Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Trol.diskuzni
    CryEngine and Vavra foreva! *14*
    • Ukončete někdo jeho trápení.
  • Když vidím v náhledu to hranaté ucho tak nemám chuť to ani spustit.
    • No ale to ucho se právě změní k lepšímu ! Tváře tam jsou opravdu pěkné.
      • Tak nakonec to nevypadá vůbec špatně. Už se těším až v tomhle enginu budu běhat s Žižkou po lese.
      • Jj už jsi to jdu spustit :)
  • Co z toho když neuměj uděla tpořádnou hru.. A stejně by mě to PC neutáhl..
    • Já s tebou souhlasím.. pokud to bude setsakra dobře vypadat, ale bude jen stále obyčejná střílečka tak kvůli tomu nepořídím ani tu hru.. ani hardware.. o herním čase u dnešních AAA stříleček radši ani nemluvím..
  • To ale není problém výrobců nebo vývojářů. Pomalu se dostáváme na hranice technických možností co se týká zmenšování tranzistorů atd. Dyť se podívejte jak vyrostl výkon procesorů za poslední roky. Vůbec. Již několik let se vyrábějí a prodávají kolem 3 - 3,5 GHz, jenom se jim zvětšuje cache.
    Než se přijde s novou technologií, cenově dostupnou na výrobu a prodej široké veřejnosti, zlepšování již nebude ten markatní a pokrokové a nové.
    Každopádně prohlášení "že kdyby nebylo těch herních krabic, tak už to tu dávno je", nebo jak to bylo, je naprosto špatné. V dobách svého vydání byl Xbox a PS3 se svými mnohajádrovými CPU na míle daleko, co se týká výkonu, před tehdejšími PC, což je teď vidět, když po spoustě let! začínají konzole nestíhat. Bez jediného upgradu!
    • Tohle byla reakce na tu hlášku "nebýt těch krabic...."
  • hmm pořád něco novýho a jen proto aby nutily člověka kupovat novej HW já mám kompl dost novej a crysis 2 se mi sekalo i na střední. Jistě pořád je tu možnost že je nějaká chyba v komlu ale dvakrát jsem ho přinstaloval a už o tom začínam pochybovat. Prostě pořád lepší grafika pořád náročnější hry jen at lidi utrácej za HW
    • smejki
      konšpirácja mesiaca!!!
      • :aliens:
    • Co noveho? Ved uz skoro 5 rokov si zahras pomaly vsetky hry, na rovnako starom pocitaci a to na plne detaily (cest vynimkam typu Metro 2033, Crysis 2 DX 11). Polka veci bezi na nenarocnom UE3 s obdobne neoriginalnym vizualom. S novymi konzolami za rohom sa vyvojari konecne pripravuju na adekvatne implementovane DX 11 a nazyvaju to PC exkluzivitou (viz. Epic, ktory by si radsej ruku odkusol, kebyze sa da inak).
      • mno mám procák core i7 2.8GHz, grafiku HD5870, malej monitor, win7 64bitů 12gb ram, základní desku p7p55d-e, a stejně se mě kde co seká. Mimoto jsem některé komponenty měnil a nic. Jestli je todle podprůměrný PC tak pak nevím co máte doma vy ostatní.
        • Tak to ti nemože sekať, ja som mal Phenom 2 955 3,2GHz, HD 5850, 4Gb Ram DDR2 800 MHz a fičal som Crysis 2 na ultra DX11 + texturpack, aj BF3 na ultra, iba som mierne pretaktoval grafiku, niečo maš niekde zle, toto to železo musi krasne utiahnuť...
          • pro lugal: sry trochu jsem zkomolil tvojí přezdívku
            • Nj, kolísať to môže, ale také prepady o akých hovoríš normálne nie sú. Samozrejme troubleshooting nie je žiadna sranda ak sa do toho nevyznáš, a aj keď sa v počítačoch vyznáš, tak zaberie čas.

Rozhodne by som nechal bežať memtest aspoň pár hodín, rovnako aj nejaký záťažový test na gpu a cpu (+ monitorovať teplotu) a skúsil rôzne drivery (nejaké staršie, čo si pamätáš že fungovali). Ak máš možnosť, tak vyskúšaj grafiku u známeho, či ide v poriadku.

Najlepšie je asi obrátiť sa na nejaké fórum o pc, tam ti poradia najlepší postup ako postupne nájsť chybu. Ale najprv sa ubezpeč, že tvoje herné nastavenia sú adekvátne grafike, na ktorej hraješ (lebo si viem dobre predstaviť, že ak zapneš v crysis nejaké uber antialiasingy a postprocesingy, tak v náročnejších scénach dostanú tú 5870 do kolien).
          • pro luga: vtipné je že například hraju to zmíněné crysis 2 v některé pasáži to jede v poho na vyšší detaily na 60 a můžu i nahrávat vydeo frapsem a v jiné se to seká i na středních a to nic nenahrávám. PS: pochopitelně zbytečně běžící programy na pozadí nemám PCčko se nezahřívá a např. procák při hraní neukazuje zatížení vyšší než 50%
          • hmm grafiku jsem měnil, základní desku taky procák jsem přetaktoval dokonce i nové RAM sem kůpil a stejně to stojí za houby. Třikrát jsom si to nechal přeinstalovat pokaždý od někoho jinýho a nic. Asi si koupím PS4
            • pro luga: fakt dík za rady ale jak říkám téměř vše už jse měnil. A 40fps by nebylo až tak hrozný kdyby to pořád nekolísalo. Když máš furt 40fps je to v poho ale když máš 60 a pak ti to skočí na 40 je to dost na houby. Rozlišení mám 1280x1024 a musím říct že to co píšou na obalech her jako dostačující HW je výsměch to by to člověk hrál tak s 5fps. Ale nevím hrát crysis 2 na 40 fps i v singlu mi prostě příjde málo pocit z pohybu pak vůbec není čistej
            • Všetko záleží na konkrétnej hre a konkrétnom nastavení - ak presne nešpecifikuješ aké boli nastavenia vrátane vyhladzovaní alebo post processingov atď., môžeme len hádať, aké hodnoty fps budeš mať.

35-40 fps rozhodne nie je málo - samozrejme pre kompetitívny multiplayer je lepších 60 alebo dokonca 120 - ale na to môžeš s 2,5 ročnou zostavou zabudnúť (a s konzolou to ani nehovorím).

Pri monitore nezáleží na veľkosti, ale na rozlíšení. 19" to bude asi 1600x900 alebo 1650x1050 - pri takomto rozlíšení by ti to malo ísť ešte lepšie (aj ohľadom vram), práve preto jediná vec čo ma napadá je, že niečo nie je v poriadku.

Takže treba urobiť klasický troubleshooting a postupne vylučovať problémy (malware, poškodené drivery, poškodená inštalácia hry) - a ako som spomenul, kľudne to môže byť aj hardware - umierajúca grafika, throtlujúci procesor alebo zlé pamäte.
            • počkat počkat 30-40 fps to je trochu málo. Crysis 2 jsem hrál na nějakejch 50fps a žádnej zázrak to nebyl a občas to kleslo na 40 a to už byla při hraní otrava. Kámoš s podobným komlem a 21palcovým monitorem (já mám 19) jel plynule na 60pfs občas mu to skočlil na 55pfs. Mno přetaktovaný níc nemám a hry se teda nesekaj pořád jenom co chvíli klesen fps o 10-20 bodů pak to zas skočí na původní hodnotu.
            • Skôr by som to tipoval na nejakého oc noobika, ktorému sa gpu/cpu prehrieva a potom throttluje. Typický príznak throtlovania je rapídny pokles fps - sekanie.

No ale samozrejme, môže to byť aj malware - a to sa dá veľmi jednoducho otestovať. Najhoršia alternatíva je umierajúca grafika, nie až taký katastrofálny scenár je chybná pamäť.

Rozhodne tam nie je niečo v poriadku, lebo taká 5870ka, aj keď je to 2,5 roka stará karta, dá bf3 na full hd/ultra s avg 35-40fps (ak neurobí nejakú blbosť ako je zapnutie aa apod. *15*).
            • Core2Duo 6750 (2,66 GHz), 2Gb DDR2 RAM 800 Mhz, Geforce 285 GTX- Full details, bez dx11, malý monitor 1280x1024- fps>30
              Máš pravdepodobne zasvinený systém a na pozadí haldu zbytočných programov.
              Nespoliehaj sa na nikoho iného, softvér preinštaluj sám a uvidíš, že to bude chodiť jak má.
              PS4 bude výkonovo pri svojom vydaní ako podpriemerné herné PC. Viem o čom hovorím, mám PS3. No a hrať FPS na konzolách je snáď zlý žart, nie?
        • hh, tak neviem co mas za problem, ale ked pridu next gen hry postaci ti pretaktovat trosku cpu a vymenit grafiku
        • seká a sekat bude protože ty portovaný hry jsou nejvíce odfláklé optimalizačně na procesor.
    • Trol.diskuzni
      Kup si konzoli a vše rozjedeš na full i za pět let... Zázraky se dějí! *5*
      • Kup si konzoli a budes vzdy 5 let pozadu za Pc *5*
  • Snad prvně, co jsem si namísto pouze čtení článku, přečetl i komentáře a musím říci, že je hrozně vtipné, jak se zde handrkují zastánci PC a zastánci herních konzolí. A asi nejvtipnější mi přijdou komentáře, že nebýt konzolí, tak je vývoj her jinde, či negativní hlasy u příspěvků, kdy autor obhajuje, že nebýt konzolí, tak nejsou peníze na vývoj = ano to je pravda, a vy co s tím nesouhlasíte, tak by mě hrozně zajímalo, kolik máte legálních versus stažených her.

PC hráči stahují, a stahovat budou = hrát novou herní pecku na PC můžete v podstatě během pár minut - stáhnout, zkopírovat crack a hurá. Konzole hráče většinou donutí si hry kupovat - rizika zabanování konzole, nemožnost multiplayeru atd. Stabilita her je u konzolí úplně jinde - tam hry nikdy nepadají, je to dělané namíru, není třeba nastavovat grafiku atd. Tohle na PC nikde není a nebude možné udělat - každý máme PC udělaný z XXX součástí, engine atd. musí být nastavené a podporovat dané součásti, od toho se také musí měnit kvalita zobrazení, hrozí vám lagování při špatném nastavení či invalidní knihovně, atd.

Dlouho jsem hrával na PC, v podstatě od 386sx, přes Pentium 2, Duron 800, Athlona 2000+ až po 4 jádro AMD ... odhadem cca 12 let, a až před 2 měsíci jsem si koupil první konzoli, konkrétně Xbox 360, a přestože jsem byl odkojen PC hráčem, musím konstatovat že hraní na konzoli je prostě bezstarostné - stabilní, nic není třeba nastavovat, vše funguje, nic se necuká, nikdy nic nepadá. Takhle to prostě má být. Sice stále postrádám občas klávesnici a myš, prostě na konzoli bych CS1.6 nehrál, tak ale stejně jde-li o pohodlí a zábavu, tak je to jiné a pro pohodové hraní a relax je to lepší.
  • Doufám, že tam Dan v té jejich hře udělá toalety v dx11 a pěnkně detailní díky tesselaci :)) A až se budeme z WC koukat na ten nádherný HDR západ slunce to bude nádhera... Uplná idylka :)
    • jesusek
      Ne. Opravdu nejsi vtipný.
      • exmaxx
        Sorry, ale já myslím, že je *1* A Žižkovi fandím!
    • Trol.diskuzni
      Ať udělá cokoliv, nejlepší hrou herní historie se stává... SKYRIM! *5*

(a ty recenze nebyly podplacený...)
      • Kdyz uz tak The Witcher 1,2 ty Skyrime!
        • Trol.diskuzni
          (Absolutely objective and uninfluenced) reviews speak otherwise...
          • A cesky to neumis co! *12*
            • Pepo, ty moulo! *12*
      • Tak nejako sa ten multimiliónový rozpočet na reklamu musí prejaviť.
  • zeLOL
    cela ta vec okolo CryEnginu a ich SDK-cka je pekna ale majitelia postarsich strojov ako ja (core 2 duo, 9500GT 512mb atd) sa na to mozu pozerat len na videach :D skusal som ten Cryengine SDK a lagovica jak svina, zlate UDK.. ked je clovek sikovnejsi tak aj tam sa daju velmi pekne veci robit :)
    • Ono zkoušet Cryengine SDK na několik let starý neherní grafice je tak trochu naivní *1*
    • 9500gt... *15* To bol aj vo svojej dobe pre 4 rokmi riadny šit, to snáď ani nikto nemôže považovať za hernú grafiku.
      • někdo se životem probíjí sám a má omezené možnosti, jiní mají zlaté rodiče a ani to nedokáží ocenit.
        • A čo to má spoločné s tým, že ani v dobe svojho vydania 9500gt nebola herná karta a maník sa o 4 roky neskôr čuduje, že mu laguje v najnovšom engine?
          • protože já jsem ve své době byl taky rád, že jsem si naškludlil alespon na GeForce 400MX a ostatní už byli zas o generaci dál. Řekl bych, že ta poznámka směřovala k tomu, že se lugal vysmívá autorovu hernímu železu.
            • to jo. To není špatný nápad si vysouložit sestavu *1* *1* *1*
            • Trol.diskuzni
              Vysouložit si PC, to je dobrý obrat! *1*
            • To je ale hlúposť, veď on nemôže ani tušiť, či som si peniaze na pc zarobil, ukradol, vysúložil, vyhral v športke alebo mi ich dali rodičia, dedo mráz či zlatá rybka. A či sa niekto prebíjal životom na ulici alebo chodil na dovolenku na Seychelly to mi je jedno.
          • Trol.diskuzni
            To bude právě asi jeden z těch expertů, kterým babička vytočila Xbox 360 u mauntfíldu, načež si na něj koupili Codko (protože to poradil kámoš, že je to grejt gamesa) a tímhle způsobem se dostali ke hrám... *1*
            • Myslíš tuhle babičku http://www.youtube.com/watch?v=zCHeh-oi2_E&list=PLE435E3321B80C538&index=29&feature=plpp_video *1* *1* *1* *1* *1*
  • God-of-War
    MW 3 je hra pro růžový pežoty...nereagovalo mi to na Mr. Lolendo
    • Trol.diskuzni
      Nechtěl jsi říct náhodou ME 3? *3*
      • chceš se nechat ukřitovat jako Ježíšek?
  • Je dorbý vědět, že ta Warhorse Žižka hra bude spíš o hratelnosti, než o grafice.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit