-
Jo ještě ty hry z ruska..dost jsem jich hral, predpokladam ze nas moc nebude kdo je hral. A muzu s klidnym srdcem rict ze hratelnost to nebyla na co dojeli, spis velke ambice. Jinak vyvoj postav, souboje, pribeh byly myslim na celkem slusne urovni, mnohdy lepsi nez měli slavnejsi hry. A taky dojeli na to ze proste byli z ruska.
-
Tak mně to nevadilo. Na co bych měl používat super luk, když ho nikdo neumí tak dobře ovládat. To je logické a postavy na předměty jsem nikdy nedělal. Naopak mně to mohlo nabudit dát si hru znova v jiném složení, protože jsem tušil, že mohu získat něco dobrého pro jinou partu.
-
pisu s mobilu tak se omlouvam za pravopis. K tomu legend of grimrock bylo vice veci. 1) cena 2) Byl po staru byl vyzvou a za 3) nebyl lehkej, mel spousty hadanek ktere nutili hrace myslet. Grafika jako takova byla pekna ale jak si napsal je rozdil udelat takovej dungeon a udelat rozsahle rpg. Kazdopadne za jeho uspechem stoji hlavne netradicnost a odmitnuti se poklonit tendru udelame to pro masy takze za rucicku.
-
jo no, je tezky mluvit o "grafice", kdyz kazdy ma trochu jinou definici. staci se podivat treba na bastion, grafika je tam nesmirne dulezita. nebo treba u hororu jako treba amnesia. i kdyz u hororu bych rekl, ze zvukova slozka je jeste dulezitejsi.
-
Jinak ale neberte mě špatně ... i pro mě je celkem grafika důležitá. Stači se podívat na star citizena ten má nádhernou grafiku a hlavně proto sem jim dal už přes 6000,- a ostatním podstatně míň
-
legends of dawn samo není propadak jen kvůli grafice, ale hlavne kvůli pristupu ze stare skoly, spousta hracu si stezuje ze nevi kam jit, ze nemaji tutorial, ze predmety jsou stroze popsane atd...clovek by řekl ze to tem lidem co hraji starou skolu vadit nebude a ono to je naopak. Nebo ze by to hrali i ti hraci o kterých tu tvdite ze je tyhle hry nezajimaji..no uz to tak vypada:)
-
Tak kvalitnější texturu na štít může plácnout a nepotřebuješ mnoho prachů navíc. Navíc již si nemusíš vybírat jestli grafika nebo příběh. Lze mít obojí. Některé nezávislé hry vypadají skvěle.
Zrovna Van Helsing má na pohled lepší textury zbroje apod. Hlavně to tam na lidech vypadá jako zbroj/hadry.
Udíme jak se to změní. Trpaslík drží sekeru tak divně, že jí vlastně nedrží. Tohle určitě upraví ale ostatní nevím. -
K čemu je výtečné jablko naložené v močůvce? grafika (=stylizace) tvoří spolu se hrou celek. Jedno bez druhého trpí. Kdyby tomu tak nebylo, nebyly by hry vizuální médium.
-
Grimmrock je dobrej priklad. Mel uspech protože vypadal dobře. Jsou spousty indie dungeonu jako je grimmrock ale nikdo se o ne moc nezajima, zejména proto ze zanikaji v sedi prumeru a zkostnatele technologie. Grimmrock je navic priklad toho ze s malym rozpoctem jde udelat slusne vypadajici hra, samo nejedna se o rpg s velkym svetem takze s tim nemeli tolik práce, ale myslim ze peníze co vybral Obsidian mnohonasobne prevysuji rozpocet Grimmrocku. Pravda je ze je brzy soudit, ale zatím se Obsidian moc nepredvedl:)
-
Ano cílová skupina je RPG hráč (ona totiž neexistuje pevná hranice) já sem ani o skupině "indie rpg hráč" nemluvil ... jde spíš o to, že musí mířit na tu trošku víc HC skupinu hráčů, na hráče, kteří si aktivně vyhledávají hry a zajímají se o hry, protože pasivní hráče nemají jak oslovit ... nebudou mít skoro žádný marketingový rozpočet. Takže i když si to nějaký takový hráč koupí, protože si v tom třeba přečetli na tom velkém herním webu, tak nemůžou v obsidianu spoléhat na to, že takoví lisé budou tvořit tu velkou část zákazníku, tak jako u velkých AAA projektů.
A ten aktivní víc HC hráč má jiné požadavky, než ten pasivní hráč, který veme hru na zkonzumuje ji za odpoledne. -
Dovolím si oponovat, vem si že třeba Dragon age 2 cílil na masy a byl hodně často odmítnut s různých důvodů (příklad nic mě teď nenapadlo rychlejšího) . V indi scéně jsou lidi třeba kteří řeknou : " hele nám tyhle RPG příjdou strašně jednoduché kde se dělá vše samo a hráč je vozen za ručičku, pojďme udělat něco co je po staru" třeba příklad Legend of Grimrock. Pak na to sedne novodobí hráč a řekne sakra to je moc těžké a ani si to nebude pořizovat. Ale pak si k tomu sedne skalní hráč který a řekne "bomba konečně něco pro mě.
Jinak jak jsi psal o té technologii doporučuji tohle staré video od 1:50. Tohle třeba rozhodně ve Van helsingovy neuvidíš...tady tenhle engin má převahu. Já tomu pořád věřím dokud neuvidím gameplay.
http://www.youtube.com/watch?v=AUleDEFkUtE -
Asi si neuvědomuješ, pro jakou skupinu hráčů Project Eternity je. Je pro lidi, kteří už ho zasponzorovali. Ve výsledku tak studio po vydání nemusí okusovat nehty a počítat prodané kusy s vědomím, že pokud nepřekročí určitou hranici, studio jim krachne. Samozřejmě prodané kusy nad rámec Kickstarteru budou také potřebné, ale ne tolik, jako u jiných studií. Zaklínač 3 cílí na trochu jiné hráče než PE, i když průnik množin tu bude také. Ty hry z Ruska, které zmiňuješ v předchozím příspěvku dojížděly hlavně na hratelnosti. A Legends of Dawn není propadák kvůli grafice.
-
na technologii sere pes :-*
-
Ja bych to takhle nerozdeloval, myslim ze cilova skupina je hrac RPG a ne hrac indie rpg a AAA rpg hrac. Navíc pozornost kterou kickstarter tituly slavných vyvojaru upoutali urcite nepochazi od indie hracu, kdyby to tak bylo tak se o tom nepise na kazdem hernim webu.
-
Jistě jistě a pak si řeknou že koupím si hru za 900 stovek třeba (příklad) nebo za 300 ze stejnou hrací dobou dejme tomu dobrým systémem ale horší grafikou? Já zaklínači fandím, ale přece jen viděl bych tu diametrální rozdíl ve srovnávání Indy her a Korporací ale EA.
Znova se ale optám viděl snad někdo gameplay? Viděl snad někdo živou betu ? Jediné co tu máme je par SS kde se dohaduje s kterého buildu hry to je.
Co se týká Legends of Dawn přiznává nesledoval jsem to není to můj kůň, ale co si pamatuji tak už tu padlo ještě před vypuštění té finální verze že má problémy. -
tak ono to je 2D, jen postavy jsou 3D + nektera data pro nasviceni sceny.
-
Van Helsing je oproti tomuhle technologicka spicka:) Pokud se budeme bavit o zanru RPG, tak není tezke si domyslet cemu majorita hracu da prednost v budoucnosti. Bude to Zaklinac 3, Fallout 4, Vavrova hra o husitech a dalsi nebo tohle. Nedavno vysla kickstarterem financovana rpg hra Legends of Dawn, a situace je takova ze nekteri lide se dozaduji vraceni penez, vypada podobne jako obrazky od Obsidianu:)
-
Velice dobře napsané .
-
Proto sou to indie hry ... míří trošku na jinou skupinu lidí. Pokud ta hra přinese dobrý gameplay, příběh a nebude zabugovaná, tak si ji lidi koupí. Já taky hraju dwarf fortres proto jak je ta hra promyšlená a složitá a ne proto jakou má grafiku.
Pro hráče, kteří ve hrách hledají "fun" tu je hromada AAA titulů ... na hráče, kteří chcou něco hlubšího se poslední dobou hodně zapomínalo. A tak ti hráči nemají až takové nároky na grafiku.
Ale samozřejmě k prodejím jako mají AAA tituly se nebude moct PE dostat, ale to ani nebyl ničí cíl. -
Dovolím si oponovat. Budou to mít lehký protože budou mít příznivou cenu (viz Van Helsing třeba) navíc tyhle obrázky jsou nedodělky takže pořád nechápu proč každý ječí jak to vypadá....
Ta hra nebyla dělána na to aby využívala DX 11 (pokud se pletu tak mě opravte) nebo nové technologie konzole. Mě se třeba ta grafika libí protože si dokážu představit že se tam dodělá pár maličkostí a bude to vypadat pěkně.