Přejít na výpis diskuzí
Největším kickstarterovým problémem Warhorse nejsou chybějící odměny, ale špatná komunikace
27.2.2018 | Václav Pecháček
328 příspěvků
-
Me z toho ciste vyplyva, ze zadnou podporu Warhorse na vyvoj hry uz ne. Az se hra vyda, a bude stat za to, tak si ji koupit a az touto cestou podporit vyvojare.
-
-
Ono je to spis o tom, jaky kdo nese rizika. Mrkni trebas na Minecraft. Notch neco napsal, dal do toho par tisic clovekohodin prace a to bylo jeho riziko. Vydal to s tim, ze to sice neni hotovy, ale bylo to vpohode hratelny. Jeho riziko bylo, ze si to nikdo nekoupi = tisice hodin v trapu. Jaky bylo riziko Vavry? Nula ... caloval sobe a ostatnim cizi prachy s tim, ze kdyz to holt nedodelaj tak to nedodelaj a potahnou o dum dal. A presne podle toho to taky dopadlo.
-
-
Plný souhlas s x_anderem. Pravidla KS jsou dány, ale pocitově přispívání na KS každý vnímá trochu jinak. Jak backeři tak tvůrci.
Jestliže někdo je vyloženě nespokojený, tak má právo zažádat o refund. Dobrý příklad se SyStem Shockem, kdyby sis zažádal o refund, tak by jsi ho měl dostat.
Žádný vědomý podvod ze strany Warhorse tady není. Jestli někdo nadává na odměny nebo, že se nesplnily všechny stretch goals atd, tak ať si zažádá o refund. Warhorse určitě není povinno dodávat nějaké náhrady, ale mělo by vyhovět refundům.
Vidím jak se tady z toho dělá humbuk, žádají se omluvy atd. Takový malý český hon na čarodějnice. Neúspěšných a hlavně skutečně podvodných KS projektů je tady spousta, ale o tom lidi neví. Vzhledem k tomu, že KCD je česká hra a lidé obecně mají pifku na Vávru, tak se to tu bude vzpomínat ještě mnoho let.
Každopádně ani tady ani na oficiálních forech nevidím ty hordy nespokojených backerů. Jen tady je pár lidí, kteří mají potřebu mluvit za ostatní, ale skutečné backery, kterých se to týká, aby člověk pohledal.
Nehledě lidi, kteří jsou teď strašné chytří a píšou, jak si to Warhorse mohli lépe rozvrhnout. Ano, myslím, že oni už jsou taky poučení.
Já jim nemám problém odpustit ty problémy. Dělali ambiciozni hru a byl to jejich první projekt. Nebylo reálné, aby všechno zvládli. Přesto jsem všechny odměny dostal. Mám plakát, triko, sběratelskou krabici a do budoucna i digitální Making of dokument. Dokonce jsem si při vydání vzal i tu sběratelku, ptže byla levná. A je aboslutně nerelevantní, že pro backery byla dražší, ať se to někomu líbí nebo ne.
Každopádně gratuluji Games, že jste si také šťouchli. -
-
Vavra je dobrej typek, za to, co dela velkej respekt. Ze udelali hru parada. Preju jim vse nej. Prodeje az na pudu.
Presto si myslim, ze to, co udelali s nekterymi odmenami (tricka, podepsany plakat, slibovane baleni) je proste z jejich strany fail, ke kteremu vubec nemelo dojit. A prijde mi dementni, ze to nekdo dokaze obhajovat. Ze strany Warhorse je to chyba, za kterou by si meli sypat hodne popela na hlavu. To, ze mame byt radi, ze hra vysla, a ze backeri meli preci pristup do alfa a beta verze (hura, muzu si pustit zabugovanou hru s minimem obsahu, prestoze o to vubec nestojim), je tak trochu na pres drzku. -
-
Vyjádření Jiřího Rýdla nevnímám jako vyjádření PR manažera ale jako názor obyčejného člověka, který byl součástí zajímavého projektu a viděl ten kus práce, který jeho tým udělal a jak z toho byli nadšení. Tyhle věci samozřejmě běžný koncový uživatel (backer) nevnímá, ptže si něco před 4 lety objednal a na konci dostal něco trochu jiného.
Z pohledu PR jeho vyjádření není typické, ale vztah mezi tvůci a backery bývá v těchto případech více osobnější. Názory můžeme mít jakékoliv a každý to vyjádření může vnímat jinak. Víc k tomu nelze říct. Vávra se k tomu taky vyjádřil a usoudil, že by to dělali jinak. Omluva i poděkování backerům byla součástí mnoha článků a rozhovorů a z mého pohledu dostatečné. -
-
co sem tahas, ze byl nekdo z neceho nadseny a ze je soucasti zajimaveho projektu? jak to s tim prosimte souvisi? to, co delas, je desny okecavani.
mam na tebe otazky. kolik jsi prispel ty? kdybys byl backer urovne Duke a dal jim ctyri tisice (nevim ten presnou sumu, na webu pak meli jine ceny) prave kvuli obsahu dane edice, mluvil bys stejne a byl spokojeny? -
-
No nevím jak s tím souvisí kolik jsem přispěl já, ptže furt je to jen moje osobní zkušenost a názor, ale když ti to pomůže.
Přispěl jsem na Earla, takže mi "chybí" kovová bedna, tištěný manuál a DVD s making of. Nakonec mám i sběratelku, která vyšla v obchodech, ptže měla navíc steelbook, figurku a čepici (u Alzy).
Když vyšly zprávy o sběratelce pro obchody, tak jsem byl zmaten, ptže ukázali i verzi pro backery a ta vypadala jako úplně obyčejná, takže jsem radši dělal i předobjednávku té verze pro obchody a pak už se o to nezajímal.
Kolem a kolem v tom pár tisíc mám a necítím se okradený. Ale to je moje osobní zkušenost. -
-
Lolek: spíš další člověk, další názor. Udělej si pořádek v termitech *3*
-
a dalsi neobjektivni funboy...
-
-
-
-
-
Asi tak. Je to takové to klasické české nadávání na všechno. Hromada keců, ale ve výsledku jsem nečetl o nikom, kdo by zažádal o refund a odmítli by ho. Přístup Warhorse ideální nebyl, o tom žádná, ale výkřiky o podvodu jsou mimo.
-
-
Na fóru je dost lidí, kteří chtějí refund ohledně konzolové verze. Někdo psal, že MS peníze vrací, někdo, že Sony nevrací. A lidi z WH tam akorát píšou, že je vše ok, protože to Sony a MS to schválilo a umístilo na svůj market a že si teda hráči vymýšlejí :)
-
-
Jo, ale to je jsou hry z obyčejného prodeje, to nijak nesouvísí s Kickstarterem (tam se refunduje v pořádku)
S refundem typu "hru jsem si zahrál a teď chci vrátit peníze, protože tam byly bugy, které se mi nelíbili" by si nepochodili ani na Steamu. Jakmile člověk zahrál více jak 2hod, tak žádný refund už na Steamu nebude.
-
-
-
Jasne ze ne, oni chudaci DVD neposlali nevedome, plechovou krabku jakbysmet, zabugovanou hru vydali taky omylem, giganticky bitvy ve filmeccich - tim se myslelo 5 hadrovych panaku utocicich na hrad s jednim zebrikem ...
-
-
...ani jedna zmínka o ovcích? Dneska nejsi ve formě.
-
-
-
Zdar,
díval jsem se hodně na gameplaye na twitchi a samozřejmě mi udělalo radost, že hra je hodně hraná a kupovaná, ani ne tak kvůli tomuto konkrétnímu titulu jako spíš, kvůli hernímu průmyslu v ČR do budoucna. Myslím si, že kdyby KCD byl propadák tak by to na dlouho zmrazilo zájem dalších investorů v Čechách jít do dalších titulů a to by byla škoda. Jinak ale musím říct, že ta hra je bugfest jako prase, to co jsem viděl na twitchi byly teda fakt úlety, myslím,že komunita už v tomhle Warhorsu dost odpustila ne že ne. A říkejte si co chcete, ale když slíbím backerovi rewardy za to, že dá peníze do hry, o které ještě ani neví jak bude vypadat, tak bych to měl dodržet ! Ty plky kolem jsou jen pro ostudu, která už takhle je dost veliká. Když to neumějí vyprodukovat, tak to nemají lidem slibovat ! Ty stejný velikosti triček, za to lidi jinde v marketingu dostanou vyhazov. Ale vypadá to, že lidi z Warhorsu budou mít teď rypáky dost nahoře protože hra si na sebe vydělala. S tímhle přístupem moc daleko nedojdou. Hru jsem si chtěl koupit abych podpořil český vývoj ale po těchto informacích a po některých výlevech pana Vávry..ne díky počkám si na jiný titul... -
-
Chápu tvůj postoj, přesto si myslím, že bys hře měl dát šanci. Mám zatím nahráno skoro 21 hodin a jsem naprosto spokojený. Bugy jsem v podstatě nepotkal, krom občasných dobíhání textur a asi dvakrát se mi dialog načítal místo obvyklých pěti vteřin asi třicet vteřin. Vlastně jsem trochu zklamaný, protože na nějaké ty vtipné bugy, které jsem viděl na youtube, jsem se vlastně docela těšil. Nutno ale říct, že hraju na gogu, tak nemůžu posoudit jak jsou na tom ostatní platformy.
-
Ty seš první, kdo by měl mlčet, pokud sis tu hru nekoupil a jen na ni čumíš na twitchi. Ostuda.
-
-
Původně jsem hru chtěl podpořit,ne pro hru jako takovou,ale jako podporu CZ studia.Pár článků co sem tenkrát četl bylo i v duchu '' buďte patrioti a podpořte domácí studio''. Takže jsem oto opravdi vážně uvažoval.Ale nakonec mě dost sklamalo že ikdyž byla část kampaně v tomto duchu rozhodli se prakticky ignorovat CZ komunitu ,nepřítomnost dabingu a někde sem četl že neměli být ani titulky,nevím zda to je pravda.Každopádně čím více čtu o tomto studiu,tím více sem rád že sem jim podporu nevyjádřil,kdo ví až jednou bude hra za pár centů možná jí koupím,ale momentálně sem pevně rozhodnut že nepodpořím takto egoistické studio. Zdar Bob
-
-
Titulky jsou fórový...ve hře je taková čechoangličtina :D quest log updated atd.
-
-
Tjn... treba v dialogu je misto "zpet" slovo "back" a podobně. Moc mi to nevadí, ale působí to dost neprofesionálně.
-
-
Naopak to pusobi naprosto profesionelne .... protoze tohle je typickej znak lokalizace delany za prachy - stoji vzdycky za kulovy.
-
-
-
"Někde jsem četl, že neměli (sic!) být ani titulky", omg. A "někde jsem četl, že hrdina měl zjistit, že je napůl Arab a napůl Němec, vůbec ne Čech, už nevím, kde to bylo" a na konci měl být původně nápis "Češi, trhněte si," ale nezobrazuje se kvůli chybě. To je hrozná doba tohle...
-
-
Naprostý souhlas s tím, že hlavním problémem je blbá komunikace.
Pokud někdo brečí, že zaplatil hromadu peněz za verzi hry, která je teď v obchodě za polovic, je to jen jeho problém a nepochopení, že kickstarter není e-shop, ale forma podpory vývoje. A zaplacením částky backer přispěl na vývoj, ne na koupi hry, proto je logický následný nepoměr. S tím souvisí i ty odměny - pokud došlo ke změnám, tak prostě došlo. Pokud k tomu někdo přistupoval tak, že si za hodně peněz "koupil" nějakou nadupanou edici, tak zkrátka nepochopil systém kickstarteru. On nic nekupoval, jen zkrátka přispěl určitou částku a ty odměny jsou jen "bonus". Pokud někdo chce za svoje peníze jednoznačný výsledek, nemá sypat peníze do nejistého kickstarteru, ale počkat na vydání hry a pak si na jistotu koupit takovou verzi hry, která mu vyhovuje.
Jedním dechem ale dodávám, že samozřejmě Warhorse se k celé věci mohli postavit jinak a do jisté míry chápu rozhořčení backerů, kterým nebylo dodáno to, co jim bylo přislíbeno. Tady to spíš těžce nezvládlo PR. Kdyby Warhorse pár týdnů/měsíců před vydáním vydali zprávu, kde by zkrátka vysvětlili, že co se týká odměn, tak dojde ke změnám, protože to jednoduše nedají a kdyby měli dodat odměny, co slíbili, tak by to ohrozilo vydání samotné hry, tak by reakce takovéhle nebyly. Tím spíš, kdyby to nahradili nějakou jinou, čistě digitální odměnou, kterou by dodali třeba později - náklady na něco takového by byly minimální a asi by všichni pochopili, že při vydání hry je šrumec, není čas a odměny se vyřeší např. za 3 měsíce. Určitě by se našlo i tak nemálo stěžovatelů, ale rozhodně by to byl férový přístup a nebylo by kolem toho takové haló. -
-
Už jsem to psal, tvůrci lákají na přispění vyšší částky odměnami, kdyby vše mělo stejné odměny, na vyšší částky se lidi vykašlou, když pak slíbené odměny nedodají nebo dodají něco jiného, horšího, je to zkrátka podvod. Podle tvé logiky by nemuseli dodat ani samotnou hru a bylo by to dle tebe v pořádku, však si jí nekoupili, jen podpořili vývoj, už tě vidím jak tohle omlouváš stejným způsobem. Princip KS spočívá hlavně v tom, že lidé si produkt koupí (s výjimkou nižších částek) ještě předtím než vznikne, a proto je možné jeho vznik zafinancovat, aniž by byl oficiáně hotový a v prodeji. Vyšší částky = bohatší produkt než nižší částky, prosté, jednoduché. lidé v dobré víře tyto částky zaplatili a přirozeně očekávali , že dostanou co bylo uvedeno, jeslti se nepletu, byla tam tímto způsobe uzavřena smlouva. Co má kde napsáno KS v nějakých podmínkách je jedno, hlavní roli hraje legislativa dané země, která je pochopitelně nadřazená takovým různým podmínkám, EULA, atd. Představa, že to takhle bude dělat každý, tzn. já pro tebe udělám to a to, vyberu peníze a pak ti nic nedodám nebo jen něco s tím, že je to tvoje riziko, že se to může podělat, to bych asi s podníkáním moc daleko nedošel a u soudu bych sotva obstál s takovu argumentací.
Celé to pak působí o to absurdněji, když se tvůrci chlubí prodeji, výdělky a když za vším stojí miliardář, který se sotva může vymlouvat na to, že to bylo drahé udělat apod. a proto odměny nejsou. -
-
Kickstarter zkrátka není, nikdy nebyl a ani neměl být žádná forma předobjednávky. Ani tak nikdy nebyl prezentovaný. Lidi tam produkt nekupují. Jestli tohle nechceš pochopit, tak je pak jasné, že ti ta situace vadí.
A jinak ano, napadl mě i extrémní příklad, že by Warhorse řekli, že odměny ořežou do té míry, že by byckerům nedali ani samotnou hru. Zkrátka by poděkovali za přispění, oznámili změnu odměn (resp. jejich úplné zrušení) a "backeři, kupte si hru za 50 Euro". To by samozřejmě všichni vnímali jako podvod. Jenže tady je trošku rozdíl - dodání digitální verze hry je "nic" nestojí. Nechci zabíhat do diskuse o zisku, který by mohli mít z toho, že řada backerů by i tak hru koupila a tedy by jim stoupl zisk. Myslím to tak, že poslat klíč na steam s sebou fyzicky nenese v podstatě žádné náklady (ok, nějaká administrativa, ale to je zanedbatelné). Narozdíl např. od výroby několika tisíc cínových sošek. A v tomhle právě vidím rozdíl - je lepší radši nedodat slíbené sošky, ale dodat hru a řadu dalších odměn, nebo řešit sošky, aby pak chyběly finance na dodělání samotné hry? Zásadní problém je, že WH zkrátka tohle nikomu nevysvětlili.
A tvoje právní zhodnocení je zkrátka špatně, takže co k tomu říct... -
-
Lidé tam ten produkt kupují předem aby mohl být tímto způsobem zafinancován, protože normálně se nejdřív investuje, projekt je ve ztrátě a zaplatí se po vydání, zde (na KS) je to obráceně aby mohl vůbec vzniknout, to je základní princip, který není těžké pochopit, nejde o charitu nebo něco podobného.
Ten tvůj extrémní příklad, který jsem zmínil už v mém příspěvku, není žádný rozdíl, v principu je to to samé a dle tvé logiky backeři nemají nárok ani na hru samotnou, protože podle tebe se přispívá jen na vývoj, a to s tím, že se může cokoliv změnit a bude to právně ok, však je to jen Kickstarter. To je zcela mimo. Protiřečíš si, sám tvrdíš, že si nikdo nic nekupuje, nepředobjednává atd., ale když backeři nedostanou hru, prý by to všichni vnímali jako podvod, tedy i ty. Ale to samé v případě dalších odměn jako podvod není, protože na KS se přeci nic nekupuje a nepředobjednává.
Měl by si si rozmyslet co vlastně říkáš, nemůže platit obojí, buď si tam ten produkt vlastně kupuješ a pak je podvodem když nedostaneš co si si koupil (hra, avizované odměny v závislosti na částce) a nebo si tam nic nekupuješ a pak je v pořádku když nedostaneš ani hru samotnou. Tak jak?
Můžu k tomu říci, že co píšeš je zkrátka špatně, právně by to neobstálo ani náhodou, postrádá to i základní logiku a konzistenci. -
-
"nebo si tam nic nekupuješ a pak je v pořádku když nedostaneš ani hru samotnou"
Tohle je samozřejmě nesmysl a logický klam. Nikdo totiž nevrdí (strawman argument), že je v pořádku, když hru nedostanu, tzn. pořád to nijak nevylučuje možnost, že si hru nekupuju. -
Chápu, a poukázal na nedostatky včetně tvého protiřečení si, na které si mi neodpověděl. *8*
Takže znovu: kupuješ si tam to co je psané u těch částek nebo nekupuješ?
A bonusová otázka: kdyby u těch částek nebylo nic kromě toho, že je to jen příspěvek na vývoj (tzn. žádná hra, produkt, figurky etc.), myslíš, že by něco takového vůbec fungovalo? -
-
Přečetl a zeptal jsem se tě.
Takže nekupuješ, ok, kdyby nedodali ani samotnou hru, bylo by to podle tebe v pořádku.
Odpověď na mou druhou otázku nevidím. -
Přečti si mé příspěvky znovu. A k té otázce - ne, kupní smlouva to podle mě není. Spíše nějaká forma investice.
-
-
Nechápeš, co jsem se snažil říct. Nevadí.
-
-
z principu tam ten přesah do předobjednávky je. v ideálním případě, pokud je šance úspěšného projektu, to předobjednávka je. a spousta médií to tak prezentuje. lidé tam produkt totiž kupují ;)
-
-
No upřímně si myslím, že pokud by to řešil český soud, tak by dal za pravdu backerům, to zase jo, trošku mám zkušenosti s tím, jak soudy fungují a spotřebitel je docela pán. Zas na druhou stranu, pokud někdo chtěl refund, tak ho dostal, ne?
Já se tím vším výše nechci WH zastávat, jen chci říct, že projebali spíš ten následný přístup k backerům, než ten prvotní problém, že zkrátka nezvládli časově/finančně/jakkoliv vyřešit odměny. Problémy ve vývoji můžou nastat, to je častá věc. Otázka je, jak se k tomu problému postavit. Oni se nepostavili nijak. -
-
co sem porad nekdo taha soudy? nesplnili to, co slibili jako odmeny, muzes zazadat o refund.
tady jde spis o jakousi slusnost a pristup k backerum. prestoze clovek muze byt rad, ze podporil projekt, zustane ti na jazyku takova pachut a nechut z toho, jak se v urcitych vecech zachovali. tohle nemuze nikdo rozporovat, protoze to kazdy muze vnimat po svem. je to jen o tom, jestli se umis vcitit do pozice ostatnich. nekdo to neumi a jen Warhorse obhajuje. ok, taky moznost. ale z principu je to debilni pristup.
-
-
-
-
-
a uvědomuje si, že ti lidé přispěli tak, že přispěli i na další díly? nebo tedy jinak. bylo jim slíbeno, že za ten příspěvek dostanou i další hru. po zredukování odměn ale dostali to samé, co všichni. takovému člověku doporučuješ, aby čekal na vydání hry? možná jsi to celé nepochopil ty. tam se prostě redukovalo několikrát, až se doredukovalo.
-
-
No, třeba já, jako Duke jsme měl dostat ACT I a následně ACT II a nakonec jsem dostal I a II najednou, tak v čem je problém?
-
Ale to je přece princip kickstarteru. Taky to mohlo dopadnout tak, že by nevyšla vůbec žádná hra a nikdo by nedostal nic. Což se řadě KS projektů stalo. Já samozřejmě nechci tvrdit, že je všechno v pořádku. Lidi oprávněně očekávali určitě odměny, další hry atd. Ale pořád je to jen forma podpory, která nemusí stačit a projekt se nemusí vydařit. A já si myslím, že je rozhodně lepší varianta, že projekt ořezali o nějaké odměny, další akty atp., než aby to zapíchli komplet. Ve výsledku jsme všichni dostali hru, která je všeobecně chválená.
Sám za sebe můžu mít srovnání s backnutím remaku System shocku. Pár dní zpátky proběhla zpráva, že projekt je u ledu a imho to už nikdy nedodělají. Samozřejmě mě to naštvalo, ale že bych šel někde zapálit studio nebo chtěl vracet peníze, to ne. Protože vím, že jsem přispěl na něco, co nikdy vyjít nemusí a bohužel se tak stalo. Rozdíl byl v tom, že u System shocku jsme dostali upřímnou a otevřenou zprávu o tom, co se podělalo. U Warhorse je ticho a svými reakcemi dělají z backerů blbce. Argument ve stylu "měli jste přece přístup na backerské forum" je opravdu mimo. Kdyby se zachovali tak, jak píšu v prvním příspěvku, situace by vypadala úplně jinak. Za mě tedy tak, že změna odměn je ok, pokud jiné východisko nebylo, ale měli s tím přijít zavčas a jednat narovinu. -
-
ano, je to forma podpory. někdo se tě snaží zlákat odměnami k tomu, abys přispěl vyšší částku. dáš tohle? dáme ti navíc tohle. dáš víc? dostaneš ještě tohle. není to "jen" o podpoře té hry.
já mít Duke verzi, tak samozřejmě žádám refund. -
-
Já mám Duke verzi, přispěl jsem ve výši 6000 Kč a o refund samozřejmě nežádám, protože se rozhodně podvedený necítím (styl komunikace studia nechme stranou, to je něco jiného). Dostal jsem hru, kterou jsem chtěl podpořit a jsem nadmíru spokojený a o to přecejenom celou dobu šlo, o tom je KS - o podpoře projektu, který Vás zajímá, který chcete a to je oč tu běží. A o co jsem přišel? Podepsaný plakát? - doprdele jste snad holky na koncertě luneticů, že se perete o podpisy na plakátě. Manuál? K čemu? Jako že W jdete dopředu a mezerníkem skáčete? A když Vás chytnout jak kradete, tak půjdete bručet? Ehh...Co tam máme dál? Jo, po ACT I jsem měl následně obdržet i ACT II, dostal jsem obojí najednou, takže cajk. Co tam máme dál? Ani nevím a je mi to fuk, protože hraju skvělou hru a díky lidem jako já ta hra mohla vzniknout.
A vy jež nejste schopní pochopit rozdíl mezi předobjednávkou a podporou projektu proste proto, že ho chcete podpořit, tak proboha už nikoho a nic nepodporujte, protože to pak stojí nervy Vám i lidem ve vašem okolí, kteří to pak musejí poslouchat. -
-
tak ja bych se taky necitil podvedeny ani okradeny. jen bych mel pocit, ze se mnou vyjebali a ze se ke mne nezachovali adekvatne :)
jinak me to zadne nervy nestoji. ty s tim mas trochu problem ;)
-
-
-
-
-
-
Zásadní problém vidím v tom, že např. na xzone se prodávala sběratelka s cínovou figurkou a steelbookem zhruba za cenu odpovídající Earl tieru (kde není ani steelbook ani cínová figurka). Čili je zřejmé, že steelbooky byly. Podle mě prostě padlo poměrně cynické rozhodnutí, že backeři již zaplatili a jejich peníze jsou již utraceny, čili je třeba upřednostnit sběratelské edice v obchodech, jejichž prodejem budou získány nové peníze. Prostě o zákazníky z obchodů bylo třeba se ucházet, zatímco backeři již zaplatili a žádný prospěch z nich Warhorse nekynul.
Jinak, mám pochybnosti hned o prvním odstavci článku, kde se praví, že autor má v případě nesplnění slibů povinnost vrátit peníze, ale nikoho žalovat nemůžeme. Podle mě, když má někdo nějakou povinnost, tak ho můžeme žalovat...? Nebo to vylučují podmínky kickstarteru? -
-
Mělo by to být vymahatelný. To, že někdo do obchodních podmínek napíše, že to vymahatelný není, ještě vůbec neznamená, že to obstojí před soudem. Jde spíš o to, že se nikdo nehrne do soudního procesu kvůli pár stovkám nebo tisícům. Warhorse jedou čím dál líp - jestli vám nevadí obchodník s chudobou Bakala ani Daniel OdborníkNaVšechnoAHlavněGenderGlobalizaciASvětovouPolitiku Vávra, tak tohle vyjebávání ze strany komerčního oddělení už by vás mohlo nadzvednout ze židle. Btw ta hra je výborná, jen tak pro pořádek.
-
Na KS si nic nekupuješ, jsi pouze sponzor/podporovatel. Stovky projektů na KS shráblo peníze a hráči nikdy neviděli ani Ň. Že o tom nevíš? Protože o tom nikdo nikdy nenapsal. A už ani nenapíše. S KCD to na této stránce začalo a také skončí *3*
-
-
Kundla do zad prichazi z games!!!
-
Dobře že o tom píšete a nesnažíte se vše bagatelizovat odůvodněním, že věc přímo nesouvisející s hrou je zbytečné rozebírat. I k nepříjemným informacím by se měl čtenář dostat z oficiálních zdrojů a nekritického plácání po zádech a přehlížení problémů si herní branže v minulosti zažila do sytosti.
-
Jo pokud záleží na komunikace s kupujícími(backeřy) a hráči a selže to v tomhle bodu tak je to dost těžké, pokud ovšem slíbily že se nevykašlali a dodají vše co měli dohodlé tak nevidím problém to že to potrvá nevadí hlavní je že to bude.
-
něco na odlehčení, další historky z natáčení: https://www.youtube.com/watch?v=ldpXYfJybdc
-
-
Tak takové bugy pobaví :) Pod texturu jsem taky ve hře jednou spadl (blbě jsem sesedl z koně - v kopci) a dost mě potěšilo, že po chvilce padání mě to vrátilo zpátky na místo:)
-