Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Na všechno nemusí být použitelné zdroje, stačí vlastní úsudek a trošku nad tím zapřemýšlet. Proč si myslíš, že se dnešní hry vyvíjí prioritně pro konzole? Protože jsou z toho daleko větší zisky než z PC her. Bohužel je to kvůli pirátství, které je v dnešní době, ať chceme nebo ne, na PC o dost rozšířenější než na konzolích. Vem si takové Crysis 1. Vývojáři to udělali jen na PC, protože říkali, že by to konzole neutáhly (dneska už je i na konzolích). A tady byl kámen úrazu. Zisky nebyly takové, jaké očekávali, protože velké procento lidí si hru prostě stáhlo. Proto už udělali druhý díl i na konzole a hned jim do kasičky přibyly nějaké ty dolary/eura :-). A co se týče té vůle. Přehoď si to do svého pohledu, staň se na chvíli vývojářem a vypusť svou averzi vůči konzolím. Budeš raději vyvíjet mega drahou hru s pokročilou technologií s tím, že nebude až zas tak jisté, že se ti vrátí investice zpátky. Anebo uděláš kompromis a budeš hru vyvíjet i pro konzole s jistotou, že na tom možná i něco vyděláš? .... takhle určitě myslí i oni. Nemám nic proti PC, ani konzolím (vlastním oboje). Jen se snažím vyhnout flamu a zkouším se na to dívat racionálně.
  • to jo. To není špatný nápad si vysouložit sestavu *1* *1* *1*
  • Myslíš tuhle babičku http://www.youtube.com/watch?v=zCHeh-oi2_E&list=PLE435E3321B80C538&index=29&feature=plpp_video *1* *1* *1* *1* *1*
  • Nj, kolísať to môže, ale také prepady o akých hovoríš normálne nie sú. Samozrejme troubleshooting nie je žiadna sranda ak sa do toho nevyznáš, a aj keď sa v počítačoch vyznáš, tak zaberie čas.

Rozhodne by som nechal bežať memtest aspoň pár hodín, rovnako aj nejaký záťažový test na gpu a cpu (+ monitorovať teplotu) a skúsil rôzne drivery (nejaké staršie, čo si pamätáš že fungovali). Ak máš možnosť, tak vyskúšaj grafiku u známeho, či ide v poriadku.

Najlepšie je asi obrátiť sa na nejaké fórum o pc, tam ti poradia najlepší postup ako postupne nájsť chybu. Ale najprv sa ubezpeč, že tvoje herné nastavenia sú adekvátne grafike, na ktorej hraješ (lebo si viem dobre predstaviť, že ak zapneš v crysis nejaké uber antialiasingy a postprocesingy, tak v náročnejších scénach dostanú tú 5870 do kolien).
  • Trol.diskuzni
    A máš na své tvrzení nějaký použitelný zdroj? Já si naopak myslím, že by se našly nejen peníze, ale i vůle (která v současné době topinkovačů kolísá někde kolem nuly). *3*
  • Kdyby nebylo těch "herních" krabic, tak ani nejsou peníze na vývoj těchhle technologií, protože daleko větší zisky jsou z konzolí než z PC her. ;-)
  • Trol.diskuzni
    Vysouložit si PC, to je dobrý obrat! *1*
  • To je ale hlúposť, veď on nemôže ani tušiť, či som si peniaze na pc zarobil, ukradol, vysúložil, vyhral v športke alebo mi ich dali rodičia, dedo mráz či zlatá rybka. A či sa niekto prebíjal životom na ulici alebo chodil na dovolenku na Seychelly to mi je jedno.
  • pro lugal: sry trochu jsem zkomolil tvojí přezdívku
  • pro luga: vtipné je že například hraju to zmíněné crysis 2 v některé pasáži to jede v poho na vyšší detaily na 60 a můžu i nahrávat vydeo frapsem a v jiné se to seká i na středních a to nic nenahrávám. PS: pochopitelně zbytečně běžící programy na pozadí nemám PCčko se nezahřívá a např. procák při hraní neukazuje zatížení vyšší než 50%
  • pro luga: fakt dík za rady ale jak říkám téměř vše už jse měnil. A 40fps by nebylo až tak hrozný kdyby to pořád nekolísalo. Když máš furt 40fps je to v poho ale když máš 60 a pak ti to skočí na 40 je to dost na houby. Rozlišení mám 1280x1024 a musím říct že to co píšou na obalech her jako dostačující HW je výsměch to by to člověk hrál tak s 5fps. Ale nevím hrát crysis 2 na 40 fps i v singlu mi prostě příjde málo pocit z pohybu pak vůbec není čistej
  • protože já jsem ve své době byl taky rád, že jsem si naškludlil alespon na GeForce 400MX a ostatní už byli zas o generaci dál. Řekl bych, že ta poznámka směřovala k tomu, že se lugal vysmívá autorovu hernímu železu.
  • Trol.diskuzni
    To bude právě asi jeden z těch expertů, kterým babička vytočila Xbox 360 u mauntfíldu, načež si na něj koupili Codko (protože to poradil kámoš, že je to grejt gamesa) a tímhle způsobem se dostali ke hrám... *1*
  • A čo to má spoločné s tým, že ani v dobe svojho vydania 9500gt nebola herná karta a maník sa o 4 roky neskôr čuduje, že mu laguje v najnovšom engine?
  • někdo se životem probíjí sám a má omezené možnosti, jiní mají zlaté rodiče a ani to nedokáží ocenit.
  • :aliens:
  • 9500gt... *15* To bol aj vo svojej dobe pre 4 rokmi riadny šit, to snáď ani nikto nemôže považovať za hernú grafiku.
  • smejki
    konšpirácja mesiaca!!!
  • Všetko záleží na konkrétnej hre a konkrétnom nastavení - ak presne nešpecifikuješ aké boli nastavenia vrátane vyhladzovaní alebo post processingov atď., môžeme len hádať, aké hodnoty fps budeš mať.

35-40 fps rozhodne nie je málo - samozrejme pre kompetitívny multiplayer je lepších 60 alebo dokonca 120 - ale na to môžeš s 2,5 ročnou zostavou zabudnúť (a s konzolou to ani nehovorím).

Pri monitore nezáleží na veľkosti, ale na rozlíšení. 19" to bude asi 1600x900 alebo 1650x1050 - pri takomto rozlíšení by ti to malo ísť ešte lepšie (aj ohľadom vram), práve preto jediná vec čo ma napadá je, že niečo nie je v poriadku.

Takže treba urobiť klasický troubleshooting a postupne vylučovať problémy (malware, poškodené drivery, poškodená inštalácia hry) - a ako som spomenul, kľudne to môže byť aj hardware - umierajúca grafika, throtlujúci procesor alebo zlé pamäte.
  • zeLOL
    cela ta vec okolo CryEnginu a ich SDK-cka je pekna ale majitelia postarsich strojov ako ja (core 2 duo, 9500GT 512mb atd) sa na to mozu pozerat len na videach :D skusal som ten Cryengine SDK a lagovica jak svina, zlate UDK.. ked je clovek sikovnejsi tak aj tam sa daju velmi pekne veci robit :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit