačem ukázali, představili základní pilíře konzole a ukázali pár her. Víc jsem od toho nečekal. Proč veškerou munici vystřílet před E3.
    Pro mě jsou nejdůležitější hry a ty zatím ani MS ani Sony nějak extra nepředvedli.
  • PS4: GDDR5 !
  • Viz sestrich na youtube vyse :)
  • A kolik z té prezentace ty hry zabraly a jak důležitou roli tam hrály? :-)
  • Ne
  • Já si to teda určitě nekoupim, ale sem zvědavej jestli hry na Xbox One budou mit antialiasing :DD
  • Je pravda, že asi poměrně velká část funkcí spojených s Live TV u nás asi nebude dostupná (což ovšem neni chyba MS, ale jednoduše ekonomické výhodnosti takové investice,), ale třeba já jako fanda amerického fotbalu (jak divák, tak i jako hráč) si dovedu představit, že na trhu, na který MS primárně míří (US) budou mít tyto funkce úspěch (a ne jenom kvůli posedlosti američanů statistikami a Fanstasy ligami). Toto je především o mentalitě, nikdo nemůže v dnešní době udělat výrobek, který by vyhovoval všem, taková je prostě realita.

Ano, MS do nového Xboxu implementoval spoustu funkcí, které nyní nejsme schopni využít nebo na které prostě nejsme zvyklí. Ale pokud vím, tak první dotykové telefony se taky moc neujaly a když Apple přišel s Iphonem, tak se bez nich najednou nikdo neobejde. Jde o to, že MS integroval služby, které zatím nejsou tak využívané a přijdou nám nyní zbytečné, ale za rok, dva si bez nich nedovedeme život před televizí představit.

Já jsem vyrostl u PC a "starý" Xbox mám teprve něco přes rok a musím uznat, že hraní na konzoli i na PC má každé svá pro i proti, takže tohle neberte jako obhajobu nebo kritiku ani jednoho. Spíše to berte jako zamyšlení nad tím, že MS prostě nemůže myslet na to, co přesně by chtěl Pepa z Horní dolní dělat u televize (tímto se Pepovi omlouvám). Ale že se zaměřuje na (zatím) největší světový trh a my jsme tudíž v pozadí...
  • Jo, beru zpet, napsal jsem blbost. Nedoslo mi ze to je i pro grafiku.
  • A proto do toho zamotali EA sports, Forzu & CoD? To na tvoji teorii moc nesedi... Uz PS3 neni jen herni konzole, tohle zjisteni u xbox one neni budicek.
  • me nejvic pobavil tenhle sestrih http://youtu.be/KbWgUO-Rqcw
  • Samozřejmě, protože to jsou - z podstaty - integrované grafiky. Stejně jako sledujeme výrazný nárůst výkonu u Intel grafik s dual-channel zapojením RAM (v desítkách procent).

Nicméně nesmíte zapomínat na ESRAM, která klidně pomalejší může snadno dorovnat nevýhodu DDR3.

Nicméně jiný dotaz: DDR3 je v Xbox One potvrzené? Nepamatuji si, že my o tom MS něco říkal (i když je mi jasné, že kdyby tam měli DDR5, hned nám to vpálí do obličeje).
  • Věšteckou kouli máte k zapůjčení? Já jen, že nikdo nikde nic nepotvrdil, jen že na tom hry z druhé ruky půjdou a že všechno ostatní bude v rukou vydavatelů, licencí a politiky, která ještě není hotová... :-)
  • Tak pokud jde o tuhle vlnu nadšení, tak to pak ano. Já tu vlnu memů řadil spíš do té kolonky"ironie" ;)
  • Protože MS potřeboval jasně odlišit a tedy taky odděleně komunikovat multimediální funkce s Kinectem. Na E3 nemůže ukazovat streamování televize, ale hry. A kdyby obojí ukázal najednou, na jedné akci, jedno nebo druhé by zapadlo. Musíte pochopit, že Xbox One už není jen herní konzole.
  • Rhulad
    to se pleteš a platí to hlavně právě na ty apu čipy ad AMD... tam je frekvence a rychlost ramek důležitá
  • Leč u počítače má grafika paměť vlastní a mnohem rychlejší než RAM.
  • Z h *4* vna bic neupletes.
    Ohledem výkonu se zadny zazrak nedostavi. Bude to proste lepsi notas a vyvojari nemaji prostor pro zadnou revoluci.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit