Přejít na výpis diskuzí
Next-gen konzole patrně nenabídnou zpětnou kompatibilitu
13.2.2013 | Petr Poláček
158 příspěvků
-
Tak to si vážně už dělají PR..L!
Rozhodně se nehodlám vzdát her ze starších konzolí na které jsem vydělával jak otrok a kupovat si stále dokola na každou novou generaci konzolí HD remaky.
Za chvíli abych měl x zapojených konzolí najednou.
To asi rodiče nebudou mít radost z účtů za elektriku .
Asi se napojim na černej odběr elektriky . *16* *16* -
Nezapomeňme na pivo a pr0n.
-
Hlavním problémem nejsou konzole samotné, ale cílová skupina, pro kterou jsou konzole, dle business plánu vytovřeného pomocí tržního průzkumu jednotlivých prodejců, určeny, tedy 12 až 18 let, průměrné, nebo nižší IQ výhodou, konzument by měl věnovat svůj čas filmovým produktům Hollywoodu, chodit pravidelně k volbám, dívat se na FOX NEWS, BBC, popřípadě CNBC, či CNN, nebo jakýkoli evropský/americký veřejnoprávní informační zdroj, měl by se rád stravovat ve fast foodu, za život vystřídat nejlépe 15 až 25 sexuálních partnerů, nejlépe bisexuálních, aby náhodou nebyl prohlášen za extrémistu, měl by uvažovat v co nejužších souvislostech a nejlépe vůbec nepokládat otázky, nejlépe ani sám sobě. Jeho bankovní účet by měl v případě nízkého zůstatku využívat automatického zprostředkování půjčky s úrokem vyšším, než nejvyšším, a aby se příliš nenamáhal přemýšlet, jakou novou hru koupit a aby už vůbec nemusel vstávat z místa před obrazovkou, bude rovnou se zakoupení nové konzole platit tzv. herní pojistku (daň), díky které obdrží každý měsíc přístup k balíčku deseti nových titulů (omlouvám se za oxymorón v kontextu dnešní doby) označených velmi vysokými pořadovými čísly jednotlivých remaků a pokračování. Náklady na inovaci i samotnou tvorbu tak srazí na minimum a zároveň dosáhnou největšího zisku. Proč? Protože dokud lidi budou nekriticky číst noviny, sledovat televizi, poslouchat rádio, politické diskuze, dívat se na filmy, sledovat americké seriály, vsázet si ve sportce, chodit k volbám, věřit státní moci a obecně jejímu přerozdělení ve společnosti, nadávat na zaměstnavatele pro svou vlastní neschopnost a jejich nejnáročnějším úkolem bude malá a velká potřeba, bude tento obchodní model jednoznačně nejlepší.
Ne, na konzolích nehraji, tablet nemám, smartphone taky ne, dokonce ultrabook a ani netbook, mobilní telefon mám, ale pravděpodobně starší, než je průměrný věk hráče, dnešní recenzent by asi napsal "takový velký neforemný monochromatický těžký obrovskou klávesnicí obtěžkaný přístroj se zbytečně velkou baterií a minimem funkcí bez podpory wifi a možnosti aktualizací softwaru přes iStore". A desktop? Jeden? Dva? Nikoli, já mám celé muzeum, hora komponent, co by člověk nenašel už ani na skládce v Shanghai. A myslíte si, že se jich se svou životní filosofií hodlám zbavit? Tak to ani omylem, v domě mám vyhrazeno přes 100 m^2 jen na tyto kousky, tu druhou obývá moje manželka. A čemu bych dal přednost v případě neomezené volby? Co to je za otázku? Jistě, že mainframe. Ano, nenávidím WinOS, ani konzervativní uvažování jeho uživatelů, ale občas není jiná možnost, ovšem ani dnešní Linuxový kernel není na jedničku, to aby člověk dělal sám i ten OS, a proč vlastně ne? Vždyť máme takový potenciál, tak proč jej nevyužít?
Pokud to vidíte stejně, přestaňte už konečně ztrácet čas v konzumním prostředí a podejte si přihlášku na MFF ještě dnes! -
tam, jak ostatni tvrdi, ze je tezky portovat kvuli jiny architekture (kdyz se divam na port dark souls, tak tam toho vic jak zmacknuti jednoho tlacitka nic nenasvedcuje)
The engine uses sophisticated parallel processing techniques that are optimized for the Synergistic Processor Unit (SPU) of the Cell Broadband Engine of PS3, but can be easily ported to other multi-core architectures.
no dobra, tak zmackli tlacitka mozna dve *5* -
*8*
-
Ovce taky rádi mečí na fórech, jak oni nejsou ty ovce, na rozdíl od všech ostatních.
-
FragmeNT: nevim jak je to teď ale ještě před rokem jsem viděl v obchodě novou PS2 neni důvod si myslet že PS3 se ihned přestane vyrábět.
-
No tak promě je to zcela nepodstatný, měl sem x360 od doby co vyšel dokud neshořel(cca 4 roky) a ani jednou zatu dobu sem tam nic starýho nehrál...spíš mě zajímá to aktuální. No ale stejnak zustanu už u PC takže je mi to totálně jedno :)
-
Ach jo, pokud tohle bude pravda, tak mi to sakra hne žlučí. Mam pocit, že manažeři v obou firmách nemají vůbec vhled do budoucnosti, nejsou si vědomi toho, že už si dávno nekonkurují vzájemně, ale že se tu tvoří noví rivalové, kteří rozhodně mají ambice vzít jim teplé místečko pod televizí. 8 let několik milionů hráčů shromažďovalo hry, aby pak přišlo Sony s Microsoftem a řekli, že pokud si nenechají svojí starou konzoli, tak už si je nikdy nezahrajou (možná tak jestliže se jejich tvůrci uráčí udělat HD HD verzi)? To je ale sakra důvod, proč řádně přemýšlet, jestli mi to stojí za upgrade.
-
Spíš by mě zajímalo, v čem je pointa tvého původního příspěvku s PhyreEnginem. Pokud si myslíš, že PS3 hru na PhyreEnginu portneš stisknutím jednoho tlačítka na PSVitu, jsi na omylu. Dále, nevšiml jsem si, že by nějaký engine podporoval dvě různé generace téhož zařízení. Tak kde je ten argument pro to snadný portování her ze staré generace na novou, který ses zřejmě snažil sdělit?
-
František Cecvárek: O tom že online hry jsou odolný pro ti pirátům jsem psal už výš, ale to taky není momentálně řešení pro každýho. Málokdo si může dovolit udělat singleplayer hru, která vyžaduje neustálý připojení jako Blizzard.
-
Neco ohledne vykonu Nintenda Wii U *5* http://nintendoeverything.com/113076/first-need-for-speed-most-wanted-wii-u-footage/ Doporucuju precist info pod videi. A autori tohoto webu by zde mohli udelat novinku, tyka se to konzoli *3*
-
napric platformama, takze v cem je pointa tveho duchaplneho prispevku? *5*
-
Windows PC, PSP, Xbox 360, PS Vita and PS3
to je tak uzka skupina, ze pokrejva defacto, krome nintenda, veskery herni zarizeni na doma -
A všiml sis, že tam je úzce vymezená množina podporovaných systémů? A že je omezená jen na konkrétní generaci?
-
pravda je, ze hru od 0 dneska programuje malokdo, vetsina jede na nejakym enginu, a engine jen pro ps3 nebude zdaleka kazdej (byt to nevylucuju, zas tak moc me to nezajima, abych po tom patral)
viz muj prispevek s phyreEngine -
Neni to pravda. Konzole jsou jiné než PC a na konzolích se hry programují přesně na hardware, zvláště u PlayStationu. To neni jako na PC, že máš nějaké OpenGL a C++ a když neděláš nějaké speciality přímo pro konkrétní OS, tak to můžeš přenést kamkoli. Vývojáři na konzolích z toho hardware se snaží získat maximum, takže k němu přistupují i na nižší úrovni a tohle pak by se muselo emulovat.
-
http://en.wikipedia.org/wiki/PhyreEngine
napr. jen tak naokraj, uz konecne zapomente, ze nekdo neco dela na uzavrenej system pro dobro hracu
exkluzivita je az zpetnej zamek, nikoliv nutnost -
to zas tak slozity nebude, kdyz ovladani muzou nechat stejny (a to stejne vetsinou nechaj, protoze jsou liny), konverze se delaj malokdy z jedinyho duvodu, aby byly ovce byly zahnany do kouta a museli si to koupit na konzoli (aby nedej boze necekali, az to vyjde jinde a levneji)
taky jsem nikde nepsal, ze by to byla pouha rekompilace, ale nic tak zasadne obtiznyho to nebude, jak mi ukazalo treba dark souls, ktery bylo portnuty prakticky beze zmeny i s tou vyblitou grafikou -
I kdyz mam doma PS3, ktera umoznuje hrani PS2 her, tak jsem to vyuzil jen jednou - abych zkusil jestli to fakt jde. Zpetna kmpatibilita pro me dulezita neni. Jestli si koupim PS4 (nebo jak se bude jmenovat) rozhodne nehodlam starou PS3 prodat, takze herni resty z PS3 dozenu jeste na oldgen PS3.