Přejít na výpis diskuzí
Nejhranější hra na světě? League of Legends...
12.10.2012 | Adam Homola
98 příspěvků
-
tak ja nesledujem tu scenu okolo toho hral som dotu 2 roky potom pauza a lolko a k dote sa vracat nebudem je to proste iny styl hry lolko je pre mna zabavnejsie hlavne tym ze je rychlejsie a ""jednoduchsie"" ;) a system +ap pre casterov je tiez vec take neico mi v dote chyba...skill robi 300 dmg a nic s tym nespravis kdezto v lolku sa da vsetko boostovat
-
Jasne, ze se k tomu nejvic blizi HoN, kdyz je to jen sprosta kopirka Doty :D..
Proto to taky konci (2 zmeny financniho modelu vzdycky ukazuje na problemy), protoze se tu objevila TA dota a nebo nekdo, kdo chce hrat neco jinyho, jde na LoL.
A ne, neprotirecim si vubec ;). Celou dobu rikam, ze S2 hrdinove jsou OP. Vazne nevim, kde si protirecim, sorry :D.. To, ze je casem balancujou, neznamena, ze nejsou valnou vetsinu casu OP a to to spojeni nesnasim (OP hrdina nema v MOBA hrach co delat, sorry).
Pokud narazis na to, ze jsem napsal, ze HoN je nejtezsi a vzapeti ze Dota je nejtezsi, tak to je trochu o vnimani kontextu, protoze je jasny, ze mluvim jen o tom, ze ta hra neni vybalancovana, coz neznamena, ze je obtizna (a o tom se snad bavime..). -
To, ze je LoLko rychlejsi rozhodne neznamena, ze to je neco super. A jestli jsou fighty pomalejsi a clovek ma na ne vic casu, tak to si hodne troufas :D. Ostatne koukni se na slavny tymy.. Vsechny znamy jmena presla na dvojku, ne na LoLko nebo HoNko, to taky neco znamena :).
-
Tak toto je riadna blbost. Porovnavaju LOL s CoD, GTA, Wow, LOL je zdarma, ostatne hry nie su, ostatne hry zarabaju miliony, oni maju ´iba´ registrovanych hracov. Raz sa porovnavaju s Wow, potom s Halo, tak aby stale im vychadzali dobre cisla. Miesaju hrusky s jablkami. S akych statistik vychadzali, dufam, ze nie z Xfire, lebo ten ma taku statisticku vypovedaciu schopnost ako Kazimirove grafy.
-
trosku si protirecis .. kazdoadpne jdem Lolko dneska zkusil a je to vysmech(první hra 24/8 a ten gameplay to nema s Dotou vubec nic spolecnyho).. Dotu jsem kdysi hral.. A rekl bych ze nejvic se k tomu stejne blizi Hon
-
ty vole co furt to wowko :D nekomu uz z toho jebe btw co sa tyka doty vs lol dota ma sice nejake tie tazsie mechanizmy ale ked som po roku hrania lolka skusal hrat znovu dotu prisla mi taka nejaka pomalsia na vsetko tam ma clovek viac casu aj tie fighty aj grind :P
-
Mě trochu přišlo, že bloodseeker byl nějak hodně bufnut :D Ale to jsem se jen tak dival co se tak mění, celkem velký balík. Ale zase je větší šance, že to bude vybalancovanější než měnit každý měsíc pár hrdinů. V LoL se ty balanc patche podle komunity poslední dobou moc nedaří, ale zatím nejsem tak daleko abych to mohl nějak extra probírat :| Ale vidím že všude se nerfují pořád hrdinové z velkých akcí. Co se banují a často hrají. (taky na to každý nadává, že chytráky z low ela nikdo nebere vážně -.-)
Ten katapult se mi asi líbí z Doty nejvíc :D No, pak, ten systém skinů chci taky vidět.
Morgana je silná v mid game, pak pokulhává bohužel. On tak OP zas není nikdo, pokud si někdo nemyslí, že 1v1 suport vs carry je carry overpower :D
Tak víš co, tu nejde o to jestli jsem lolkař nebo ne, jestli mám rád tohle a tamto nesnáším. Já mám rád hry, i ty lepší i ty horší. Oblíbené komentuji hodně, co mě zajímají trochu, a když někdo kecne něco o něčem, reaguji buď v pobavení nebo trochu teorií. Ale nesnažím se za každou cenu ukázak, jak hloupý jsem a jak je ta hra špatná, protože to říkaj ostatní *15*Ale jinak chápu, na rozumné komenty k tématu tu fakt nikdo moc nereaguje *7* *6* Jinak díky za ty informace. Zas o něco chytřejší, na ty lesy se těším už teď, video super, konečně chápu proč teda někdo stojí hluboko v lese a čeká.
No MOBA jsou když už tak o zábavě i skillu. Ať už QuakeLive nebo Doty a pod.. A to je super, stačí zapnout a hrát. Jen nejde v každé jen tak leavnout no *10* *1* -
Haters gonna hate ...
-
F2P totiz nesmi zvyhodnovat, v LoLku je to nastaveny pomerne dobre.
Nevim, koho by meli dota fanboys pranyrovat. Jediny, co me opravdu zveda mandle jsou hlasky, ze Traxa je rip-off Ashe a celkove neznalost, ze to vlastne je z jednoho dota tymu (Eul, Guinsoo, IceFrog), a ti co odesli se to rozhodli udelat po svym, ne lip, ale jinak. -
Tak jestli si u D1 myslel patch 6.75 (nevim, jestli se mu rika mass patch) - proste ten nejnovejsi, tak to samozrejme beru hodne pozitivne, ostatne vsechny zmeny provedeny v D1 automaticky IceFrog implementuje i do D2. Je tam mnohem vic kladenej duraz na gangovani (trosku pozmenil expy nutny k 7, ale k 9. lvlu zustaly stejny), je to hodne dobre vybalancovany v souvislosti s tim, ze na international se nejvic banovali urciti hrdinove (lycan, slithice, dark seer).
Mapa bude asi trochu vetsi, nad tim jsem nejak nepremyslel :). Ale asi je to i tim, ze v LoLku jsou ti hrdinove treba o dost vetsi nez creepy a celkove jsou tam jakoby dominantni, kdezto v dote si troufnu tvrdit, ze tak velky nejsou, ale zase jsou pak treba ke konci rychlejsi, takze se po ty asi vetsi mape jinak pohybujou.
Morganu jsem btw hral a celkem me bavila :D, to Ucko je masivni.
Nerad o nejakejch hrdinech mluvim jako ze jsou OP, protoze Icefrogovi (potazmo Guinsoovi v LoLku) verim, ze balance je v tehlech hrach opravdu dobre zmaklej. To kupovani mozna ma svy pozitivni stranky, ale co se tyce skinu, tak se mi to libi vic v D2, kde na konci hry dostane par lidi nahodne nejaky item ze setu, ktery ale pak muzes kombinovat uplne s jinym setem, takze az toho bude vic, tak to bude zajimavy.
Jinak D1 se od dvojky moc nelisi, jen je na ni kazdym coulem citit, ze neni omezena w3 enginem, takze je vyladena ve vsech tech vecech, kde jednicka selhavala. A je to radost hrat :D, kdo hraje dvojku, tak se k jednicce nerad vraci :).
Kdy to vyjde, to nevim..Predpokladam, ze az dodaj vsechny hrdiny (jeste jich chybi asi 15?).. Coz by mohlo bejt treba za 2-3 mesice.. Myslim si, ze to tenhle rok jeste nestihnou, ale uz to je blizko. Taky postupne rozsirujou servery, aby se to hned nezhroutilo a jde to videt kazdej den, ze vypoustej vic a vic klicu. Na zacatku 5000 hracu online, ted 100k vpodstate porad.
Ale jsem rad, ze jsem se dokazal bavit s LoLkarem rozumne, uz dlouho se mi to nepodarilo. Ja proti ty hre vazne nechovam zadnou zast, ale taky netvrdim, ze je lepsi jak Dota :P.. Ne, to byl for, kazdej at si hraje co chce. Je dobre, ze lidi chytly MOBA hry, jsou nejlepsi :D!
//EDIT: http://www.youtube.com/watch?v=jr1bQbq87io&feature=g-vrec -> Na'Vi vs M5 :D.. Krasna ukazka pouzivani lesa a fogu :D -
Nejhorší jsou odpadi co říkaj, který národ je nejhorší. Ono taky hrát s čechama není zrovna 2x výhra... nebo s francouzema... jo nebo španělé... a jo zapomněl jsem na celý svět, protože retardi jsou všude.
-
LoL má opravdu hodně hráčů, často potkáš tu takzvanou spodinu, ale ono to má svoje výhody. I oni si něco do hry koupí, tím pádem se hra vyvýjí. Na ibčasné zablbnutí je jedno, že potkáš pár afkerů a na vyšších úrovních už potkáš jen flameri. A když to člověk chce dotáhnout výš, tak stejně začne hrát s týmem. Bez tolika lidí by teď LoL nebylo tam kde je. Tím, že ta hra je o dost noob friendly než dota a HoN je hodně podporována od casual hráčů. Nemyslím si, že hodně hráčů a hodně "spodiny" je pro hru tohohle typu nevýhoda.
-
Myslim si, že ano. Lidi tam utrácejí za každou gebuzinu. Znám lidi, kteří do toho za rok vrážejí 6k Kč +
-
Kdyby bylo WOW free-2-play Blizzard by se z toho posral :D
-
Problém je, že tohle jedna z her která je možná skutečně F2P narozdíl o MMO, kde je F2P je převlečený trial.Těch rozdílu resp. omezení skvělého F2P modelu u MMO by se dala uvést celá řada, ale je to zbytečné, protože je každý zná.F2P funguje u her, které skutečně F2P jsou.To že jim debilové posílají peníze za debiloviny je už druhá věc.
Tak nějak mi uniká kdo a proč by měl někdo něco někomu závidět.Xfire je naprosto zbytečný program, který miliony hráču MMO neznájí a ani znát nemusí :) -
~20M lidí vrazí do hry 50$. Co myslíš?
//no dobře, vrazilo, každý rok asi ne *1* -
No, na patch zapomen, sekl sem se. (To bylo k D1 :D).
Ok, nemá cenu to dál moc rozebírat dokud to pořádně nezahraji (ano je to trapné :[, LoLko se mi taky nelíbilo, páč nevypadalo jak W3 a pak jsem si ho zahrál a ejhle... :D).
S těmi skillshoty si mě přesvědčil, vypadá to dobře :) ALe příjde mi, že je ta mapa oproti LoLku větší (nebo hrdinové menší?). Samozřejmě, je to dál otázka uzpůsobení takové mapě range skillshotů, takže říkám jak tvůj kámoš: waou, to je dlouhý! :D (taky tam máte víc long range a map range skilů co jsem si všiml)
S přerušením je to samo pravda, chtěl jsem to zmínit, ale to je u obou her no. Třeba Morgana aoe U + 2sec nesmrtelnost item kdy s tím skočí mezi nepřátele, nahodí U a castí pod nesmrtelností.
Hmm, omezení hrdinové. Taky jsem chtěl hrát všecky :D ALe pak tu není ten super pocit, když si chceš koupit onoho hrdinu, který se ti líbí. A taky že každý nebere, řekněme, "lepší" hrdiny (z pohledu laika, kterému připadá OP). Ikdyž možná je mohli dát trochu levnější :/
Jo, vím že to dělal IceFrog, ale i tak... snad to není nadržování Blizzardu *7* Jinak moc popisuji dotu 1 , to pak promin, nejak nevim o kolik se to lisí, ale od pohledu jsem nasel podobné ability. No uvidím později, kdy má vůbec vyjít plná hra?
Každopádně, abych to zakončil, Valve i tak držím palce, ať jsou tu dvě podobné hry a rozšiřují PG. Alespoň tak bude víc Epic momentů a fightů *2* -
Ne to že to tady dota a wow fanboys + lol haters tak pranýřujou za první i poslední, je potřeba si uvědomit, že to je poměrně úspěch na free-to-play gamesku. Že Riot games dokázali, že i free to play model funguje a může vydělávat. Že neplatí přiblblej argument většiny hráčské obce že free to play je cesta do pekel.
Tak a pranýřujte i mě... závist je svině, co? *12* -
Jsem zastancem doty, ale to neznamena, ze bych LoLko odsuzoval. Naopak. Takze nevim, proc nema cenu se se mnou bavit :).
Jen jsem narazel na nesmyslnost urcitejch veci v clanku. Jakoze sorry, ale srovnani s PSYem je opravdu hodne mimo.
A je jasny, ze to za chvili lidi prestane bavit, je to preci jen popovka, vetsina popovejch veci ma tendenci s casem zmizet.
Do zanru spis prinesla oproti HoNku zmeny, za coz to vitam. -
Ja samozrejme vim, ze tam jsou hrdinove jako napr. Blitzcrank nebo ta Vayna, ale je to preci jen trochu jiny nez v Dote (vayna ma btw obdobu v dote - windrunner: shackleshot privaze jednotku k necemu, co je za ni, pokud tam neco je.. strom/jednotka). Blitzcrank ma ten hook dost kratkej, takze je to spis na takovy pritahnuti neceho, co je kousek pred tebou.. Kdezto v dote jsou ty hooky dost dlouhy (kamos, hrajici ciste LoL, poznamenal neco ve smyslu: wow, to je dlouhy), tady se mrkni, co tim myslim, treba to vezmes jinak, ale pro me jsou tihle hrdinove oproti LoLku o dost jiny (http://www.youtube.com/watch?v=BNCFCPnmcjk).. Jinak toho hrdinu z toho tvyho videa neznam, je to opet neco podobnyho jak kunkkuv torrent, ale stejne jako blitzcrank, nemusis to tak casovat, je to na kratsi vzdalenost a rychlejs to vystunuje.
S tim AOE je to trochu slozitejsi, nejde ani tak o to z toho utikat, ale spis si to nenechat prerusit (u enigmy nutnost koupit bkb apod.) a pak to spravne umistit. To, ze nekoho dobre podrzis na 4 sekundy mimo fight muze znamenat volnost tvyho carry, kterej by je mel sesekat :).
Nejakej podobnej pocet je i v dote no, na LoLku mi vadilo jen to, ze ja jakozto low lvl a bez in-game penez jich moc nemam a chtel bych hrat treba za urcity hrdiny, na ktery ale nemam a musim teda cekat, az zase budou "free".. Tohle asi v high lvl hrach odpada, ale tam jsem se nedostal a trochu mi to vadilo.. Mozna je to zase jednodussi pro uplny novacky, ze se hned nemusej ucit vsechny hrdiny, co jim kdo udela, ale kazdej tejden vzdycky 10 hrdinu a co delaj.. hmm, to me nikdy nenapadlo :D.. Ale ja mam rad vyber, takze je to pro me minus :P.
Co se tyce teleportu, tak stoji 135g a je na nem cooldown 60s, takze to zase neni takovy, ze bys mohl litat po mape jen s portovanim (krome tinkera, kterej ma rearm, coz smaze vsechny cooldowny u itemu i spellu). Je to spis na to, aby ses portnul a chvili tam byl, pak se dejme tomu muzes portnout znova, ale to se vetsinou vyplati tam dojit.
Finale rano je svinarna, Valve to ted delalo v Seattlu, takze jsem na finale v 5 rano fakt nekoukal live :D.. CLG ted v dote nic moc nepredvedli, ale tak je to asi tim, ze Na'Vi a LGD nebo iG jsou uplne nekde jinde.
Jinak s tou dotou od valve, to tak brat moc nemuzes. Preci jen je to hlavne IceFrogova prace, kterej s dotou udelal to, co je ted. Takze Valve je sice reskinovalo, ale to vpodstate udelat museli, kdyz chteli udelat pokracovani -> musi to bejt stejna dota jen s vylepsenim toho, ze to je na lepsim enginu apod. (reconnect, sledovani her,..). Asi by bylo blby, kdyby na me vyskocila nejaka beruska s tim, ze to je Ursa :). A na druhou stranu je spousta hrdinu kompletne jina, jen maj zakladni rysy podobny (nejvyraznejsi asi treba shadow demon nebo undying ci magnus).. Itemy jsou treba kompletne jiny, protoze tam o to moc nejde, tam si jen staci zvyknout. U tech hrdinu by to ale bylo horsi i pro nejaky sledovani zapasu apod. A porad musis brat v potaz, ze Valve mozna praci nemelo, protoze meli dobre balanclej zaklad, ale ten zaklad udelal IceFrog a ten to tvori nadale, takze vlastne jen pokracuje pod Valve.
A urcite si to zahraj, minimalne kvuli tomu, ze je treba znat vsechny konkurenty tvy MOBA hry, abys vedel jak argumentovat na flame :P..
A jenom.. co tim mass patchem myslis O.o?