Přejít na výpis diskuzí
Nejlepší hrou roku podle Metacritic je Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
23.12.2015 | Adam Homola
254 příspěvků
-
Kdyby ta hra byla v komiksove grafice, tak by automaticky byla spatna i presto ze by se zadne mechaniky nezmenily ? ..... ty jsi ale pokrytec kamarate
-
Ale jo, celkem fajn žebříček. Já bych sice do první desítky 2 hry nezařadil, ale jinak víceméně s výsledkem souhlasím. Díky, že jsi si dal tu práci.
-
Diky bohu za metacritics kde se clovek dozvi pravdu a nikoliv jen komercni zvasty jako na "profesionalnich" strankach.
A potom tady fanboyove breci jaka je to zumpa protoze si tam nekdo dovoli kritizovat jejich milovane znacky. -
↑ Bacha, další blázen se SW spoilerem...
-
Za mě rozhodn tenhle žebříček: http://s22.postimg.org/zcvtc452p/50_Gamesof2015.jpg
-
Ono je spíš potřeba ty hodnocení od hráčů číst, než se řídit číslem. Pokud velký množství recenzí vytýká hře něco co mi vadí, tak to nějaké vodítko dává. Ale pokud tam sou lidi co jen dávaj nuly (nebo 10) a píšou že to je nejhoří/nejlepší hra, tak to je jasná blbost. Většinou to teda čtu, když hledám důvod, proč si něco nekoupit, i když mě to láká.
-
Tak Pillars of eternity není tak masivně tlačená reklamou, takže jí nejspíš hodnotí jen fanoušci. Rozhodně to není hra pro každého. Ale zas těch fanoušků je celkem dost, když podle žebříčků si jí koupilo na steamu půl milionu lidí (víc než třeba masivně tlačený TW: Attila).
-
Ještě takových diskuzí proběhne spousta, až se budou vyhlašovat nejlepší hry roku podle redakce. Hraju na PC, můj výběr je jen z této platformy, ale už teď jsem zvědav, jak uspějou mí kandidáti. Za mě top tři pro tento rok (a hrál jsem i většinu velkých her od MGS, přes W3, až po F4) jsou Ori, Life is Strange a S2: Legacy of the Void.
-
Docela s tím souhlasím, ale jak Adam píše berte ty výsledky s rezervou. A já ještě dodám - berte ty výsledky s HODNĚ velkou rezervou.
-
je to dobré, loni Bayonetta 2 hra roku pro mě, letos Xenoblade. Já si na WiiU nestěžuji *3*
-
nádhera, rozhodně zasloužný vítězství... jsem rád, že i v dnešní době mají lidi rozum a nenechají vyhrát nějakou omalovánku, nebo pixelový hnus...
-
přitom je Pillars naprosto nudná hra s příšerným combatem, tady vidíš, jak je to zrádné to hodnocení. Metal Gear opravdu nemá 91%, má 93% od 86 recenzí, samozřejmě by jsme mohli fabulovat a říct, že ma 95% z XO verze, ale samozřejmě je to blbost, vždy se bere průměr, kde je nejvíce recenzí.
-
to jsem nehrál, ale znám původní Xenoblade - hra s obrovskou imaginací připomínající Xenogears, která se odehrává na těle dvou obrovských titánů. Věřím, že to může být fakt dobré. Bohužel to vyšlo jen na nepříliš populární konzoli.
-
MGS V má dle Metacriticu 91 od profesionálních (suspektně zaplacených) recenzentů a jen 75 od hráčů. Pillars of Eternity má od hráčů 89. Osobně jsem MGS V nehrál, není to můj šálek čaje a gameplay videa se mi vůbec nelíbila.
-
Když se tu infantilně vykřikuje hry roku, tak se přidám a moje je Xenoblade Chronicles X. Ale musím pochválit Kojimu i Miyazakiho, kteří vytvořili hry, které se hrají úplně jinak než předchůdci, což se v té době cení.
-
Tak 7/10 člověk musí zasadit do kontextu. Např. u RTS to značí, že hra je hodna pozornosti, protože je těch her relativně málo a 7/10ová hra bude asi ta z lepších. Ale v oblasti RPG se pravděpodobně ani neohlédneš, když je kopa jiných erpégéček s vyšší hodnocením.
Ale prakticky člověk stejně přihlédne k jedinému, jak velký vzorek hodnotilo. Pokud je skóre z velké množiny, je jistě více vypovídající, než deset selektivních recenzí.... Takže v zásadě člověk jukne klasicky do Steamu a je rozhodnuto:) -
Proč?
-
Sportovní hra a GOTY? To nemůže člověk, který se vyzná ve hrách myslet vážně.
-
Pro mě NHL 16. Koupil jsem si kvůli tomu PS4 a jak konzole, tak samotná hra překonaly moje očekávání.
Nechápu, proč to má zhoršené hodnocení kvůli tomu, že je tam oproti minulému ročníku třeba málo vylepšení. Každý schopný recenzent by měl na každou hru hledět od nuly. Já s NHL na konzolích neměl žádnou zkušenost a jsem nadšený. -
Oficiální hodnocení jsou absurdně vysoká, uživatelská hodnocení jsou absurdně nízká. Když si to zprůměruješ, tak dostaneš aspoň přibližně odpovídající hodnocení.