Přejít na výpis diskuzí
Nejhranější hra na světě? League of Legends...
12.10.2012 | Adam Homola
98 příspěvků
-
*kazdy dil CoD
-
stat LoLko 100Kc, tak to nema ani desetinovy uspech :D kazdy dil proda priblizne 20 milionu kopii za plnou cenu, rekneme ze vydavatel z toho vidi treba 500Kc... myslite ze LoLko vydela 500 milionu $ rocne? :D
-
...lolko je nej kdyz nechytis team slozenej z polaku a rusaku...a to ze to hru neumite a proto vas nebavi neznamena ze ji musite urazet šulini!
-
Co za lidi používá Xfire? To by mě fakt zajimalo.... 90% populace WOW ci jinych her o xfire v zivote neslysela.
-
A pointa?
-
Já vám teda nevíím ja na DOTE 2 mam uz na steamu pres 150hodin odehrano a porat me to bavi a to podotykam ze to je beta :P
-
Statistiky z externího programu maj hodnotu informace 0 (no možná o několik desetin víc) *7*
-
Někdo tvrdil, že u Doty2 zůstanou jen professionálové, a LoLko zůstane pro "děti" (a causal hráče). Vidím že to není pravda *7* *15* Ale jako jestli tam bude dobře vyřešený ladder, tak to nebude zas tak hrozné. Důležité u těchto her je právě potřeba vyřešit správně balance. Né jak u QuakeLive, kdy se někam připojíš a je tam veterán s 1000winy a 30 "lam co to nikdy nehrály".
No a u LoL to je třeba dobré. Někdo mi říkal že je East špatný protože poláci, potkal jsem tak 5 co leavli zatím, zbytek jen hrál v blind picku na lvlu pod 25 špatně, a ranked solo nevím no, ale teamy jsou i na low elu někdy těžké. Takže tak.
Ale nic špatného žádné MOBA hře nepřeji -.- Snad to nedopadne jak s Dotou jedna. (podle zvěstí) -
Wau. Že mají jednotky skilly jsem si sna ani nevšiml o.O Jo chápu, můžeš creepy zablokovat třeba cestu a pod.. Dobrá věc.
Aoe, no, v teamfightech je to hlavně o schopnosti z nich utáíkat že, a jako tým? Hmm. Co k tomu říct , nechám to tak. Jen že je třeba se správně nesjednotit u velkých aoe :| Naopak nejlepšší jsou ti, co mají odhození a (třeba gragas) hodí učko a celou skupinu napřed rozhodí, když je zrovna tak pěkně na sobě -.-
S těmi creepy... dik, takhle jsem zatím nějak nehrál :| Nevím přesně jak je to řešené s expama v LoLku, nejspíš to bude v jinčích hodnotách, jako když nelasthitneš a lasthitneš. Ale dává to Dotě něco navíc, takže už začínám chápat, v jakých věcech může být těžší/složitější.
Ok, you argument is invalid - blitz hází taky do prostoru, taky musí vědět kam asi pujde. Hodně hrdinů. Takže skill je třeba všude. Nebo pak ten gragas, taky má jeho U různá využití odhazování. Další jsou ability co hrdinu přizdí, když bude naproti clifu (šipka Vayny, odhodí ho, a pokud je naproti tak další dmg a stun), Sin- odhození, přitáhnutí na wardky... Ale ty clif bloky zní super, u LoL to nějak roli nehraje.
Je tu monentálně 105 hrdinů, každé dva týdny circa přibyde jeden.
Supporty v dotě neznám, takže k tomu asi nic, v LoL záleží kdo, ale tam to spíš stačí nižší lvl, itemy jsou další kapitola sama pro sebe na dlouhé povídání :) Se mi v dotě třeba moc nelíbí ty "sekundové" nesmrtelnosti a chycení. Ale item neviditelnost vs wardky zní dobře :) (dokud hrdina nenajde wardku na odhalení neviditelnosti že), sem si ji kupoval na bountyhuntera abych měl 2x nev. :D
Fajn, díky moc, doteď jsem moc nechápal proč všichni stojí v lesích. Dřív jsem vůbec džungli ani nechápal :D Ty stromy jsou hodně lákavé. V league of legends je to víc o Flashi, blinku atd. než procházení stromy, takže se to nějak kompenzuje. ALe furt mi příjde nefér, když se může každý jednoduše portnout (když ho má) na gang, zajít do shopu na kraji a koupit si další. Tu jsou právě cenné účka, která portnou hrdinu, takže je to jiné z hlediska: tým je nahoře, tenhle může pushovat botlane. Nebo teleporty, což jak předvedli teď CLG EU, dkyž se portli k nexusu SK a dorazili ho, zatím co SK tým ničil jejich bázi. Jakože tohle byla hodně velká potupa pro SKG, takový fail, nechali si 1 ad carry zničit skoro 3! věžky na botu :D (prostřední, před inhibitorem a jednu u nexusu (skoro no). No prostě teleporty jsou svinárna, čím mín, tím podle mě líp, ale to je otáýzka stylu hry že a s tou jsme se shodli :) A miss hlášení je taky v mid game druhořadost, páč by měl sakra každý trochu sledovat mapu! :/ a dávat si wardky... grr jak já je (ty lidi) nemám rád :) Hlavně když mi kámoš na midu řekne, že je nemá (ve smyslu nesmí) kupovat ON.
Pro scéna. Hmm tento championchip o 1M$ je fakt FUNNY. Polovina her (i týmů, viz. SKG) se hrála z pohledu jako na nějaky FunCUP :| Nešlo poznat že jsou to někdy zkušení hráči... Fakt nejlepší bylo sledovat Azubu Frost (korejce), + CLG EU v epic matchích, jen škoda že skončili 3. :| ale jakože jim 2 hry spadly když vždy vyhrávali,a že to byly celkově epické hry, tak tady to poznat konečně šlo. Nejlepší prostě http://www.youtube.com/watch?v=p0hKHeA2RvE :D
Map control si WE drželo miliony wardkami, které CLG furt ničili a vždy když jedna padla, publikum zajásalo :D Už se těším, až si ráno zítra ve 4 přivstanu a mrknu na finále. FU RIOT! :( Jo, jedine evropse zkousi nove věci, M5 si vzalo funny pick, 2x a vždy vyhráli (dpska bez tanka). Ale ten leader D2 :D achjo:D
No tady jsou jinak bushe že, né místa v lesích, a že tam jsou JEN se říct nedá. tu jsou tak víc důležité vision skilly a pod. Tam zase kácení lesů. Pozice je stejně důležitá? Hmm, těžko říct, ale podle mě to v lolku moc nevyužívají (snadný samostatný cíl no, nemůže vědět jak je to s vision, to je ten tvůj single target skill, chápu už ;). ................................................................ #odstavec: Já se na Blizz dotu těším v ohledu na hrdiny :D Dotu 2 odsuzuji trochu k vůli tomu, že právě Valve jen reskinovalo už vymyšlené hrdiny Warcraftu (jo vím že jsou někteří z Warhammeru ale to není podstatné :D). HoN pak okopírovalo i tu "prázdnotu" mapy= fail. No asi tak. Ještě fakt že Valve s tím takovou práci nemělo, páč už měli pevný vybalancovaný základ. Ale to neřeším, Dotu2 si chci zahrát taky, jen se mi nechce shánět klíč. a btw., jak dopadl mass patch u komunity? :) -
Ani nevíš jak strašně jsem rád kolik LoL má hráčů. Jsem hráč Doty, a už se ted bojím jak to vypadat až vyjde. Celou komunitu to totálně zničí.... Stejně jako f2p zničilo komunitu Team Fortress 2. A čím víc spodiny, flamerů stěžovačů, leaverů, afk-ářů zůstane někde jinde tím lip pro dotu.
-
Tak jelikož budeš zastánce doty, ( už jen z toho profilu kde máš uplně debilně provedenýho storma), tak se s tebou nebude mít cenu bavit. Lolko je F2P v podstatě stejně jako dota. Do žánru přinesla mnoho inovací (kdo říká že ne tak hrál 2 hry nebo žádnou). Je pravda že pro mě to každým "balance" patchem kurví jak to jen jde (viz. Ramus, kterej kdysi dávno v patchech nezaznamenal jedinou změnu a najednou dostal 5 nerfů). Ale hraje se to i přes to že se to dota fanklubu nelíbí a to je pravda. Takže si tu kdokoliv může psát co chce, ale úspěch to má zaslouženej i když se vám to nelíbí. Narážky na Gangnam style sou mimo to jo je to stejná sr*čka jak před 10 lety hit čivava, po kterým dneska ani nikdo neštěkne a tak to bude s touhle kravinou stejně, ale myslím že lolko tu bude dost dlouho i když to pro veký chlapáky moc kreslený a pro "děti" . *7*
-
Mas pravdu :D, taky me ten clanek pobavil :D.. Napr. zminka o 70 milionech registraci, to je ale spis negativni stranka LoLka, kde ma kazdej minimalne 2 accounty, takze bych s tema cislama aktivnich hracu byl pak trochu opatrnejsi, ale je fakt, ze ten vyzkum delali v Riotu :D..
A nejlepsi je (a to se priznavam, ze jsem zaroven vubec nepochopil) ta narazka na Gangnam style.. ten ma 3,9M (ne 1,4M) lajku, je to na youtube, takze je ta analogie uplne, ale uplne mimo (ne kazdej ma gmail/je registrovanej na yt) a hlavne ma 440M zhlednuti a to je, co se tyce muziky, taky nekde uplne jinde, vime?
Takze ano, jsou to hrusky s jabkama, ale od autora clanku :D. -
Co se tyce pro sceny, tak cinani jedou vetsinou to samy, coz nekoho nudit muze, ale iG vyhrali mega dolaru, tak co jim na to mas rict :D (ale zase jsou to jedni z tech cinskejch tymu, ktery se nebojej neco vyzkouset).. Me treba bavilo sledovat LGD (celou dobu jen vyhravali, nakonec je porazili Na'Vi, skoncili 3.), protoze maj uzasnej map control a drzej se jako tym, carry farmi a nakonec to vyhraje. Nic tak zazracnyho, ale oni si tu taktiku drzeli tak dobre, az to bylo obdivuhodny.
Ale jinak praveze v dote (pro scena) si myslim, ze hlavne evropsky tymy zkousej novy veci, takze je na co se koukat, ted na TI2 treba Zenith si vysekali cestu lesikem a dali first blood primo pod vezkou (http://youtu.be/hDfEkaFm0NQ?t=12m40s). Paradoxne jsou Zenith ze Singaporu, ale spis bych rek, ze to vymyslel Sved Loda :D.. Nebo Na'Vi toho hodne zkousej, takze na ty se kouka dobre. V tomhle ohledu je na tom podle me dota dost dobre, mozna i tim, ze je vic kladen duraz na aoe teamfighty, kde je dulezity jak nacasovani tak pozice (LoLko se proste hraje trochu jinak).. Jinak M5 se ted na dote rozpadli, potom co se leader ozral a mam pocit, ze nedorazil na zapas :D...
A opet jsem u toho, ze LoLko nepovazuju za spatny, je to jiny a naopak je dobre, ze si to razi vlastni cesticku. Kdyby udelali to samy, co HoN, tak to brzo skonci stejne jako zmineny HoNko.. A popravde ja na Blizz dotu moc zvedavej nejsem, jsem vuci tomu dost skeptickej a celkove si myslim, ze to bylo vuci Valve a IceFrogovi (Cyborgmattovi) od Blizzu dost prehnany, neprofesionalni. Ale to je muj nazor, treba to bude zabava.. Ostatne jako vsechny MOBA hry :D -
Jsem rad, ze si me jen nezacal urazet, protoze jsem vypsal nejaky srandy, a ze si me pochopil, kdyz jsem rikal, ze to neni spatna hra :). Samozrejme mas pravdu s tim, ze to neni nejak super obtiznejsi, ale proste vseobecne jsou tam trochu slozitejsi mechanismy, s cimz samozrejme souvisi trochu jiny styl hrani, coz ale opet neni na skodu, aspon je to jiny narozdil od HoNka. Nicmene abych ti nejak strucne poodpovidal (tak doufam, ze si to prectes, zitra se sem vratim! :D), vezmu to postupne..
Micrem jsem myslel to, ze i jednotky, ktery si treba ovladnes, nebo proste nejsou primarne tvuj hrdina, maj dost casto skill (chen si ovladne centaura a pak musis tabovat ve skupine a individualne s nim stunovat), takze nejde jen o nejaky odoznacovani, to vem cert, ale predevsim to, ze mnohdy ovladas celou skupinu jednotek, ve ktery se musis dobre prepinat - neco jako ve starcraftu, kde je to ale trosku jednodussi, protoze ty jednotky maj skill vetsinou jeden a mas to ve vetsich skupinach (v SC jde spis o macro). Nejvystiznejsim hrdinou pak bude chen a potom treba visage (2 maly gargoyly, kazda s vlastnim stunem) nebo meepo (1-5 samostatnejch hrdinu).
To, ze tam neni courier na veci, je vec druha. Asi je to uzpusobeny tomu, ze kdyz si chces nakoupit, tak musis do baze -> recall.
Mass AOE vs single target skilly by bylo asi na delsi debatu, chapu to, na co poukazujes, puvodne jsem to ani nechtel zminovat, ale je vetsinou celkove obtiznejsi se sjednotit jako tym :). Ale jasne, to souvisi s tim, ze ta hra je trochu jina :).
Harass je v dote samozrejme taky a proste to, jak kdo umi lasthitovat a denyovat, ti na zacatku hry jasne urci toho "mistra" linky. Kdyz das do 10. minuty 50 denyu s enigmou na midu, tak budes klidne o 2 lvly vys :). Jde spis o to si presne nacasovat, kdy chces jit dat hit creepovi a jestli ti za to snaha o deny stoji. A s tema expama je to trochu jinak, o to je to zajimavejsi. Ty nedostanes 0 expu, kdyz ti nekdo denyne creepa, ty jich jen dostanes min, takze i melee muze vklidu levelovat, kdyz ma na lince range protivnika (jen pravdepodobne bude mit o dost slabsi farmu).. Jeste je to navic udelany tak, ze melee hrdina ztrati par % expu a range hrdina jich ztrati jeste vic (prave i proto, aby to nemel o tolik "jednodussi"), takze kdyz budes denyovat o sto sest na lince, kde je melee protivnik, tak mu to takovou ranu neudela, jako kdyz proti sobe budes mit range hrdinu (ten muze mit po dobrejch denyech a kvalitnim harassu slusne pod levelem) + pullovani a stackovani creepu, coz ho taky dost ovlivni - creepy jsou pod enemy vezkou.
A hrdiny se skillem jsem myslel trochu jinak, ale priznam se, spatne jsem to napsal :D.. Myslel jsem tim hrdiny, kde nejde jen o to, jestli jses dobrej nebo spatnej hrac, ale musis mit i nejakou schopnost tusit :D - pudge ma hook (vpodstate o dost delsi nez ma blitzcrank), kterou netargetujes na hrdinu, ale proste volne do pohybu, kdy musis predvidat, kam enemy asi pujde apod. To samy kunkkuv torrent a jeho lod, nebo mirana, ktera hazi na blind sipku - neco jako ashe ultimatka, ale pomalejsi a je tezsi ji trefit. Navic musis brat v potaz cliff apod. Vsechny hrdiny v LoLku neznam, ale co jsem zatim videl nebo hral, tak jich je v dote urcite vic.
Vetsi duraz na gangovani je treba v tom, ze supporti dostavaj dost penez i za assisty a treba lvlu 7 se dosahne ted treba rychleji, coz je pro vetsinu supportu/casteru nutnost (4. lvl stunu napr.).. Pak treba to, ze tu jsou itemy jako smoke of deceit (rychlejsi pohyb, neviditelnost do ty doby, nez te zahlidne nejakej enemy hrdina, takze se s nim da vyhnout wardam apod.) a ten teleport je spis myslen tak, ze kdyz potrebuje nekdo gangnout nahore enemy, tak se muze clovek nejak chytre stahnout, portnout, dat treba smoke a obejit ho z lesa. Proste je na gangovani kladen vetsi duraz celkove, uz treba tak od 15. minuty je takovy nepsany pravidlo, ze uz se nemusej rikat missy, protoze se zmenila faze hry a malokdo uz jen farmi na lince (samozrejme krome carry, obzvlast v pro scene - Burning, XBOCT apod.).. To z ty hry jde i podle me poznat, nicmene opet nerikam, ze to je lepsi. Je to rozhodne jiny s tim, ze ty techniky jsou trochu slozitejsi.. :) -
Já jsem žádnou definici neuváděl, tak jak můžeš vědět, jestli vim, co to přesně znamená, pane profesore tyvole.. *7*
-
Tak že by si mě nějak extrèmně někdo dával říct nemůžu. Těch pár spellů sem se naučil používat docela rychle. A obtížnost je pro mě ve hrách pozitivním faktorem, takže v tom tu problém nebude. ;)
-
Nebo třeba dva zápasy s kamarády denně. Nebo taky třeba 5 zápasů solo, nebo možná žádný zápas. A nezapomeňme na 10 her denně! A 8! 7!4! jeeej. Pro 6?10? 2? 9 aktivních hráčů? Kolik sakra!? Je to moc komerční, moc lidí to hraje, to musí být horší než WoWko! Né počkat, tohle je hra pro děti. Jeej! *1* Co to kecám, on to vlastně skoro nikdo nehraje, jen se tam přihlásí a odejde, určitě! Chudák teemo *9*
-
(neberu to tak neboj) Zas s tím "o hodně složitější" nepřeháněj :) Vytipuji to co máš trochu přehnané, a beru v potaz, že chápeš, že je něco jiného hrát hned nazačátku a po 500 hrách a větším ranku.
micro - ale je, neznamená to jen odvybrání, vybrání jiného objektu, posun, odvybráíní atd., jen nemáš možnost poslat vlastního creepa pomocí označení, ale alt + ptm a nemáš tam pojízdný bágl :| (ti vlci mi ale teda chybí no :( )
mass aoe - musí se s ním umět zacházet jako u každé hry, dá se s tím pozicovat, branit single targety a tak., což není zlehčení, ale spíš jiný systém, který je taky třeba umět. HCci říct, že i když je to víc o single targetu, není to hned pak lehčí hra, může být i těžší (vědět kdy se stáhnout nebo na koho útočit, předvídat a pod.)
denyovani creepu (no moc jsem to nedělal v Dotě ale i tak) - jiny stil her, jiná farma... třeba místo jednoduchého denynutí snaha odehnat někoho, využít jeho přiblížení a tak. Nevím no, ale podle logiky by pak range vs. meele skončilo 0expy pro meele, když tak pls o rozvedení, jestli se ti bude chtít :) No a to mění zase koncept hry né k jednoduchosti, ale taky přemýšlení.
hrdinove se skilly blabla? seriously? jakože klikneš a seš skiller v lolku nebo co? *7* nechápu :| Někdo veme hrdinu a podá si 2 jak nic, veme ho druhý a nedá ani ránu, protože neví o hrdinovi to, co první. To si ale asi nemyslel, že?
teleporty - jo, je jich tu ... jen jeden summoner spell za pár minut, to jo, hrdinové s portem max, znamena duraz na gankovani? jako nevím, ale mít samé porty a skákat z místa na místo je z hlediska LoLka trochu unbalanced :) Zase - jiná mechanika, jen je tu + což je rychlej recal domů :P v dotě zase schopy mimo bázi
Ale fakt mě tu štve, že se v pro scéně hraje furt to stejné, zlatí M5 :) V Dotě to je ale podobné, že?
Jo, možná je DotA v určitých částech a smyslech těžší, ale nemyslím si že zas o hodně (když srovnám streamy LoL vs Dota2 tak mi přijde, že v dotě jsou ty killy nějak časté - a není z nich moc úniku, ale to je nejspíš neznalostí.)
Nejlepší na tom všem je, že LoLko není klon Doty1 a ani se nesnaží být, má vlastní systém/mechanismy, jinčí taktiky, styly her. Proto nejde říct - "to je špatně, protože to v téhle hře je a v té druhé ne". Teď jsem vlastně moc zvědavý na to, s čím přijde blizz :| Snad to taky pozmění :) -
Na internetu se používá tolik slov u kterých lidi neví co znamenají ... na to si musíš zvyknout.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=G2y8Sx4B2Sk -
Myslíš ,že těch 10m + platících hráčů WoW odehraje jen 44k hodin denně ? Asi ne.