Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ret@rd detected *7*
  • fanboy detected *7*
  • zas takový umění to neni, spis nemuzu editovat prispevky, vsim sem si toho hned jak sem to odeslal, že je to blbě... stejně kazdej vi, co sem tim myslel, takze je vse v pořádku (až na gameplay:)
  • prosimte ty ani nevis co je kyc
  • Morraw
    Vypadá to krásně. Jsem už vyhladovělý po všech těch CRPG (Divinity, Wasteland, Pillars) a na moderní AAA open-world RPG, ve kterém se můžu ztratit pouhým prozkoumáváním krajiny, se moc těším. Když loni mohlo vyhrát všude RPG roku Dragon Age, tak Zaklínačovi to můžou dát už teď. Žádná další srovnatelná pecka se letos nekoná. A to nejsem fanboy. Tahle série pro mě byla vždy atypická.
  • Prosimte kup si nextgen packovac a neotravuj tady, pises uplny blaboly.
    Uz sem ti jednou psal ze jestli hrajes na notasu ses blazen.
  • to já se zase hádat ani nechci... ale i přesto že anglické výrazy v češtině nemáš rád, tak si sám v prvním příspěvku použil spojení "openworld" :)

mě by to bylo celkem jedno kdo co jak píše, ale jako člověka, který se tvorbou her živí, mě trochu mrzí, když pak hráči u kterých bych čekal, že mají nějaké elementární znalosti o tom jak ty hry fungují, píšou takové perly jako "ve hře jsem se zasekl o texturu" :) a co je hořší tak to dělají i někteří redaktoři...
  • Jojo, Skyrim byl krásnej...
  • Veskoslav
    Ale v době, kdy sis kupoval ten noťas už byl zastaralý. A doporučuji Steam statistiku, není úplně přesná, ale dá se z toho mnohé vyčíst. 4 jádro má 43% hráčů. Dvoujádro 48%. V roce 2011 mělo dvoujádro 64%, 4 jádro pouhých 15%. To že je něco funkční neznamená, že to není zastaralé. To si trochu pleteš. Software nejde rychleji než hardware. Stačí se podívat na Crysis z roku 2007 například. To že máš funkční notebook neznamená, že máš nějaké "právo" na hraní nejnovějších her. A ty hry, co jsi dával za příklad, nezlob se, ale když se podíváš na nějaké video ze Zaklínače, tak je tam vidět, kde potřebuješ výkon. Notebook za 15 odpovídá tak desktopu za 10-12 a to je nižší střední třída s přimhouřenýma očima. 4 jádro, co chce zaklínač jako minimální sestavu je "stará" Intel Core i5-2500K, která je tu více jak 4 roky. Jestli sis koupil notebook, co má CPU slabší jak 4 roky staré CPU z minimálních požadavků, tak sorry, ale to je s prominutím tvoje hloupost.
  • prosimtě...
  • Opravdu mam noťas za 15k (spíš byl levnější) s Nvidií. Ale nechápej mě špatně - já si na něj nestěžuju, zatím mi tam všechno obstojně funguje. Nechci kupovat herní dělo za 30k, který se akorát bude smažit a za 4 roky budu stejně kvůli hrám kupovat nový.
    Asi mě špatně chápeš, ale tady jde o to PROČ je tahle hra tak šíleně náročná. Next gen je OK, ale ani dnešní průměrná technika na tohle pomalu nedosáhne.
    Sranda je, že technika se už vyvýjí pomaleji, než SW. Můj noťas, který jsem kupoval před rokem za 15k teď seženeš možná za 13k. A opravdu na něm zatím rozjedu vše, na co jsem narazil.
    Kdybych si měl dnes koupit noťas za 15k, nebude o tolik lepší ... a pochybuju, že na něm tuhle hru rozjedu.
    8GB ram a 3.2GB čtyřjádro mi pořád nepřijde jako něco, co má doma každý (beru v úvahu i PC, to že mám noťas je cena za to, že mam rád komfort a PC si do postýlky nevezmu :-) )
    Moje pointa je, že díky tomu, jak se hry vyvýjí jsme defacto nuceni vyhazovat funkční hardware.
    Představ si, že by se do aut každých 5 let tankovalo palivo na jiné bázi, které by bylo nekompatibilní se starými motory.
    Neříkam, že se software nemá vyvýjet do krásy a dokonalosti, ale někdy mi to přijde až moc hnaný do extrémů.
  • No ja chtel udelat srovnani s nejakym novejsim RPG. Samozrejme Gothic 1,2 jsou the best. Risen 1 jsem cekal lepsi, Risen 2 byl hrozny a Risen 3 se mi z trilogie libil nejvice. Skyrim se drzel sve Arenovske linie, ale na me moc lehky a stereotypni, takze proto jako srovnani Risen 3.
  • Jsem zvědavý jak si poradí s open-world problémem ... ubisoft tento trh přehltil na tolik že dost lidí tento koncept už nemusí ... zahlcuje hru generickými místy a příšerami které nemají žádný kontext a dělají hru stereotypním zážitkem ... vkládám v CD Projekt RED naději že toto vyřeší a bude příčkou podle které se budou vyvíjet hry v budoucnosti ..
  • Veskoslav
    https://www.youtube.com/watch?v=BO2_EhSoLAY

Toto je podle mě jedna z nejlepších verzí módů ve Skyrimu, jenom instalace zabere skoro 6 hodin a to nepočítám stahování. Mimoto, to co jsi popsal, tedy detailnější textury atd. nikam moc nezatíží výkon a Skyrim není příliš náročná hra, narozdíl od Oblivionu například. Ale podle toho, co tě čtu, tak máš nějakou šunku notebook dvoujádro za 15 táců, kdy sis myslel, že když je tam napsané Nvidie card/AMD card graphic, že to bude něco extra...
  • Veskoslav
    Risen 3? Zabugovaná, tragický děj, opakující se chyby z 2. dílu, nelogické věci, graficky na úrovni 2. dílu. A ty řekneš, že nemáš řád Zaklínače 2/3 a pak dáš za příklad Risen 3, která je nejhorší z celé série?
  • risen 3 byl lepsi....oooookej...kebyze risen 1 alebo G2 tak pochopim ale R3???
    co sa komu paci je individualne a co je lepsie je relativny pojem, beriem, ale troska sudnosti nezaskodi...
  • To nebylo myšleno nijak osobně, psal jsem to obecně prostě ty samé hlášky jsem četl, když vycházel DAI a teď znovu. Jde mi o to, že se tyto firmy snaží dodat hru, která za litr přinese stovku hodin herní doby (plus mínu, spíše plus) a přesto se najde vždy něco co je prostě úplně špatně a podle toho je hra hned v loji. Hrál jsem DAI projeto dvakrát užil jsem si to a na Witchera 3 se také těším.
  • Risen 3 me bavi taky, ale nesrovnaval bych to. Hratelnost ma mozna o fous lepsi Risen, jenze Zaklinac trumfuje pribehem, postavama, dialogy.
    Me animace v Zaklinaci nenudi protoze sou pribehove zajimav, nudit muzou jenom cloveka co si neumi uzot pribeh nebo na neho kasle..
  • Ja osobne zadny troll nejsem, fakt. Precti si moje jine prispevky k jinym hram. Do ted jsem nepochopil, co je na tom Zaklinaci, jak pises, tak slavneho. Me se druhy dil vubec nelibil, mam rad proste jiny typ RPG. Treba Risen 3 byl lepsi atd. A s hodne kritickymi prispevky co tu nekdo psal souhlasim. Napr. zbytecne a nudne animace atd...
  • Taky je ta hra vytvořena pro skalní příznivce 15 let starých legend, na to se mi zdá spousta haterů pořád zapomíná. :-)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit