Přejít na výpis diskuzí
Názorná ukázka nových možností CryENGINE 3
14.4.2012 | Petr Poláček
170 příspěvků
-
Uz aby tu bola nova generacia konzol, kedze na PC uz bohuzial prestali poriadne projekty vyvyjat. Pred 10 rokmi som dufal, ze takato grafika a uzasna filmova atmosfera uz bude v hrach v r.2012 standard... Bohuzial, zatial je to stale len v traileroch na enginy. Tak snad za dalsich 10 rokov...
-
-
Je smutne, ze moje sli gtx580 by podobnu grafiku zvladli, no vzdy to skonci len pri porte z x360/ps3.
-
-
Dnešní nejlepší grafické karty jsou tak výkonné, že by jsi Crysis 2 mohl spustit 3x a běželo by to pořád plynule, ale to jsi nemůžou dovolit kvůli našim konzolím aby nevypadali až tak blbě. Tudíž poštelujou optimalizaci a lidé vesele kupujou nejdražší karty které by při troše snahy zvládaly daleko víc.
-
-
labrador: prosimte zas tak neprehanej. Podivej se na benchmarky ! Ano nejnovejsi karty od AMD nebo Nvidia jsou moc povedene kousky ,ale zas tak zazracne vykonne taky nejsou jak pises. Jenak trailer tady na engine byl vazne peknej.
-
Dnešné grafiky sú tak výkonné, že keď si chcem spustiť Zaklínača 2 v 3dvision, tak potrebujem sli gtx580tok, aby mi to nepadalo pod 30fps a radšej presviedčam samého seba, že ubersampling vôbec nevyzerá dobre, lebo by som na to potreboval asi 3 7970/680-ky.
*15* -
-
No moc jsi nepochopil co jsem tím myslel. Každopádně k Zaklínači 2 ve verzi 1.0 mi běžel jen tak tak na střední detaily (g 470gtx), verze 2.1 na plné bez problémů (bez ubersamlingu). A to je právě ta optimalizace, která bude teď s novou verzí co má vyjít třeba ještě lepší........
-
-
-
-
-
to video to uz raz bolo O.o
-
-
Nebylo, tohle je trochu pozměněný video.
-
-
Pekne ale naco nam to bude dobre ked pre konzoly to bude vyuzite na 40% aj na PC ...
-
To je starý video ne?
-
-
A preto sa to vola SDK update 3.4
http://www.youtube.com/watch?v=Ri9SQu_2xo4 -
půl roku minimálně.
-
-
tomu říkám nadhera !
-
Jestli takhle nějak bude vypadat žižka 1 tak budu nadmíru spokojen,cryengine je dle mého (zcela neodborného) názoru zdaleka nejlepší engine široko daleko,kam se na to hrabe unreal engine se svou neschopností zobrazit byť jen trochu rozlehlejší lokace...
-
-
No, je otázka, jak si z otevřeným herním světem poradí i cryengine. *5*
-
-
Tak cryengine uměl rozlehlé exteriéry od první verze - od prvního FarCry, tak proč by to teď mělo být jinak?
-
Subjektivně si myslím že nejlepší engin je X-ray (Stalker přesněji Clear Sky) kvůli plně volumetrickým kouřem který se chová jako real. Ne jak Mirrors Edge statickej přez PhysX s brutální náročností. Dále naprosto úžasnými slunečními paprsky (taky krvavě náročné). Nerovností povrchu bez teselace s malou náročností. Rozlehlé lokace nejsou problém. Engin je to starý a je to vidět ale má své taháky. A4 engin použit pro Metro vypadá slibně. však uvidíme jak bude vypadat Last Light.
http://www.youtube.com/watch?v=7qK3PE0suAE&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=NYHcV4o_Z88&list=PLF0D679E7BBB5FF6A&index=2&feature=plpp_video -
-
X-ray je určitě zajimavý.. nejsem moc znalec, ale využívá správně bump-mapping, že to působí jakoby třeba zeď byla teselovana a přitom je to primitivní bump mapa a vypadá to stejně, to stínování je super i ten kouř.. ale pokud vim, tak ne vždy ten engine fungoval tak jak měl, na moddb jsem četl, že mají lidé celkem problémy na některých sestavách (možná nepatchlé cracklé verze?) animace taky nic moc a náročnost je někdy přehnaná (asi ty zminované sluneční paprsky), lepší optimalizace v další generaci by byla fajn, obzvlášt jestli se pracuje na druhém STALKERovi teda..
-
-
jn Clear Sky byl docela dost zabugovanej. Po desátým patche už je v pohodě *1* . Na Stalkera 2 vyšlo video s ukázkou animací právě a musím říct že to není špatné. Bump mapa to je ale je tak dobře udělana že ti to vůbec nepřijde.
-
parallax mapping je to že to vypadá plastycky ale to není o enginu ale o shaderech docilit toho muzes v jakem koli modernim enginu
-
-
-
Jsem na to zvedavej :)..
Ja na spicku (aspon pro fps) radim CryEngine, Frostbite a vlastne i ted ten nove upravenej Unreal vypada skvele.. Jen to vyuzit :)
-
-
-
Ty obliceje vypadaj ... (ne)uveritelne.
Docela by me zajimalo jak dopadne souboj enginu pro pristi generace konzoli. CryTec se vyslovene hodne snazi nachystat si munici pro nextgen konzole. Jsem docela zvedavej s cim se vytahnou hosi z Epicu a co vlastne bude Unreal Engine 4. Meli by to hosi ukazat prvne na letosnim GDC. -
tyhle tech dema at si strcej do prdele,az bude takhle vypadat nejaka hra tak teprve pak jim zatleskam
-
-
Kromě toho pokud se nepletu, tak CE3 byl použitej v Chrisis 2..
-
Tys asi nepochopil, o co jde.. Můžeš si stáhnout jejich vývojový prostředí a vytvořit si úplně vlastní hru..
-
-
....
-
Čim víc her bude vypadat takhle, tím méně si jich zahraju *13* . Už teď mám pokaždé radost když se v recenzi píše, že hra je sice super, ale má nic moc grafiku. Stejně mi ve hrách o grafiku nejde, chci se hlavně pobavit a to se při současném přístupu, kdy forma vítězí velice často nad obsahem stává problémem. Video vypadá skvěle, ale chtěl bych aby hlavně vznikaly dobré hry a ne jen technologická dema.
-
-
Nejde ti o grafiku, ale chceš se pobavit nad herními mechanismy a příběhem? Pak zvol Skyrim, já se nad jeho nadčasovostí bavím denodenně! *5*
-
-
Docela často dokážeš být i originální, ale teď už opravdu dost začínáš spadat do hloupého bezduchého opakování se. *3*
-
-
Já si u těch desítek také říkal, že opakovaný vtip není vtipem... *3*
-
-
Docela tvou existenci nechápu a připadá mi to škoda. Někdy máš skutečně inteligentní názory a nejsi součástí masy. Ano, Skyrim se ti nelíbil, víme to všichni. Ale proč to do psí p*dele říkáš v každém(!!) komentáři?! Myslíš si, že si ta nejdůležitější osobnost světa a že to někoho zajímá? Vyjádřit svůj názor může každý, ale co Ty si tím kompenzuješ?
-
-
Rozhodně to neříkám proto, že by to někoho ze čtenářů mělo zajímat... Vůbec nemusí. *4*
-
-
-
-
-
doporucuju tetris
-