Přejít na výpis diskuzí
Největším kickstarterovým problémem Warhorse nejsou chybějící odměny, ale špatná komunikace
27.2.2018 | Václav Pecháček
328 příspěvků
-
Komu chybí manuál? Když ve hře je kodex a tutorial? DVD z vývoje bude.
Pancirova krabice to chápu, že lidi štve. To si mělo wh zajistit předem. To samé plastová figurka místo cínové. Jednotné trička také
Ostatní jsou drobnosti.
Mě vadí spíše herní věci, hovadsky boj proti přesile atd. -
jak funguje KS zjevne nechapes ty.
vse se odviji od toho, jak se k tomu postavi tvurce, ktery na KS jde. dost lidi totiz KS pouzivaji prave jako pre-order, vezmi si radu deskovych her.
puvodni myslenka je jasna, mas napad, potrebujes ho zafinancovat, abys ho mohl vytvorit. diky backerum to udelas. hura.
a ted si vsimni, jak to probehlo u Warhorse. vybrane penize neslouzily k vytvoreni projektu. ano, byly jeho soucasti, ale projekt se financoval jinak. KS byl jen jako dukaz, ze je o hru zajem. jestli KS opravdu chapes, melo by ti byt jasne, ze Warhorse ho nepouzili zrovna standardne. zde bylo prakticky jasne, ze na vystupu bude nejaka hra. uplne s klidem lze pak na KS pohlizet i jako na predobjednavku. kdyby se penize nevybraly, nebylo by co predobjednavat ;) -
tak ja bych se taky necitil podvedeny ani okradeny. jen bych mel pocit, ze se mnou vyjebali a ze se ke mne nezachovali adekvatne :)
jinak me to zadne nervy nestoji. ty s tim mas trochu problem ;) -
Dobře napsáno! Naprostý souhlas. Mě prostě fakt uniká, proč lidi nejsou schopný přijmout že je zásadní rozdíl mezi předobjednávkou v obchodě a podporou projektu na KS.
-
Tjn... treba v dialogu je misto "zpet" slovo "back" a podobně. Moc mi to nevadí, ale působí to dost neprofesionálně.
-
Hodně lidí si prostě se prostě nedokáže postavit k reálnému stavu - WH zkrátka potřebovali hru dokončit, a tak veškerý svůj zbývající čas a finance cpali do dokončení samotné hry, a ne do toho, aby řešili tisíc figurek nebo různé velikosti triček. Já tenhle přístup neobhajuju, neříkám, že je to vůči backerům fér, neříkám, že je to slušné, ale zkrátka asi bylo nutné to takto udělat. Klidně můžu souhlasit s tím, že je to problém WH, že si to měli líp spočítat, ale u takhle obrovského projektu dokážu přimhouřit oči.
Průs*r byl ten, že místo toho, aby to dali zavčas předem vědět, backerům to vysvětlili a třeba řekli, že místo debilních figurek dostanou free DLC, tak nic neřekli a problémy se objevily až při vydání, kdy spousta lidí kouká, že nedostali to, na co čekali. A ani pak se rozumného vysvětlení nedostali. To samozřejmě naštve.
Navíc, refundy dávají, tak v čem je problém? -
Tak, to co cituješ otevírá hned několik možných výkladů. Nepíše se tam, že autoři mají vracet příspěvky, ale že mají "nabídnout vrácení zbývajících prostředků backerům, kteří nedostali svoji odměnu" - a teď se ptejme, co jsou to "zbývající prostředky".
Alternativně mohou "vysvětlit, jak budou prostředky použity k dokončení projektu v nějaké alternativní podobě". To taky není moc jasné - v podstatě mohou peníze nevrátit a vydat hru v alternativní podobě (třeba bez steelbooku nebo bez podepsaného plakátu?
Čili tvůj závěr, že Warhorse nedostáli své povinnosti mi z toho, co cituješ, moc nevyplývá... spíš je to ještě zmatenější, než předtím. -
"if:.... they offer to return any remaining funds to backers who have not received their reward"
Klíčové slůvko je tu "remaining"
Pokud nedokáží dosáhnout výsledů, musí vrátit zbylé peníze. Vzhledem k tomu, že z vybraných peněz nic nezbylo (projekt stál mnohonásobně víc, než se vybralo na KS a během vývoje došly peníze a museli přisypávat investoři), tak podle podmínek nemusí vracet nic. To co cituješ by platilo, pokud by se na vývoj vyprdli a peníze si nechali ležet na účtu. Pak by je vracet museli. -
Také se obávám. Je to škoda, Fight Cluby s Danem Vávrou jsou klasika a zpočátku pomáhal Fight Club rozjíždět (v prvních cca 15 dílech tam byl skoro pokaždé).
Naštěstí je dnes na netu videí s Danem o Kingdom Come dostatek všude jinde *3* -
Další člověk co nechápe jak KS funguje? KS není předobjednávka a nemáš tam záruku ničeho. Je to jeho halvní nevýhoda (dáš peníze a můžeš o ně přijít) a zároveň jeho hlavní výhoda (tím, že vývojář nemá závazky, tak tam můžou vznikat riskantnější projekty do kterých by se jinak nikdo na vlastní pěst nepustil)
Když tam podpoříš něčí myšlenku (zdůrazňuji, že podporuješ myšlenku, nekupuješ produkt), tak můžeš dostat co jsi chtěl, můžeš to dostat ořezané, nebo to nemusíš dostat vůbec. To je riziko s kterým tam zcela vědomě a dobrovolně peníze utrácíš. Pokud ti to takto nevyhovuje, počkej až to bude v obchodech (tam ti peníze vrátí). Ale narvat peníze do KS a pak si stěžovat, že to nevyšlo je hloupost. -
Warhorse by určitě měli splnit co slíbili, a ne ořezávat odměny protože "neměli čas"..... ten kdo to bude rozporovat na KS musí dostat plný refund, protože Warhorse podmínky KS nesplnili.
-
Přečetl a zeptal jsem se tě.
Takže nekupuješ, ok, kdyby nedodali ani samotnou hru, bylo by to podle tebe v pořádku.
Odpověď na mou druhou otázku nevidím. -
stejně by nepřišel, po těch kecech a jak se tu k němu chovali
-
Takže Vávru už v žádném dalším Fight clubu nečekejme.
-
Já to vidím jinak. Hra je úspěšná a potřebuje se na ni najít nějaká ta špína. Hle tady jsme něco našli, tak hurá na ně... Bože X vývojářů na Kicku dělá větší prasárny a to některé firmy nemusí být ani na Kick.. že EA atd.
Za mě hra úspěch. Spousta lidí se ani neuvědomuje, že dostali větší obsah než měli a možná dostanou i bez platná DLC, takže se jim to peněžně vrátí -
Lolek: spíš další člověk, další názor. Udělej si pořádek v termitech *3*
-
a dalsi neobjektivni funboy...
-
Na fóru je dost lidí, kteří chtějí refund ohledně konzolové verze. Někdo psal, že MS peníze vrací, někdo, že Sony nevrací. A lidi z WH tam akorát píšou, že je vše ok, protože to Sony a MS to schválilo a umístilo na svůj market a že si teda hráči vymýšlejí :)
-
Titulky jsou fórový...ve hře je taková čechoangličtina :D quest log updated atd.